• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ניתוק תושבות לפי מבחן חזקת הימים

• פותח הנושא פותח הנושא Chuchu
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Chuchu

משתמש רשום
דירוג
0
שלום
עזבנו בשנת 2024 (ביום האחרון של השנה)
לא היינו בארץ מאז
אני מקבל פנסיה בארץ
ביטוח לאומי ניתקו בקלות תושבות ואפילו קיבלתי החזרים מהמעסיק על כל שנת 2024
אני עדיין מקבל נקודות זיכוי ממס הכנסה בתלוש הפנסיה מעוניין שלא לקבל מכיוון שאיני זכאי להם
להבנתי מכיוון שבשנת 2025 לא היינו בארץ כלל, אנחנו לא תושבים ולא נדרש להגיש טפסי 1301 ו 1348...
איך אני פונה למס הכנסה בבקשה שיגידור אותי תושב חוץ / דרך אחרת להפסיק לקבל את נקודות הזיכוי

תודה !

עזבנו בשנת 2024 (ביום האחרון של השנה)
רק להבהרה, אני מניח שאתה מתכוון ליום האחרון של 2023?

כי אחרת אתה מדבר על חודשיים שלא היית בארץ וזה בטח לא מספיק לניתוק תושבות מס.

אתה ממלא טופס 1348 ומגיש לרשות המיסים - קביעת המעמד נתונה להחלטתם כמובן.

כן. 2023. איך שולחים 1348? יש דרך לעשות את זה דרך הפורטל האישי באתר רשות המיסים? זה תקף לשני בני הזוג? או שמריך עבור כל אחד בנפרד?

לפי מה שלמדתי בקורס דיני מיסים, הבדיקה של מס הכנסה לניתוק תושבות מתבצעת רק אחרי 4 שנים :)
וכמות הימים היא רק אחד מהפרמטרים זה הוא פרמטר הכרחי אך לא מספיק :)
(לא המלצה)

לפי מה שלמדתי בקורס דיני מיסים, הבדיקה של מס הכנסה לניתוק תושבות מתבצעת רק אחרי 4 שנים :)
וכמות הימים היא רק אחד מהפרמטרים זה הוא פרמטר הכרחי אך לא מספיק :)
(לא המלצה)
כפי שמשפחת רפאלי (בר וציפי) לימדה אותנו, לא להיות בארץ זה לא פותר את הסוגיה הזאת
רק אציין שבמקרה הנל היה גם היבט פלילי של "הסתרת בעלות על דירה"

מישהו יודע האם במהלך 3 או 4 שנות המבחן, הנישום אמור להמשיך לדווח ולשלם על הכנסות מחול, או שנהוג לא לעשות זאת ולקחת את הסיכון שאחרי 3/4 שנים פקיד השומה יחליט שלא באמת בוצעה התנתקות כהלכתה, ואז מצטברים חובות וריבית, ואולי גם חשיפה פלילית על אי דווח?

סעיף ההגדרות בפקודת מס הכנסה קובע כך:

חזקה היא שמרכז חייו של יחיד בשנת המס הוא בישראל -

(א) אם שהה בישראל בשנת המס 183 ימים או יותר;

(ב) אם שהה בישראל בשנת המס 30 ימים או יותר, וסך כל תקופת שהייתו בישראל בשנת המס ובשנתיים שקדמו לה הוא 425 ימים או יותר;

מדובר במבחנים חילופיים.

אלה חזקות הניתנת לסתירה - כאשר המבחן העיקרי הוא מבחן מרכז החיים.

יש תזכיר הצעת חוק שקובעת חזקות חלוטות ומשאירה את מבחן מרכז החיים למקרי קצה - אבל כאמור זה עדיין תזכיר הצעת חוק.

האמור לא משמש יעוץ משפטי. אל תאמינו לאף אחד באינטרנט. רצוי שתתייעץ עם עו"ד מומחה לניתוק תושבות.

אתה מחוייב להגיש דוחות אם אתה עובר לחו"ל.
יש את מבחן הכמותי: מבחן הימים ומבחן מרכז חיים. ניתוק תושבות מתבצע רטרואקטיבית כעבור 3 שנים. במהלך תהילך ניתוק ובהנחה שפקיד שומה השתכנע, לא תשלם מס בישראל על הכנסות מחוץ לישראל. אם בסוף התהליך יחליטו שאתם תושבי ישראל (לא אמור לקרות אם באמת עברתם לחול) אז תצטרכו לשלם דיי הרבה מס.

