Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
פטור מהגשת דוח שנתי (טופס 1301): במקום הדוח המורכב, תצטרכו להגיש דיווח מסכם קצר בלבד. חישוב אוטומטי של הוצאות: 30% מהמחזור השנתי שלכם מחושב כהוצאה מוכרת באופן אוטומטי. כך שתשלמו מס רק על 70% מההכנסות. פשטות בניהול: אין צורך לתעד את כל הוצאות העסק. פטור מהצהרות הון ומקדמות: במרבית המקרים, לא תדרשו להגיש הצהרת הון או לשלם מקדמות לאורך השנה.
תנאי קריטי כדי שיהיה אפשר להחשב עוסק זעיר:
1. צריך להכנס לאיזור האישי במס הכנסה ולבקש להחשב עוסק זעיר.
2. יש לבצע תיאום מס עד סוף 2024 הלוקח בחשבון את העבודה כשכיר וכעוסק זעיר ולשלם מס במידת הצורך.
מסלול דיווח מלא (בדו"ח השנתי) לבעל עסק זעיר
בעל עסק זעיר שיבחר בכך, יהיה רשאי לדרוש את שיעור ההוצאה הנורמטיבי בדו"ח השנתי, בטופס 1301.
להלן הסבר על אופן דרישת הניכוי בדו"ח השנתי:
סימון בפרטים הכלליים "בעל עסק זעיר" ולמלא הצהרה על עמידה בתנאים.
חובה לתעד הכנסות בעסק. אם אני מחליט לא לתעד הוצאות זה בעיה שלי כי אני מגדיל את חבות המס. במסלול זה מס הכנסה מאפשר לי 30% הכרה בהוצאות ללא צורך בהוכחת ההוצאה. זה טוב לכאלו שאין להם הרבה הוצאות סביב העסק שלהם.
חובה לתעד הכנסות בעסק. אם אני מחליט לא לתעד הוצאות זה בעיה שלי כי אני מגדיל את חבות המס. במסלול זה מס הכנסה מאפשר לי 30% הכרה בהוצאות ללא צורך בהוכחת ההוצאה. זה טוב לכאלו שאין להם הרבה הוצאות סביב העסק שלהם.
חובה לנהל תיק תיעוד חוץ.
כמו שאמרתי בלי זה מס הכנסה יכול לפסול לך את הספרים.
אתה לא חייב לדרוש את זה כהוצאות בדוח השנתי, אבל אם מס הכנסה יבצעו ביקורת, חובה להציג אותו.
אבל להם באמת אין הוצאות, אז אין להם.
אבל בעל עסק זעיר זה לא רק הם.
לדוגמא זאת שעושה ג'ללק, יש לה הוצאות קניית ציפורניים ולק ועוד.
לא תנהל תיק תיעוד חוץ, מס הכנסה יכול להניח שזה בגלל שבמקום 20 בחודש היא קנתה כמות ל200 בחודש והעלימה הכנסות, ולפסול ספרים.
בימים הקרובים יעלו לערוץ גם המדריכים שהוצגו בוובינר על הצטרפות לעסק זעיר ותיאום מס.למידע נוסף בקרו באתר שלנו:https://alfie.co.il/הצטרפו לקהילה של אלפי:טלגרם:...
בימים הקרובים יעלו לערוץ גם המדריכים שהוצגו בוובינר על הצטרפות לעסק זעיר ותיאום מס.למידע נוסף בקרו באתר שלנו:https://alfie.co.il/הצטרפו לקהילה של אלפי:טלגרם:...
צפיתי בהקלטה ועדיין לא הבנתי בצורה מוחלטת משהו. אשמח אם תוכל לענות.
אני שכיר שחייב בהגשה משתי סיבות - 1. משכורת מעל תקרת הפטור להגשת דוח. 2. תושב חוזר עם הכנסות פטורות מחו״ל.
סוג התיק שלי היום במס הכנסה הוא 92. מעולם לא הייתי עצמאי.
במידה ואפתח עסק זעיר / פטור בהתאם לרפורמה החדשה, האם אדרש למלא הצהרת הון למס הכנסה?
קצת הפתיע הנושא הזה בוובינר מכיוון שלא ראיתי אזכור לזה בשומקום אחר.
על פניו כן.
המטרה של הרפורמה זה לעזור למי שכל התעסקותו זה העסק הזעיר ושכיר ולא מעבר.
אתה עדיין תוכל להשתמש בהוצאה הנורמטיבית, אבל כל שאר ההקלות (מקדמות/הצהרת הון וכו) לפחות כרגע לא יתקיים (נאמר בוובינר שיעשה בירור לגבי זה כי זה לא הכי הגיוני).
על פניו כן.
המטרה של הרפורמה זה לעזור למי שכל התעסקותו זה העסק הזעיר ושכיר ולא מעבר.
אתה עדיין תוכל להשתמש בהוצאה הנורמטיבית, אבל כל שאר ההקלות (מקדמות/הצהרת הון וכו) לפחות כרגע לא יתקיים (נאמר בוובינר שיעשה בירור לגבי זה כי זה לא הכי הגיוני).
זה מופיע במפורש בשאלות ותשובות של רשות המיסים: האם מי שחייב בהגשת דוח שנתי מסיבה אחרת, יכול עדיין לדווח כ"בעל עסק זעיר"?
כן. הוא לא יהיה זכאי לפטור מהגשת דו"ח שנתי, תשלום מקדמות מס הכנסה ופטור מהצהרת הון אבל עדיין יהיה זכאי לנכות הוצאה בשיעור של 30% מהמחזור בדו"ח השנתי.