Rahash
משתמש בכיר
- דירוג
- 844
יש באג, או אין באג, תלוי בך ובתכניות שלך.
במילותיו של עו"ד מומחה בתחום שהתייעצתי איתו - מה אכפת לך מה רשות המיסים חושבת? כלומר - כל עוד אתה לא מתגורר בישראל, אין לך חשבונות בישראל ואתה לא מנסה לקבל החזרי מס מישראל רשות המיסים יכולים לחשוב מה שהם רוצים, זה לא מעניין אותך. רשות המיסים לא יוצאת באופן אקטיבי לצוד אזרחי ישראל שאינם מתגוררים יותר במדינה ואין להם (או למדינת ישראל) כל דרך לדעת איפה אתה או באיזה סטטוס.
איפה יתחיל הבאג? כשתרצה, אם תרצה, יום אחד לשוב להתגורר בישראל. אז רשות המיסים יוכלו לטעון טענות מטענות שונות ולהשתמש במידע שאולי קיבלו. בהקשר הזה ככל שהשהות שלך בחו"ל תהיה יותר ארוכה ויותר כך הקייס שלך יהיה חזק יותר. אחרי 10 שנים של שהות רציפה בחו"ל יתקשה פקיד השומה לטעון שאתה תושב ישראל, אפילו אם יש לך חשבונות פעילים בארץ.
לאחר התייעצות פעלתי אני ברוח זו - באופן ברור מנסיבות חיי אני אינני תושב ישראל יותר, אבל גם אין לי שום סיבה בעולם לרוץ ולנסות להוכיח את זה לאף אחד.
יש עם זה בעייתיות. במקרה שלי מס הכנסה התחילו להטיל עליי עיצומים כספיים על כל חודש איחור בהגשת דוחות שנתיים על התקופה שגרתי בחול, כי עדיין נחשבתי לתושב ישראל (משהו כמו 1000 שח לחודש, לא נעים).
עכשיו נכון שאולי הייתי יכול לחמוק מתחת לרדאר שלהם אילולא פעלתי מולם בצורה אקטיבית, אבל זו עבירה על החוק ולדעתי פותח השרשור מבקש להמנע מכך.
אגב את העיצומים הכספיים הם ביטלו בסוף כשהגענו להסכם על ניתוק התושבות.