• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הקשר בין התנדבות לפיתוח אישי

• פותח הנושא פותח הנושא זאב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

זאב

משתמש בכיר
דירוג
3,402
שאלה לדעת הקהל פה: האם לפי דעתכם קיים קשר בין התנדבות לבין פיתוח אישי ? (אם כן אנא ספקו דוגמאות, אם לא אנא נמקו מדוע).
אני לא מתכוון למתנדבים אשר מקבלים תמורה עבור זמנם (סטודנטים שמתנדבים עבור מלגה, או כדומה), הכוונה היא לנטו התנדבות ללא כול שום תמורה.

דוגמא אישית: אני מתנדב בשלושה ארגונים שונים (כול אחד מהם פעם בחודש) ללא כול שום תמורה, ואני חושב שזה תרם לפיתוח האישי בתור אדם בוגר ואחראי.

לשורשו של עניין, האם יש דבר כזה אלטרואיזם אמיתי? או שגם נתינה בסןף נעשית בגלל שאנחנו מקבלים העצמה אישית, טפיחה על האגו או גמול לא חומרי אחר?

@Tal תודה על כך שהבהרת מה שרציתי לומר :)
אז כן, השאלה היא האם קיים אלטרואיזם אמיתי ? או שלכול אדם יש מניעים נסתרים (הן אם זה גמול חומרי, והן אם זה גמול נפשי\לא חומרי).

נערך לאחרונה ב:
אני מתנדבת עם קשישים. קשה לדבר כאן על פיתוח אישי במונחים של מיומנויות פר סה, אבל בהחלט קיבלתי תובנות על החיים שספק אם הייתי מקבלת בנסיבות אחרות, ושאת חלקן אני חולקת עם הקוראים בבלוג. אלה מחשבות על חשיבות הזמן, על צמצום חרטה, על איכות חיים ועל היעדר קדושה בחיים נטולי איכות.

הי. העובדה שההתנדבות עושה לנו טוב לא מפחיתה מהחשיבות שלה.(באתי לחזק ויצאתי מחוזק ;-)
ובוודאי שזה מפתח אותנו כאנשים.

הממ מעניין.
אני פשוט תוהה האם אנחנו כבני אדם היינו מגיעים לאותם מסקנות לגבי אורח החיים שלנו, גם אילולא היינו מתנדבים וסופגים את הידע וניסיון החיים של אנשים אחרים.
או שאולי היינו נהפכים לעוד בורג במערכת ?
אני פשוט שם לב שאנשים שבדרך כלל מתנדבים ומפתחים תרבות פנאי איכותית (ועוסקים בזה מתוך אהבה), הם גם אנשים אשר בדרך כלל בעלי ראש פתוח יותר ובעלי חשיבה מחוץ לקופסה.
חלקם הגדול גם עצמאים פיננסית (לפחות מה שאני רואה), מה שמוביל בתורו לשאלה: האם עצמאות פיננסית מובילה למתן עזרה לזולת ?

לא בהכרח, עצמאות פיננסית מובילה לזמן פנוי, יש אנשים שמנצלים אותו לעזרה לזולת, יש אנשים שמנצלים אותו להדוניזם ונהנתנות.

יש ביטוי כזה: התורם הוא הנתרם. בתור מתנדבת בפעמונים אני חשה כך פעמים רבות. לפעמים התמורה מגיעה ממקום בלתי צפוי. למשל - הציפיה שלי בהתנדבות היא תחושת הסיפוק כשאני רואה שיפור במצבה הכלכלי והתודעתי (בהקשר הצרכני) של משפחה מסוימת. אבל כפי שאמרתי, לעיתים הסיפוק מגיע ממקום אחר, משפחה אחת שליוויתי למשל היתה משפחה דתית מאוד. בכל פעם שנפגשתי עימם חזרתי הביתה בהתרוממות נפש וסיפרתי לבעלי כמה הם מכבדים זה את זו וכמה אני למדה מכך. הסיכוי שלי כחילונית גמורה להחשף לאוכלוסיות שכל כך שונות ממני הוא נמוך מראש, וכשזה קורה קורים דברים נפלאים כמו שיח על השוני ומציאת הדומה בין עולמות מקבילים...
אסיים בנימה מעט רומנטית - הלוואי שהיינו רואים עוד ועוד מתנדבים במגוון תחומים, איזו סולידריות חברתית זו יכולה להיות, וכמה נעים יהיה לחיות כאן :-) (חומר למחשבה לכל אלו שקוראים כעת וחשבו להתנדב אבל עד היום לא עשו זאת - מפצירה בכם להרים את הכפפה ולנסות)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A משכנתא - הקשר בין הריבית הקבועה בבנקים למאקרו. נדל"ן 1
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
א הקשר בין ביצועי חברה למחיר המניה שלה שוק ההון 2
נ הקשר בין שער הדולר העתידי להשקעה בפלח האגח"י שוק ההון 5
א מה הקשר בין הריבית לתמחור של קרן כספית? שוק ההון 2
I על הקשר בין שער הדולר למדדים המקומים שוק ההון 3
S העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר אוף טופיק 37
T הקשר שבין משכנתא למשקיע בשוק ההון צרכנות פיננסית 16
ד הקשר בין חשיפה למניות לנכסים במניות? (בקופת גמל להשקעה) שוק ההון 1
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
פ הקשר הפרדוקסלי בין תשואה לסיכון שוק ההון 21
ל מה הקשר בין ריבית לערך אג"ח? שוק ההון 0
S מה הקשר בין גובה הריבית ל s&p 500? שוק ההון 4
deslok ניתוק הקשר הפיננסי לישראל שוק ההון 103
A העלאת ריבית: הקשר שבין מח"מ לירידת אג"ח שוק ההון 7
M הקשר בין פוליסת ביטוח מנהלים לבין פוליסת אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 7
L איזה מלגות אתם מכירים לסטודנטים שנה א'/ב'? ללא התנדבות אוף טופיק 21
אוסף תאים משתכפלים האם התנדבות זה סולידי? אוף טופיק 13
DiverGirl עבודה / התנדבות בחקלאות בזמן פנוי אוף טופיק 6
E הסבת מקצוע לפיתוח תוכנה בגיל מבוגר התפתחות אישית 49
K התייעצות בנוגע לפיתוח מוצר התפתחות אישית 6
adamshalev מחשב נייד לפיתוח אוף טופיק 135