ניתוק תושבות מתבצע רטרואקטיבית כעבור 3 שנים. במהלך תהילך ניתוק ובהנחה שפקיד שומה השתכנע, לא תשלם מס בישראל על הכנסות מחוץ לישראל.
כלומר אני מבין שבאותן 3 שנים כן משלמים מס על הכנסות מחוץ לישראל, ובתום השלוש שנים מקבלים אותו בחזרה?

כלומר אני מבין שבאותן 3 שנים כן משלמים מס על הכנסות מחוץ לישראל, ובתום השלוש שנים מקבלים אותו בחזרה?
לא, כי אחרת מס הכנסה יצטרכו להחזיר למלא אנשים מלא כסף 4% צמוד מדד בעת הניתוק. כי הניתוק הוא רטרואקטיבי.
שמים סוג של כוכבית ואתה לא משלם מס כאשר הגשת דוחות ומס הכנסה השתכנע שעברת לחו"ל.
אם עברת כיוון אחד על אמת אז אין לך בעיה. הבעיה מתחילה לאנשים שעושים רלוקיישן קצר (פחות מ3 שנים) ואז הסיכוי שתנותק בסוף קטן ואז תקבל תשלום מס חול עצבני ותשלום ביטוח לאומי עצבני על כל השנים. כמובן הבעיה מתחילה כאשר מנסים לרמות ומרכז חיים אכן בישראל ומס הכנסה לא מפגרים.
לכן יש מלא רו"ח שלא מתקרבים לנושא של ניתוק תושבות ברלוקיישן בגלל כאב ראש והרבה חוסר ודאות.

תקבל תשלום מס חול עצבני ותשלום ביטוח לאומי עצבני על כל השנים.
לא בהכרח, כי יש לך הכרה באש"ל חו"ל (לדוגמא: 70 דולר ליום לכל בן זוג אם אתם בארה"ב ולא בעיר גדולה) ועוד הוצאות (כמו גני ילדים).

בנוסף, למדינה שאתה עובד בה יש זכות מיסוי ראשונית על המשכורת שלך, ולכן ישראל תכיר לך זיכוי מס זר על מה ששילמת.

לא בהכרח, כי יש לך הכרה באש"ל חו"ל (לדוגמא: 70 דולר ליום לכל בן זוג אם אתם בארה"ב ולא בעיר גדולה) ועוד הוצאות (כמו גני ילדים).

בנוסף, למדינה שאתה עובד בה יש זכות מיסוי ראשונית על המשכורת שלך, ולכן ישראל תכיר לך זיכוי מס זר על מה ששילמת.
צודק, זה תלוי מדינה.
למשל מי שיעבור לארה"ב למקום עם יוקר מחייה גבוה יחטוף, גם אחרי הכרה בכל הוצאת אשל רלוקיישן מוכרת.
חייב להבהיר את הנקודה:
מי שאזרח ארה"ב ויש לו כסף, יכול לבחור לעבור למקומות זולים יחסית עם מערכות חינוך טובות כי הוא לא תלוי בגחמות המעסיק דרכו הוא עובר או בגחמות שוק העבודה.
למדינות אין אמנת מס עם ישראל אז אם מישהו עובר למדינה נוסח קליפורניה, ניו יורק או ניו גרסי ישלם מס הכנסה מקומי לא מבוטל.
אם אתה מהגר דרך מקום עבודה או דרך ויזת כישורים מיוחדים אז יש סיכוי דיי גבוה שתעבור למקום עם יוקר מחייה גבוה כי לרוב אלו המקומות שיש למעסיק שלך סניף ויש עוד אפשרויות תעסוקה, קרבה לערים מרכזיות ומערכות חינוך טובות וקהילה מתאימה.
השכר יהיה בהתאם ומדרגות מס פדרליות בארה"ב הרבה יותר גבוהות.
למשל באיזור בו אני מתגורר משפחה עם 4 ילדים צריכה להכניס כ350000 דולר בשנה ברוטו כדי לחיות סביר פלוס במושגים של משפחה ממוצעת.
אם אתם סולידיים מאוד ומתוכנן מאוד אז ניתן לחיות גם על 200000 אלף דולר אבל זה כבר יותר קשה (שכר דירה לבדו לבית קטן יהיה בסביבות 6 אלף דולר לחודש).
ביקשתי מפרפלקסיטי להכין לי טבלה של מס פדרלי ל2025 בשקלים למי שמדווח ביחד.
אם שני בני זוג עובדים במקצועות סבירים פלוס אז רף המס שלהם בארה"ב הרבה יותר גבוהה מאשר בישראל ולכן גם אחרי כל הניכויים של הוצאות אשל רלוקיישן עלולה לווצר חבות מס מאוד גדולה.

קבצים מצורפים

• Screenshot 2025-03-07 082220.jpg
    Screenshot 2025-03-07 082220.jpg
    KB 87 · צפיות: 11
נערך לאחרונה ב:
צודק, זה תלוי מדינה.
למשל מי שיעבור לארה"ב למקום עם יוקר מחייה גבוה יחטוף, גם אחרי הכרה בכל הוצאת אשל רלוקיישן מוכרת.
חייב להבהיר את הנקודה:
מי שאזרח ארה"ב ויש לו כסף, יכול לבחור לעבור למקומות זולים יחסית עם מערכות חינוך טובות כי הוא לא תלוי בגחמות המעסיק דרכו הוא עובר או בגחמות שוק העבודה.
למדינות אין אמנת מס עם ישראל אז אם מישהו עובר למדינה נוסח קליפורניה, ניו יורק או ניו גרסי ישלם מס הכנסה מקומי לא מבוטל.
אם אתה מהגר דרך מקום עבודה או דרך ויזת כישורים מיוחדים אז יש סיכוי דיי גבוה שתעבור למקום עם יוקר מחייה גבוה כי לרוב אלו המקומות שיש למעסיק שלך סניף ויש עוד אפשרויות תעסוקה, קרבה לערים מרכזיות ומערכות חינוך טובות וקהילה מתאימה.
השכר יהיה בהתאם ומדרגות מס פדרליות בארה"ב הרבה יותר גבוהות.
למשל באיזור בו אני מתגורר משפחה עם 4 ילדים צריכה להכניס כ350000 דולר בשנה ברוטו כדי לחיות סביר פלוס במושגים של משפחה ממוצעת.
אם אתם סולידיים מאוד ומתוכנן מאוד אז ניתן לחיות גם על 200000 אלף דולר אבל זה כבר יותר קשה (שכר דירה לבדו לבית קטן יהיה בסביבות 6 אלף דולר לחודש).
ביקשתי מפרפלקסיטי להכין לי טבלה של מס פדרלי ל2025 בשקלים למי שמדווח ביחד.
אם שני בני זוג עובדים במקצועות סבירים פלוס אז רף המס שלהם בארה"ב הרבה יותר גבוהה מאשר בישראל ולכן גם אחרי כל הניכויים של הוצאות אשל רלוקיישן עלולה לווצר חבות מס מאוד גדולה.

לפי מה שאני מבין גם מיסים שמשולמים למדינות בתוך ארה"ב (קליפורניה וכדומה) ניתנות לקיזוז מהסכום שיש לשלם למס הכנסה ישראלי - לא מכח אמנת המס אלא מכח הוראות פקודת מס הכנסה (סעיפים 199 - ו - 200) ולכן גם בעניין הזה רצוי להתייעץ.

נראה לי שהסיבה שמחכים שלוש שנים לניתוק התושבות זה בגלל החזקה בסעיף ההגדרות של פקודת מס הכנסה -
ב) אם שהה בישראל בשנת המס 30 ימים או יותר, וסך כל תקופת שהייתו בישראל בשנת המס ובשנתיים שקדמו לה הוא 425 ימים או יותר;

לא הבנתי את הפרודצדורה - מגישים דוחות שנתיים עד אישור ניתוק התושבות אבל לא משלמים בנתיים שום מס?

לא מהווה יעוץ מס, יעוץ כלכלי או יעוץ משפטי.

אל תאמינו לאף אחד באינטרנט

לפי מה שאני מבין גם מיסים שמשולמים למדינות בתוך ארה"ב (קליפורניה וכדומה) ניתנות לקיזוז מהסכום שיש לשלם למס הכנסה ישראלי - לא מכח אמנת המס אלא מכח הוראות פקודת מס הכנסה (סעיפים 199 - ו - 200) ולכן גם בעניין הזה רצוי להתייעץ.
מעניין. שווה בדיקה!
נראה לי שהסיבה שמחכים שלוש שנים לניתוק התושבות זה בגלל החזקה בסעיף ההגדרות של פקודת מס הכנסה -
ב) אם שהה בישראל בשנת המס 30 ימים או יותר, וסך כל תקופת שהייתו בישראל בשנת המס ובשנתיים שקדמו לה הוא 425 ימים או יותר;
אמת!
לא הבנתי את הפרודצדורה - מגישים דוחות שנתיים עד אישור ניתוק התושבות אבל לא משלמים בנתיים שום מס?
אכן - מגישים 1301 ומוסיפים כנספח את 1348. אם פקיד שומה מקבל אז מדווחים בישראל כתושבי חו"ל ועושים חשבון סופי בעת אירוע ניתוק/העדר ניתוק תושבות. זה מה שאני מכיר מהחברים. השנה נגיש 1301 עם 1348 על 2024 ואדע מגוף ראשון מה קורה. 2024 תהיה שנה ראשונה שנגיש דוחות כלא תושבים.

אל תאמינו לאף אחד באינטרנט
זה כלל מספר אחד!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H המשך הפקדות לקרן פנסיה אחרי ניתוק תושבות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 26
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 4
O ניתוק תושבות במס הכנסה והכנסה מלקוחות ישראלים מיסים 2
ד תשלום מס על RSU כשעושים ניתוק תושבות מיסים 1
S סוגיות במילוי דוח שנתי כאשר טוענים לתושבות חוץ (ניתוק תושבות). מיסים 1
M ניתוק תושבות מס - השתלמות ופנסיה מיסים 8
M ניתוק תושבות או עוסק פטור מיסים 5
ח ניתוק תושבות שוק ההון 1
ח ניתוק תושבות צרכנות פיננסית 4
T ניתוק תושבות ומיסוי טריטוריאלי מיסים 3
Y ניתוק תושבות והשקעה בארץ בתור תושב זר שוק ההון 90
ע ניתוק תושבות מס וסגירת חשבון בברוקר ישראלי שוק ההון 3
bar1 ניתוק תושבות השלכות אוף טופיק 9
Y ניתוק תושבות ברילוקיישן שוק ההון 23
Count Olaf ניתוק חשמל ע"י השכנה - שיקולים כלכליים נדל"ן 61
M טופס 627 ניתוק אזרחות מיסים 1
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
deslok ניתוק הקשר הפיננסי לישראל שוק ההון 103
M ניתוק ביטוח אכ"ע מהחיסכון ללא חיתום מחדש - אפשרי? צרכנות פיננסית 21
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
י חשבון בנק בחו"ל (תושבות ישראלית) שוק ההון 7
T השקעה בשוק ההון בארצות הברית ללא אזרחות/תושבות שוק ההון 3
א אזרחות זרה, תושבות ודרכון זר פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 106
Y חתימה על טופס לבנק - "הצהרה בדבר תושבות מס" מיסים 15
ע לשנות תושבות בחשבון השקעות בישראל שוק ההון 0
א פתיחת תיק השקעות ומיסוי ללא תושבות קבועה מיסים 19
ע הצהרת תושבות אצל הברוקר הישראלי שוק ההון 2
S סקר תושבות אוף טופיק 0
O מיסוי RSU בירושה או בניתוק תושבות מיסים 0
B מייל מ-IBI על סגירת חשבון עקב תושבות בארה''ב שוק ההון 12
S ניהול תיק השקעות והקטנת מיסוי במצב של תושבות כפולה מיסים 4
ל הלוואה מהפנסיה רק לפי ת.ז. ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
R השקעות לפי מטרה שוק ההון 5
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
I הגירת פלסטינים לפי טראמפ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 235
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 35
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
M לפי איזו תקופה נקבעות הריביות הממוצעות בחישוב עמלת היוון נדל"ן 7
ע הלוואת גישור כשמשכנתא+הלוואת גישור עוברים את המותר לפי הכנסה פנויה נדל"ן 2
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
sharon נוסחה לחישוב הסכום שצריך לחסוך בחוק המשיכה הביטוח לפי אחוזי משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6

נושאים דומים

Back
למעלה