• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משקיעה במדד לימוד סבלני ארוך טווח

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז כמו כל שנה, מעדכנת את היומן בסוכות.

1. אמנם השנה אין סוכה, אבל הדבר הכי מדהים שקרה לי השנה זה שגיליתי את הספסל מגן עדן.

ספסל זכרון עם נוף מטורף, קיץ שלם של אמבטיות שמש, דבר שנבצר ממני שנים כי אין מרפסת ולא אוהבת ללכת ים.
ממש ברכה..

fb57ce59-ee56-471b-a0fc-1e8b81c9da5b.jpg

2. אני עובדת עם ילדים על הרצף כמעט שנה, ואני מאד אוהבת אותם ואת העבודה, גם כן זכות ודבר טוב בחיי כרגע

3. לימודים
עוד מעט מתחילה את השנה השלישית בלימודים של עיסוי, וארומתרפיה מתקדם, ממש אוהבת את מה שעושה. השנה (השנייה) הייתה לי פריצת דרך בנושא בזכות מורה שהגיע מתל אביב, כך שזו גם ברכה:) ומחכה להמשך ובתקווה למצוא דרך להשתלב בשוק העבודה.

4. אני מתרגלת מדיטציה כבר 5 שנים
יש לי עוד המון להשתפר אבל לגמריי מרגישה כבר שמתקדמת...
יכולה להגיע גם לשעתיים ושלוש מדי פעם, זה פאשן ששינה את חיי לחלוטין. תודה לאל

5. פיננסית יש קצת קשיים שלא אפרט כרגע אבל, השנה הצלחתי להתמודד ולהבין איך לקרוא את הדוחות באינטרקטיב ששנים לא הייתי מסוגלת להסתכל על זה בלי לקבל שחור בעיניים.

6. הולכת שנה לחדר כושר, מאד נהנית
בתקווה להמשיך להתחזק ולהתגמש

7. ספרים
לדעתי לא התאפקתי וכתבתי באמצע השנה המלצות אבל אכתוב שוב את הכוכבים של השנה (שנה ג׳)

- שניים עשר הכסאות / איליה אילף ויבגני פטרוב

- שלושת המוסקטרים / אלכסנדר דימה

- מדרגות הברזל / גורג סימנון

- וונוס בפרווה / ליאופלד פון זאכר מאזוך

- פרניקנשטיין / מרי שלי

- קן הקוקייה / קן קיזי (וואו.)

- פרנסואה העזובי / זורז סאנד (מדהימה.)

- פדט הקטנה / זורז סאנד

- הכפיל / דוסטויבסקי (העציב אותי ברמות. אבל אהבתי

- החטא ועונשו / דוסטויבסקי (אך ורק בתרגום של צחי ארד!!)

- פשעו של סילבסטר בונאר / אנטול פרנס

- סיפורים אוקראינים ופטרבורגים של גוגול (הדיוקן הכי אהבתי שם)

- מאדאם בובארי / גוסטב פלובר (אלוף..)
אנה קרנינה נכתב בהשראתה להבנתי

מצאתי בסוכות הזה שאפשר לשחק פוקימון ילוו במחשב, משחק ילדות בגיימבוי שלא הצלחתי לסיים ועכשיו זה יקרה.
מאד מרגש

נערך לאחרונה ב:
טוב,
למרות שמאד נהניתי מהמסורת של כמה שנים לכתוב ביומן הסבלנות ארוך טווח שלי רק בסוכות (בצ'יל של הסוכה החגיגית) השנה, כמו שנה שעברה, אשבור את המסורת כי אני רוצה לעדכן.

1. נתחיל ממעקב הוצאות/ניהול שוטף
אז למרות שמתעדת פחות או יותר מ2017, טרם הצלחתי לעשות משהו עם הנתונים.
עדיין לא מצאתי את הקטלוג הוצאות הכי נוח לי (פעם מפשטת מדי ופעם מפורט מדי, כנראה אעשה קומביין של זה אבל לא כרגע)

אבל מה שכן רציתי לעדכן שהייתה החלטה מוצלחת מאד:
זה שצריך להיות לי סכום קבוע בעוש בסוף החודש של 5,000.
הכוונה, אם אחריי הכנסות שיגדלו אמן, והורדות בכרטיס נשאר לי לדוגמא, 6000, אז כל העודף ישר מועבר לאינטרקטיב.

ככה זה נותן לי מוטיבציה סמויה לחסוך. וגם מראה אינדיקציה כלשהי להכנ' הוצ' שעדין לא עוקבת לגמריי.

בנוסף, אם נשאר לי בסוף פחות מ5 אלף, אני עדיין מעבירה כל חודש 500 לני"ע (וחודש הבא לקוות שיתאזן שוב על 5...)
אז מינימום 500, או העודף שנשאר.
יש לציין שלפעמים יש עודף אז אני קונה דברים אחרים כמו ציוד ושמנים אתרים... כלומר, הפואנטה של הסעיף זה העודף שנשאר עד 5,000.
ממש מוצלח לי בחודשים האחרונים עם זה.

2. השנה נתפס לי פתאום טוב טוב להתאבסס על כמות היחידות.
שהמוטיבציה העיקרית שלי, זה לא שווי התיק/ניירות אלא הגדלת היחידות של נ"יע...
משנה תודעה.

3. אני לא זוכרת איך קוראים לממוצע הזה, משהו עם RR,
שנגיד קניתי 5 יחידות ב20, ו10 יחידות ב30 אז המחיר הממוצע R' הוא
5*20= 100
10*30 = 300
אז 400/15= 26.666

אז אני צריכה לשבת לעשות את הממוצע הזה בתיק שלי ולהבין מה המחיר הממוצע של התיק...

ואז!

יש לי (כעקרון) מזומן נזיל של כמה עשרות אלפים (50)

ואז כשהשוק יורד מתחת לממוצע התיק, אני יכולה להשתמש בבוכטה כדיי לנסות להוריד מעט את הממוצע....

מה שנפלא ברעיון הזה - שזה תזמון שוק במסווה של הורדת הממוצע.... אז זה לא באמת תזמון!

כלומר, זה כן ניסיון להכות את השוק אבל לשם הורדת ממוצע התיק ונראה לי שזה כשר... שזה הזמן להכות עם סכום גבוהה כשהמחיר יורד לפחות מהממוצע.

בכל מקרה זה אמור לקרות רק במפולת.
אבל טוב לדעת מה הממוצע הזה, זה נתון חשוב.

3. אני משכללת את הגישה ש"אני טובה עם כסף, לכן גם כשמפסידה המון, זה לא נורא, כי עדיף להיות טוב עם כסף."
מה זה אומר?
קודם כל שאני מדברת עם אנשים ומבינה שהחשיבה לטווח ארוך וחשיבה אסטרטגית זה חוש שהתברכתי בו.
אבל, קבלתי מכות אנושות. אנושות.... בדרך.
עשרות אלפיי שקלים שירדו לטמיון בגלל דברים יקרים מפז. כלומר שאין להם מחיר. כלומר יכולים לגזול מלא כסף....
אז בן אדם יקר לי מאד שהייה בסכנת זריקה לרחוב, עדיין טוען שיחזיר לי מעל מאה אלף שקל שלוויתי לו.
אני עשיתי תהליך שלם עם עצמי של לשחרר את זה שסביר שלא יחזיר, ולהתעלות מעל לתת לכסף לשלוט ברגשות שלי.
וכמו שאמרתי להגיע למסקנה שמה שחשוב זה לא כמה יש לי, אלא להמשיך קדימה מהנקודה שאני נמצאת.
מה שכן, אם יחזיר, אולי זה רעיון לא רע לעשות אפוטרופוס לחשבון.... כדיי שבכל זאת זה לא יקרה שוב:/

יש לי גם התקפים מאניים, שאני חוסכת יפה יפה והכל בשליטה, ואז בחודש אחד (כמו החודש חח) בום! להוציא בבת אחת סכומים מוטרפים לחלוטין לחלוטין

למדתי לקבל את זה, שאין שלמות בדרך ועשיתי כל מיני טעויות מעבר למה שרשמתי שעלו לי המון
אבל, למדתי לקחים יקרים מפז ולהתעלות מעל התלות הרגשית של כסף.
אז אם שנייה כואב לי כמו החודש שריסקתי את עצמי בכמה אלפים טובים - אם זה כואב זה אומר שאכפת לי מדי... אז יש עוד עבודה להתשפר ולהשתפר זה כיף.

