• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ניתוק הקשר הפיננסי לישראל

• פותח הנושא פותח הנושא deslok
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש לי שאלה טכנית לגבי ביצוע ניתוק תושבות מס:
- כבר כמה שנים אני שוהה בחול, בישראל יש לי חשבון בנק וחשבון השקעות (לא בבנק)(כמובן במערכת סגורה).
- בזמן הקרוב אני הולך להתחיל תהליך ניתוק תושבות מס עם רו"ח.
- לא הצהרתי על תושבות הזרה בבנק ובברוקר.
- אני לא צריך חשבון השקעות בארץ (אשמח להעביר מניות).
- אבל כן הייתי משאיר חשבון בנק.

אני מבולבל בצעדים שצריך לשעות
- האם קודם כדאי לפתור את העניין עם מס הכנסה ואז להצהיר תושבות זרה במוסדות.
- אני יכול לעשות זיהוי "פנים מול פנים" בקונסוליה ישראלית ואכ"כ להעביר מניות לברוקר המתאים (לא בטוח שזה אפשרי).
- מתי בדיוק אני נכנס ל-CRS? כמובן הייתי מעדיף להעביר מניות לפני שזה קורה.

כרגע אין לי מושג מה כדאי לעשות.
@Rahash נראה לי שיש לך ניסיון בתחום.

נערך לאחרונה ב:
- האם קודם כדאי לפתור את העניין עם מס הכנסה ואז להצהיר תושבות זרה במוסדות.
בשביל לענות על השאלה צריך לדעת קודם- איזה עניין יש לך עם מס הכנסה? אם אתה לא צריך מהם כלום אז לא צריך להיות לך איתם שום עניין. אם אתה רוצה לקבל מהם החזר על רווחי הון על השנים האחרונות בהן לא היית תושב צריך לשאול האם יש בכך הגיון, בהנחה שהגרת למדינה עם אמנה למניעת כפל מס? אם אני מבין את מה שהמוח הקרימינלי שלי מבין בין השורות והכוונה היא ליצור מין תקופת ביניים של לא פה ולא שם אז לדעתי תשכח מזה, החבר'ה לא כאלה טפשים.
- מתי בדיוק אני נכנס ל-CRS? כמובן הייתי מעדיף להעביר מניות לפני שזה קורה.
תלוי בברוקר /בנק. מנסיוני רמת ההיסטריה בנושא בארץ די גבוהה וזה קורה די מהר.

שוב מנסיוני- המערכות במדינות השונות היום די מתואמות ומשקיע פרטי אין הרבה אפשרות "ליפול בין הכיסאות". הפער מבחינת ההשלכות בין הצהרה עצמית זמן יחסית קצר לאחר המעבר לבין גילוי העלמת מס על ידי רשויות המס הוא אדיר, והרווח היחסית קטן של דחיית מס בטח לא עומד בפרופורציה לנזק האדיר שיכול לגרם לך. במילים פשוטות-אחרי שמצהירים במדינת התושבות על החשבון הישראלי כל השאר הוא נון-אישיו.

הכל רק מנסיוני האישי לגבי המקרה שלי.

כן, כנראה שהייתי חומק מתחת לרדאר שלהם. ומצד שני, חבר שעובד איתי ונמצא באותה סיטואציה כמוני, אבל לא ביקש ולא דיווח למס הכנסה בישראל שום דבר, קיבל לאחרונה מכתב מרשות המסים שמבקש הבהרות על הכנסותיו בארץ ובעולם.

@KFC Uerdingen 05 זו היא סיבה העיקרית. ואני לא רוצה לקבל החזר ממס הכנסה. במקביל אני רוצה להעביר חשבון השקעות כי כמה שמערכת גבייה בארץ מפותחת כך מערכות פיננסיות מוזנחות. לקח לי שבועות להשיג דוחות באנגלית מהברוקר בארץ. אם כל הסיוט שהיה הבנתי שאני פשוט לא יוכל לדווח על הכנסות בארץ לרשות זרה לכן המטרה שלי פשוט להעביר תיק השקעות לברוקר המתאים, אמנם מסתבר שגם את זה אני לא יוכל לעשות. אשמח להמלצות בנושא.

(עברתי למדינת אמנה, יש הסכם למניעת כפל מס)

@KFC Uerdingen 05 זו היא סיבה העיקרית. ואני לא רוצה לקבל החזר ממס הכנסה. במקביל אני רוצה להעביר חשבון השקעות כי כמה שמערכת גבייה בארץ מפותחת כך מערכות פיננסיות מוזנחות. לקח לי שבועות להשיג דוחות באנגלית מהברוקר בארץ. אם כל הסיוט שהיה הבנתי שאני פשוט לא יוכל לדווח על הכנסות בארץ לרשות זרה לכן המטרה שלי פשוט להעביר תיק השקעות לברוקר המתאים, אמנם מסתבר שגם את זה אני לא יוכל לעשות. אשמח להמלצות בנושא.

(עברתי למדינת אמנה, יש הסכם למניעת כפל מס)

רק לוודא: היה לך תיק מניות בארץ שקנית כשעוד גרת בארץ, ועברת לחול כשאתה עדיין מחזיק בו, נכון? אם זה המצב אתה צריך לבצע מכירה רעיונית של התיק ביום המעבר, לשלם למדינת ישראל את חלקה ומשם לא תהיה חייב יותר מס בישראל על התיק הזה. כך לפי החוק

רק לוודא: היה לך תיק מניות בארץ שקנית כשעוד גרת בארץ, ועברת לחול כשאתה עדיין מחזיק בו, נכון? אם זה המצב אתה צריך לבצע מכירה רעיונית של התיק ביום המעבר, לשלם למדינת ישראל את חלקה ומשם לא תהיה חייב יותר מס בישראל על התיק הזה. כך לפי החוק
אני אספר מה אני עשיתי - שנתיים אחרי המעבר מכרתי את התיק שלי בישראל, שלמתי מס מלא בישראל, הצהרתי על הרווחים (מאז המעבר) בדוח המס הגרמני וכן על המס ששולם בישראל במסגרת האמנה למניעת כפל מס. כן, אולי הפסדתי סכום מסוים בגלל אי דחיית מס, זה מבחינתי המחיר הנסבל של ההגירה.
האם ישראל וגרמניה התחשבנו ביניהן כמו שהיו אמורות לעשות במסגרת האמנה אין לי מושג ולא מעניין אותי.
מה שאני יודע שלמדינת ישראל שילמתי מס מלא, כך שאיש לא יכול לבוא בטענות, ובגרמניה (שזה מה שחשוב, כי כאן אני חי) ענייני עם רשויות המס מסודרים טיפ-טופ.
השקט הנפשי הזה שווה את הכמה גרושים שהתבזבזו בתהליך.

- בזמן הקרוב אני הולך להתחיל תהליך ניתוק תושבות מס עם רו"ח.
כמה נקודות מניסיוני האישי מול מס הכנסה ולאחר שיחות עם מספר אנשי מקצוע בתחום:

אין דבר כזה הליך ניתוק תושבות מס מול מס הכנסה. אין טופס מסויים או בקשה מסויימת שניתן לבקש ממס הכנסה. זה לא בטעות, זו מדיניות. מס הכנסה רוצה גמישות בתחום.
לעניות דעתי (הלא מקצועית) התהליך ש @Rahash עבר הוא מה שנקרא רולינג - נישום שמעוניין לקבל וודאות בנוגע למצבו האישי עקב נסיבות מסויימות. לדוגמא - תושב חוץ שרוצה לחזור לישראל ורוצה וודאות מוחלטת שיקבל הטבות תושב חוזר עם חזרתו לארץ, יחל בתהליך רולינג. זהו תהליך שנחשב ליקר, ארוך ומסורבל ולכן לא מתאים לרוב האנשים. אלה שבוחרים לנקוט בצעד זה הם בדרך כלל אנשים בעלי אמצעים משמעותיים וכאשר מיליונים מונחים על הכף (ובדר״כ עשרות מיליונים). כמובן שניתן לבצע את ההליך גם כאשר מדובר בסכומים נמוכים יותר, אם כי לא בטוח שהוא כדאי. צריך לבחון כל מקרה לגופו.

לנסות לטעון שיחיד הוא לא תושב שום מדינה לצרכי מס זה כמעט בלתי אפשרי. במידה ומישהו יטען משהו כזה מס הכנסה בישראל (בהנחה שמדובר באזרח ישראלי) ידחה אותו על הסף. מקרה יחסית מפורסם של שחקן פוקר הגיע לבית המשפט (ואולי אפילו עד לעליון) ודן בדיוק בנקודה זו. ישראלי שזכה בסכומים גבוהים בטורנירי פוקר מסביב לעולם. הוא טען שאינו תושב שום מדינה ובית המשפט זרק אותו מכל המדרגות בטענה שיחיד לא יכול לטעון שאינו תושב שום מדינה לצרכי מס. יש לציין כי היו פעולות אחרות שעשה שחיזקו את עמדת מס הכנסה שהיה תושב ישראל מכיוון שהיחיד העביר סכומי כסף לארץ, רכש נכסים, וכו׳.

קבלת מכתב מרשות המיסים בנוגע להכנסות בארץ ובעולם הוא לא כזה נורא. אני בעצמי קיבלתי אחד כזה כזה לפני מספר שנים, כאשר שהיתי מחוץ לישראל כבר מעל לחמש לשנים (!). עניתי בנימוס שאני תושב חוץ ולא חייב להם דין וחשבון בנוגע להכנסותי מחוץ לישראל. אין לי הכנסות בישראל ולכן הם קיבלו בחזרה טופס ריק. יש לציין כי מעולם לא היה לי שום עניין או קשר מול מס הכנסה וזו הייתה הפעם הראשונה שם יצרו איתי קשר. לא שמעתי מהם כלום מאז.

הסיבה היחידה שהתחלתי להתעניין בכל ענייני מס הכנסה בישראל הוא מכיוון שאני מתכנן חזרה בקרוב ורוצה לקבל הטבות תושב חוזר. הומלץ לי לוותר על תהליך רולינג ופשוט להגיש דוח מס ובו לטעון שאני תושב חוזר. בסבירות גבוהה מס הכנסה יערוך לי ביקורת, אבל אני מוכן לזה ואין לי שום דבר להסתיר.

נכון ,עדיין יש לי תיק מניות אצל הברוקר הישראלי (אמנם אין לי חברות ישראליות בתיק). הברוקר יודע שאני שוהה קבוע בחול (וטוען שיש לקוחות שפעילים מחול). לפי איזה חוק זה אסור ?

שלמתי מס מלא בישראל, הצהרתי על הרווחים (מאז המעבר) בדוח המס הגרמני וכן על המס ששולם בישראל במסגרת האמנה למניעת כפל מס

תודה רבה על שיטוף ניסיון! הייתה תושב לענייני מס בארץ בתקופה של מכירה והצהרה ? מה בדיוק הייתה צריך לעשות בשביל להגיש דוח בגרמניה, למשל, צריך לתרגם טופס 867 וכו ?

אין דבר כזה הליך ניתוק תושבות מס מול מס הכנסה. אין טופס מסויים או בקשה מסויימת שניתן לבקש ממס הכנסה. זה לא בטעות, זו מדיניות. מס הכנסה רוצה גמישות בתחום.

טופס 1348, לא ?

קבלת מכתב מרשות המיסים בנוגע להכנסות בארץ ובעולם הוא לא כזה נורא. אני בעצמי קיבלתי אחד כזה כזה לפני מספר שנים, כאשר שהיתי מחוץ לישראל כבר מעל לחמש לשנים (!). עניתי בנימוס שאני תושב חוץ ולא חייב להם דין וחשבון בנוגע להכנסותי מחוץ לישראל. אין לי הכנסות בישראל ולכן הם קיבלו בחזרה טופס ריק. יש לציין כי מעולם לא היה לי שום עניין או קשר מול מס הכנסה וזו הייתה הפעם הראשונה שם יצרו איתי קשר. לא שמעתי מהם כלום מאז.

זה מעניין, האם תושב ישראלי לא חייב לשלם מס על הכנסות בארץ ובחול ? או הפרש בין המיסים כשיש הסכם למניעת כפל מס. כנראה זה היה המקרה שלך שהם לא המשיכו ללחוץ.

