• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ניתוק הקשר הפיננסי לישראל

• פותח הנושא פותח הנושא deslok
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש באג, או אין באג, תלוי בך ובתכניות שלך.
במילותיו של עו"ד מומחה בתחום שהתייעצתי איתו - מה אכפת לך מה רשות המיסים חושבת? כלומר - כל עוד אתה לא מתגורר בישראל, אין לך חשבונות בישראל ואתה לא מנסה לקבל החזרי מס מישראל רשות המיסים יכולים לחשוב מה שהם רוצים, זה לא מעניין אותך. רשות המיסים לא יוצאת באופן אקטיבי לצוד אזרחי ישראל שאינם מתגוררים יותר במדינה ואין להם (או למדינת ישראל) כל דרך לדעת איפה אתה או באיזה סטטוס.
איפה יתחיל הבאג? כשתרצה, אם תרצה, יום אחד לשוב להתגורר בישראל. אז רשות המיסים יוכלו לטעון טענות מטענות שונות ולהשתמש במידע שאולי קיבלו. בהקשר הזה ככל שהשהות שלך בחו"ל תהיה יותר ארוכה ויותר כך הקייס שלך יהיה חזק יותר. אחרי 10 שנים של שהות רציפה בחו"ל יתקשה פקיד השומה לטעון שאתה תושב ישראל, אפילו אם יש לך חשבונות פעילים בארץ.
לאחר התייעצות פעלתי אני ברוח זו - באופן ברור מנסיבות חיי אני אינני תושב ישראל יותר, אבל גם אין לי שום סיבה בעולם לרוץ ולנסות להוכיח את זה לאף אחד.

יש עם זה בעייתיות. במקרה שלי מס הכנסה התחילו להטיל עליי עיצומים כספיים על כל חודש איחור בהגשת דוחות שנתיים על התקופה שגרתי בחול, כי עדיין נחשבתי לתושב ישראל (משהו כמו 1000 שח לחודש, לא נעים).
עכשיו נכון שאולי הייתי יכול לחמוק מתחת לרדאר שלהם אילולא פעלתי מולם בצורה אקטיבית, אבל זו עבירה על החוק ולדעתי פותח השרשור מבקש להמנע מכך.
אגב את העיצומים הכספיים הם ביטלו בסוף כשהגענו להסכם על ניתוק התושבות.

עכשיו נכון שאולי הייתי יכול לחמוק מתחת לרדאר שלהם אילולא פעלתי מולם בצורה אקטיבית, אבל זו עבירה על החוק
לא להודיע כלום למס הכנסה כשאתה עוזב זה לא עבירה על החוק.

• אהבתי
Reactions: Roi
הערה כללית בנושא ניתוק קשר פיננסי מכול מדינה באשר היא.
לדעתי זו ראיה צרה לטווח קצר כדי לחסוך כמה גרושים או סנטים במדינה כזו או אחרת.
לא לעולם חוסן - מה עם ביטוח בריאות במדינות השונות? הרי אתה לא דוריאן גריי ובמוקדם או מאוחר תזדקק לטיפולים שונים...
האם חשבת מה יהיה בגיל פרישה? לא תקבל סוסיאל סקיוריטי מדוד סם, תקבל אולי כמה לירות מביטוח לאומי בישראל אם תחליט 'לעשות עליה' , לא תקבל אגורה מפנמה, אקוודור, זימבבוויה או מכל מדינה אחרת. בכל מדינה תהיה אולי תושב זמני או תייר אבל לא זכויות.
My humble opinion.

לא תקבל סוסיאל סקיוריטי מדוד סם, תקבל אולי כמה לירות מביטוח לאומי בישראל
המערכות האלו בנויות כך שאם אתה בכל הכנסות גבוהות, אתה תקבל הרבה פחות ממה שנתת.

חות מזה הבחור לא אמריקאי, איך רצית שיקבל מהדוד סם משהו?

לא לעולם חוסן - מה עם ביטוח בריאות במדינות השונות? הרי אתה לא דוריאן גריי ובמוקדם או מאוחר תזדקק לטיפולים שונים...
האם חשבת מה יהיה בגיל פרישה? לא תקבל סוסיאל סקיוריטי מדוד סם, תקבל אולי כמה לירות מביטוח לאומי בישראל אם תחליט 'לעשות עליה' , לא תקבל אגורה מפנמה, אקוודור, זימבבוויה או מכל מדינה אחרת. בכל מדינה תהיה אולי תושב זמני או תייר אבל לא זכויות.
My humble opinion.

רק כמה התייחסויות:
1. במחיר של ביטוח לאומי לשכיר( גיל 30) עם משכורת של 10,000 ש"ח בישראל(כ-200$), אתה קונה ביטוח רפואי פרטי, שתופס בכל מקום בעולם, ברמה מאוד גבוהה. המחירים כמובן עולים עם הגיל, אבל גם ההכנסה שלך, בשאיפה.
2. אי תשלום ביטוח לאומי לא אומר הפסקת הפקדות לפנסיה ולחסכון השוטף.
3. תמיד אפשר לחזור לארץ ולקבל קצבת זקנה? ולמה שארצה להסתמך על זה?
4. כל שאר הביטוחים: לדוגמה, אכ"ע ונכות מתאונה, אפשר גם לבצע באופן פרטי.

הביטוח הלאומי הוא אחלה אם אתה חולה וצריך את מכבי במחיר מסובסד.

לא להודיע כלום למס הכנסה כשאתה עוזב זה לא עבירה על החוק.

למיטב ידיעתי תושב ישראל חייב לדווח על ההכנסות שלו (גם הכנסות מחול) למס הכנסה

תושב ישראל חייב לדווח על ההכנסות שלו
נכון, אבל לא תושב ישראל לא חייב
איחור בהגשת דוחות שנתיים על התקופה שגרתי בחול
שאותם היית חייב להגיש כתושב ישראל בעל הכנסה בחו"ל. הגשת הדוחות היתה למעשה הודאה מצדך שגם אתה רואה עצמך כתושב ישראל
במקרה שלי מס הכנסה התחילו להטיל עליי עיצומים כספיים
עיצומים ממה? כמו שאמרתי, הגישה הזאת רלוונטית רק אם אין לך יותר חשבונות בישראל.

בקיצור, מס הכנסה יריצו אותך, יפחידו אותך ויטרטרו אותך בשביל להביא ואתך למצב שתתנדב לשלם כמה גרושים, זאת עדיין תהיה התנדבות. את ההגדרה הכי טובה לתושבות מס ישראלית ניתן למצוא בנוסח שהעבירה רשות המיסים לOECD. זהוא, אגב, הנוסח בו היחיד צריך להתחשב כשהוא ממלא טופס CRS במוסד פיננסי כלשהו
https://www.oecd.org/tax/automatic-...assistance/tax-residency/Israel-Residency.pdf

הנוסח כאן מאוד פשוט וברור- אתה גר בישראל (על כל המשמעויות של מגורים) - אתה תושב ישראל. לא גר- לא תושב.
על "ניתוק" אף אחד לא מדבר כן.

הנ"ל משקף כמובן את דעתי בלבד...

י
שימוש באזרחות הישראלית הוא לא אידיאלי, וכן, כנראה שישראל תקבל דיווח מ-CRS ו-FATCA במוקדם או במאוחר. תצטרך קייס חזק אם אתה מתכוון לחזור לישראל. בדוק היטב אם אתה זכאי לאזרחות אחרת בתורשה. זו אפילו לא צריכה להיות אזרחות "שווה" במיוחד, פשוט אחרת. אני מכיר מישהו שקיבל אזרחות מרוקאית(!) ומשתמש בה לצרכים פיננסיים.
ר.

אין לי דרך להשיג אזרחות אחרת :-( אחרי 5 שנים בתושב קבע בפנמה - אוכל לקבל אזרחות. אבל לפי מה שקראתי - אצטרך לוותר על האזרחות הישראלית, כי פנמה לא מאפשרת אזרחות כפולה.
אני לא יודע מה המשמעות של לוותר על האזרחות הישראלית - זה נראה לי כבד יותר מוויתור על התושבות. אבל פרה פרה, קודם אשיג את התושבות הפנמית.

אגב, IB מבקשים בטופס הפרטים שלך - את "רשימת" האזרחויות שלך : List all countries of which you are a citizen, in addition to your primary citizenship country
אז זה שיש לך אזרחות נוספת, לא יעזור. IB ישלחו את הדיווח שלהם במסגרת FACTA לכל מדינות האזרחות שלך...
(אלא אם כן אתה "מעלים אזרחות" , שמעתי על אנשים שמעלימים מס , אבל זו הפעם הראשונה בחיי ששמעתי על העלמת אזרחות :-) :+)

אני לא יודע מה המשמעות של לוותר על האזרחות הישראלית - זה נראה לי כבד יותר מוויתור על התושבות.

אם אתה יהודי, תמיד תוכל לקבל את האזרחות שלך בחזרה במסגרת חוק השבות. ויותר מכך, תוכל לקבל תושבות קבע בישראל בלי להיות אזרח אם תרצה לגור בישראל אבל להיות אזרח פנמה. לא תוכל להצביע בבחירות כמובן.

נכון, אבל לא תושב ישראל לא חייב

שאותם היית חייב להגיש כתושב ישראל בעל הכנסה בחו"ל. הגשת הדוחות היתה למעשה הודאה מצדך שגם אתה רואה עצמך כתושב ישראל

עיצומים ממה? כמו שאמרתי, הגישה הזאת רלוונטית רק אם אין לך יותר חשבונות בישראל.

בקיצור, מס הכנסה יריצו אותך, יפחידו אותך ויטרטרו אותך בשביל להביא ואתך למצב שתתנדב לשלם כמה גרושים, זאת עדיין תהיה התנדבות. את ההגדרה הכי טובה לתושבות מס ישראלית ניתן למצוא בנוסח שהעבירה רשות המיסים לOECD. זהוא, אגב, הנוסח בו היחיד צריך להתחשב כשהוא ממלא טופס CRS במוסד פיננסי כלשהו
https://www.oecd.org/tax/automatic-...assistance/tax-residency/Israel-Residency.pdf

הנוסח כאן מאוד פשוט וברור- אתה גר בישראל (על כל המשמעויות של מגורים) - אתה תושב ישראל. לא גר- לא תושב.
על "ניתוק" אף אחד לא מדבר כן.

הנ"ל משקף כמובן את דעתי בלבד...

תשמע, כל הדברים שאתה כותב נשמעים לי אפורים מאוד. מס הכנסה יטיל עליי קנסות ורק בגלל שאין לי חשבון בנק הוא לא יוכל לגבות אותם ממני? אני צריך את הצרות האלה? מי אמר שלא יעצרו אותי בכניסה לארץ בפעם הבאה שאגיע?
בכל הקשור להתנהלות שלי מול מס הכנסה אני מעדיף להיות לבן צחור, גם אם זה יעלה לי קצת (וזה באמת עלה לי קצת, כמה אלפי שקלים בודדים), זה לחלוטין שווה לי בשקט הנפשי.

מס הכנסה יטיל עליי קנסות ורק בגלל שאין לי חשבון בנק הוא לא יוכל לגבות אותם ממני?
למה שיטיל עליך קנסות? מה הכנסה יודע שאתה לא שוהה יותר בישראל ויודע שאין לך הכנסות בישראל, על מה קנס?
מעבר לכך במקרה שלך עברת למדינת אמנה, ואמנות למניעת כפל מס גוברות תמיד על חוקי המס המקומיים. באמנה בין ישראל לגרמניה אין יותר מבחן ימים, ביום שעברת לגרמניה אתה תחת חובת המס הגרמנית ולא הישראלית ויגידו רשויות המס בישראל מה שירצו.
אתה התנדבת לשלם מס לישראל, מעשה ראוי ופטריוטי אבל עדיין- בהתנדבות.

למה שיטיל עליך קנסות? מה הכנסה יודע שאתה לא שוהה יותר בישראל ויודע שאין לך הכנסות בישראל, על מה קנס?
מעבר לכך במקרה שלך עברת למדינת אמנה, ואמנות למניעת כפל מס גוברות תמיד על חוקי המס המקומיים. באמנה בין ישראל לגרמניה אין יותר מבחן ימים, ביום שעברת לגרמניה אתה תחת חובת המס הגרמנית ולא הישראלית ויגידו רשויות המס בישראל מה שירצו.
אתה התנדבת לשלם מס לישראל, מעשה ראוי ופטריוטי אבל עדיין- בהתנדבות.

זה לא עבד ככה.
בעצת רואי החשבון שלי (שיש שיטענו שהם עשו עבודה לא טובה), ביקשתי החזר ממס הכנסה על שנת המעבר, בטענה שמאמצע השנה הזו אני כבר לא צריך להחשב כתושב ישראל (שהיתי פחות מ180 יום בישראל בשנה ההיא, התחלתי לעבוד בגרמניה, שכרתי דירה וכו׳). כלומר נניח ובשנה הזו עבדתי 4 חודשים בישראל ו8 חודשים בגרמניה, אני ביקשתי החזר כאילו עבדתי 4 חודשים בישראל וזהו, כי השאר לא אמור לעניין כביכול את מס הכנסה. מס הכנסה קודם כל פתח לי תיק והתחיל לדרוש שאגיש דוחות על השנים העוקבות לשנת המעבר (וגם הטיל עיצומים כשלא הגשתי), ולבסוף תוך משא ומתן עם רואי החשבון שלי הסכים לקבוע שאני לא תושב ישראל החל מתחילת השנה שלאחר שנת המעבר, וביקש כסף על הפרש המס בין מה ששילמתי בגרמניה בשנת המעבר למה שהייתי צריך לשלם בישראל בשנה ההיא. את החובה להגיש דוחות על השנים העוקבות ואת העיצומים מס הכנסה ביטל.

אם לא הייתי פונה אליהם בכלל עם הבקשה להחזר, אולי הם לא היו מבחינים בי ולא היו שואלים כלום.
מנגד, אם לא הייתי מגיש בקשה להחזר גם לא היה לי סיכוי לקבל את ההחזר הזה (רואי החשבון טענו שהיה סיכוי כזה), וגם לא היה לי את ההסכם החתום איתם שמקנה לי את השקט הנפשי שיש לי עכשיו.
מהרגע שמס הכנסה החליט שהייתי תושב ישראל עד סוף שנת המעבר, הברירה הייתה לשלם או אולי ללכת לבית משפט. אבל לא התנדבתי לשלם להם מרצוני הטוב.

מנגד, אם לא הייתי מגיש בקשה להחזר גם לא היה לי סיכוי לקבל את ההחזר הזה
לא חייב לענות אבל אשמח לשמוע את התשובה, ההפרש בין מה ששילמת להם כ"תושב ישראל" לבין ההחזר שהביאו לך הוא חיובי או שלילי?

עריכה: שמתי לב עכשיו שזה דיון ישן, אם צריך להעביר את התגובה לדיון אחר אשמח שתעשו זאת @yossik

עריכה: שמתי לב עכשיו שזה דיון ישן, אם צריך להעביר את התגובה לדיון אחר אשמח שתעשו זאת @yossik
הסבר בבקשה, מה הקשר לגיל הדיון?
את איזו תגובה להעביר ולאיזה שרשור?

זה לא עבד ככה.
בעצת רואי החשבון שלי (שיש שיטענו שהם עשו עבודה לא טובה), ביקשתי החזר ממס הכנסה על שנת המעבר, בטענה שמאמצע השנה הזו אני כבר לא צריך להחשב כתושב ישראל (שהיתי פחות מ180 יום בישראל בשנה ההיא, התחלתי לעבוד בגרמניה, שכרתי דירה וכו׳). כלומר נניח ובשנה הזו עבדתי 4 חודשים בישראל ו8 חודשים בגרמניה, אני ביקשתי החזר כאילו עבדתי 4 חודשים בישראל וזהו, כי השאר לא אמור לעניין כביכול את מס הכנסה. מס הכנסה קודם כל פתח לי תיק והתחיל לדרוש שאגיש דוחות על השנים העוקבות לשנת המעבר (וגם הטיל עיצומים כשלא הגשתי), ולבסוף תוך משא ומתן עם רואי החשבון שלי הסכים לקבוע שאני לא תושב ישראל החל מתחילת השנה שלאחר שנת המעבר, וביקש כסף על הפרש המס בין מה ששילמתי בגרמניה בשנת המעבר למה שהייתי צריך לשלם בישראל בשנה ההיא. את החובה להגיש דוחות על השנים העוקבות ואת העיצומים מס הכנסה ביטל.

אם לא הייתי פונה אליהם בכלל עם הבקשה להחזר, אולי הם לא היו מבחינים בי ולא היו שואלים כלום.
מנגד, אם לא הייתי מגיש בקשה להחזר גם לא היה לי סיכוי לקבל את ההחזר הזה (רואי החשבון טענו שהיה סיכוי כזה), וגם לא היה לי את ההסכם החתום איתם שמקנה לי את השקט הנפשי שיש לי עכשיו.
מהרגע שמס הכנסה החליט שהייתי תושב ישראל עד סוף שנת המעבר, הברירה הייתה לשלם או אולי ללכת לבית משפט. אבל לא התנדבתי לשלם להם מרצוני הטוב.
האם נחשבת בגרמניה כתושב לצרכי מס בשנת המעבר?

לא חייב לענות אבל אשמח לשמוע את התשובה, ההפרש בין מה ששילמת להם כ"תושב ישראל" לבין ההחזר שהביאו לך הוא חיובי או שלילי?
@yossik

לא בטוח שהבנתי את השאלה, אבל מס הכנסה בסוף החשיב גם את החודשים בהם חייתי בגרמניה כתקופה שעדיין הייתי בה תושב ישראל. בגלל שבגרמניה החזירו לי לא מעט כסף ממס ההכנסה שלהם, מס הכנסה בישראל בסופו של דבר חייב אותי, כך שבמקום לקבל החזר קיבלתי חוב.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C ניתוק תושבות לפי מבחן חזקת הימים צרכנות פיננסית 7
H המשך הפקדות לקרן פנסיה אחרי ניתוק תושבות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Count Olaf ניתוק חשמל ע"י השכנה - שיקולים כלכליים נדל"ן 61
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 26
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 4
O ניתוק תושבות במס הכנסה והכנסה מלקוחות ישראלים מיסים 2
ד תשלום מס על RSU כשעושים ניתוק תושבות מיסים 1
S סוגיות במילוי דוח שנתי כאשר טוענים לתושבות חוץ (ניתוק תושבות). מיסים 1
M ניתוק תושבות מס - השתלמות ופנסיה מיסים 8
M טופס 627 ניתוק אזרחות מיסים 1
M ניתוק תושבות או עוסק פטור מיסים 5
ח ניתוק תושבות שוק ההון 1
ח ניתוק תושבות צרכנות פיננסית 4
T ניתוק תושבות ומיסוי טריטוריאלי מיסים 3
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
Y ניתוק תושבות והשקעה בארץ בתור תושב זר שוק ההון 90
ע ניתוק תושבות מס וסגירת חשבון בברוקר ישראלי שוק ההון 3
bar1 ניתוק תושבות השלכות אוף טופיק 9
M ניתוק ביטוח אכ"ע מהחיסכון ללא חיתום מחדש - אפשרי? צרכנות פיננסית 21
Y ניתוק תושבות ברילוקיישן שוק ההון 23
A משכנתא - הקשר בין הריבית הקבועה בבנקים למאקרו. נדל"ן 1
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
א הקשר בין ביצועי חברה למחיר המניה שלה שוק ההון 2
נ הקשר בין שער הדולר העתידי להשקעה בפלח האגח"י שוק ההון 5
א מה הקשר בין הריבית לתמחור של קרן כספית? שוק ההון 2
I על הקשר בין שער הדולר למדדים המקומים שוק ההון 3
S העלאת הנושא הכלכלי במהלך הקשר אוף טופיק 37
T הקשר שבין משכנתא למשקיע בשוק ההון צרכנות פיננסית 16
ד הקשר בין חשיפה למניות לנכסים במניות? (בקופת גמל להשקעה) שוק ההון 1
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
פ הקשר הפרדוקסלי בין תשואה לסיכון שוק ההון 21
ל מה הקשר בין ריבית לערך אג"ח? שוק ההון 0
S מה הקשר בין גובה הריבית ל s&p 500? שוק ההון 4
A העלאת ריבית: הקשר שבין מח"מ לירידת אג"ח שוק ההון 7
M הקשר בין פוליסת ביטוח מנהלים לבין פוליסת אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 7
זאב הקשר בין התנדבות לפיתוח אישי אוף טופיק 7
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
הסולידית משטור השיח הפיננסי ברשתות החברתיות שוק ההון 3
י להיכנס לעולם הפיננסי התפתחות אישית 7
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
D מסלול חיים לטירון הפיננסי אוף טופיק 1
Blue מחפש הכוונה - מקצוע בתחום הפיננסי התפתחות אישית 26
ח להגיע למעמד שכר גבוה בעולם הפיננסי התפתחות אישית 5
י בן 23 מנסה לארגן את עתידו הפיננסי. שוק ההון 24
N מה עושים עם הפורטפוליו הפיננסי ברילוקיישן לארה"ב? צרכנות פיננסית 3
amit דעתי הצנועה על המצב הפיננסי בעולם שוק ההון 39
ד מחשבות על עבודה במגזר הפיננסי אוף טופיק 30
Sinister הזמנה להרצאה של הראל פרימק על IRA במועדון הפיננסי אוף טופיק 1

נושאים דומים

Back
למעלה