4. אני עובדת שנה שנייה במועדנית של ילדים על הרצף.
לפניי חודש הייה יום שקראתי לו יום שלישי השחור, שהייתי חסרת אונים לחלוטין לבד מול התנהגויות אלימות והתפרקות מוחלטת של הילדים וכמעט עזבתי אחריי היום.
אבל בשבועיים האחרונים, אחריי שנה וחצי, הרגשתי פתאום עליית מדרגה "בסמכותיות שלי":>
וזה קרה בעקבות היום השלישי השחור הזה, שהבנתי שיש עניין של נסיון. ולפעמים אני יושבת בדיעבד וחושבת על פתרונות ודרכים לפעול שבאותו רגע לא יכולתי. וזה עובד
ואז כשקלטתי ש-רגע תרגעי, אין לך הרבה נסיון, זה הרבה למידה ולא מלידה, פתאום האנרגייה שלי השתנתה לגמריי וזה מקרין עליהם לגמריי וזה בדיוק ה-ק-ס-ם! שחיפשתי עוד מימיי כמוכרת בחנויות שלא מבינה "איך הן עושות את זה?!?!?!" וזה כ"כ כ"כ כ"כ כיף... לא יכולה להסביר כמה זה מספק... ;)

חשבתי לסיים בסוף השנה ולעבור לעבוד בספא, אבל החלטתי להישאר עוד שנה גם בגלל שזה מפתח את האופי ומעניין, (ויש לי עוד כמה שאיפות בעבודה הזו עם הילדים) ועדיף לסיים את התהליך לפניי שאעבור לשלב הבא בחיי, וגם פשוט אני אוהבת אותם. מאד. חבל לעזוב כשיש עוד מה לתת/לקבל. בקיצור אוהבת את העבודה, ולקח לי כמעט שנתיים להתחיל לעלות על הגל. איזה כיף!

5. אז עוד שלושה שבועות מסיימת את השלוש שנים של לימודיי עיסוי ברידמן ואני מתרגשת. זאת הייתה חוויה מדהימה למדתי המון וזה מתאים לי מאד. זאת הקריירה שלי בע"ה, אבל יקח עוד זמן ולאט לאט להיכנס לתחום.

6. אורך חיים נזירי
אז נמשכתי לבלוג של הסולידית מגיל 19 (היום 32) ואני שנים שנים שנים מתרגלת מינימליזם. ובשנתיים שלוש האחרונות הבנתי שהשאיפה היא בכלל נזירית...
מעבר לתירגול התמידי בפשטות סביבתית (זה לא פשוט) אני גם מתרגלת שנים כבר (5, אליפות) מדיטצייה בתשוקה... ופיתחתי תרגיל ספורט מיוחד נזירי, וזה מתבטא בעוד דברים.
(*עריכה* למדתי בזמן האחרון נשימה סרעפתית שזה כם קפיצת מדרגה משמעותית בנושא)
שוב, זה תרגול... זה לא חוק או מטרה. אבל אפילו הלימודים שלי תואמים לאורך חיים הזה.

7. בעקבות המדיטציה, וגם כי בכל זאת אני מתבגרת, מאד התחזקתי לאחרונה נפשית והבטחון העצמי שלי משתפר וזה נפלא. גם כי פחות מפחדת מטעויות (תוצר של הסביבה הביתית) וגם כי הדמיון שלי התפתח (טפו טפו) לאחרונה ויש לי כמה משחקים פשוטים שאני נהנית מהם בטירוף, ועוזרים לי בחיים. והתובנה הזאת שדמיון זה כלי מטורף של אינסוף אפשרויות נותן לי טעם לחיים להמשיך לחקור. (אפשר לשחק בכל מקום)
אני מרגישה גם שההתעסקות בלפתח עולם דמיוני גורם לי קצת לחזור לאנרגיית הנעורים שלי. יותר קלילות, גמישות, פחות כבדות...

אז זהו, החודש מסיימת לימודים שהשקעתי בהם שלוש שנים,
וגם מההיי שהייתי פינקתי את עצמי לכבוד הגרדיואיישן והגזמתי לגמריי בהוצאות החודש, אבל הרגיע אותי לכתוב, ולעשות סדר קטן :)

3>3>3>!Congradulation

נערך לאחרונה ב:
רציתי רק להוסיף בחוקים החדשים בנושא הכסף (5,000 בעוש, ה50,000 להורדת ממוצע וה500 חודשי קבוע להשקעות + עודף אם נשאר)
שאני מתאימה את עצמי לנתון שמקבלים דבידנד פעם בשלושה חודשים, ולכן עושה את ההמרה וקניית ני״ע פעם בשלושה חודשים.

וגם יש מעשר (בדר״כ זה לעמותה למען חיות הבר של אביהו) אבל לא תמיד.

והינה עוד סוכות הגיע:) וזה הזמן לעדכון שנתי

האמת שזו הייתה אחת השנים הכי טובות שלי, אפשר לומר של פריחה מנטלית כלשהי.

אין לי הרבה מה לומר,
אבל התרגול של המינימליזם (נזירות) הגיע לשיאים חדשים, שויתרתי על כל החפצים ואף סנטימנטים.
מבחינת בגדים נשארו דברים בסיסיים (בגדול הנוסחה זה למטה חצאית או מכנס רחב שחור, חולצה בהירה/לבנה וצעיף צבעוני.)
כמובן שיש עוד מה לעשות.. רוצה לחזור ללמוד סריגה ובעתיד גם לתפור בעצמי. ועוד כל מיני do it yourself מיומנויות.

השנה גם התקדמתי גם באמונה ובדת..

מבחינה נפשית התבגרתי (עדיין יש עבודה אחרת לא הייתי כותבת את השטויות שלי באינטרנט)
המדיטציות שלי העמיקו, והיכולת שלי להתגבר ולהתחסן ולסנן מה משפיע עלי..
אבל עדיין יש בעיות, כנראה לא אקבל תעודה של הלימודים כי אני לא מסוגלת להתמודד עם העבודת גמר.

יש לי הרפתקאות נחמדות בתחום המיני,
יוצאת עם ילד בן 20 וזה מפתח בי דמות אם.

ספרים מומלצים השנה:
- ציפורים מתות בסתר / קולין מקאלוג
כתיבה מדהימה

- פרוייקט רוזי / גרהם סימסיון
שלאחריו ישר קראתי שוב את המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה

שניהם כביכול מעיניים של אוטיסטים/אספרגר

- אנה פראנק (למרות שזה ספר שחור )

- הזקן והים / המינגווי
הפתיע אותי כמה נהניתי ממנו:)

- מנון לסקו / אבה פרבו
רומן דיי סוער

- בעל זבוב / ויליאם גולדינג
התחשק לי לקרוא שוב מאז הנעורים

- love through female domination

נערך לאחרונה ב:

1. אמנם השנה אין סוכה, אבל הדבר הכי מדהים שקרה לי השנה זה שגיליתי את הספסל מגן עדן.

ספסל זכרון עם נוף מטורף, קיץ שלם של אמבטיות שמש, דבר שנבצר ממני שנים כי אין מרפסת ולא אוהבת ללכת ים.
ממש ברכה..

fb57ce59-ee56-471b-a0fc-1e8b81c9da5b.jpg

2. אני עובדת עם ילדים על הרצף כמעט שנה, ואני מאד אוהבת אותם ואת העבודה, גם כן זכות ודבר טוב בחיי כרגע

3. לימודים
עוד מעט מתחילה את השנה השלישית בלימודים של עיסוי, וארומתרפיה מתקדם, ממש אוהבת את מה שעושה. השנה (השנייה) הייתה לי פריצת דרך בנושא בזכות מורה שהגיע מתל אביב, כך שזו גם ברכה:) ומחכה להמשך ובתקווה למצוא דרך להשתלב בשוק העבודה.

4. אני מתרגלת מדיטציה כבר 5 שנים
יש לי עוד המון להשתפר אבל לגמריי מרגישה כבר שמתקדמת...
יכולה להגיע גם לשעתיים ושלוש מדי פעם, זה פאשן ששינה את חיי לחלוטין. תודה לאל

5. פיננסית יש קצת קשיים שלא אפרט כרגע אבל, השנה הצלחתי להתמודד ולהבין איך לקרוא את הדוחות באינטרקטיב ששנים לא הייתי מסוגלת להסתכל על זה בלי לקבל שחור בעיניים.

6. הולכת שנה לחדר כושר, מאד נהנית
בתקווה להמשיך להתחזק ולהתגמש

7. ספרים
לדעתי לא התאפקתי וכתבתי באמצע השנה המלצות אבל אכתוב שוב את הכוכבים של השנה (שנה ג׳)

- שניים עשר הכסאות / איליה אילף ויבגני פטרוב

- שלושת המוסקטרים / אלכסנדר דימה

- מדרגות הברזל / גורג סימנון

- וונוס בפרווה / ליאופלד פון זאכר מאזוך

- פרניקנשטיין / מרי שלי

- קן הקוקייה / קן קיזי (וואו.)

- פרנסואה העזובי / זורז סאנד (מדהימה.)

- פדט הקטנה / זורז סאנד

- הכפיל / דוסטויבסקי (העציב אותי ברמות. אבל אהבתי

- החטא ועונשו / דוסטויבסקי (אך ורק בתרגום של צחי ארד!!)

- פשעו של סילבסטר בונאר / אנטול פרנס

- סיפורים אוקראינים ופטרבורגים של גוגול (הדיוקן הכי אהבתי שם)

- מאדאם בובארי / גוסטב פלובר (אלוף..)
אנה קרנינה נכתב בהשראתה להבנתי

מצאתי בסוכות הזה שאפשר לשחק פוקימון ילוו במחשב, משחק ילדות בגיימבוי שלא הצלחתי לסיים ועכשיו זה יקרה.
מאד מרגש
אני יודע שזה פוסט ישן, אבל אני מכיר את הגבעה הזו וגם אני מאוד אהבתי אותה. אל חשש, אני לא סטוקר, לא הייתי שם מ2011... אבל זו בהחלט נקודת נוף מרהיבה.
שיהיה המון בהצלחה בהמשך

אני יודע שזה פוסט ישן, אבל אני מכיר את הגבעה הזו וגם אני מאוד אהבתי אותה. אל חשש, אני לא סטוקר, לא הייתי שם מ2011... אבל זו בהחלט נקודת נוף מרהיבה.
שיהיה המון בהצלחה בהמשך
:) תודה.
אתה מהשכונה?

נערך לאחרונה ב:
השלמתי קריאה של 10 שנות עדכון בספר משקיעה במדד לימוד סבלני ארוך טווח.
תודה על השיתוף והעדכון מהסוכה.
אכן הרבה הרפתקאות, שינויים והתפתחותיות מעניינות :)
בין השורות (לפני שנתיים) קראתי שהייתה בעיה עם תזונה, רק רציתי להדגיש ולעודד שתזונה היא רכיב מאוד חשוב בחיים. תזונה נכונה תוביל לשיפור משמעותי גם בהיבט הגופני וגם ומנטלי. וזה משהו שכדאי להשקיע בו.
מאחל בריאות ועוד שנים של התפתחות ומסע מהנה!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מודה שאני סקרן לדעת איך התגלגלת לצאת עם בחור בן 20. אתם לא קצת במקומות אחרים בחיים?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג השקעה לטווח ארוך מאוד - איך אני משקיעה עבור ילד בן שנתיים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 13
Y למה הסולידית משקיעה בחברות נפט שוק ההון 2
ח חיילת משקיעה שוק ההון 30
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
ד משקיעה מתחילה שקצת אובדת עצות שוק ההון 4
א למה המדינה לא משקיעה פסיבית בשוק העולמי שוק ההון 7
איש יקר משקיעה חדשה בסכומים קטנים VT מול בלאקרוק בגירסא השקלית שוק ההון 38
T משקיעה חדשה שוק ההון 104
ש משקיעה טרייה שוק ההון 11
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
ר השקעה חודשית במדד לצורך חיסכון בקופת גמל להשקעה או בברוקר שוק ההון 6
ט מזעור דמי ניהול ומיסוי במדד עולמי שוק ההון 38
צ השקעה במדד - הגיוני? שוק ההון 19
S השקעה חוזרת במדד ומסחר בשברי מניות שוק ההון 16
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14
S לשכור ולהשקיע במדד או לקנות - באירופה עם 100% משכנתא וסבסוד הריבית נדל"ן 5
M השקעה במדד מחקים- דרך הראל? ובקשה להמלצה נוספת שוק ההון 13
B רכישה קרן אירית רחבה ב-IB לעומת רכישת אותה קרן בארץ: יש הבדל במדד היחוס? מיסים 7
M מדוע מחירי הדירות לא משוקלל במדד המחירים לצרכן ? נדל"ן 77
D לקיחת הלוואה מקרן פנסיה לטובת השקעה במדד (למשל s&p) שוק ההון 2
א השקעה במדד S&P500 שוק ההון 2
A האם כדאי להשקיע במדד TA125? שוק ההון 7
ח השקעה במדד שירד הכי הרבה מהשיא שוק ההון 7
Gari משקל ייתר למניות מסוימות במדד MSCI ACWI בברוקר ישראלי שוק ההון 10
R האם לשים את כל החסכונות על משכנתא או להשאיר חלק מהחיסכון ולהשקיע במדד ל30 שנה שוק ההון 3
ש להשקיע במדד SP500 שוק ההון 1
K השקעה במדד שמחלק או משקיע חזרה דיווידנד, איך מבצעים? שוק ההון 4
B קופת גמל להשקעה או השקעה במדד שוק ההון 6
וולפסון השקעה במדד פודטק בדגש על בשר מלאכותי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
X אחוז בקרן ואחוז במדד שוק ההון 5
maverick מדוע המשקל של כלכלת סין במדד העולמי כל כל נמוך? שוק ההון 16
א לבטים בהשקעה במדד S&P שוק ההון 8
S השקעה במדד SMEA- האם יש משמעות דרך איזו בורסה? שוק ההון 2
D קרן מחקה או קרן סל שנסחרת בישראל שעוקבת (או מחזיקה) במדד מניות צמיחה בארה"ב שוק ההון 0
R מה הדרך הזולה ביותר להשקיע במדד S&P500, סכום חד פעמי 30,000 ש"ח ל-7 שנים. שוק ההון 5
ת שיקולים בהשקעה במדד ממונף במסגרת תיק ההשקעות שוק ההון 6
Odnight קניית מניות חברה בהנחה או השקעה במדד? שוק ההון 15
A קרנות מחקות לעומת השקעה ישירה במדד שוק ההון 7
לארוצה הגנה מפני מנייה בועתית במדד שוק ההון 28
ל בחירת חברות במדד אוף טופיק 4
י השקעה במדד small cap שוק ההון 28
P השקעה במדד הs&p שוק ההון 29
Gari הדרך הכי זולה להשקיע במדד המניות העולמי שוק ההון 10
מ השקעה במדד בפארמה וציוד רפואי שוק ההון 7
מ הסיכון בקרן השתלמות וקופת גמל במדד S&P500 שוק ההון 9
G האם להפריש לקופת גמל להשקעה או להשקיע במדד צרכנות פיננסית 12
D השקעה במדד S&P500 דרך Interactive Brokers שוק ההון 1
ש השקעה במדד אמריקאי או עולמי? שוק ההון 29
א מאמר מעניין שראיתי - השקעה במדד המניות הכללי עלול להביא לתוצאה הפוכה מזו שרציתם שוק ההון 27
ש השקעה במדד עולמי עם העדפה למניות קטנות שוק ההון 59

נושאים דומים

Back
למעלה