טופס 1348, לא ?
טופס 1348 הוא טופס הצהרה על תושבות מס שהוצג לראשונה כתוצאה מתיקון 223 לפקודת מס הכנסה שנכנס לתוקף בשנת 2016 (אם אני זוכר נכון). קיימת חובה להגיש את הטופס במצבים מסויימים. מטרת הטופס היא למעשה להכניס למאגר רשות המיסים את אותם המהגרים על מנת שיהיה עליהם מעקב וזאת מכיוון שבישראל רוב האנשים פטורים מהגשת דוח מס שנתי ולכן לרשות המיסים אין עליהם מידע. באמצעות טופס זה החל ממועד ההגשה לרשות המיסים כן יהיה מידע על המהגר. יש לציין כי רשות המיסים לא חייבת לקבל את ההצהרה ויכולה לטעון אחרת. בכל מקרה, הגשת הטופס אינה מהווה ניתוק תושבות לצרכי מס.

זה מעניין, האם תושב ישראלי לא חייב לשלם מס על הכנסות בארץ ובחול ? או הפרש בין המיסים כשיש הסכם למניעת כפל מס. כנראה זה היה המקרה שלך שהם לא המשיכו ללחוץ.
תושב ישראלי חייב במס על הכנסות מכל העולם. תושב חוץ חייב במס על הכנסות אשר הופקו בישראל ואינו צריך לדווח למס הכנסה בישראל על הכנסותיו או נכסיו מחוץ לישראל.

טופס 1348 הוא טופס הצהרה על תושבות מס שהוצג לראשונה כתוצאה מתיקון 223 לפקודת מס הכנסה שנכנס לתוקף בשנת 2016 (אם אני זוכר נכון). קיימת חובה להגיש את הטופס במצבים מסויימים. מטרת הטופס היא למעשה להכניס למאגר רשות המיסים את אותם המהגרים על מנת שיהיה עליהם מעקב וזאת מכיוון שבישראל רוב האנשים פטורים מהגשת דוח מס שנתי ולכן לרשות המיסים אין עליהם מידע. באמצעות טופס זה החל ממועד ההגשה לרשות המיסים כן יהיה מידע על המהגר. יש לציין כי רשות המיסים לא חייבת לקבל את ההצהרה ויכולה לטעון אחרת. בכל מקרה, הגשת הטופס אינה מהווה ניתוק תושבות לצרכי מס.

כמובן, נראה לי עדיף להגיש את הטופס מאשר כעבור כמה שנים לקבל מכתב ממס הכנסה ולקוות שהם יהיה במצב רוח טוב.

תושב ישראלי חייב במס על הכנסות מכל העולם. תושב חוץ חייב במס על הכנסות אשר הופקו בישראל ואינו צריך לדווח למס הכנסה בישראל על הכנסותיו או נכסיו מחוץ לישראל.

צודק, אבל מי קובע מה הסטטוס של פלוני? לפי מה שאני מבין ברירת חשדל היא תושב ישראל, אז פלוני חייב לכולם. אחרת צריך להצהיר ולחכות להחלטה של המוסדות, נכון?

כמובן, נראה לי עדיף להגיש את הטופס מאשר כעבור כמה שנים לקבל מכתב ממס הכנסה ולקוות שהם יהיה במצב רוח טוב.
אני דווקא חושב ההפך. במידה ולא קיימת חובת ההגשה, אני הייתי מעדיף לא להגיש כלום על מנת לא להיות על הכוונת. במידה ואתה תושב חוץ, איזה מכתב אתה כבר יכול לקבל? אם אחד כמו שאני קיבלתי, אין מה לדאוג. אדגיש שוב שאני לא מומחה וזוהי דעתי האישית בלבד.
צודק, אבל מי קובע מה הסטטוס של פלוני? לפי מה שאני מבין ברירת חשדל היא תושב ישראל, אז פלוני חייב לכולם. אחרת צריך להצהיר ולחכות להחלטה של המוסדות, נכון?
שאלה מצויינת! מכיוון שבמדינת ישראל תחום זה הוא יחסית אפור, כל צד יכול לקבוע ולטעון מה שהוא רוצה. הצד השני יכול לקבל את הטענה ויכול שלא לקבל אותה. במידה ולאחר דין ודברים הצדדים לא מגיעים להסכמה, בית המשפט יחליט (ע״ע המקרה של בר רפאלי).

כאשר אני קיבלתי מכתב ממס הכנסה ועניתי להם שאני תושב חוץ, בפועל נקטתי בעמדה רשמית. לא שמעתי כלום ממס הכנסה מאז. במידה והם לא מסכימים איתי, הם יכולים לפנות אלי שוב (טרם קרה). בשנת המס הספציפית בה קיבלתי את המכתב המקרה שלי כ״כ ברור כך שלדעתי הם לא יטענו אחרת (ואולי אכן בגלל זה לא שמעתי מהם בחזרה).

הייתה תושב לענייני מס בארץ בתקופה של מכירה והצהרה ?
מבחינת הסטטוס בחשבון הבנק כן, מבחינתי האישית לא.
מה בדיוק הייתה צריך לעשות בשביל להגיש דוח בגרמניה, למשל, צריך לתרגם טופס 867 וכו ?
למלא את הנתונים מהטופס הישראלי במקום הנכון בטופס הגרמני. במידה והיו מבקשים אז כן, הייתי מחייב להעביר תרגום. לא בקשו.
טופס 1348, לא ?
טופס 1048 רלוונטי במידה ומתקיימות החזקות שמאפשרות לרשות המסים להניח שאתה תושב ישראל ואתה רוצה לטעון אחרת. טופס ספציפי למצב ספציפי.
זה מה שאתה ואני בהבנתנו הרגילה משערים. שנינו לא רואי חשבון. רואה חשבון יגיד לך (או אמר לי) שמה שחייבים כתוב שחובה, מה שלא כתוב כחובה בענייני מיסים לא עושים. התנדבות לא נותנת נקודות זכות.
צודק, אבל מי קובע מה הסטטוס של פלוני?
בראש ובראשונה אתה. טופס CDS לדוגמא הוא הצהרה עצמית לעניין תושבות, ולא במקרה. רשות המסים יכולה לטעון טענות נגד, אבל אתה הטוען הראשי.
לפי מה שאני מבין ברירת חשדל היא תושב ישראל,
ברירת המחדל היא הגדרת התושבות בכל מדינה. הגדרת התושבות לפי מדינת ישראל היא מקום מגורים עיקרי וקבוע בישראל. אם אתה לא עומד בתנאים. אלה אתה (לפי מדינת ישראל) לא תושב.

בראש ובראשונה אתה. טופס CDS לדוגמא הוא הצהרה עצמית לעניין תושבות, ולא במקרה. רשות המסים יכולה לטעון טענות נגד, אבל אתה הטוען הראשי.
אני לא ממש מבין את זה (ולא חושב שזה נכון - זה לא עניין של מי מדבר ראשון). מס הכנסה הוא הרשות הרגולטורית והיא הקובעת על פי קריטריונים שונים, ברורים יותר או פחות. אם הנישום חולק על קביעתם, שמורה לו הזכות כמובן לפעול בכל האמצעים המשפטיים הרלוונטיים כדי לחלוק עליהם.
הגדרת התושבות לפי מדינת ישראל היא מקום מגורים עיקרי וקבוע בישראל. אם אתה לא עומד בתנאים. אלה אתה (לפי מדינת ישראל) לא תושב.
לא. ייתכן מאד שמקום המגורים הקבוע שלך הוא מחוץ לישראל, אבל בעיניי מס הכנסה (ורשויות השיפוט של מדינת ישראל) תמשיך להיות תושב ישראל לצרכי מס, למשל אם אתה מחזיק נכסים ריאליים ופיננסיים בישראל. על זה בדיוק הדיון כאן.

אני לא ממש מבין את זה (ולא חושב שזה נכון - זה לא עניין של מי מדבר ראשון). מס הכנסה הוא הרשות הרגולטורית והיא הקובעת על פי קריטריונים שונים, ברורים יותר או פחות. אם הנישום חולק על קביעתם, שמורה לו הזכות כמובן לפעול בכל האמצעים המשפטיים הרלוונטיים כדי לחלוק עליהם.
מאחר שאני לא מבין כלום חוץ מהמקרה שלי אקח שוב את עצמי כדוגמא - עזבתי את ישראל ועל כן הפסקתי, לתפישתי, להיות תושב ישראל. מאחר שכך אני לא מעביר דיווח למס הכנסה ולא משלם לישראל מיסים על הכנסתי בגרמניה, מה שהייתי אמור לעשות אם הייתי תושב ישראל. בעשותי כך איני עובר על שום חוק, פקודה או תקנה של מדינת ישראל. בעצם מעשיך או אי מעשיך אתה תמיד "מדבר ראשון" במקרה הזה.

לא. ייתכן מאד שמקום המגורים הקבוע שלך הוא מחוץ לישראל, אבל בעיניי מס הכנסה (ורשויות השיפוט של מדינת ישראל) תמשיך להיות תושב ישראל לצרכי מס, למשל אם אתה מחזיק נכסים ריאליים ופיננסיים בישראל. על זה בדיוק הדיון כאן.
מעניין. יש לך דוגמא לפסיקה לגבי אדם פרטי (לא ישות פיננסית) שמקום מגוריו באופן קבוע ולמשך זמן בלתי מוגבל היה מחוץ למדינת ישראל (נניח, היה לו בית קבע בחו"ל ולא שהה בישראל יותר מ-30 יום בשנה) ועדיין נפסק שהינו תושב ישראל לצרכי מס רק בגלל שהיה לו, נניח, תיק השקעות בישראל? יהיה מעניין ללמוד משהו חדש.

באופן כללי נראה לי שיש כאן אובר-גוגליזציה של הנושא. המקרים הסופר מסובכים שעולים כתוצאות ראשונות כשמגגלים את הנושא, של אנשים שחיים חצי פה חצי שם, מרוויחים את כספם חצי פה וחצי שם ודוחפים מליונים מפה לשם ומשם לפה הם בסופו של דבר פרומיל מכלל המקרים של הגירה מישראל או לישראל. כשימישהו לוקח את משפחתו הגרעינית ואת המזוודה ועובר להתגורר במדינה אחרת באופן קבוע ומתמשך ועובד במדינה זו אצל מעסיק מקומי באופן קבוע ומתמשך, הרי שאדם זה אינו תושב ישראל לצרכי מס. לא צריך לבלבל בין הפקודה היחסית פשוטה לבין הסיבוכים הבירוקרטיים של רשות המיסים.

במידה ולא קיימת חובת ההגשה
לפי רו''ח כן יש חובה הגשה על שנה שעברתי בה, עברתי פברואר. האם זה נכון שאני חייב להגיש דוח על שנת המעבר?
כל צד יכול לקבוע ולטעון מה שהוא רוצה
ומה הסטטוס שלך בביטוח לאומי? בטוח שיש דרך לבדוק סטטוס גם במס הכנסה.

ברירת המחדל היא הגדרת התושבות בכל מדינה. הגדרת התושבות לפי מדינת ישראל היא מקום מגורים עיקרי וקבוע בישראל. אם אתה לא עומד בתנאים. אלה אתה (לפי מדינת ישראל) לא תושב.
האם זה מדויק? חשבתי שתושבות נקבעה לפי מבחן מרכז החיים.
מה זה טופס CDS?

מה זה טופס CDS?
סליחה, התפלק לי D, הכוונה CRS.

האם זה מדויק? חשבתי שתושבות נקבעה לפי מבחן מרכז החיים.
כמובן, מרכז החיים. בשביל בני תמותה נורמלים שאינם מקרה קצה של האלפיון העליון המקום בו אתה מתגורר באופן קבוע ומתפרנס באופן קבוע הוא מרכז החיים, ראה תשובתי למעלה לגבי סיבוך מה שאינו כל כך מסובך.
לפי רו''ח כן יש חובה הגשה על שנה שעברתי בה, עברתי פברואר
צר לי, לא מסכים עם רואה החשבון שלך. לא שהית בישראל מעל 183 יום בשנת המס האמורה, זוהי חזקת הימים הראשונה להגשת הטופס.

לפי רו''ח כן יש חובה הגשה על שנה שעברתי בה, עברתי פברואר. האם זה נכון שאני חייב להגיש דוח על שנת המעבר?
לפי דעתי כן. מבחן חזקת הימים כולל שני סעיפים שונים:
1. שהייה בישראל של למעלה מ 183 בשנת המס
2. שהייה בישראל של למעלה מ 31 ימים בשנת המס ו - 425 ימים בשנת המס ובשנתיים שלפניה.

מניח שאתה עומד בסעיף 2 ולכן יש צורך בהגשת דוח. עם זאת, ממליץ בחום לא להסתמך על מה שאיש זר אומר בפורום אנונימי. חיפוש קצר בגוגל ותראה את הכללים בעצמך.
ומה הסטטוס שלך בביטוח לאומי? בטוח שיש דרך לבדוק סטטוס גם במס הכנסה.
בביטוח לאומי ניתן לבצע ניתוק תושבות באופן רשמי על ידי הגשת טופס בל/ 627. במידה וביטוח לאומי יקבל את טענתך אתה תהיה מנותק באופן רשמי.
לא, אין דרך לבדוק סטטוס במס הכנסה (פרט להליך רולינג שפירטתי אודותיו באחת ההודעות הקודמות).

מאחר שאני לא מבין כלום חוץ מהמקרה שלי אקח שוב את עצמי כדוגמא - עזבתי את ישראל ועל כן הפסקתי, לתפישתי, להיות תושב ישראל. מאחר שכך אני לא מעביר דיווח למס הכנסה ולא משלם לישראל מיסים על הכנסתי בגרמניה, מה שהייתי אמור לעשות אם הייתי תושב ישראל. בעשותי כך איני עובר על שום חוק, פקודה או תקנה של מדינת ישראל. בעצם מעשיך או אי מעשיך אתה תמיד "מדבר ראשון" במקרה הזה.
לא מסכים עם גישה זו. אם לתפישתך אתה תושב חוץ ומס הכנסה חולק עלייך, אתה בבעיה. מחלוקת זו נובעת בעיקר בשנת המעבר, ועלולה גם לנבוע אם ״היורד״ חזר לארץ לאחר מספר שנים לא רב. לדוגמא, כלל האצבע של מס הכנסה בנוגע לרילוקיישן מטעמי עבודה היא תקופה של 3 שנים. כלומר, אם חזרת לארץ לאחר פחות מ - 3 שנים, כנראה שמס הכנסה יטען שמעולם לא ניתקת תושבות (תמיד יש יוצאי דופן - פסק דין בעניין יעל צור הוא דוגמא מצויינת למקרה יוצא דופן).
במידה והיית תושב ישראל למרות שלתפישתך לא היית, קיימת חובת הגשת דוח מס בישראל עבור אותם שנים. מכיוון שאי הגשת דוח הינה מעשה פלילי, אדם למעשה עלול להיות חשוף במישור הפלילי ולכן במקרים מסויימים אנשי מקצוע רבים ממליצים על הצטיידות בחוו״ד משפטית.

כמובן, מרכז החיים. בשביל בני תמותה נורמלים שאינם מקרה קצה של האלפיון העליון המקום בו אתה מתגורר באופן קבוע ומתפרנס באופן קבוע הוא מרכז החיים, ראה תשובתי למעלה לגבי סיבוך מה שאינו כל כך מסובך.
לא מסכים. הנושא הזה הרבה יותר מסובך. בהמשך לדוגמא שנתתי למעלה, ניתן להתסכל גם על סטודנטים. אדם שעזב את ישראל לטובת לימודים בדר״כ אינו נחשב למנתק תושבות מכיוון שמעמד סטודנט במדינה זרה בדר״כ נחשב למעמד ארעי ולא קבוע. שוב, יש לבחון כל מקרה לגופו ותמיד יכולים להיות יוצאי דופן.
צר לי, לא מסכים עם רואה החשבון שלך. לא שהית בישראל מעל 183 יום בשנת המס האמורה, זוהי חזקת הימים הראשונה להגשת הטופס.
לא נכון. יש גם את כלל ה 31 ו - 425 (ראה מעלה)

סליחה, התפלק לי D, הכוונה CRS.

יש טופס כזה?

מעניין לדעת מה קרוה אחרי שאגיש דוח באיחור (כנראה שאני חייב) וטופס 1348 ממולא.
האם אני מייד אכנס ל-CRS אז באיזה שהוא שלב אני צריך להעביר להם TIN זר.

או זה לא קורה דרך מס הכנסה ואז אני צריך למלא הצהרת תושבות בבנק ובבית השקעות. ואז אני נכנס ל-CRS.
מישהו מכיר את הסדר?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C ניתוק תושבות לפי מבחן חזקת הימים צרכנות פיננסית 16
H המשך הפקדות לקרן פנסיה אחרי ניתוק תושבות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Count Olaf ניתוק חשמל ע"י השכנה - שיקולים כלכליים נדל"ן 61
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 26
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 4
O ניתוק תושבות במס הכנסה והכנסה מלקוחות ישראלים מיסים 2
ד תשלום מס על RSU כשעושים ניתוק תושבות מיסים 1
S סוגיות במילוי דוח שנתי כאשר טוענים לתושבות חוץ (ניתוק תושבות). מיסים 1
M ניתוק תושבות מס - השתלמות ופנסיה מיסים 8
M טופס 627 ניתוק אזרחות מיסים 1
M ניתוק תושבות או עוסק פטור מיסים 5
ח ניתוק תושבות שוק ההון 1
ח ניתוק תושבות צרכנות פיננסית 4
T ניתוק תושבות ומיסוי טריטוריאלי מיסים 3
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
Y ניתוק תושבות והשקעה בארץ בתור תושב זר שוק ההון 90
ע ניתוק תושבות מס וסגירת חשבון בברוקר ישראלי שוק ההון 3
bar1 ניתוק תושבות השלכות אוף טופיק 9
M ניתוק ביטוח אכ"ע מהחיסכון ללא חיתום מחדש - אפשרי? צרכנות פיננסית 21
Y ניתוק תושבות ברילוקיישן שוק ההון 23
A משכנתא - הקשר בין הריבית הקבועה בבנקים למאקרו. נדל"ן 1
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
א הקשר בין ביצועי חברה למחיר המניה שלה שוק ההון 2
נ הקשר בין שער הדולר העתידי להשקעה בפלח האגח"י שוק ההון 5
א מה הקשר בין הריבית לתמחור של קרן כספית? שוק ההון 2
I על הקשר בין שער הדולר למדדים המקומים שוק ההון 3
S העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר אוף טופיק 37
T הקשר שבין משכנתא למשקיע בשוק ההון צרכנות פיננסית 16
ד הקשר בין חשיפה למניות לנכסים במניות? (בקופת גמל להשקעה) שוק ההון 1
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
פ הקשר הפרדוקסלי בין תשואה לסיכון שוק ההון 21
ל מה הקשר בין ריבית לערך אג"ח? שוק ההון 0
S מה הקשר בין גובה הריבית ל s&p 500? שוק ההון 4
A העלאת ריבית: הקשר שבין מח"מ לירידת אג"ח שוק ההון 7
M הקשר בין פוליסת ביטוח מנהלים לבין פוליסת אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 7
זאב הקשר בין התנדבות לפיתוח אישי אוף טופיק 7
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
הסולידית משטור השיח הפיננסי ברשתות החברתיות שוק ההון 3
י להיכנס לעולם הפיננסי התפתחות אישית 7
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
D מסלול חיים לטירון הפיננסי אוף טופיק 1
Blue מחפש הכוונה - מקצוע בתחום הפיננסי התפתחות אישית 26
ח להגיע למעמד שכר גבוה בעולם הפיננסי התפתחות אישית 5
י בן 23 מנסה לארגן את עתידו הפיננסי. שוק ההון 24
N מה עושים עם הפורטפוליו הפיננסי ברילוקיישן לארה"ב? צרכנות פיננסית 3
amit דעתי הצנועה על המצב הפיננסי בעולם שוק ההון 39
ד מחשבות על עבודה במגזר הפיננסי אוף טופיק 30
Sinister הזמנה להרצאה של הראל פרימק על IRA במועדון הפיננסי אוף טופיק 1

נושאים דומים

Back
למעלה