אתה טוען שלאוצר יש מדיניות נסתרת שהם לא מפרסמים של הורדת מיסים? על סמך מה כתבת למעלה "כך גם חושב האוצר"?בשני הקישורים שציטטת, ההתנגדות נובעת מהרצון לשדר מדיניות יחידה שלא משתנה בזמן. ברור שתהיה אנדרלמוסיה - אם יודיעו שמפחיתים את המס בעוד כחצי שנה, משקיעים יפסיקו לקנות כבר היום. יש גרפים שמראים כיצד משקיעים הגיבו בעבר לשינויים כאלה כאן וכאן.
לא הבנתי למה התעכבת על כך שכתבתי
הכוונה היא שבמקרה כזה, הכנסות המדינה ממיסוי נדל"ן יגדלו.
אין שום הגיון בפטור הזה לדעתי. אם יבטלו אותו, זה יכניס עוד מיסים למדינה. ובטוח שחלק ממנו יגולגל לשכר הדירה.
אנשים רציונלים נוטים לחשוב שאנשים אחרים הם רציונלים גם כן. המיסוי הכבד הוא אמירה - המדינה אינה מעודדת אתכם להחזיק נדל"ן. היא מייצרת סנטימנט שלילי עבור משקעים וגורמת להרגשה של מדרון חלקלק. אולי מחרתיים יורידו את הכבדות המיסוי למחזיקי 3 דירות? הרי גם על זה היה דיון.
אף פעם לא הבנתי מדוע החוקים הנוכחיים כה אגרסיביים כנגד משקיעים. כשהייתי מחוסר דיור הייתי בפוזיציה וזה לא הפריע לי, ועכשיו כשיש לי דירה (ואני גם בפוזיציה) אני תוהה אם זה באמת פתרון לשוק הדיור. רוב האוכלוסיה (שאיני חלק ממנו) רוצה להשקיע בנדל"ן ולא בשוק ההון, מה שיכול לייצר לחץ נוסף ליצירת פתרונות דיור.
אני ממש לא בטוח שהם מסכימים איתך ומאמינים שהכנסות המדינה ממיסוי נדלן יגדלו בעקבות הורדת המס.
בנוגע לפטור ממיסוי שכירות, אני קצת מסכים איתך אבל גם חושב שצריך להסתכל פה על התמונה הרחבה יותר - המון אנשים בשנה הקרובה הולכים לחטוף רצף של מכות כלכליות (מע"מ, בט"ל, הקפאת מדרגות מס, עצמאים בשירות מילואים. . .), להטיל עוד מכה שלא מבדילה בין אוכלוסייה חזקה לחלשה (בהנחה והמס יגולגל על השוכרים) ואולי אפילו משפיעה יותר על החלשים היא בעייתית בתקופה כזו.
לדעתי אם יש צורך בעוד כספים אז עדיף להעלות את המס לפי קטגוריות כמו:
מוצרים מזיקים (באוכל - מעל אחוז שומן/סוכר/כימיקלים מסוימים, מוצרים ממנועים - לפי צריכת דלק, יכולת מחזור . . .)
מוצרי יוקרה (יהלומים מעל מחיר מסוים, רכב מעל מחיר מסוים, TV מעל מחיר או גודל מסוים. . .)
וכדומה
ולהוסיף החרגות בחוק למצבים של אוכל רפואי, מנועים לתעשייה שאין להם תחליפים, רכב לצרכי עבודה, מוצרים לאוכלוסיות חלשות(חיתולים) . . .
המיסוי בנדלן הוא כבד רק למשקיעים עם יותר מנכס אחד, למשקיע עם נכס בודד המיסוי יכול להיות קרוב לאפס וזו כנראה ההשקעה הכי זולה מבחינת מיסוי שאפשר למצוא,
וגם לנכס שני יכול להיות שהמיסוי לא יהיה משמעותי ביחס להשקעות אחרות (בהנחה ומחיר הנכס הוא זול והשכירות גבוהה, אבל לא נכנסתי פה לעומק החישוב)