• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסוי RSU בעת סיום העסקה

שלחתי שאילתא בנושא למחלקת ה-HR, התשובה שקיבלתי היא שלאחר מכירת ה-RSU החברה תוציא עבורי תלוש משכורת חד פעמי על סכום המכירה, ממנו ינוכה מס בגובה 62% על החלק שעד מחיר ההענקה ומס של 25%-28% על רווח ההון. בשלב זה אדרש לפנות בעצמי למס הכנסה כדי לקבל החזר על המס, בהתאם למדרגת המס בפועל שאהיה בה.

מוסיף שאלה ששאלתי בעבר אבל למיטב ידיעתי מעולם לא התקבלה תשובה - לפי איזה שער דולר משלמים את המס הפירותי? השער בעת המענק/קנייה או השער בזמן המכירה? או הקטן מבינהם (בדומה למס ההוני)?

הי,
בכל השרשורים שקראתי נאמר שכשעוזבים את מקום העבודה, המניות נשארות ברשותך (ואז ייתכן ששווה להחזיקן עד לתקופה בה תשלם מס שולי נמוך, למשל בפרישה מוקדמת). מצאתי את חוזה העבודה המקורי שלי ונשמע שרשום בו שבעת עזיבה אני אחויב למכור את כל הRSU שיהיו ברשותי: https://imgur.com/J42noCp
האם אני מבין נכון? האם זה חריג?

הי,
בכל השרשורים שקראתי נאמר שכשעוזבים את מקום העבודה, המניות נשארות ברשותך (ואז ייתכן ששווה להחזיקן עד לתקופה בה תשלם מס שולי נמוך, למשל בפרישה מוקדמת). מצאתי את חוזה העבודה המקורי שלי ונשמע שרשום בו שבעת עזיבה אני אחויב למכור את כל הRSU שיהיו ברשותי: https://imgur.com/J42noCp
האם אני מבין נכון? האם זה חריג?
זה לא בדיוק מה שרשום. רשום שהם יכולים להכריח אותך, ולאו דווקא למכור, אבל לקיים אירוע מס. לא רשום שם שזו ברירת המחדל, אלא שזכותם לדרוש את זה ממך.
אתה צריך לברר ספציפית במקום העבודה שלך אם כיום זה מה שהם עושים (וכמובן, לרמוז להם שאתה מתכוון לעזוב...).
כמובן שגם אם כיום הם מאפשרים להישאר בנאמנות, הם לא יתחייבו על זה בעתיד. בדיוק בשביל זה הם הכניסו את הסעיף הזה לחוזה.

זה לא בדיוק מה שרשום. רשום שהם יכולים להכריח אותך, ולאו דווקא למכור, אבל לקיים אירוע מס. לא רשום שם שזו ברירת המחדל, אלא שזכותם לדרוש את זה ממך.
אתה צריך לברר ספציפית במקום העבודה שלך אם כיום זה מה שהם עושים (וכמובן, לרמוז להם שאתה מתכוון לעזוב...).
כמובן שגם אם כיום הם מאפשרים להישאר בנאמנות, הם לא יתחייבו על זה בעתיד. בדיוק בשביל זה הם הכניסו את הסעיף הזה לחוזה.
תודה על המענה, האם זה נהוג להכניס סעיף כזה בחוזה בכל חברות ההייטק שמחלקות RSU?

תודה על המענה, האם זה נהוג להכניס סעיף כזה בחוזה בכל חברות ההייטק שמחלקות RSU?
אצלי בחוזה אין סעיף כזה אז לא בכל חברות ההייטק.

שאלתי בעבר אבל אין תשובה: מה שער הדולר שמתחשבים בו לצורך המס השולי?

לצורך מס רווחי הון לוקחים או את השער ביום המענק או ביום המכירה, מה שנותן מס (או מגן מס) מינימלי. מה קורה עם המס השולי?

לא מזיק לדעת את זה לגבי ביטוח לאומי + מס בריאות.

מעניין, אבל לא רלוונטי לסכומים שאני מחזיק / שכר שהיה לי אצל אותו מעסיק (אלא אם כן המניה תשלש את ערכה מתישהו בעתיד).

