• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

יש משמעות לכמות הכסף שמזרימים לבית השקעות וכמה מצהירים שתשתמשו בו בשביל מיקוח על עמלות?

• פותח הנושא פותח הנושא YADIEL
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

YADIEL

משתמש סולידי
דירוג
10
לא יודע אם זה לכאן או ל"טוסטים באיכות נמוכה", תעבירו אם צריך.
שואלים אותי אם זה למסחר יומי או להשקעה לטווח ארוך, האם אני צריך להעמיד פנים שזה מסחר יומי כאשר בפועל אני מחזיק מניות לטווח ארוך?
סליחה על השאלה הפעורה.

נערך לאחרונה ב:
כן, נו... אבל... כאן, בפורום (ובשיח הפנימי) אני קורא לזה "שקר"... מישהו אחר, עם יכולות טובות יותר לבניית נרטיבים אלטרנטיביים ויחצנות, יציג את זה בסגנון של "רציתי אבל לא הלך"...

בסוף, הם מרוויחים גם מ 0.1% לסוחרי יום וגם לסוחרים שנתיים, פשוט מסוחרים סולידיים פחות...

למה לשקר אם זה יחזור אליך בהמשך?
איך זה חוזר בהמשך? הם הרי נותנים את העמלה הזאת לפני הקניה.
(אני מבין שאני מפספס כאן מלא ניואנסים שמשקיעים יותר מנוסים לוקחים כמובן מאליו, ולכן הפוסט).

נערך לאחרונה ב:
איך זה חוזר בהמשך? הם הרי נותנים את העמלה הזאת לפני הקניה.
אתה תקבל יום אחד הודעה שהם סוגרים לך את החשבון/מעלים דמי ניהול.
חפש מקרה דומה בפורום, נדמה לי שעם אקסלנס, לא בטוח.

הו!
מעולה!
בדיוק מה שחיפשתי.
תודה רבה!
(יש לך במקרה רעיון למילות חיפוש לכוון אותי?)
(עריכה: לא משנה, מצאתי (התכוננתי לחיפוש יותר מסובך אבל מדובר בתוצאה הראשונה בגוגל עם "אקסלנס" והסולידית), עוד לא קראתי את התרד אבל אם השאלה שלי מעניינת מישהו אחר אז- " אקסלנס - סגירת חשבון השקעות עקב מיעוט פעולות".
ושוב תודה - "חתול לילה")

נערך לאחרונה ב:
למה לשקר עבור כמה גרושים הבדל בעלות המסחר.
כמו שנאמר

:
זהו, אני בדיוק קורא את התרד ההוא...
תודה.

אכן גרושים (לפחות בנפח ההון שלי) אבל... היי, לדבר על "גרושים" בצורה מזלזלת באתר הזה?! {צקצקצק} (:)).

לא יודע אם זה לכאן או ל"טוסטים באיכות נמוכה", תעבירו אם צריך.
שואלים אותי אם זה למסחר יומי או להשקעה לטווח ארוך, האם אני צריך להעמיד פנים שזה מסחר יומי כאשר בפועל אני מחזיק מניות לטווח ארוך?
סליחה על השאלה הפעורה.
מז זה יתן לך שאתה משקר?
הרי הצד השני מיד יידע זאת.
אם נח לו, ישתוק וכשיהיה לו לא נח, יוכל לסגור לך את החשבון מיד או להקפיץ את המחיר ויהיה לך קשה לבוא בטענות.

מז זה יתן לך שאתה משקר?
הרי הצד השני מיד יידע זאת.
אם נח לו, ישתוק וכשיהיה לו לא נח, יוכל לסגור לך את החשבון מיד או להקפיץ את המחיר ויהיה לך קשה לבוא בטענות.
אבל הוא לא ידע זאת מייד, הוא ידע זאת בעוד שנה ובכלל לא הייתי בטוח שהם עוקבים אחרי דברים כאלו (מהתרד שהפנו אותי אליו עולה שזה היה סתם תירוץ לגרום לפות"ש לרוץ אליהם)...
בכל אופן חשבתי שאולי אם הם נותנים לך מחיר אז זהו, אני איתם במחיר הזה... פחות או יותר... אירוסין קתוליים...

אכן, על "לסגור חשבון" מודה שלא חשבתי.
הנחתי שמקסימום יעלו תעריף, אם בכלל ישימו לב, וגם זה לא בהרבה וגם זה רק על קניות חדשות.
כלומר אם קניתי SNP\ואנגארדים ב 100 אלף שקל ל100 שנים ביום הראשון להצטרפות, אז הם קנויים אצלי בחשבון חינמי שהם פתחו לי עם הציפיה שאסחור בכל יום (ללא דמי אחזקת ניירות ערך\שקר כלשהו)- כל עוד בית ההשקעות קיים.
זה שבשנה 2 (מתוך 100) הם יעלו לי את העמלה ל10% במקום 0.1% לא כל כך אמור להפריע לי לאורך חיי הטבעיים D:.

אבל הוא לא ידע זאת מייד, הוא ידע זאת בעוד שנה ובכלל לא הייתי בטוח שהם עוקבים אחרי דברים כאלו (מהתרד שהפנו אותי אליו עולה שזה היה סתם תירוץ לגרום לפות"ש לרוץ אליהם)...
בכל אופן חשבתי שאולי אם הם נותנים לך מחיר אז זהו, אני איתם במחיר הזה... פחות או יותר... אירוסין קתוליים...

אכן, על "לסגור חשבון" מודה שלא חשבתי.
הנחתי שמקסימום יעלו תעריף, אם בכלל ישימו לב, וגם זה לא בהרבה וגם זה רק על קניות חדשות.
כלומר אם קניתי SNP\ואנגארדים ב 100 אלף שקל ל100 שנים ביום הראשון להצטרפות, אז הם קנויים אצלי בחשבון חינמי שהם פתחו לי עם הציפיה שאסחור בכל יום (ללא דמי אחזקת ניירות ערך\שקר כלשהו)- כל עוד בית ההשקעות קיים.
זה שבשנה 2 (מתוך 100) הם יעלו לי את העמלה ל10% במקום 0.1% לא כל כך אמור להפריע לי לאורך חיי הטבעיים D:.
לא יודע מה הם יעשו.
מעבר לעניין המוסרי של השקר, בעיני זו טעות להיות בידיים של גוף מסחרי שיכול לסיים התקשרות שחשובה לי מהיום למחר בתמורה לסכומים זעומים. אבל כל אחד והעדפותיו.

טוב, אין כאן עניין מוסרי או לא, זה פשוט לשקר.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H הסבר על רפורמת "בעל עסק זעיר": איפה יש הסבר מדויק על משמעות לשכיר שמחפש תוספת הכנסה? מיסים 16
R משמעות רולינג במניות מיסים 0
A משמעות של ביטול הוראת שעה מס רכישה נדל"ן 31
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
נ משמעות דירוג האשראי של ישראל כאשר יש למדינה עודף בחשבון השוטף אוף טופיק 9
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S האם יש משמעות לכלל 3-4%? פוסטים מאיכות נמוכה 72
tomer111 האם יש משמעות לאיזה קרן פנסיה מבחינת חברה נמצא בה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ד משמעות השדות כשעושים העברה מחשבון בנק בישראל ל IBKR פוסטים מאיכות נמוכה 11
T נקודות מדד - משמעות שוק ההון 4
F משמעות של הבדל מ"ר בין נסח טאבו למציאות ? נדל"ן 10
P משמעות אחוז משרה בעבודה חלקית? מיסים 4
S משמעות של חשבון מסחר משותף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M הוצאה מוכרת - משמעות מיסים 24
ס משמעות היפוך עקום התשואות 2022 שוק ההון 2
M מסודר כלכלית ואלהורי - מתקשה למצוא משמעות בחיים התפתחות אישית 86
W משמעות של שווי קרן סל שוק ההון 2
ע משמעות של מספר חשבון בנק אוף טופיק 3
K מכירת RSU - האם יש משמעות ל-Capital Gains Status? מיסים 5
S השקעה במדד SMEA- האם יש משמעות דרך איזו בורסה? שוק ההון 2
1337justme משמעות של מחזור מכירות מני"ע בדוח השנתי מיסים 8
פ S&P 500 שאלות: חסרונות המדד, משמעות המדד, פיזור המדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M העלאת גיל הפרישה - יש לזה בכלל משמעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
לארוצה משמעות גיל פרישה בעדכון פרטי ביטוח פנסיוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
T משמעות פיזור השקעות עולמי בשוק גלובלי שוק ההון 22
R משמעות העברת מניות RSU מחשבון מניות אי טרייד לחשבון פרטי שוק ההון 8
E משמעות של אינפלציה על ני"ע שוק ההון 13
E האם יש משמעות למועדי ההפקדה בקופ"ג להשקעה בהשוואה למועדי הפקדה בIB (במקרה של ירידות ושיטת DCA)? שוק ההון 7
מ פנסיה - משמעות דמי ניהול צבירה לאורך זמן צרכנות פיננסית 1
לא חשוב שמות מהי משמעות השינויים של כרטיס האשראי "ישראכרט"? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
Q מציאת משמעות במצב של עצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 34
O האם יש הגבלה לכמות ולעיתוי בו חברה יכולה לקנות את המניות של עצמה ? שוק ההון 1
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 69
NeonDrift טס לדובאי- איך להמיר את הכסף? אוף טופיק 11
G היום קניתי S&P 500 עם כל הכסף שיש לי יומני מסע אישיים 23
ד מה סכום הכסף בשוק ההון והאם כולם יכולים להרוויח מעל המדד שוק ההון 98
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א כרטיס אשראי קאש בק: כשמבטלים את הכרטיס הכסף שנצבר הולך? צרכנות פיננסית 0
ט אלטנטיבה למטבעות פיאט והתגברות על עליית היצע הכסף שוק ההון 1
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
jenglender סגירת חשבון בחו"ל והעברת הכסף לישראל מיסים 5
ה הפסיכולוגיה של הכסף - הספר צרכנות פיננסית 2
חתול לילה איפה נמצא הכסף שב- IB ? שוק ההון 11
C מה בית ההשקעות עושה עם הכסף הנזיל בחשבון? שוק ההון 1
O השקעה דרך ברוקר זר מבחינה מס ירושה ונזילות הכסף שוק ההון 35
ט לשים את כל הכסף הפנוי בIB שוק ההון 10
R החזרת משכנתא - מסלול פריים אל מול השארת הכסף בקופת גמל להשקעה נדל"ן 5

נושאים דומים

Back