• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסים

• פותח הנושא פותח הנושא Alex Kimur
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המשך הסעיף מתייחס לעובדה שמס ההכנסה הישראלי צריך להיות מקבל של כספי הניכוי, אבל זה לא כך במציאות
מס הכנסה צריך להיות המקבל של כספי הניכוי, במציאות הוא מאפשר להשתמש בזיכוי מס זר לקיזוז ההכנסה החייבת.

הפקודה כוללת הנחיות ניכוי במקור שלפיהן פועלים הגופים הישראלים, @Nina T טוענת כי מס שנוכה על ידי מדינה זרה נוכה לפי הוראות המדינה הזרה, ולכן כל מקום שמצוין נוכה מס לפי הוראות הפקודה הכוונה לניכוי על פי ההנחיות בפקודה, מדינה זרה לא מתחשבת בכלל .

לפי הוראות הפקודה, ניכוי חייב לכלול דיווח, ניכוי זר לא מדווח.
בנוסף, נא קרא את התגובה שרשמתי לפני מספר עמודים.
wow לבסוף אני מרגישה מובנת. ניסחת את זה מאד טוב

עוד לא.
כי התנאי לפטור הוא שהיה ניכוי במקור או ששולם בשלה מקדמת מס.
אתה טוען בעצם שהניכוי במקור שעשה הברוקר הזר נופל תחת ההגדרה "שולם בשלה מקדמת מס"?
אני לתומי חשבתי ש"שולם בשלה מקדמת מס" הכוונה לאזרח שמשלם מקדמה למס הכנסה, ואילו הפלפול כאן נעשה לגבי קטגוריית "ניכוי במקור"...

אני לתומי חשבתי ש"שולם בשלה מקדמת מס" הכוונה לאזרח שמשלם מקדמה למס הכנסה, ואילו הפלפול כאן נעשה לגבי קטגוריית "ניכוי במקור"...
דה פקטו מקדמת המס הדרושה היא 0. האם צריך ללכת לדואר כדי להראות ששילמת 0? אין לי מושג.

דה פקטו מקדמת המס הדרושה היא 0. האם צריך ללכת לדואר כדי להראות ששילמת 0? אין לי מושג.
אתה מסכים שבהסתמך על "לשון" התקנות זה לא תופס? (אף על פי שזה תופס בכל הגיון בסיסי ומתקדם כפי שהוצג לעיל בהרחבה, ובזה כמעט ואין מחלוקת כאן..)

אגב, תוכל לשים בבקשה את הקישור לדוגמת הדו"ח שלך, אני לא מוצא את ההודעה בה קישרת אליו מבוע שעבר כמדומני (כולל האזהרה על ההיחשפות להכנסות...)

עוד לא.
כי התנאי לפטור הוא שהיה ניכוי במקור או ששולם בשלה מקדמת מס.
כמה שהדיון הזה מתיש.
ברמת הניסוח היבש הזה, אם לא היה ניכוי במקור (כלומר דיווח ותשלום לרשות המסים בישראל) ולא היה תשלום מקדמת מס (תשלום בפועל), אז אין פטור ויש חובת דיווח.
אבל(!) מה קורה בתרחיש שבו אין לי נכסים בחו״ל נכון? אז גם אין לי נכנסות מהם, ואז גם אין ניכוי במקור ואין מקדמת מס, גם אז אני צריך להגיש דו״ח (ריק)?
ברור שלא, הכוונה היא לדווח על הכנסות והצורך בדיווח דו״ח מלא על הכנסות זרות הוא אם המס שאני חייב עליהן לא שולם ע״י ניכוי מקור או מקדמת מס, לכן על פי הכוונה שלשמה זה נכתב - אין צורך לדווח אם אין חבות מס ואין סיבה אחרת להגיש דו״ח.

כמה שהדיון הזה מתיש.
ברמת הניסוח היבש הזה, אם לא היה ניכוי במקור (כלומר דיווח ותשלום לרשות המסים בישראל) ולא היה תשלום מקדמת מס (תשלום בפועל), אז אין פטור ויש חובת דיווח.
אבל(!) מה קורה בתרחיש שבו אין לי נכסים בחו״ל נכון? אז גם אין לי נכנסות מהם, ואז גם אין ניכוי במקור ואין מקדמת מס, גם אז אני צריך להגיש דו״ח (ריק)?
ברור שלא, הכוונה היא לדווח על הכנסות והצורך בדיווח דו״ח מלא על הכנסות זרות הוא אם המס שאני חייב עליהן לא שולם ע״י ניכוי מקור או מקדמת מס, לכן על פי הכוונה שלשמה זה נכתב - אין צורך לדווח אם אין חבות מס ואין סיבה אחרת להגיש דו״ח.
אם אין לך נכסים בחו"ל, אין לך הכנסות מהם. ולכן אין הכנסות שלא ניכו עליהם במקור.
אם יש לך הכנסות, אבל לא ניכו עליהם במקור (או ניכו, אבל לא דיווחו לפי סעיף 166), אתה צריך לדווח בעצמך, גם אם חבות המס היא 0.

אם אין לך נכסים בחו"ל, אין לך הכנסות מהם. ולכן אין הכנסות שלא ניכו עליהם במקור.
אם יש לך הכנסות, אבל לא ניכו עליהם במקור (או ניכו, אבל לא דיווחו לפי סעיף 166), אתה צריך לדווח בעצמך, גם אם חבות המס היא 0.
וואו, איזה כיף לראות עוד מביני עניין.. כל הכבוד חיים!! וגם @מתכנת שפשוט עונים כמשפטנים לענייני מיסים

(אף על פי שזה תופס בכל הגיון בסיסי ומתקדם כפי שהוצג לעיל בהרחבה, ובזה כמעט ואין מחלוקת כאן..
לגבי היגיון/כוונה @Nina T העלתה טענה נוספת,
מס הכנסה מעוניין דיווח על כל הכנסות הנישום, הסיבה לפטור מדיווח עבור מי שנוכה לו לפי הוראות הפקודה , איננה רק בגלל העדר חבות מס, אלא כי המנכה דיווח עבורו ורשות המיסים כבר מודעת להכנסה זו.
אמנם זה לא מופיע בפירוש בתקנות אבל אפשר להבין מניסוח תקנות הפטור ורוח הדברים שם שזו כוונת המשורר.
בשורה התחתונה ניכוי על ידי מדינה זרה לא מיידע את רשות המיסים אודות הכנסה זו.

עריכה:
גם מי שמשתכר מתחת לחבות מס הכנסה, מע"מ, וביטוח לאומי חייב לפתוח עוסק פטור ולדווח על הכנסותיו (לפי החוק היבש) בדיוק מאותה סיבה.

נערך לאחרונה ב:
האמת שכיום רוב הסיכויים שכבר כן.
רק כדי שהם יוכלו לבוא אליך ולהגיד שהם יודעים שאתה חייב לדווח ועל כמה, ולמרות שאתה לא בהכרח יודע שאתה חייב לדווח וכמה, ועל כן נו-נו-נו מגיע לך עונש.

רק כדי שהם יוכלו לבוא אליך ולהגיד שהם יודעים שאתה חייב לדווח ועל כמה, ולמרות שאתה לא בהכרח יודע שאתה חייב לדווח וכמה, ועל כן נו-נו-נו מגיע לך עונש.
ושאם אתה לא מנחש נכון את הסכום שאתה חייב, אתה נכנס לכלא

אז למה לבוא למשקיע בטענות שכן ניכה את מלוא המס (שמופיע בפקודה הישראלית)?
כי זה קל, אפשרי, ויעיל.
זה נראה לי כאילו הנחת המוצע שלך היא שאוכף החוק (שוטר, פקח, פקיד שומה) מחפש את הפרשנות שהכי מתאימה לאדם ה'פשוט'.
הנחת המוצא שלי היא שאוכף החוק יבצע את הפעולה שדורשת יחס עלות\תועלת מינימלית מבחינתו.

להבין אותך (הנישום), לקבל את נקודת המבט שלך, ולפנות בדרישות לגורם ממשלתי זר - דורש הרבה מאוד מאמץ, לצורך השגת תועלת מוגדרת (גבייית מס על השקעותיך, במקרה הזה).
לדרוש ממך להוכיח ששילמת את המס דורש מאמץ זניח, וישיג את אותה התועלת (אם אתה לקחת עלייך את המאמץ), או תועלת גדולה יותר (אם שילמת יותר, רק כי היה לך יותר קל לשלם מאשר להוכיח שכבר שילמת).

לכן ההנחה שלי היא שבכל מקרה אתה (וכל אחד אחר) תצטרך להוכיח ששילמת את מיסיך כדת וכדין.

להבנתי הבחירה שלך היא האם לעשות את זה בצורה מוסדרת, מראש - על ידי דיווח רשמי תקופתי,
או לעשות את זה תחת חקירה של רשות המיסים, בתקווה שיש סיכוי שהם לא יגיעו אלייך אף פעם.

ופה אני משאיר לכל אחד לבחור את הבחירה שלו.

בתקווה שיש סיכוי שהם לא יגיעו אלייך אף פעם.
שמע, גם משכירי הדירות התהלכו במשך שנים עם הרגשה שהם מתחת לראדר של מס הכנסה עד שהם עלו על הכוונת וקיבלו מכתבים עם דרישה לדיווח.
בהנחה והוא קיבל/יקבל בקרוב רשימת ישראלים בעלי חשבונות זרים, מס הכנסה בקליק אחד מוציא דרישות דיווח רטרו לכולם, מבחינתך זה שאלה של האם הם ערוכים לטפל בתיקים ומה פונציאל המס.
למיטב ידיעתי הם עושים שימוש בטכנולוגיות BI למינהם על מנת לאתר תיקים עם פטנציאל מס.

משכירי הדירות התהלכו במשך שנים עם הרגשה שהם מתחת לראדר של מס הכנסה עד שהם עלו על הכוונת וקיבלו מכתבים עם דרישה לדיווח
כנ״ל קריפטו. אני וחבר קיבלנו מכתבים הביתה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כנ״ל קריפטו. אני וחבר קיבלנו מכתבים הביתה.
המצחיק הוא שאי שם שהביט היה שווה 20-30$ שרק כמה חנונים הזויים שמעו על זה בכלל אני הייתי מדווח כמו ילד טוב ומשלם מס כחוק, כמובן שלא הייתה דרך מסודרת לדווח על כך כי מי ידע מה זה בכלל, אז פשוט הייתי מוציא חשבוניות לבורסה שבה מכרתי את הביט (שעד היום חייבים לי כסף) עם מע"מ 0%.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
כלבלבון מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי? שוק ההון 42
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
M מה ההבדל בין שווי מוצהר לשווי מוערך בעסקאות המופיעות במידע מיסים נדל"ן? נדל"ן 8
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב Interactive Brokers מיסים 18
N מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי מיסים 3
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
S דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
A אופטימיזצית מיסים והוצאת כספים מישראל מיסים 2
N התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
T מיסים על יזמות ושכירות משנה נדל"ן 4
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מכירת דירה קיימת וקנייה של אחרת - איך אני מצמצם מיסים? נדל"ן 1
S איך מדווחים מיסים מ IBKR מיסים 1
צ מיסים על קופת גמל ישנה מיסים 11
R איך לזהות קרן שנחשבת PFIC לענייני מיסים אמריקאים מיסים 2
T תושב חוץ ותשלום מיסים מיסים 5
א מיצוי זכויות בתשלומי מיסים או ביטוחים וכו', כשמשלמים על בית אבות (יש חברות שמתעסקות בזה, בלי לשחוט את כל הסכום?) מיסים 0
ס תשלום מיסים לסטודנט חסר עבודה מיסים 1
ח הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים שוק ההון 15
X למי לשלם מיסים? אזרח ארהב, גר בישראל, עבודה אמריקאית, עובד עצמאי מיסים 4
Cfy תשלום מיסים על רווח הון דולרי ב-IBI מיסים 0
מ תשלומי מיסים לIRS מIB מיסים 15
R מיסים עם אזרחות אמריקאית - סחר בnasdaq מיסים 3
D מיסים בinteractive. מיסים 8
A נניח שיש לי אג"ח האם עלי לשלם מיסים רק על הקופונים או גם מיסים 6
I מיסים על קופת גמל מיסים 4
deussex שאלה על החלפת דירות שניות - מיסים נדל"ן 10
Y רישום דירה על שם ילד (בגיר) - משמעויות מבחינת מיסים והטבות מיסים 4
D חומר קריאה על מיסים פוסטים מאיכות נמוכה 5
T חרדים-לא משלמים מיסים (?)/לא תורמים למדינה (?) צרכנות פיננסית 0
Z חישוב מיסים על עמלות מיסים 2
משתמש מחוק 9 מיסים ובפרט מס עזבון שוק ההון 7
D קניית דירה בהתניה של המוכר, שימכור הדירה אם לא ישלם מיסים . אשמח לטיפים, וממה להזהר. נדל"ן 246
ש תשלום מיסים בגין אחזקת נכס\חשבון בנק בארה"ב מיסים 6
Tsachi01 עובד כשכיר וגם כעצמאי במקביל - מיסים מיסים 4
א מיסים על דירה שניה נדל"ן 1
O שאלה לגבי מיסים על כספי פיצויים בגיל פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y EIN - דיווח מיסים בארה"ב מיסים 8
א מיסים עבור קרן השתלמות וקופות גמל להשקעה לאזרח ארה"ב מיסים 26
U דיווח מיסים interactive brokers על בסיס ה tear statement ההתחשבות שער מט"ח שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה