• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסים

• פותח הנושא פותח הנושא Alex Kimur
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז פשוט הייתי מוציא חשבוניות לבורסה שבה מכרתי את הביט (שעד היום חייבים לי כסף) עם מע"מ 0%.
מקורי, וכנראה לא פותר אותך מחובת תשלום מס רווח הון היום בדיעבד עם ריבית והצמדה, עד כדי התיישנות. בדרישה של מס הכנסה ממני הם דרשו תיעוד מלא על כל אטום שהאלקטרון שלו היה מעורב בטרנזאקציה של קריפטו, אבל רק משנת 2013 והילך.

הם לא עושים הצלבה לגבי מי שכבר מגיש?
לא יודע, במקרה שלי הגשתי דוח וקיבלתי דרישה במרחק של כמה חודשים (הדוח היה קודם), אבל אני די בטוח שהדרישה ממני היתה מבוססת על מידע שהם קיבלו מבורסות ישראליות ולא מעצם זה שדיווחתי בדוח.

שילמת מיסים אבל לא כפי שרשות המסים דורשת וכפי שבית המשפט פסק לטובתה. אלא אם כן לא הבנתי אותך.
על כל רווחי מהתחום שילמתי מס מלא כחוק לפי מיטב הבנתי.
אז לא הייתה כל דרישה מיוחדת ובטח לא פסיקה כזו או אחרת, שילמתי מס על הרווח כמו כל רווח אחר. (היה אולי אלט 1)

אז לא הייתה כל דרישה מיוחדת ובטח לא פסיקה כזו או אחרת
החוזר של מס הכנסה יצא ב-2017, והפסיקה היא מ-2019, ובכל זאת הם דורשים מס רווח הון בדיעבד לפחות מ-2013.

החוזר של מס הכנסה יצא ב-2017, והפסיקה היא מ-2019, ובכל זאת הם דורשים מס רווח הון בדיעבד לפחות מ-2013.
מס רווח הון הוא ליחידים, את הפעילות שלי בתחום עשיתי דרך חברה אז אני שילמתי מס חברות.
בכל מקרה הפעילות שלי הייתה לפני 2013 ובכל זאת שילמתי על הכל מס.

המצחיק הוא שאי שם שהביט היה שווה 20-30$ שרק כמה חנונים הזויים שמעו על זה בכלל אני הייתי מדווח כמו ילד טוב ומשלם מס כחוק, כמובן שלא הייתה דרך מסודרת לדווח על כך כי מי ידע מה זה בכלל, אז פשוט הייתי מוציא חשבוניות לבורסה שבה מכרתי את הביט (שעד היום חייבים לי כסף) עם מע"מ 0%.
איזה כיף שכבר לא מדברים על מיסוי דיבידנדים ברוקר זר

מה אכפת לי אני אמריקאי :)
נינה, האם את מכירה נושא שנקרא Dividend Growth Investing?
לא כל כך, למרות שלמשל שאלתי את המרצה שלי בחשבונאות אם למשל יש לך מניה שמשלמת 5% דיבידנד, אז אחרי 20שנה חזרה הקרן ואתה מקבל משהו כמו אגח אינסופי, אז הוא אמר שאין לדעת מה יקרה עם חברות ומדיניות הדיבידנים שלהם. מה אומר בדיוק המונח?

מי שמקבל מלגת סטודנט פטורה ממס, כזו שנופלת בהגדרה הראשונה כאן
האם קבלת המלגה מחייבת אותו בדיווח ?
(אמנם לא שאלת אותי...)
זה בכלל לא מוגדר כהכנסה (או בלשון רשות המיסים "לגבי המלגות מסוג זה מוסכם על רשות המסים כי הן אינן באות בבסיס המס") ולכן מי שמקבל מלגה כזו לא נחשב כמי שיש לו הכנסה (כמובן שאם יש לו הכנסות אחרות, חובותיו זהים למי שלא מקבל מלגה).
אפילו מלגת קיום שלגביה קיימת טענה שהיא כן נחשבת כהכנסה, היא לא הכנסה לפי סעיף 2(1) או 2(2), ונקבע לה במפורש פטור, ולכן התקנות לפטור מדיווח תופסות עליה ("הכנסה נוספת" (2) הכנסה שאינה הכנסה לפי סעיף 2(1) או (2) לפקודה, שחל לגביה פטור ממס; ).

ולכן התקנות לפטור מדיווח תופסות עליה ("הכנסה נוספת" (2) הכנסה שאינה הכנסה לפי סעיף 2(1) או (2) לפקודה, שחל לגביה פטור ממס; ).
חשוב רק לציין שאם כבר אתה מגיש דוח שנתי או בקשה להחזר מס מכל סיבה שהיא, אתה כן צריך לציין את המלגות הפטורות בדוח בסעיף "הכנסות פטורות".

זה בכלל לא מוגדר כהכנסה (או בלשון רשות המיסים "לגבי המלגות מסוג זה מוסכם על רשות המסים כי הן אינן באות בבסיס המס") ולכן מי שמקבל מלגה כזו לא נחשב כמי שיש לו הכנסה (כמובן שאם יש לו הכנסות אחרות, חובותיו זהים למי שלא מקבל מלגה).
זאת אומרת שגם מי שכבר מדווח בכל מקרה (בקשת החזר מס או חייב בדיווח) לא צריך למלא גם את סכומי המלגות בשדה 209 (הכנסות פטורות ממס)

עריכה:
חשוב רק לציין שאם כבר אתה מגיש דוח שנתי או בקשה להחזר מס מכל סיבה שהיא, אתה כן צריך לציין את המלגות הפטורות בדוח בסעיף "הכנסות פטורות".
יש לך אסמכתא לזה?

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זאת אומרת שגם מי שכבר מדווח בכל מקרה (בקשת החזר מס או חייב בדיווח) לא צריך למלא גם את סכומי המלגות בשדה 209 (הכנסות פטורות ממס)

עריכה:

יש לך אסמכתא לזה?
צריך ועוד איך!!! גם רווחים מהפרשי שער יש למלא, מענקים,קצבאות ואפילו מתנות - כל רווח פטור יש למלא. אני ממליצה לבדוק למשל כל קניות ומכירות של מטח ולהוסיפם. במיוחד אם בן אדם מגיש הצהרת הון. ניתן להגיש רשימה מפורטת של ההכנסות הפטורות . אם מדובר על מי שלא יגיש הצהרת הון, הנושא לא כל כך קריטי, כי לא יבואו בשאלות על ההון שנצמח לו אבל מאד מומלץ לדווח ולתעד כל ארוע כזה, כי גם ייתכנו דרישות פתע להצהרות הון

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
כלבלבון מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי? שוק ההון 42
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
M מה ההבדל בין שווי מוצהר לשווי מוערך בעסקאות המופיעות במידע מיסים נדל"ן? נדל"ן 8
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב Interactive Brokers מיסים 18
N מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי מיסים 3
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
S דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
A אופטימיזצית מיסים והוצאת כספים מישראל מיסים 2
N התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
T מיסים על יזמות ושכירות משנה נדל"ן 4
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מכירת דירה קיימת וקנייה של אחרת - איך אני מצמצם מיסים? נדל"ן 1
S איך מדווחים מיסים מ IBKR מיסים 1
צ מיסים על קופת גמל ישנה מיסים 11
R איך לזהות קרן שנחשבת PFIC לענייני מיסים אמריקאים מיסים 2
T תושב חוץ ותשלום מיסים מיסים 5
א מיצוי זכויות בתשלומי מיסים או ביטוחים וכו', כשמשלמים על בית אבות (יש חברות שמתעסקות בזה, בלי לשחוט את כל הסכום?) מיסים 0
ס תשלום מיסים לסטודנט חסר עבודה מיסים 1
ח הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים שוק ההון 15
X למי לשלם מיסים? אזרח ארהב, גר בישראל, עבודה אמריקאית, עובד עצמאי מיסים 4
Cfy תשלום מיסים על רווח הון דולרי ב-IBI מיסים 0
מ תשלומי מיסים לIRS מIB מיסים 15
R מיסים עם אזרחות אמריקאית - סחר בnasdaq מיסים 3
D מיסים בinteractive. מיסים 8
A נניח שיש לי אג"ח האם עלי לשלם מיסים רק על הקופונים או גם מיסים 6
I מיסים על קופת גמל מיסים 4
deussex שאלה על החלפת דירות שניות - מיסים נדל"ן 10
Y רישום דירה על שם ילד (בגיר) - משמעויות מבחינת מיסים והטבות מיסים 4
D חומר קריאה על מיסים פוסטים מאיכות נמוכה 5
T חרדים-לא משלמים מיסים (?)/לא תורמים למדינה (?) צרכנות פיננסית 0
Z חישוב מיסים על עמלות מיסים 2
משתמש מחוק 9 מיסים ובפרט מס עזבון שוק ההון 7
D קניית דירה בהתניה של המוכר, שימכור הדירה אם לא ישלם מיסים . אשמח לטיפים, וממה להזהר. נדל"ן 246
ש תשלום מיסים בגין אחזקת נכס\חשבון בנק בארה"ב מיסים 6
Tsachi01 עובד כשכיר וגם כעצמאי במקביל - מיסים מיסים 4
א מיסים על דירה שניה נדל"ן 1
O שאלה לגבי מיסים על כספי פיצויים בגיל פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y EIN - דיווח מיסים בארה"ב מיסים 8
א מיסים עבור קרן השתלמות וקופות גמל להשקעה לאזרח ארה"ב מיסים 26
U דיווח מיסים interactive brokers על בסיס ה tear statement ההתחשבות שער מט"ח שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה