• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
האמת סיבה עיקרית היא פרטיות מתחיל להיות לה קשה עם זה
ברור....היא כבר לא נערה ולא נעים שיודעם מתי אתה בבית / לא בבית ושומעים לעיתים ויכוח בין בני הזוג ואולי מציקים לכל דבר קטן לעזרה כי אתם בבית ויכולים לעזור.

זה היה לי בעבר לא כדייר ביחידת דיור אלא מצד שכנה בקומה שהיתה סקרנית יתר על המידה ונכנסה לחיי אחרים ללא גבולות.

ברור....היא כבר לא נערה ולא נעים שיודעם מתי אתה בבית / לא בבית ושומעים לעיתים ויכוח בין בני הזוג ואולי מציקים לכל דבר קטן לעזרה כי אתם בבית ויכולים לעזור.

זה היה לי בעבר לא כדייר ביחידת דיור אלא מצד שכנה בקומה שהיתה סקרנית יתר על המידה ונכנסה לחיי אחרים ללא גבולות.

אולי זה שווה החלטה פיננסית פחות טובה

מה גם שבקניית דירה אני מקבל 600,000 מתנה שמעולם לא היו שלי אז זה מקזז לא מעט

מדבריך אני מבין -בין השורות- שה600000₪ יהיו שלך בכל מקרה בעתיד ועד אז אם יהיו במקום הנכון הסכום יוכפל פי כמה.

תכלס זוגתי רוצה, אני פחות..

אבל אני מוכן לזרום איתה

המצב הנתון הוא כזה יש לנו בערך 1,100,000 שקלים במניות (נכון יכול לרדת וכו.. הכל ידוע)

מתוכם 450k רווח

ההורים שלה כנראה יתנו לנו 600k כמובן רק עבור רכישת דירה

מהצד שלי אולי גם יתנו משהו אבל לא בטוח אז לא לוקח בחשבון

בנוסף יש לאמא שלי 2 דירות אחת שהיא גרה בה ועוד דירה שעוברת תהליך פינוי בינוי

יש עוד שתי דירות בבאר שבע אחת על שמי אחת על שם אחותי שתיהן התחילו תהליך פינוי בינוי גם כן מניח שכל התהליכים יסתיימו תוך עשור

אמא שלי וכלל האחים (יש עוד אח אחד ) הסכמנו ש 3 הדירות שעוברות פינוי בינוי אם ימכרו/יושכרו הכסף יתחלק שווה בשווה אנחנו כולנו ביחסים טובים ואין עם זה בעייה כבר היום השכירות מתחלקת בין כולנו וגם חלק לאמא שלי כי עליה התיקונים וכו..

עכשיו אנחנו גרים ביחידת דיור של אמא שלי 3 חדרים

יש לנו ילד בן שנתיים ומתכננים עוד אחד
ואישתי רוצה כבר לקנות דירה גדולה יותר ומחפשת משהו שיהיה שלה עניין יותר רגשי כזה אני מניח..

ההכנסות שלנו הם כרגע אני מרוויח 16,000 נטו שכר ועוד 2000 שקלים שכירות

היא מקבלת מאבא שלה עזרה ב 2000 שקלים מתוך זה היא מפקידה לעצמה פנסיה של 1500 בחודש ועובדת פה ושם בעבודות לא קבועות חלקי משרות ומרוויחה בערך 3000 שקלים

היום אנחנו חוסכים בערך 10000 שקלים באופן גס

עכשיו יש כמה שאלות

קודם כל אני רוצה להשאיר כסף בצד ולקחת מקסימום משכנתא למקסימום זמן כי מפחיד אותי להישאר בלי כלום אם מחר מפטרים אותי וכו...

בעתיד אולי נמכור חלק מהדירות וזה יכסה חלק

שאלה נוספת, אם יש דירה בבעלותי יש דרך חוקית להעביר אותה לאח שלי כי אם היא יקנה זה יקרה בטח עוד הרבה זמן הוא צעיר ממני ב 12 שנים..
המטרה זה שנוכל למכור אותה אחרי הפינוי בינוי בלי לשלם מס (כמובן הכל לפי החוק)

או אולי זה שיש דירה בבעלותי יכולה לעזור לי דרך המשכון שלה?

לא מספיק מבין בזה...

דבר נוסף לאיזה מחיר דירה ריאלית לשאוף? אני חשבתי על משהו כמו לקחת משכנתא של 1,300,000 ולהשתמש בהון אישי של 1,300,000 ולהשאיר בערך 200,000 בצד לכל מקרה..

אם כי גם אם יהיו כמה חודשים קשים אני בטוח שהמשפחה תעזור לסגור את החוב כי כנראה אני היחיד שיהיה לו חוב כזה בזמן הקרוב כנראה ויש להם יכולת (ושוב רק במקרי חירום זה לא שאני רוצה לנצל אותם או משהו...)

אני שואף לדירה כלשהיא באיזור רחובות-יבנה-ראשון עד 2,600,000 שקלים דירה לפחות 4 חדרים ריאלי? למשהו יחסית חדש כמובן יד 2

שאלה נוספת, מאיפה עוד אפשר להשיג אולי הלוואות נוספות בעלות טובה שמעתי שיש משהו ממשרד השיכון

לא רוצה לכתוב יותר מידי ולהפוך את הפוסט לארוך מידי זה
בגדול רציתי לשתף ולהתייעץ

האמת מפחיד אותי לשים את כל הכסף על 4 קירות

מצד אחד, מצד שני יד עוד נכסים שבקרוב שליש מהם יהיה שלי וכנראה השליש הזה יהיה שווה יותר מהמשכנתא שאקח..

ואקבל גם מההורים של זוגתי 600,000 שקל מתנה בתנאי לרכישת דירה..
יש לך גב כלכלי מאחוריך.
הורים.
משפחה.
יש לך גם כסף.
לא מבין על מה החשש.
לדעתי, אתה סתם מאכיל את עצמך סרטים

• אהבתי
Reactions: MMM

תמיד תקשיב לאשה , במיוחד כשהיא מציעה לקנות נדלן.

הדירה שאשתו רוצה ועל זה כל העניין והמאמצים היא סביב 2.6 מיליון₪ + מס רכישה + תיווך והנה התקרבנו ל2.8 מיליון ₪.

אגב -
בהקשר זה מדהים כל פעם מחדש שאנשים עונים לשאלה "כמה עלתה הדירה" את המחיר הנקוב בחוזה (נשאיר לרגע את עלויות המימון).
שוכחים שהמחיר שנקבו לא הביא להם את המפצח ושילמו גם עו"ד + תיווך + מתווך. זה המחיר ששילמו כדע להיכנס לדירה. סכום נוסף שאף פעם לא יחזור אליהם.
עשרות אלפי ₪ במקרה הטוב שירדו מחשבון הבנק.

זה כמו שמישהו יאמר שקנה רכב ב50000₪ ולא יציין 55000₪ כאשר שילם 5000₪ מיד עם הקנייה על תקלהמיגועה מראש שהיתה.
נו??? וכשמדברים על “שכירות לכל החיים”’ מישהו מחשיב את ה 20-15 אלף שקל בכל שנתיים/שלוש של מעבר???
ואמרתי שנתיים/שלוש, שזה בתנאי שהבעל בית לא מקפיץ לך כל שנה את המחיר ב 600 שקל ואז כמובן שאתה עושה לו אצבע משולשת
ועובר לדירה הבאה

נו??? וכשמדברים על “שכירות לכל החיים”’ מישהו מחשיב את ה 20-15 אלף שקל בכל שנתיים/שלוש של מעבר???
ואמרתי שנתיים/שלוש, שזה בתנאי שהבעל בית לא מקפיץ לך כל שנה את המחיר ב 600 שקל ואז כמובן שאתה עושה לו אצבע משולשת
ועובר לדירה הבאה
לא ידעתי שמעבר דירה עולה מעל 15000 ש"ח....
ובכל מקרה סכום זה או הרבה פחות (לצד כאב הראש במעבר) מביא את השוכר למסקנה שנכון יותר חשבונאית-נפשית להישאר בנכס.
סביר להניח שאם בעל הדירה מעלה מחיר זה מחיר השוק החדש לערך וכל השכונה סביב המחיר החדש שהוא מבקש..
אחרת אנשים יטלפנו לשכן הזול שמחפש שוכר ולא אליו.

מזכיר שיש מקרים שבעל הדירה שוכר גם כן ואולי גם לו העלו ב600 ש"ח...

לא ידעתי שמעבר דירה עולה מעל 15000 ש"ח....
ובכל מקרה סכום זה או הרבה פחות (לצד כאב הראש במעבר) מביא את השוכר למסקנה שנכון יותר חשבונאית-נפשית להישאר בנכס.
סביר להניח שאם בעל הדירה מעלה מחיר זה מחיר השוק החדש לערך וכל השכונה סביב המחיר החדש שהוא מבקש..
אחרת אנשים יטלפנו לשכן הזול שמחפש שוכר ולא אליו.

מזכיר שיש מקרים שבעל הדירה שוכר גם כן ואולי גם לו העלו ב600 ש"ח...
מתווך 7000
הובלה 5000
צביעה 4000

ועוד הייתי איתך לארג’. (כתבתי רק 15,000 שזה גם מגיע ל 16,000)

ורק הבהרה —

אני לא מדבר על סטודנט בן 24 ששוכר דירה עם עוד 3 שותפים , בלי מקרר ומיטה עם מזרן בסיסי.
אלא, אני מדבר על משפחה, זוג או סתם רווק שרוצים לעבור לדירה ראויה…….אז כן…..אלה סכומי המעבר.

לגבי מה שכתבת —
זה בדיוק מה שבעלי הבתים מנצלים .
הם מעלים ב 500 שקל כל שנה….וכנראה מצפים שהשוכר יעשה בדיוק את החשבון הזה שאתה עושה ויגיד לעצמו “מה לי עכשיו על המעבר הזה”! ובסוף
יישאר עם העלאה של 500 שקל . ושנה הבאה חוזר חלילה …..

ואגב, אני התפרצתי לדיון הזה רק כי אתה כתבת את מה שכתבת , מבלי להזכיר שגם ההחלטה לגור בשכירות כל החיים
טומנת בחובה המון הוצאות

• אהבתי
אתה יודע שיש את אתרים כמו yad2 ופייסבוק בהם גם אנשים פרטיים מפרסמים?
אם אתה אורז בעצמך, אתה ממש מגזים.
עברתי לא מעט דירות. אף פעם לא ביקשתי שהדירה תיצבע לפני הכניסה ואז לא היה גם צורך לצבוע אותה בסוף.
הם מעלים ב 500 שקל כל שנה….וכנראה מצפים שהשוכר יעשה בדיוק את החשבון הזה שאתה עושה ויגיד לעצמו “מה לי עכשיו על המעבר הזה”! ובסוף
אז שוכרים מראש לכמה שנים במחיר קבוע, ואז בעל הדירה לא יכול להעלות ב-500 ש"ח כל שנה.

מתווך 7000
הובלה 5000
צביעה 4000

ועוד הייתי איתך לארג’. (כתבתי רק 15,000 שזה גם מגיע ל 16,000)

ורק הבהרה —

אני לא מדבר על סטודנט בן 24 ששוכר דירה עם עוד 3 שותפים , בלי מקרר ומיטה עם מזרן בסיסי.
אלא, אני מדבר על משפחה, זוג או סתם רווק שרוצים לעבור לדירה ראויה…….אז כן…..אלה סכומי המעבר.

לגבי מה שכתבת —

ואגב, אני התפרצתי לדיון הזה רק כי אתה כתבת את מה שכתבת , מבלי להזכיר שגם ההחלטה לגור בשכירות כל החיים
טומנת ב:ובה המון הוצאות
בחישוב גס ובלא מעט מקרים ועל סמך נתוני עבר: אם מישהו ישכור נכס וכל 5 שנים יעבור דירה לעומת השקעת הונו באפיקים אחרים עדיין זול יותר לשכור.

שוק השכירויות של חוזה לשנה ואז נדבר ןתוספת מחיר זה כבר מצב מעיק שפוגע באיכות החיים ונפש השוכר.
מקרה בו כדאי לקנות אם אפשרי מבלי להיכנס לחישובים כלכליים.

ואני הייתי תמים הנחתי שזה אינטרס גם של בעל דירה למצוא שוכר לטווח ארוך. שקט נפשי ופחות התעסקות.
ושוכר טוב שווה זהב שזה יותר מכמה ₪ שישלם זר אחר ואולי שוכר מהגיהנום.

מדבריך אני מבין -בין השורות- שה600000₪ יהיו שלך בכל מקרה בעתיד ועד אז אם יהיו במקום הנכון הסכום יוכפל פי כמה.
אני לא בטוח

יש מצב שזה פשוט יהיה חלק מהסכום הכולל של ההון של ההורים של אישתי (שכן משקיע במניות חלק נכבד מכספו) ובסופו של דבר (שיזכו לחיים ארוקים כמובן) אבל מתישהו יגיע יום והכל יחולק בין 3 אחים אתת מהם זוגתי שאנחנו ידועים בציבור(אם זה משנה משהו מבחינת מיסוי)

עברתי לא מעט דירות. אף פעם לא ביקשתי שהדירה תיצבע לפני הכניסה ואז לא היה גם צורך לצבוע אותה בסוף
אני מניח שאם נלך לפי השיטה שלך, ותגור בדירה 4-5 שנים , אתה תעזוב את הדירה מבלי לצבוע אותה???

אני מניח שאם נלך לפי השיטה שלך, ותגור בדירה 4-5 שנים , אתה תעזוב את הדירה מבלי לצבוע אותה???
נכון. מקסימום תיקונים מקומיים שאפשר לעשות בקלות לבד.

אצבע אותה כי חובתי החוזית והמוסרית לצבוע אותה. באהבה.

בכלל לא.
אני תמיד בעד נדלן , אבל בכל מקרה בית מגורים במקום שאשתך תבחר(שמן הסתם יתאים לכם כמשפחה) זו החלטה נכונה.
לא הכל זה מספרים , אתה צריך לקחת בחשבון גם את הפסיכולוגיה ואת מה שחשוב לכם.

מה שאישתך מבינה באינטואיציה שלה ,וכנראה גם ההורים , זה שסכום גדול בבורסה זה דבר שקשה לשמור אותו לאורך זמן . תמיד בדיוק תגיע סיבה "חשובה" להשתמש בחלק מהכסף -יישור שיניים ,רכב חדש, טיול יקר .
אבל כשלוקחים משכנתא אין את הדילמה הזאת , הכסף נעול וחייבים לשלם .

ברור שיש יחידי סגולה שזה לא תופס לגביהם , אבל גם הם יצטרכו להתמודד עם זה יחד עם בני זוג -ההחלטה הופכת להרבה יותר מורכבת .

• אהבתי
בכלל לא.
אני תמיד בעד נדלן , אבל בכל מקרה בית מגורים במקום שאשתך תבחר(שמן הסתם יתאים לכם כמשפחה) זו החלטה נכונה.
לא הכל זה מספרים , אתה צריך לקחת בחשבון גם את הפסיכולוגיה ואת מה שחשוב לכם.

מה שאישתך מבינה באינטואיציה שלה ,וכנראה גם ההורים , זה שסכום גדול בבורסה זה דבר שקשה לשמור אותו לאורך זמן . תמיד בדיוק תגיע סיבה "חשובה" להשתמש בחלק מהכסף -יישור שיניים ,רכב חדש, טיול יקר .
אבל כשלוקחים משכנתא אין את הדילמה הזאת , הכסף נעול וחייבים לשלם .

ברור שיש יחידי סגולה שזה לא תופס לגביהם , אבל גם הם יצטרכו להתמודד עם זה יחד עם בני זוג -ההחלטה הופכת להרבה יותר מורכבת .
שאלה לצרכי מחקר -
האם ההורים יסכימו להעניק את ה600000₪ לדירה לא למגורים עבורכם? כלומר - להשכיר ולשכור.
הרבה פחות מימון יקר וקבירת הון באבנים.

כך למשל תקבלו 5500₪ שכירות ותוסיפו 1500₪ ותגורו בדירת החלומות שהאישה רוצה.
לקנות היכן שאפשר וכדאי, ולגור היכן שאוהבים.

לא בהכרח סידור לכל בחיים. בעוד עשור למשל הונכם יגדל ובקלות תוכלו לדלג לדירת החלןמות בבעלותכם.

לא בהכרח סידור לכל בחיים. בעוד עשור למשל הונכם יגדל ובקלות תוכלו לדלג לדירת החלןמות בבעלותכם.
בעוד עשור אותה דירה תעלה יותר , השכירות תעלה כמעט בכל שנה , ולא בטוח בכלל שיצליחו לשמר את ההון בבורסה מבלי להשתמש בו .

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בעוד עשור אותה דירה תעלה יותר , השכירות תעלה כמעט בכל שנה , ולא בטוח בכלל שיצליחו לשמר את ההון בבורסה מבלי להשתמש בו .
השכירות תעלה ב2 הדירות ...
+ כל הונם העצמי *בנכס* רק פחות מימון מהבנק לכם לא יהיה להם כסף לבזבז...

גדולים ממני טענו תמיד נכון במקרים רבים לקנות היכן שהכי כלכלי ולגור בשכירות היכן שאוהבים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
R מעוניין לקנות זהב שוק ההון 1
עידו ג מעוניין להתפתח ולהתפכח - AI התפתחות אישית 6
א מעוניין ליצור טבלה עבור אפשרויות נדל"ן למכר צעיר שמסיים לימודיו נדל"ן 5
S ללא רקע, מעוניין ללמוד ולהתפתח התפתחות אישית 31
S מעוניין להתאבד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
I מעוניין להשכיר דירה ונתקל בקשיים נדל"ן 29
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
נגב עצמאי שאינו מכניס הכנסות אבל מעוניין להפקיד לקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R מעוניין למכור את התעודה 1159250 ולקנות 1159235 ב IRA שוק ההון 23
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
D מעוניין בהמלצה על רדיאטור, לחדר 3*3. שיהיה איכותי חזק. בטיחותי. עם אחריות ארוכה. כמה צלעות מומלץ? פוסטים מאיכות נמוכה 0
צ מעוניין לרכוש דירה במושע - למה לשים לב? נדל"ן 8
G מעוניין ב4% תשואה לשנה איך משיגים ? שוק ההון 35
Y מעוניין לפתוח חשבון באקסלנס, מה הפרמטרים שהכי חשוב לבחון בהצעה ולמה ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
M משקיע לטווח הארוך, מעוניין להוסיף גם טווח קצר שוק ההון 23
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
ת עורך החוזה מעוניין לערוך חוזה על נייר בטחוני אוף טופיק 1
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
בייניש מעוניין לעשות סדר בקופות שלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב היי שלום,אני בן 57,מעוניין להפקיד סכום הוני,בכדי ליצור לי קיצבה לפנסיה מגיל 60. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
milx אם אני לא מעוניין להשקיע באג"ח - לאיפה אתם מקצים את החלק הסולידי של התיק שוק ההון 121
ח אני חייל ואני מעוניין להתחיל ללמוד לסחור בשוק ההון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
G מעוניין להתחיל להשקיע ב-S&P 500 בלבד שוק ההון 9
T מעוניין בחוות דעת על תיק השקעות שוק ההון 0
V השוכר מעוניין לשפץ את הדירה על חשבונו נדל"ן 20
milx תיק של פנסיונר בן 74 מהיועץ בבנק - מעוניין לשנות שוק ההון 9
D חבר ילדות מעוניין להעביר לי 100,000 שח בכדי שהשקיעו לו אותן, האם מותר? שוק ההון 9
מ חסר ניסיון בהשקעות,מעוניין להתחיל.. שוק ההון 9
ס השוכר מעוניין לשלם את כל שכר הדירה מראש נדל"ן 70
N מעוניין להתחיל להשקיע שוק ההון 2
Y מעוניין לברר לגבי תכנות מס (בעיקר תכנון מס בחו"ל)...... צרכנות פיננסית 1
C מעוניין להתחיל להשקיע בשיטת DCA שוק ההון 19
A מעוניין להשקיע בפעם הראשונה - אינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 11
M מעוניין לפתוח קופת גמל להשקעה - מהי האפשרות הזולה ביותר? שוק ההון 3
F מעוניין לפתוח תיק השקעות-מספר שאלות לאחר קריאת הבלוג שוק ההון 2
F חסכתי, מעוניין לפתוח תיק השקעות ראשון - כמה שאלות שוק ההון 16
ה קופת גמל נזילה מעוניין להמיר אותה ל IRA שוק ההון 2
S בן 21, מעוניין להכנס לתחום שוק ההון 4
I מעוניין להתחיל להשקיע דרך IB(חשבון לגיל עד 25) שוק ההון 3
M מעוניין למשוך את פיצויי הפיטורים, שאלה לגבי מיסוי והמשכיות א.כ.ע מיסים 14
משה מה קורה במצב שבו רק אחד מבני הזוג מעוניין לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 51
A מאיפה מתחילים מעוניין להשקיע במקום שהכסף יישב בעו''ש שוק ההון 1
לא חשוב שמות מעוניין לרכוש זיכרון נייד עמיד וחזק מאוד אוף טופיק 11
N אהלן לכולם, משתמש חדש מעוניין בקצת עזרה. אוף טופיק 3
Z חייל משוחרר מעוניין להשקיע שוק ההון 31
ח החברים של נטאשה - מישהו מעוניין? אוף טופיק 0
D מעוניין לסחור בחו"ל ב- interactivebrokers אבל פתחתי שבוע שעבר חשבון ב ibi צרכנות פיננסית 42
הסולידית מישהו מעוניין לשתף את מסעו בתקשורת? אוף טופיק 68

נושאים דומים

Back
למעלה