מתכנת
מודרטור
- דירוג
- 8,863
כי אנחנו לא יודעים מה תהיה תחלת החיים בזמן הפרישה שלך,למה ההנחה ש - 250 הוא המקדם הכי גרוע?
היום המקדם 200~ הוא צפוי להיות 215~ אבל בשביל הערכות וכדי לא להיתקע צריך לקחת גם בחשבון תרחיש גרוע בו תוחלת החיים תתטפס בחדות.
מה הרציונל? למה לא להשאיר בקרה"ש?ושאלת המשך, האם לדעתכם המשך הפקדה לקרן פנסיה מכסף לא ממוסה שנמשך מקרן השתלמות נשמע הגיוני?
עניתי קודם, אם אתה מחפש נוסחה להציב במיקום של סימני השאלה אין לי תשובה מדויקת:השאלה שלי היא איך ניתן לחשב את גיל הפרישה על תוך הסתמכות של כמה צריך להגדיל את קרן הפנסיה ואת התיק הממוסה?
@Oran תחשוב על זה פשוט יותר,
בגיל פרישה יהיה צורך בהשלמת 4,600 שח,
תחלק רעיונית את התיק הנזיל ל2 תיקים לוגיים,
1 תיק נצחי שיניב 4,600 שח לפי כלל משיכה 3-4%
2. תיק ממומעד פרישה מוקדמת עד גיל פרישה שיניב 5,400 לפי כלל ???
כמובן שצריך לחשב רזרבות.
נכון, אבל במקום למכור נכסים למחיה ולממש רווחי הון ניתן לחיות על הסכום שנמשך מהפיצויים, לא?!אם למשל יש לך דיבידנדים+רווחי הון זה נחשב הכנסה לעניין הזה (לפי הבנתי)
למיטב ידיעתי ניתן לבצע חרטה מרצף ולהשאיר את הכספים בקופה (=ללא פדיון) הכספים נזילים ויצבעו "כקצבה מוכרת", אאל"ט החרטה מרצף היא פר מעסיק חייבים לבצע עבור כל הכספים שנצברו אצל המעסיק אבל לא חייבים לבצע על כל המעסיקים, יש גם אפשרות לפריסה של המס עד 6 שנים בהתאם לוותק אצל אותו מעסיק, לשאלתך האם לאחר החרטה מרצף קצבה ניתן "טכנית" למשוך מהקופה טיפין טיפין אני מנחש שזאת מדיניות שמשתנה בין גופים.האם ניתן גם את הפיצויים למשוך טיפין טיפין? יש לי ממשלה אחרת לרצות גם מבחינת המס![]()
@נדב