• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסים

• פותח הנושא פותח הנושא Alex Kimur
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קשה להתווכח עם ניחושים
אבל תוכל לשלוח להם ולנסות, מה דעתך?
לא עד כדי כך מעניין אותיD: להזכירך, הם כבר ענו לנינה שניתן לקבל זיכוי מס על תרומות של אנשים אחרים...
אם למישהו קשה לקרוא את הפקודה/תקנות לגבי נושאים שכיחים ניתן להיעזר בשירות הזה כדי לקבל תשובות לשאלות טריוויאליות. כל דבר מעבר לכך, זה פשוט מגוחך.

כל דבר מעבר לכך, זה פשוט מגוחך.
זה לא מגוחך
זה הכסף שלנו שגונבים מאיתנו בלי להגיד לנו כמה הם מתכוונים לגנוב
קשה לקבל תשובות חד משמעיות ממי שהאינטרס שלו לקחת ממך כמה שיותר כסף ולעשות זאת בפחות עבודה
בכל מקרה, זה שאדם X שאל משהו לא פוטר אותו משום דבר , זה ברור לכולם
כל אחד אמור לשאת בנטל בצורה שהכי ברורה לו
ולבדוק הכל בעצמכם

אם למישהו קשה לקרוא את הפקודה/תקנות לגבי נושאים שכיחים
אתה יודע בדיוק שזה בלתי אפשרי לאדם הממוצע
אין טעם להציג את זה כאילו הכל כתוב שחור על גבי לבן, זה לא

זה לא מגוחך
זה הכסף שלנו שגונבים מאיתנו בלי להגיד לנו כמה הם מתכוונים לגנוב
קשה לקבל תשובות חד משמעיות ממי שהאינטרס שלו לקחת ממך כמה שיותר כסף ולעשות זאת בפחות עבודה
בכל מקרה, זה שאדם X שאל משהו לא פוטר אותו משום דבר , זה ברור לכולם
כל אחד אמור לשאת בנטל בצורה שהכי ברורה לו
ולבדוק הכל בעצמכם
או שלא הבנתי אותך, או שלא הבנת אותיo_o
כוונתי הייתה, ששאלות אנונימיות, עליהם מקבלים תשובה במשפט אחד, אין טעם להתייחס לזה כשמדובר על סוגיה לא ברורה.
תה יודע בדיוק שזה בלתי אפשרי לאדם הממוצע
אין טעם להציג את זה כאילו הכל כתוב שחור על גבי לבן, זה לא
כנל.
השירות הזה להבנתי, מיועד לעזור בדיוק בשביל להנגיש את המצבים בהם זה כן שחור על גבי לבן.
בוודאי שהרבה מקרים הם לא ברורים בכלל. אבל לדעתי, במקרים האלו, תשובה המורכבת ממשפט אחד לא תעזור. אחרי הדוגמא עם הקבלות לתרומות, אני לא מבין איזו הוכחה נוספת צריך.

או שלא הבנתי אותך, או שלא הבנת אותיo_o
כוונתי הייתה, ששאלות אנונימיות, עליהם מקבלים תשובה במשפט אחד, אין טעם להתייחס לזה כשמדובר על סוגיה לא ברורה.

כנל.
השירות הזה להבנתי, מיועד לעזור בדיוק בשביל להנגיש את המצבים בהם זה כן שחור על גבי לבן.
בוודאי שהרבה מקרים הם לא ברורים בכלל. אבל לדעתי, במקרים האלו, תשובה המורכבת ממשפט אחד לא תעזור. אחרי הדוגמא עם הקבלות לתרומות, אני לא מבין איזו הוכחה נוספת צריך.
בסדר, אני מקבל
אבל אזרח יכול לחיות רק מהמערכת הזאת אם הוא לא בטוח במשהו
בהינתן העובדה שהוא לא מעוניין לשלם לרו"ח על זמנו והידע שלו

דווקא השאלות הממוקדות שנשאלו צריכות להשאל כמה שיותר פעמים
כי גם אם יום יבוא ויגידו, "היי חביבי, לא דווחת", 10 תשובות דומות מפקידי שומה שונים על שאלה ממוקדת אחת יכולה דווקא להיות גורם מכריע
גם אם כתוב שאין להסתמך על תשובותייהם, אין באמת על מה להסתמך עוד (בלי לשלם למישהו כמובן)

בסדר, אני מקבל
אבל אזרח יכול לחיות רק מהמערכת הזאת אם הוא לא בטוח במשהו
בהינתן העובדה שהוא לא מעוניין לשלם לרו"ח על זמנו והידע שלו

דווקא השאלות הממוקדות שנשאלו צריכות להשאל כמה שיותר פעמים
כי גם אם יום יבוא ויגידו, "היי חביבי, לא דווחת", 10 תשובות דומות מפקידי שומה שונים על שאלה ממוקדת אחת יכולה דווקא להיות גורם מכריע
גם אם כתוב שאין להסתמך על תשובותייהם, אין באמת על מה להסתמך עוד (בלי לשלם למישהו כמובן)
מסכים. אם מישהו חושש שהוא יקבל קנס על אי הגשת דוח (חבות מס אין בכל מקרה), נראה לי סביר מאוד להסתמך על תשובה כזו (סביר גם לא להגיש ולא לשאול בכלל. לא נראה לי שצריך לפחד יותר מדי). מצד שני, להסתמך על תשובה לגבי קבלות על תרומות של אדם אחר, זה כבר יותר בעייתיD: אבל אולי זה יכול לעזור כנגד הליך פליליD:

מסכים. אם מישהו חושש שהוא יקבל קנס על אי הגשת דוח (חבות מס אין בכל מקרה), נראה לי סביר מאוד להסתמך על תשובה כזו (סביר גם לא להגיש ולא לשאול בכלל. לא נראה לי שצריך לפחד יותר מדי). מצד שני, להסתמך על תשובה לגבי קבלות על תרומות של אדם אחר, זה כבר יותר בעייתיD: אבל אולי זה יכול לעזור כנגד הליך פליליD:
מסכים עם התרומות, תשובה הזויה

סורי על ההפצה, פשוט אין לי את האפשרות לשלוח הודעות פרטיות...

אחרי קריאה של כל השרשור המתיש הזה לאחר הפנייה מהויקי של @OnTheVerge הצלחתי לקבל קצת מושג לגבי הדקויות של נושא חובת הדיווח לבעלי חשבון IB עם רווחים של דיבידנדים בלבד. אישית אני חושב שכדאי להוסיף לוויקי גם את התשובה שנתנו ל 7imor בעמוד הקודם ע"מ להראות שגם בתשובות ה"רשמיות" יש תגובה המעידה על כך שלא נדרש לדווח.

סורי על ההפצה, פשוט אין לי את האפשרות לשלוח הודעות פרטיות...

אחרי קריאה של כל השרשור המתיש הזה לאחר הפנייה מהויקי של @OnTheVerge הצלחתי לקבל קצת מושג לגבי הדקויות של נושא חובת הדיווח לבעלי חשבון IB עם רווחים של דיבידנדים בלבד. אישית אני חושב שכדאי להוסיף לוויקי גם את התשובה שנתנו ל 7imor בעמוד הקודם ע"מ להראות שגם בתשובות ה"רשמיות" יש תגובה המעידה על כך שלא נדרש לדווח.
ואני מציעה שכל אחד שיש לו תיק יפנה כפי שהוא פנה ויקבל פטור מיוחד.
לפני חודשיים סיימתי קורס במיסוי בינלאומי, אמנם המרצה הייתה סגנית פשמ"ג ולא ביחידת מיסוי בינלאומי, אך היא הסכימה עמי לחלוטין שלשון החוק היא שיש לדווח, גם אם חל ניכוי מס במקור. העובדה שהתקבלה תשובה בסגנון "בחנו את התיק שלך..ומצאנו שאינך חייב בדיווח" מעידה שהמקרים הם ספציפיים.
אני חוזרת, לאוך השנים לא הייתה אכיפה כי לא היה מידע אבל בשנים הקרובות פשוט ייצאו מכתבים לאנשים עם חשבונות מעל 50א דולר שהיו להם רווחים ולא דיווחו עליהם. אם יש מכתב כמו המצויןן שהתקבל בפרה-רולינג החלטה שאינו צריך לדווח, זה יכול להגן

אני חוזרת, לאוך השנים לא הייתה אכיפה כי לא היה מידע אבל בשנים הקרובות פשוט ייצאו מכתבים לאנשים עם חשבונות מעל 50א דולר שהיו להם רווחים ולא דיווחו עליהם. אם יש מכתב כמו המצויןן שהתקבל בפרה-רולינג החלטה שאינו צריך לדווח, זה יכול להגן
המגמה היא להקל ברגולציה וסתם עוד דוח זה הכבדה ומנוגד למדיניות.

אני אתלבש על הנושא הזה עם שאלה קטנה, שככל הנראה לא מצדיקה ת'רד נפרד.

בסוף שנת 2018 פתחתי חשבון ב-IB, ובאותו שלב הייתי תושב ארה"ב (סטודנט). מילאתי טופס W9 ושכחתי מהסיפור. בתחילת ינואר 2019 חזרתי לגור בישראל, ועדכנתי את ה-Residence שלי בחשבון ב-IB בשלב מסוים אבל לא ידעתי שאני אמור גם לעדכן את פרטי המיסוי שלי ולמלא W8-BEN במקום.
השבוע התחלתי לתכנן את הדו''ח השנתי שלי למס הכנסה (הכנסות מעבודה + דיבידנדים ב-IB), וכשכתבתי ל-IB גיליתי את הפאדיחה. הם אומרים שאי אפשר לעדכן את הטופס הזה רטרואקטיבית עבור 2019, ולכן אני אקבל טופס 1099 ולא 1042S בעוד כחודש.
אני תוהה לגבי המשמעויות הפרקטיות:
1. האם זה אומר שבמהלך 2019 לא נוכה לי בשום שלב מס במקור מדיבידנדים? ב-reports ב-IB לא מצאתי אינדיקציה לניכוי מסויים, אבל אני לא יודע אם זה כי אכן לא נוכה כלום או שאני מחפש במקום הלא נכון.
2. במידה והתשובה ל-1 חיובית, האם עלי להגיש גם דו''ח ל-IRS על מנת לשלם מס (25%? 30%?) על ההכנסה מדיבידנדים?
3. במידה וגם התשובה ל-2 חיובית, איך זה אמור לעבוד עם אמנת המס והדו''ח השנתי למס הכנסה? לשלם רק למס הכנסה או רק ל-IRS?

אני אתלבש על הנושא הזה עם שאלה קטנה, שככל הנראה לא מצדיקה ת'רד נפרד.
1. נכון.
2. כן. תלוי בדיבידנדים ותלוי בהכנסה שלך. בדרך כלל זה 0% או 15% אם אתה US PERSON, אם לא אז זה 25% בגלל האמנה.
3. לא ברור, צריך לבדוק מתי בדיוק מבחינת החוק אתה חדל להיות US PERSON. בעיקרון אתה אמור לשלם קודם לIRS ואת היתרה למ"ה.

מקפיץ את השרשור לשאלה פרוצדורלית.

הגשתי באזור מאי 2019 דוח שנתי על שנת 2018. לםי החישוב שלי אני חייב לרשות המיסים כ 2500 ש'ח. לקראת סוף 2019, משלא קיבלתי את השומה, הגעתי למשרדי פ'ש וראיתי שהדוח שלי הוזן למערכת רק באוקטובר 2019.
האם התקופה הנמדדת לחישוב הריבית וההצמדה היא מסוף שנת המס המדווחת עד מועד הגשת הדוח (הזנת הדוח אצל פ'ש), או שהריבית וההצמדה ממשיכים 'לדפוק' עד הוצאת השומה בפועל?

האם התקופה הנמדדת לחישוב הריבית וההצמדה היא מסוף שנת המס המדווחת עד מועד הגשת הדוח (הזנת הדוח אצל פ'ש), או שהריבית וההצמדה ממשיכים 'לדפוק' עד הוצאת השומה בפועל?
לדעתי זה עד התשלום.

מקפיץ את השרשור לשאלה פרוצדורלית.

הגשתי באזור מאי 2019 דוח שנתי על שנת 2018. לםי החישוב שלי אני חייב לרשות המיסים כ 2500 ש'ח. לקראת סוף 2019, משלא קיבלתי את השומה, הגעתי למשרדי פ'ש וראיתי שהדוח שלי הוזן למערכת רק באוקטובר 2019.

כפי שענו, הריבית מחושבת מתחילת השנה העוקבת ועד למועד התשלום.
אין באמת אינטרס לעכב לך את קליטת הדו"ח.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כלומר אם אני חייב כסף, האינטרס של רשות המיסים היא לעכב את השומה כמה שניתן?

אולי @Nina T תוכל להשיב?
זה לא אמור לפעול מאינטרס כלכלי של רשות המסים. יש מכסות מסוימות.
ישנם מועדים לטיפול בדוח שנתי
בפקודת מס הכנסה סעיף
145 (א) +147
בכללי יש להם טווח של 4 שנים לטיפול
אם יש החזר והאדם עצמאי הסכום יוחזר בתוך 90 יום-דהיינו מובטח שתצא שומה 00 בתוך 90 יום.
נהוג שכל אדם שיש לו מס לשלם על דוח שנתי ישלם אותו עד ל31.12 של שנת המס.
אין קשר אם נשלחה שומה או לא
יש לשלם מקדמה על חשבון המס, במידה וצפוי שיהיה מס לשלם.
מעולם לא חשבתי שיש איזה אינטרס -מצב שבו הגשת דוח שאין מס ופקיד השומה מעכב הוצאת שומה עם מס במהלך 4 שנים כדי שנישום יישא בריבית והצמדה

להבנתי הם עובדים עם מכסות מסוימות ובדרך כלל יתקבל תוך זמן קצר שומה 00 על פי דוח עצמי
אם חסר טפסים תתקבל הודעה בגינם+ שומה אחרת שמס הכנסה מפיק

בכל אופן, בד"כ בטווח של שנה תתקבל שומה 00

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
כלבלבון מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי? שוק ההון 42
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
M מה ההבדל בין שווי מוצהר לשווי מוערך בעסקאות המופיעות במידע מיסים נדל"ן? נדל"ן 8
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב Interactive Brokers מיסים 18
N מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי מיסים 3
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
S דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
A אופטימיזצית מיסים והוצאת כספים מישראל מיסים 2
N התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
T מיסים על יזמות ושכירות משנה נדל"ן 4
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מכירת דירה קיימת וקנייה של אחרת - איך אני מצמצם מיסים? נדל"ן 1
S איך מדווחים מיסים מ IBKR מיסים 1
צ מיסים על קופת גמל ישנה מיסים 11
R איך לזהות קרן שנחשבת PFIC לענייני מיסים אמריקאים מיסים 2
T תושב חוץ ותשלום מיסים מיסים 5
א מיצוי זכויות בתשלומי מיסים או ביטוחים וכו', כשמשלמים על בית אבות (יש חברות שמתעסקות בזה, בלי לשחוט את כל הסכום?) מיסים 0
ס תשלום מיסים לסטודנט חסר עבודה מיסים 1
ח הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים שוק ההון 15
X למי לשלם מיסים? אזרח ארהב, גר בישראל, עבודה אמריקאית, עובד עצמאי מיסים 4
Cfy תשלום מיסים על רווח הון דולרי ב-IBI מיסים 0
מ תשלומי מיסים לIRS מIB מיסים 15
R מיסים עם אזרחות אמריקאית - סחר בnasdaq מיסים 3
D מיסים בinteractive. מיסים 8
A נניח שיש לי אג"ח האם עלי לשלם מיסים רק על הקופונים או גם מיסים 6
I מיסים על קופת גמל מיסים 4
deussex שאלה על החלפת דירות שניות - מיסים נדל"ן 10
Y רישום דירה על שם ילד (בגיר) - משמעויות מבחינת מיסים והטבות מיסים 4
D חומר קריאה על מיסים פוסטים מאיכות נמוכה 5
T חרדים-לא משלמים מיסים (?)/לא תורמים למדינה (?) צרכנות פיננסית 0
Z חישוב מיסים על עמלות מיסים 2
משתמש מחוק 9 מיסים ובפרט מס עזבון שוק ההון 7
D קניית דירה בהתניה של המוכר, שימכור הדירה אם לא ישלם מיסים . אשמח לטיפים, וממה להזהר. נדל"ן 246
ש תשלום מיסים בגין אחזקת נכס\חשבון בנק בארה"ב מיסים 6
Tsachi01 עובד כשכיר וגם כעצמאי במקביל - מיסים מיסים 4
א מיסים על דירה שניה נדל"ן 1
O שאלה לגבי מיסים על כספי פיצויים בגיל פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y EIN - דיווח מיסים בארה"ב מיסים 8
א מיסים עבור קרן השתלמות וקופות גמל להשקעה לאזרח ארה"ב מיסים 26
U דיווח מיסים interactive brokers על בסיס ה tear statement ההתחשבות שער מט"ח שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה