• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פנסיה/גמל משמעות הותק ואופטימיזציה

• פותח הנושא פותח הנושא nolim
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nolim

משתמש רגיל
דירוג
258
שאלה 1: השאלה היא האם יש משמעות לותק בין קרן פנסיה לקופ"ג, או שהמטרה היא לחסוך כמה שיותר ואז אפשר להעביר בניהם?

לצורך הדיון אני רוצה להניח את ההנחות הבאות:
1. מוציא החוצה את החלק הביטוחי. כרגע רק מתעניין בחסכון. נניח תשואה דומה בין קופג לקרן פנסיה
2. נניח דמי ניהול אותו דבר
3. מתעלם ממקדם קצבה - אם אפשר לנייד מאחד לשני, אבחר את היותר טוב שנה לפני הפרישה.

האם ההבנה הזו נכונה? כלומר תחסוך כמה שאפשר איפשהו, ואז מקסימום תנייד מאחד לשני ואין לזה משמעות מבחינת חסכון?

שאלה 2. נניח וצברתי מספיק כסף בפנסיה + קופג כדי להגיע לתקרה של הקצבה המזכה בפטור ואני עצמאי. האם יש סיבה כעצמאי להמשיך להפקיד (מעבר לביטוח בפנסיה, רק מבחינת חסכון, וחובה חוקית של מינימום) סכומים כמה שיותר גדולים? האם לא עדיף להפקיד מינימום כי יש לי כבר מספיק חסכון ועל היתרה שאמשוך כקצבה בכל מקרה אשלם מס?

שאלה 3: האם ההבדל בין גמל להשקעה (כסף שאתה מפקיד מהנטו או אחרי מיסים כעצמאי) לקרן השתלמות הוא שבקרהש אתה משלם מהברוטו או לפני מיסים כעצמאי ואז זה כדאי לעומת הקופג להשקעה?
בהנחה ואתה לא מתכנן למשוך את הקרן השתלמות לפני גיל 60? (עד כדי דמי ניהול שמשנים את הכדאיות של כל העסק).

שואל כמה שאלות כדי לפשט לעצמי את המחשבה על מה לעשות עם כל המוצרים הללו במצבי וחושב שזה יכול גל לעניין אחרים.
תודה

נערך לאחרונה ב:
האם ההבנה הזו נכונה? כלומר תחסוך כמה שאפשר איפשהו, ואז מקסימום תנייד מאחד לשני ואין לזה משמעות מבחינת חסכון?
יש לך מגבלה של כספים שאתה יכל להעביר לקרן פנסיה. ישנה תקרה חודשית של כ- 5,500 ש"ח. במידה שתצבור את הכספים בקרן פנסיה מקיפה תנצל את ההפקדה ואת התשואה עליה.
במידה שתפקיד את הכספים לקופת גמל ותרצה בעתיד להחזיר את הכספים חזרה לקרן הפנסיה (לנייד) - חלק מהכספים לא יעמדו במגבלה.
שאלה 2. נניח וצברתי מספיק כסף בפנסיה + קופג כדי להגיע לתקרה של הקצבה המזכה בפטור ואני עצמאי.
הגישה שלי כלפי עצמאים היא שכספים שלא נותנים הטבות מס לא מכנסיים לחיסכון הפנסיוני. חוסכים אותם באפיקים אחרים. זה יכל להיות גמל להשקעה או תיק השקעות כל אחד בהתאם להעדפתו האישית

הגישה שלי כלפי עצמאים היא שכספים שלא נותנים הטבות מס לא מכנסיים לחיסכון הפנסיוני. חוסכים אותם באפיקים אחרים. זה יכל להיות גמל להשקעה או תיק השקעות כל אחד בהתאם להעדפתו האישית
כלומר אם חסכתי 2 מליון וסביר להניח שב25-30 שנה הבאות זה יגיע לפחות ל3-4 מליון ויתן לי קצבה מעבר לקצבה המזכה גם בלי הפקדות, אין סיבה מאד טובה להעביר מעבר למינימום הנדרש (עד כדי ביטוח שהפנסיה נותנת).
אני חושב שזה מצב לא מאד נדיר לשכירים של היום, כלומר היום לאף אחד לא אכפת מזה? מי ששכיר, מה הוא יכול לעשות? לבקש להוריד את ההפקדות לפנסיה/גמל למינימום (שוב עד כדי ביטוח)?

לגבי הגמל. כלומר אם הפקדתי יותר מהתקרה לפנסיה מקיפה, לא ניתן לנייד הכל, שזה הגיוני רק לא חשבתי על זה.

כלומר אם חסכתי 2 מליון וסביר להניח שב25-30 שנה הבאות זה יגיע לפחות ל3-4 מליון ויתן לי קצבה מעבר לקצבה המזכה גם בלי הפקדות
התקרה של הקצבה המזכה היא שנתית וחלה על הפקדות ורווחים מאותן הפקדות.
ברגע שהתחילה שנה חדשה אתה שוב מתחת לתקרה עד שאתה מפקיד את התקרה השנתית.

