הזיכוי ניתן לתורם ולא למי שהוא חפץ ביקרו, גם אם יש להם שם דומה. לפי ההיגיון שלך כל הכהנים בארץ יכולים לעשות פול תרומות למיקסום הטבות המס.
אגב, העקרון הזה נכון לכל הקלות המס.
אני לא אומר שאין רמאים שלא נתפשים אבל ההמלצה על כך ממי שמציגה עצמה כבעלת מקצוע היא דבר פסול.
אמנם למדתי חוק העמותות, שלא מציין כללים בנושא קבלות, אבל בנוהל ניהול ספרים ישנן כללים לרישום חשבוניות מס/קבלות
ואכן יש צורך בפרטי המשלם.
אתה אומר שאם למשל אני מגיעה עם סכום של 1000 ש"ח לעמותה ואומרת שהכספים הללו למשל הן תרומתה של אחותי שנבצר ממנה להגיע לארוע המדובר,ואני מחזיקה בידי ת.ז של אחותי עם כלל פרטיה, זו עבירה פלילית שירשמו את קבלת התרומה על שמה?
אני הייתי עושה זאת בתור סטודנטית, תורמת ונותנת את פרטי אבי
בלי תעודת זהות ומעולם לא וענו בעמותה שאני עושה עבירה פליית, תמיד היו שואלים אותי, להוציא קבלה על אביך שוב?
החוק מאפשר לקבל זיכוי של 35% מס והרי אנשים מסוימים שאינם בחבות אינם יכולים להשתמש.
זייתכן ואני טועה ועצם העובדה שעמותות אפשרו לי את זה גרמה לי להבין שזהו הליך מותר
בתא משפחתי, כפי שציינתי בתחילת הדיון, הדין שונה מתנות בין קרובים לפי מס הכנסה אינו ארוע מס, וניתן לראות זאת לאור זאת, גם למשל בחוק מקרקעין כשמדובר על יחידה משפחתית שמחזיקה בנכס במשותף, אין ארוע מס, אך הכל משתנה אם למשל מכניסים כסף זר.
לכן לא רק שמעולם לא נתקלתי בהתנגדות כלשהי של עמותה למעשה כזה גם מבחינת דיני המס הנוגעים לקרובים-אותן דקי דקויות חוקיות של מוטב התרומה יכולים להיות קבילים.
אבל אבדוק את הנושא וכמובן ארשום שאילתה רשמית לרשם העמותות, לקבל את תשובתם הרשמית. אין בכוונתי להדיח לידי עבירה