א) מי יהיה אחראי לניכוי המס? האם הנאמן (IBI Capital) של המעסיק הנוכחי יטפל בזה, או שאצטרך לדווח על ההכנסה בעצמי?
ב) לפי איזו מדרגת מס יתבצע הניכוי? קראתי איפשהו שזה תמיד לפי השיעור המקסימלי (בלי קשר למדרגת המס האמיתית שלי בשנה שבה אני אמכור את המניות) - האם זה נכון? אם כן, זה אומר שאצטרך לבצע ביוזמתי תיאום מס כדי לקבל בחזרה את הכסף שמגיע לי?
מנסיוני (עם נאמן אחר): הם גובים את המס המקסימלי, כמו מה שקורה כשאתה מוכר בזמן שאתה מועסק. רק שאתה לא מקבל חזרה חלק מהמס דרך המשכורת, אלא מקבל מהם טופס 106 בסוף השנה ועם זה יכול לבקש החזר מס. לא יודע לגבי תיאום מס במהלך השנה.

אצלי בחוזה אין סעיף כזה אז לא בכל חברות ההייטק.
תודה. אשמח לעוד תגובות, זאת נקודה קריטית בשיקולים של האם למכור או לא למכור את הRSU...

הנאמן שלנו שונה, אבל כנראה שאין הרבה הבדלים.
להבנתי, הנאמן תמיד לוקח מס מקסימלי כי הוא לא מודע למדרגה שלך, שזה אומר (במסלול 102, ואם עברו שנתיים) 62% על השווי בזמן ההענקה ו25% (או 28%, תלוי בכמה מעודכן ומגדיל ראש הנאמן) על הרווח.
עכשיו, בזמן ההעסקה, הנאמן מדווח למעסיק על המכירה (והמס ששולם) והוא "מתקן" את זה במשכורת (כלומר, מודע למס עודף ששולם ומקזז אותו כך שיותר מהשכר מגיע לנטו).

מנסיוני (עם נאמן אחר): הם גובים את המס המקסימלי, כמו מה שקורה כשאתה מוכר בזמן שאתה מועסק. רק שאתה לא מקבל חזרה חלק מהמס דרך המשכורת, אלא מקבל מהם טופס 106 בסוף השנה ועם זה יכול לבקש החזר מס. לא יודע לגבי תיאום מס במהלך השנה.

מישהו יודע איך ESOP נוהגים?
האם המס מדווח למעסיק והמעסיק מתקן את המס במשכורת?
או שזה משהו שבכלל תלוי במעסיק ולא בנאמן דווקא?

לאחרונה בצענו מכירה של RSU (ואכן נלקח אוטומטית 62% על השווי בזמן ההענקה ו- 28% על רווחי ההון).
מאז כבר התקבלה משכורת שבה לא ראו את נתוני המכירה בכלל, אבל המשכורת הייתה מספר ימים אחרי המכירה ולא לגמרי בטוח שזה ״מספיק זמן״.
מניחה שעוד חודש אוכל לדעת בעצמי אבל אם מישהו יודע אשמח לדעת האם אפשר לצפות ש- 12% העודפים (משווי ההענקה) יחזרו אלינו כבר עוד חודש או רק לאחר דיווח המס בשנה הבאה:roll:...

מישהו יודע איך ESOP נוהגים?
האם המס מדווח למעסיק והמעסיק מתקן את המס במשכורת?
או שזה משהו שבכלל תלוי במעסיק ולא בנאמן דווקא?

לאחרונה בצענו מכירה של RSU (ואכן נלקח אוטומטית 62% על השווי בזמן ההענקה ו- 28% על רווחי ההון).
מאז כבר התקבלה משכורת שבה לא ראו את נתוני המכירה בכלל, אבל המשכורת הייתה מספר ימים אחרי המכירה ולא לגמרי בטוח שזה ״מספיק זמן״.
מניחה שעוד חודש אוכל לדעת בעצמי אבל אם מישהו יודע אשמח לדעת האם אפשר לצפות ש- 12% העודפים (משווי ההענקה) יחזרו אלינו כבר עוד חודש או רק לאחר דיווח המס בשנה הבאה:roll:...
כשאני מכרתי בESOP, היה החזר בתלוש שאחריו (או חודש אחרי אם התלושים כבר נסגרו).
מקבלים לא רק 12% עודפים, אלא גם 3% אם לא חרגת ממדרגת "מס יסף" (כולל מרווחי ההון).
שים לב שהחישוב של 12% חזרה הוא לא מוחלט. מס הכנסה גובים לפי כל ההכנסות מתחילת השנה, וביטוח לאומי פורסים ל-12 חודשים אחורה. אפשר ככה לשלם יותר \ פחות מס מ-47% (מ"ה + ב"ל) לפני מס יסף.

שלחתי שאילתא בנושא למחלקת ה-HR, התשובה שקיבלתי היא שלאחר מכירת ה-RSU החברה תוציא עבורי תלוש משכורת חד פעמי על סכום המכירה, ממנו ינוכה מס בגובה 62% על החלק שעד מחיר ההענקה ומס של 25%-28% על רווח ההון. בשלב זה אדרש לפנות בעצמי למס הכנסה כדי לקבל החזר על המס, בהתאם למדרגת המס בפועל שאהיה בה.
תוציא עבורך תלוש שכר גם אם כבר עברו שנים מאז שעזבת? ואיך זה יגיע אליך, בדואר? בתקווה שלא עברת כתובת..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
באימייל + הכתובת שלי מעודכנת באתר של חילן

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות מיסים 12
I מיסוי RSU בעת מימוש מיסים 1
F מיסוי RSU שקיבלתי בארץ אבל מכרתי בעת רילוקיישן מיסים 51
M מיסוי RSU ואופציית release מיסים 7
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
T מיסוי מכירת RSU כשכיר לעומת מובטל מיסים 7
R מיסוי RSU - איך משלמים את המס? מיסים 7
T מבולבול - מיסוי על RSU מיסים 9
N מיסוי rsu בזמן אבטלה מיסים 17
T מיסוי נומינלי במכירת RSU שוק ההון 54
D מיסוי rsu בחברת אמזון מיסים 22
I מיסוי rsu מיסים 16
mk1 מיסוי rsu מיסים 7
the_newbie מיסוי RSU לאחר סוף העסקה מיסים 3
F RSU מיסוי מיסים 1
ס מיסוי RSU לפי 102 אחרי הגירה לאנגליה מיסים 2
L כפל מיסוי על RSU מחברה בינלאומית מיסים 4
א מדיניות מיסוי RSU שוק ההון 2
S מיסוי RSU וקיזוז מול מגן מס מיסים 4
N מיסוי RSU בארה"ב מיסים 3
A שאלה לגבי מיסוי בעקבות מכירת RSU מיסים 2
R מיסוי rsu מקרה ספציפי מיסים 32
I מיסוי RSU ושער הדולר מיסים 8
ה מיסוי על RSU לפני הנפקה מיסים 7
G שינוי צורת מיסוי של RSU מיסים 1
O מיסוי RSU בירושה או בניתוק תושבות מיסים 0
ב רילוקישן, מיסוי ו-RSU מיסים 2
F מיסוי בעת פדיון פוליסה ביטוח חיים מיסים 1
R מדריך מיסוי אמריקאי לאורך החיים מיסים 4
ס מיסוי אמריקאים על אג"ח/מק"ם מיסים 1
B מיסוי רווחי הון לזוג פנסיונרים, אחד עם נכות מזכה מיסים 0
algo.il מיסוי בעת רילוקיישן זמני בקנדה (אמנת מס עם ישראל) ללא ניתוק תושבות מיסים 2
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
B ייעוץ בנושאי מיסוי ארה"ב/ישראל מורכבים צרכנות פיננסית 2
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
צ חסרון לברוקרים מחול מבחינת מיסוי? מיסים 2
ש מיסוי במכירת ני"ע בתקופה שמדד המחירים לצרכן ירד מיסים 11
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 6
ד מיסוי IRA אמריקאי מיסים 3
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
מ מיסוי בקופגל"ה מיסים 7
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7

נושאים דומים

Back
למעלה