• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל

JBUZZ

משתמש רגיל
דירוג
121
הי!
עברתי על כמה פוסטים לגבי חשבונות בנק בחו״ל - ועדיין נשארתי עם כמה שאלות. אם תוכלו להפנות אותי לתשובות - או לענות בקצרה - תודה!

המטרה העיקרית של פתיחת חשבון בנק בחו״ל והעברה כספית היא הגנה עתידית על הכסף מחוקי המדינה: לאפשר למשוך את הכסף בחו״ל (או בעזרת חשבון הבנק או אשראי) ולאפשר ״לנתק תושבות״ של הכסף עם ישראל. כלומר:
א - לאפשר להוציא אותו שאפשר (עכשיו),
ב - לאפשר למשוך אותו בארץ ו/או בחול,
ג - שיהיה מושקע בנתיים,
ד - אופימיזציה של עלויות ומיסים.

לדעתי, חשבון ברוקר ישראלי עם ניירות ערך בחול - כמו שהציעו פה, לא מספיק טוב: - אם יתחילו הגבלות על תנועת מטבע/ניירות בבנקים בארץ.

שאלות כלליות על IB
* האם חשבון IB יכול להיות מקושר לכמה חשבונות בנק? כלומר להעביר שקלים דרך בנק הפועלים בארץ - אבל לאפשר משיכה בחשבון בנק בחול (שגם על שמי)?
* עוד שאלה על אינטראקטיב - איך אפשר לקשר לו כרטיס אשראי?

שאלות על בנקים פיזים בגמניה
קראתי גם שדויטשה קרדיט בנק (DKB bank) מאפשר פתיחת חשבון עבור אזרחים זרים באופן מקוון ובאמצעות הצגת אימות זהות בלבד. יש לכם ניסיון?

בנקים אירופים וירטואלים

למישהו יש ניסיון עם n26 או Revoult?

אני טס ללונדון בקרוב (ובהמשך לברלין) אז יכול לפתוח פיזית שם - אם צריך
יש לי אזרחות הונגרית (הדרכון שלי פג לפני שנה - לא יודע אם זה משמעותי...)

תודה מראש על העזרה וההפניות....

@חתול לילה @אורי ג. @roneng

1. כן
2. כרגע לא ניתן(לישראלי לפחות)
3. למיטב ידיעתי כדי לפתוח חשבון בנק באירופה כמעט תמיד צריך כתובת מקומית, זו הבעיה העיקרית.

ממליץ לך לפתוח חשבון בשוואב בנוסף לIB. בשוואב ניתן לקבל כרטיס חיוב שמקושר לחשבון. כתוב שנדרש 25K לפתיחת חשבון שם אבל מניסיוני ומניסיונם של אנשים נוספים זה לא נאכף בכלל, לפחות עד לפני כמה חודשים.

האם חשבון IB יכול להיות מקושר לכמה חשבונות בנק?
כן.
אני לא מכיר דרך פשוטה לקשר לכרטיס אשראי.

שים לב שהעברת הכסף ל- IB לא מגנה באופן מושלם מהלאמה ישראלית (אחרת כל הפושעים היו שמים שם את הכסף) אבל זה יותר טוב מכלום.

ממליץ לך לפתוח חשבון בשוואב בנוסף לIB. בשוואב ניתן לקבל כרטיס חיוב שמקושר לחשבון.
מעבר לכרטיס החיוב, האם יש יתרונות נוספים? האם יש בזה יותר פיזור סיכונים? אני מדמיין שאם קרה משהו שגרם ל- IB לחסום את הגישה לכסף, אז זה יהיה תקף גם בשוואב.

מעבר לכרטיס החיוב, האם יש יתרונות נוספים? האם יש בזה יותר פיזור סיכונים? אני מדמיין שאם קרה משהו שגרם ל- IB לחסום את הגישה לכסף, אז זה יהיה תקף גם בשוואב.

בגדול אני חושב שIB ברוקר מעולה ואם היה ניתן לחבר כרטיס חיוב/אשראי לחשבון אז לא הייתי פותח גם בשוואב.
יתרונות נוספים בשוואב זה שאין עמלות קניה ומכירה על ניירות אמריקאים(יש מחלוקת אם זה יתרון). אתה מקבל בנוסף לכרטיס חיוב גם פנקס צ'קים. פיזור בין בתי השקעות מחשש של קריסת בית השקעות(גם פה יש מחלוקת כמה זה הכרחי).

אוסיף אם זה מעניין, שבעיסקאות הבודדות שביצעתי עם כרטיס החיוב קיבלתי שער המרה מעולה ולמיטב זיכרוני יש פטור מעמלה על משיכת מזומן מכספומטים. אחד המינוסים של הכרטיס זו הגנה חזקה מדי על עיסקאות באינטרנט.
פתחתי חשבון בשוואב עם 100$ ולא נאמר לי כלום, למעשה מעל חצי שנה זה הסכום שהיה לי שם. יש לי בן משפחה שיש לו כבר שנה וחצי חשבון שם עם יתרה נמוכה מ5000$.

אני באמת חושב שהשילוב של IB+שוואב זו האופציה העדיפה עבור רוב הישראלים שרוצים להוציא מפה כספים ולא להיות תלויים בחשבון בנק ישראלי כדי להגיע לכסף שלהם

שים לב שהעברת הכסף ל- IB לא מגנה באופן מושלם מהלאמה ישראלית (אחרת כל הפושעים היו שמים שם את הכסף) אבל זה יותר טוב מכלום.
מכיוון שמדובר במוסד אמריקאי, ישראל יכולה רק לבקש הלאמה של כספי לקוחות ישראלים, ו IB יצטרכו סיבה טובה מדוע להיענות לבקשה כזו. אם כבר אתה חשוף דווקא לעיצומים וסנקציות מצד הממשל האמריקאי, להם IB כפוף.

אם כבר אתה חשוף דווקא לעיצומים וסנקציות מצד הממשל האמריקאי, להם IB כפוף.
נרצה או לא, אבל הוכח שהבנקים הישראלים מכפיפים את עצמם לאותם סנקציות לא פחות.
כך שזה כבר יש לו גם עכשיו.

פתחתי חשבון בשוואב עם 100$ ולא נאמר לי כלום, למעשה מעל חצי שנה זה הסכום שהיה לי שם. יש לי בן משפחה שיש לו כבר שנה וחצי חשבון שם עם יתרה נמוכה מ5000$.
האם פתחת חשבון עם אזרחות אמריקאית? האם ניתן לפתוח חשבון גם עם אזרחות ישראלית?

שאלות כלליות על IB
* האם חשבון IB יכול להיות מקושר לכמה חשבונות בנק? כלומר להעביר שקלים דרך בנק הפועלים בארץ - אבל לאפשר משיכה בחשבון בנק בחול (שגם על שמי)?
* עוד שאלה על אינטראקטיב - איך אפשר לקשר לו כרטיס אשראי?
1. כן
2. אם תפתח חשבון בנק בארה"ב ותקח כרטיס אשראי אז אין בעיה. ואם לא אז תפתח חשבון בשוואב.
גם אינטראקטיב וגם שוואב מאפשרים לפתוח חשבון לאזרחים זרים בלי תושבות אמריקאית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 26
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 4
O ניתוק תושבות במס הכנסה והכנסה מלקוחות ישראלים מיסים 2
ד תשלום מס על RSU כשעושים ניתוק תושבות מיסים 1
S סוגיות במילוי דוח שנתי כאשר טוענים לתושבות חוץ (ניתוק תושבות). מיסים 1
M ניתוק תושבות מס - השתלמות ופנסיה מיסים 8
M ניתוק תושבות או עוסק פטור מיסים 5
ח ניתוק תושבות שוק ההון 1
ח ניתוק תושבות צרכנות פיננסית 4
T ניתוק תושבות ומיסוי טריטוריאלי מיסים 3
Y ניתוק תושבות והשקעה בארץ בתור תושב זר שוק ההון 90
ע ניתוק תושבות מס וסגירת חשבון בברוקר ישראלי שוק ההון 3
bar1 ניתוק תושבות השלכות אוף טופיק 9
Y ניתוק תושבות ברילוקיישן שוק ההון 23
M טופס 627 ניתוק אזרחות מיסים 1
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
deslok ניתוק הקשר הפיננסי לישראל שוק ההון 103
M ניתוק ביטוח אכ"ע מהחיסכון ללא חיתום מחדש - אפשרי? צרכנות פיננסית 21
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
י חשבון בנק בחו"ל (תושבות ישראלית) שוק ההון 7
T השקעה בשוק ההון בארצות הברית ללא אזרחות/תושבות שוק ההון 3
א אזרחות זרה, תושבות ודרכון זר פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 106
Y חתימה על טופס לבנק - "הצהרה בדבר תושבות מס" מיסים 15
ע לשנות תושבות בחשבון השקעות בישראל שוק ההון 0
א פתיחת תיק השקעות ומיסוי ללא תושבות קבועה מיסים 19
ע הצהרת תושבות אצל הברוקר הישראלי שוק ההון 2
S סקר תושבות אוף טופיק 0
O מיסוי RSU בירושה או בניתוק תושבות מיסים 0
B מייל מ-IBI על סגירת חשבון עקב תושבות בארה''ב שוק ההון 12
S ניהול תיק השקעות והקטנת מיסוי במצב של תושבות כפולה מיסים 4
F ריבית בנק ישראל מאז הקמת מדינת ישראל אוף טופיק 4
נ שאלה בנוגע לבעלות בקרן סל ולמקרה בו מדינת ישראל מושמדת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 119
SwingMan חלופות להשקעה באג"ח של מדינת ישראל שוק ההון 1
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
4 אג"חים צמודי מדד (מדינת ישראל) / גליל - נתונים היסטורים שוק ההון 6
E מילוי הצהרת הון למי שאינו נשוי ע"פ חוקי מדינת ישראל אוף טופיק 4
ס הנפקת אג״ח מדינת ישראל בדולרים, ל100 שנה שוק ההון 22
אצטרובל השקעה באגרות חוב מדינת ישראל דרך IB שוק ההון 2
T טיסות למזרח הרחוק מעל מדינת ערב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
adamshalev אגח מדינת ישראל ל-50 שנים שוק ההון 59
מ מדינת ישראל מחפשת סולידיות וסולידים! שוק ההון 25

נושאים דומים

Back
למעלה