Myrath
משתמש רגיל
- דירוג
- 457
קל לנסות. לא יזיק אם יהיה לך משהו ספציפי שאתה רוצה לבנות. אולי אתר לעצמך?
אין לי הצעות ספציפיות למקורות לימוד, אבל כאן הומלצו סרטונים (אם כי נראה לי פורמט לא אידיאלי):
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/למידה-עצמאית-של-שפות-תכנות.13066/#post-299236
וכמה אתרים:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/האם-כדאי-ללמוד-בניית-אתרים.2752/#post-56933
יש אפליקציות של פיית'ון, מכיר?
אני חושב שכרגע זה הפתרון הטוב ביותר, בייחוד שאני מניח שיש מבחנים בסוף כל פרק ואפשר לחזור בצורה נוחה.
האמת שהצעתי עו"ד בחברת הייטק כי לא התרשמתי שאתה מתעניין בתכנות/תחום טכני אז הנחתי שאתה נמשך לתנאים ולסביבת העבודה ולא למקצוע עצמו, וגם לרוב עבודה בהייטק לא מציעה את אותו הסיפוק שתיארת שיש למנתחים וכו'. לדעתי זה גם מאוד תלוי מה מטרות העל שלך בחיים, אם אתה שואף לעצמאות כלכלית בהשראת הסולידית אז אולי עדיף לך להחזיק עוד כמה שנים במקצוע המבוסס שלך. זה רק דוגמה אחת מבין מיליון, כן? אני לא מניחה שכולם פה חותרים למטרה אחת אני פשוט לא מכירה אותך אבל אם משמעות זה מה שאתה מחפש, למה בהכרח באמצעות שינוי קריירה? זה צעד דרסטי בכיוון ההפוך מהביטחון המצוין שיש לך ולא חסר אלפי דרכים להתנדב, לעזור, להרחיב אופקים ולהתפתח לא על חשבון המקצוע שלך שנשמע טוב בסך הכל, לעשות עכשיו הסבת קריירה יכול לעלות לך בהרבה משאבים זמן ועצבים ואף אחד לא מבטיח לך שבאמת בסוף התהליך תהיה שמח ומרוצה. אני חשבתי כל החיים שאני צריכה להיות מתכנתת ועכשיו שאני מתכנתת בא לי לזרוק את זה לפח, אבל אני נשארת כי זה מתאים למטרות ארוכות הטווח שלי ובסך הכל לעבוד בנוחות במשרד במשכורת גבוהה ועם תפקיד עם יוקרה (3 דברים שיש גם לך..) זה לא הדבר הכי גרוע שיכול להיות, אפילו לא קרוב.
מאוד מצטער לשמוע.
אני יכול למנות כל מיני סיבות, אבל סיבה מהותית ומשמעותית יש רק אחת והיא היעדר תחושת תרומה משמעותית.
האמת שבדיוק שוחחתי עם חבר ואחרי קריאת התגובה שלך אני באמת חושב שאעשה לעצמי סדר ואלמד כרגע דברים, בין אם זה תכנות או מקצועות ריאליים כתחביב בלבד ואתמקד במקצוע שלי, בייחוד כשבתוך מספר שנים אני יכול להגיע למצב טוב מאוד בשילוב עם יכולות החיסכון.
לגבי ההבטחה שיש במקצוע - דיברתי על הבחינה האובייקטיבית. אני לצערי לא עומד במתחים, אבל ספק אם הסבה מקצועית תפתור את העניין הזה.
אני חושב שלפחות בשלב שאני נמצא כרגע את צודקת.
האמת שמעניין אותי לדעת - יש סיבה ספציפית שתכנות מרגיש לך לא בשבילך?
טוב, אולי לא תעודת העורך דין, יותר ההשכלה המשפטית, זו הכוונה. או, ההבנה המשפטית, אם תרצה. זו לא חובה, אבל זה בונוס נחמד.
למה אני מתכוון?
כל התחום של הבנייה והתכנון , בגדול. במודעות דרושים קוראים לזה 'ייעוץ תכנון וסטטוטוריקה' וכאלה.
זו הייתה רק דוגמה כמובן. אני הבנתי שאתה מחפש תחום יצרני אבל לא הארדקור , כזה שדרושה בו גם יכולת הבנה משפטית .
ייעוץ משפטי כללי (כמעט) תמיד מותר לי לתת.
דיברתי בעקבות זאת עם חבר שלמד הנדסת בניין.
כרגע קצת שיניתי תודעתית את המחשבה ואני מוכוון בעיקר ללמוד ולהסתגל ולחקור ופחות להחליף תחום - אבל הרעיון עדיין עומד בעינו.