אני חושב שזה מצב לא מאד נדיר לשכירים של היום, כלומר היום לאף אחד לא אכפת מזה? מי ששכיר, מה הוא יכול לעשות? לבקש להוריד את ההפקדות לפנסיה/גמל למינימום (שוב עד כדי ביטוח)?
כמו ששכיר לא יבוא למעסיק שלו ויבקש להקטין את השכר ב- 50% כי הוא מסתפק בפחות ככה הוא לא יכל להפחית את ההפקדות לפנסיה. (ברמות שכר גבוהות אפשר לבקש לקטום ולקבל חלק כמענק פרישה)

***זה נדיר ששכירים בתחילת דרכם צברו 2 מליון ש"ח

התקרה של הקצבה המזכה היא שנתית וחלה על הפקדות ורווחים מאותן הפקדות.
ברגע שהתחילה שנה חדשה אתה שוב מתחת לתקרה עד שאתה מפקיד את התקרה השנתית.
הכוונה היא שבפרישה אתה פטור ממס על קצבה בסך 9-10 אלף בחודש. לפי החישובים היום זה חסכון של סביב 3 מליון, מעל לזה יש מס על הקצבה. התחלתי פתאום לחשוב האם לא נכון קצת להתחיל לתכנן מס/פרישה מעכשיו אם צברתי סכום נכבד כדי למקסם מה שאקבל בפרישה? (עדיין בתקווה שהפרישה תהיה בגיל מאד מבוגר).

מכאן ששאלתי האם כבר לא עדיף שאם הגעתי לתקרה של הקצבה הפטורה בפרישה, להמשיך לחסוך כמה שניתן בבית השקעות רגיל?
שוב רק מנקודת מבט של חסכון, מנטרל לרגע את עניין הביטוח שאתה מקבל מפנסיה.

כמו ששכיר לא יבוא למעסיק שלו ויבקש להקטין את השכר ב- 50% כי הוא מסתפק בפחות ככה הוא לא יכל להפחית את ההפקדות לפנסיה. (ברמות שכר גבוהות אפשר לבקש לקטום ולקבל חלק כמענק פרישה)

***זה נדיר ששכירים בתחילת דרכם צברו 2 מליון ש"ח
הכוונה שבשכר יגדירו "שכר מבוטח" על בסיס המינימום שאותו שכיר רוצה לבטח בפנסיה, השאר יהיה שכר ללא הוצאות סוציאליות אבל מוגדל כדי שהעלות למעסיק תהיה אותו דבר.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
המשחק הוא כזה:
נניח וצברתי הרבה כסף ואני מתקרב לתקרת משיכה בפרישה + אני לא מוכר וקונה ניירות, רק קונה ומחזיק. ההטבה היחידה שנותרה לי בהפרשה לפנסיה/גמל כעצמאי היא פטור ממס הכנסה שזה אחלה, מצד שני יש דמי ניהול ואתה הרבה יותר מוגבל. מניח אבל שזה עדיין תמיד יוצא משתלם כי המס הכנסה די גבוה וזה פטור יפה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Z שאלה על היוון פנסיה מקופת גמל וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ה פנסיה וקופת גמל - תהיה על "משבר הפנסיה" ותוחלת החיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 41
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B s&p500 פנסיה לעומת גמל הבדלי תשואה שוק ההון 3
כ עצמאי - כדאיות הטבות מס מקרן פנסיה \ גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ttmoon סוגי הוצאות בקרן פנסיה אל מול קופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S האם יש הבדל מיסויי בין קופת גמל (לתגמולים) לקרן פנסיה בעת קבלת קצבת פנסיה? (לשכירים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S העברת כספי פיצויים לקופת גמל והמשך הפקדות תגמולים לקרן פנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
ס העברת צבירת פנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 31
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S ביטוח מנהלים מ-2012 מול פנסיה משלימה מול ק. גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
deussex קופות גמל לאישה אחרי גיל פנסיה במקום העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
E קרן פנסיה מול גמל IRA - הבדל תשואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ב העברת פנסיה משלימה לקופת גמל IRA ללא רכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
The Thinker חלוקה אופטימלית בין קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 62
R ניוד מקרן פנסיה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C ניוד מקרן פנסיה לקופת גמל בניהול אשיש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
T קרן פנסיה משלימה ללא כיסוי ודמי ניהול - לעומת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ העברה מקרן פנסיה לקופת גמל לצורך משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O העברה מקרן פנסיה לקופת גמל IRA - יתרונות וחסרונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R קרן פנסיה משלימה או קופת גמל ופיצול תגמולים פיצויים - שכר 45k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B עובד מדינה - חודשה האפשרות להפקדה לביטוח מנהלים, קרן פנסיה וקופת גמל במעמד עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה גמל, פנסיה והשתלמות צרכנות פיננסית 3
N קרן פנסיה, קופת גמל או תיק השקעות לאשה בת 60 שמקבלת פנסיית נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
Trevor ניוד קופות גמל לקרן פנסיה מקיפה - חישוב תקרה/מקום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
I מוות בגיל צעיר של מבוטח בקרן פנסיה לעומת מבוטח בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
אדריאן מסלול השקעה בסיכון מינימאלי גמל\פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ קופת גמל לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
פ תאריך ערך של הפקדה בקרן השתלמות/גמל/פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T ניוד פיצויים מקרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B קופת גמל vs קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M קרן פנסיה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M קרן פנסיה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
שם משתמש בעייתי איפה עדיף להפקיד כ-10,000 ש"ח: קרן פנסיה או גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M קופת גמל ותיקה - ג'וקר שמאפשר לעקוף את תקרת ההפקדה לקרן פנסיה מקיפה ולהצטייד במלא אגח מיועדות ופנסיה פטורה ממס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M להעביר קרן פנסיה לקופת גמל פוגע באובדן כושר עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה