• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיומנויות או כישורים יצרניים

• פותח הנושא פותח הנושא Myrath
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קל לנסות. לא יזיק אם יהיה לך משהו ספציפי שאתה רוצה לבנות. אולי אתר לעצמך?

אין לי הצעות ספציפיות למקורות לימוד, אבל כאן הומלצו סרטונים (אם כי נראה לי פורמט לא אידיאלי):
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/למידה-עצמאית-של-שפות-תכנות.13066/#post-299236

וכמה אתרים:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/האם-כדאי-ללמוד-בניית-אתרים.2752/#post-56933

יש אפליקציות של פיית'ון, מכיר?
אני חושב שכרגע זה הפתרון הטוב ביותר, בייחוד שאני מניח שיש מבחנים בסוף כל פרק ואפשר לחזור בצורה נוחה.

האמת שהצעתי עו"ד בחברת הייטק כי לא התרשמתי שאתה מתעניין בתכנות/תחום טכני אז הנחתי שאתה נמשך לתנאים ולסביבת העבודה ולא למקצוע עצמו, וגם לרוב עבודה בהייטק לא מציעה את אותו הסיפוק שתיארת שיש למנתחים וכו'. לדעתי זה גם מאוד תלוי מה מטרות העל שלך בחיים, אם אתה שואף לעצמאות כלכלית בהשראת הסולידית אז אולי עדיף לך להחזיק עוד כמה שנים במקצוע המבוסס שלך. זה רק דוגמה אחת מבין מיליון, כן? אני לא מניחה שכולם פה חותרים למטרה אחת אני פשוט לא מכירה אותך אבל אם משמעות זה מה שאתה מחפש, למה בהכרח באמצעות שינוי קריירה? זה צעד דרסטי בכיוון ההפוך מהביטחון המצוין שיש לך ולא חסר אלפי דרכים להתנדב, לעזור, להרחיב אופקים ולהתפתח לא על חשבון המקצוע שלך שנשמע טוב בסך הכל, לעשות עכשיו הסבת קריירה יכול לעלות לך בהרבה משאבים זמן ועצבים ואף אחד לא מבטיח לך שבאמת בסוף התהליך תהיה שמח ומרוצה. אני חשבתי כל החיים שאני צריכה להיות מתכנתת ועכשיו שאני מתכנתת בא לי לזרוק את זה לפח, אבל אני נשארת כי זה מתאים למטרות ארוכות הטווח שלי ובסך הכל לעבוד בנוחות במשרד במשכורת גבוהה ועם תפקיד עם יוקרה (3 דברים שיש גם לך..) זה לא הדבר הכי גרוע שיכול להיות, אפילו לא קרוב.

מאוד מצטער לשמוע.
אני יכול למנות כל מיני סיבות, אבל סיבה מהותית ומשמעותית יש רק אחת והיא היעדר תחושת תרומה משמעותית.
האמת שבדיוק שוחחתי עם חבר ואחרי קריאת התגובה שלך אני באמת חושב שאעשה לעצמי סדר ואלמד כרגע דברים, בין אם זה תכנות או מקצועות ריאליים כתחביב בלבד ואתמקד במקצוע שלי, בייחוד כשבתוך מספר שנים אני יכול להגיע למצב טוב מאוד בשילוב עם יכולות החיסכון.
לגבי ההבטחה שיש במקצוע - דיברתי על הבחינה האובייקטיבית. אני לצערי לא עומד במתחים, אבל ספק אם הסבה מקצועית תפתור את העניין הזה.
אני חושב שלפחות בשלב שאני נמצא כרגע את צודקת.
האמת שמעניין אותי לדעת - יש סיבה ספציפית שתכנות מרגיש לך לא בשבילך?

טוב, אולי לא תעודת העורך דין, יותר ההשכלה המשפטית, זו הכוונה. או, ההבנה המשפטית, אם תרצה. זו לא חובה, אבל זה בונוס נחמד.

למה אני מתכוון?

כל התחום של הבנייה והתכנון , בגדול. במודעות דרושים קוראים לזה 'ייעוץ תכנון וסטטוטוריקה' וכאלה.

זו הייתה רק דוגמה כמובן. אני הבנתי שאתה מחפש תחום יצרני אבל לא הארדקור , כזה שדרושה בו גם יכולת הבנה משפטית .

ייעוץ משפטי כללי (כמעט) תמיד מותר לי לתת.
דיברתי בעקבות זאת עם חבר שלמד הנדסת בניין.
כרגע קצת שיניתי תודעתית את המחשבה ואני מוכוון בעיקר ללמוד ולהסתגל ולחקור ופחות להחליף תחום - אבל הרעיון עדיין עומד בעינו.

יש אפליקציות של פיית'ון, מכיר?
לא מכיר.

חשבתי ש-ווב יתן אולי יותר מוטיבציה, כי יש סיכוי שזה יהיה שימושי לך מיידית.
אצלי לפחות צריך קודם מטרה, ורק אז אמצעי.

לא מכיר.

חשבתי ש-ווב יתן אולי יותר מוטיבציה, כי יש סיכוי שזה יהיה שימושי לך מיידית.
אצלי לפחות צריך קודם מטרה, ורק אז אמצעי.

די מסכים. במיוחד בדברים שנוגעים לרכישת מיומנות, אבל האמת שקשה לי פשוט לחשוב על מטרה.

מאוד מצטער לשמוע.
אני יכול למנות כל מיני סיבות, אבל סיבה מהותית ומשמעותית יש רק אחת והיא היעדר תחושת תרומה משמעותית.
האמת שבדיוק שוחחתי עם חבר ואחרי קריאת התגובה שלך אני באמת חושב שאעשה לעצמי סדר ואלמד כרגע דברים, בין אם זה תכנות או מקצועות ריאליים כתחביב בלבד ואתמקד במקצוע שלי, בייחוד כשבתוך מספר שנים אני יכול להגיע למצב טוב מאוד בשילוב עם יכולות החיסכון.
לגבי ההבטחה שיש במקצוע - דיברתי על הבחינה האובייקטיבית. אני לצערי לא עומד במתחים, אבל ספק אם הסבה מקצועית תפתור את העניין הזה.
אני חושב שלפחות בשלב שאני נמצא כרגע את צודקת.
האמת שמעניין אותי לדעת - יש סיבה ספציפית שתכנות מרגיש לך לא בשבילך?
אין על מה להצטער, כאמור יש מעט מאוד סבל בהייטק, בסך הכל אני במקום הכי טוב שהייתי יכולה להיות ויש לי עוד 40 שנה עד הפנסיה, יש לי חיים שלמים לעשות מה שבא לי ואפשר להנות מהחיים גם אחרי העבודה וזה בסך הכל משרת את המטרות שלי, בגלל זה אני מציעה לך לחשוב מה המטרות שלך ואיפה אתה רואה את עצמך עוד 5 או 10 שנים, אבל לא סתם לענות כאילו זאת שאלה בראיון אלא באמת לעשות התבוננות עצמית ולחשוב איפה היית רוצה להיות, אולי כדאי לשבור את זה לקטגוריות ולחשוב איפה אתה רוצה להיות מבחינת כסף, קריירה, בריאות וכושר, משפחה, זוגיות, אישיות, יכולות וכל התחומים שחשובים לך.

לדעתי רוב האנשים חושבים שהעשב של השכן ירוק יותר ושאולי יהיה להם טוב יותר אם הם יעשו כך וכך ויעבדו בכך וכך, אז לפני שאתה מחליט להתמסר למקצוע מסוים, אולי שווה לדבר עם כמה שיותר אנשים שעוסקים בו ולברר איך נראית השגרה שלהם ואיך המקצוע נראה באמת, שלא תתאכזב או תופתע.

אולי תנסה לחשוב איך אתה יכול למנף את כל הניסיון שלך למקום אחר, בין אם זה תחום אחר בעריכת דין, או להקים עסק קטן מהצד תוך שימוש בניסיון ובמוניטין ובידע שכבר יש לך, או להתחיל לסלול את הדרך להיות שופט וכו' וכו', אתה בטח מכיר את האופציות יותר טוב ממני בתחום הזה. תנסה להיות יצירתי, יש גם הרבה שפותחים קהילות בפייסבוק ונותנים ערך לגולשים באמצעות הידע שלהם ובסופו של דרך עושים מזה כסף.

אני חושבת שפשוט מגיל קטן הייתה לי ראייה מאוד מסוימת על החיים וחשבתי שאנשים שלומדים פילוסופיה או מנהל עסקים (או כל תואר שהוא לא עריכת דין או רפואה או מקצוע ייעודי כלשהו) מבזבזים את הזמן שלהם וצריך להיות שכיר בקורפורייט בטוח וגדול ולעבוד קשה כמו סובייטי טוב ולהתקדם בסולם הדרגות, בשנים האחרונות פתחתי מאוד את הראש והרחבתי אופקים ופתחתי את עצמי להרבה דברים חדשים וראיית העולם שלי השתנתה בהתאם, והעניין שהיה לי בתכנות נפל איפשהו בדרך. אל תיתן לחוסר העניין שלי לבאס אותך אבל, בכל תחום תמצא אנשים מרוצים ולא מרוצים.

אגב, לא ממליצה בכלל ללמוד תכנות באפליקציה, אם מעניין אותך ללמוד אז רק על מחשב כדי להתרגל להקלדה ורצוי עם IDE מומלץ ולא בnotepad (לכל שפה יש מגוון תוכנות שאפשר לכתוב בהן קוד ויש להן כל מיני יתרונות כמו השלמה אוטומטית או דיבאג של הקוד)
ממליצה להתחיל מבניית אתרים בעיקר כי זה נותן פידבק ויזואלי ומיידי ונותן לך מוטיבציה להמשיך, כנראה שאם סתם תבחר שפה ותתחיל ללמוד מהבסיס לא תבין למה לעזאזל צריך את זה. FreeCodeCamp זה מקום ממש מצוין בשביל להתחיל HTML/CSS/JAVASCRIPT.

זה כמעט חלק מהמקצוע היות שרבים עושים תעודת גישור.
זה משהו שבהחלט אשקול לחיוב, אבל בסופו של יום זה לא משנה את הפוזיציה שלך במקצוע. הגישור מתבצע תחת המעטה הרגולטורי והמשפטי שקיים והרבה פעמים הליך גישורי מתכתב בצורה ישירה עם ההליך הדיוני.
מאוד הייתי רוצה תחום שיש בו תפוקה קצת יותר נראית לעין.

מההודעה הראשונה שלך ומהתגובה הזאת, נוצר אצלי בלבול מסוים לגבי הדילמה שהצגת.
אם תרשה לי לבצע הפרדה שטחית קלה בין:
1. ידע וכישורים שיעזרו לך לשרוד כאדם בעולם אנומי (אולי בין היתר גם יתרמו ליוקרה החברתית שלך או לחשבון הבנק, אבל זאת לא השאיפה העיקרית).
2. ידע וכישורים המסתכמים קודם כל בקבלת תעודות כלשהן (חלקן אף משפרות את רמת החיים אבל קשה להשיגן ויש לשלם מחירים נפשיים וחומריים בגינן).

תחילה, חשבתי שאתה מכוון יותר לסעיף הראשון אבל לאחר שקראתי כמה תגובות שלך תהיתי אם זה אכן כך.

טוב שאתה מעלה את זה כבר עכשיו כי הייתי צריך לציין - רפואה, אחיות, דם, מוות ומה שביניהם - בלתי אפשרי לחלוטין לצערי.
אלו תחומים שאשמח לעזור בעתיד כפרו בונו כעו"ד, וזה ממש המירב שמתאפשר לי.

אם אתה אכן מכוון יותר לסעיף הראשון, אז לפחות קורס בסיסי של עזרה ראשונה/החייאה הוא ממש מתבקש. בנוסף, גם רכישת ערכת עזרה ראשונה קצת יותר רצינית מתיק האמבטיה שאנשים נוהגים לצייד במעט אקמול ופלסטרים ולקרוא לו "תיק עזרה ראשונה". מה שמצחיק הוא שעברתי קורס כזה בדיוק לפני שבוע והרגשתי מאוד לא בסדר עם עצמי שלא עשיתי אותו לפני-כן כאשר להבנתי זה מהווה כיום דרישת חובה לקבלת תעודת 12 שנות לימוד (וזאת מבלי לדעת האם אצליח לתפקד בכלל במקרה בו אתקל באדם שוכב על הרצפה מכל סיבה שהיא). אני מאמין שיצוינו כאן בפוסט עוד הרבה קורסים בסיסיים ומתבקשים בשלל תחומי חיים ונושאים מגוונים.

נערך לאחרונה ב:
פייתון לא הולכת לשום מקום בזמן הקרוב, זו שפה טובה להתחיל ממנה אם רוצים משהו מהיר ולא הארד קור.

בסופו של יום כל השפות אותו דבר רק בניסוח שונה.

ואני רוצה להציע משהו אחר לחלוטין
תתחיל להתנסות בדברים שונים כמו ש@זאב הציע
לא יודע אם עבדת אי פעם עם הידיים
זו נותן לך הרגשת סיפוק להסתכל על משהו ולדעת שאתה עשית אותו
תנסה רכיבה על אופניים /אופנוע כולל קצת עבודות תחזוקה
עבודות נגרות קלות
ייצור בירה
בישול
לימוד נגינה
המשותף לכל הדברים זה יציאה מאזור הנוחות והשגרה שלך
תתחיל ותראה איך אתה מגיב לדברים
אם תרצה להתפרנס מתחום כלשהו רצוי שיהיה לך גם ידע
אבל לא פחות חשוב תשוקה והנאה
זה יהפוך אותך לטוב יותר באותו תחום
תלמד ריתוך/חשמל אם תרצה להרויח כסף
זה לא עבודות משרד אבל אפשר להרויחח בהם לא מעט.

דעתי הנה כי אולי רצוי דווקא להקדיש מחשבה על נישות להתפתח בתוך המקצוע שאותו אתה מכיר על יתרונותיו וחסרונותיו, מאשר "להמר" על מקצועות ותחומי עניין שונים שתקדיש להם זמן מועט עם יכולת מוגבלת להתמחות רצינית ובנוסף, הרי לכל מקצוע יש את היתרונות והחסרונות.
הדשא של השכן לא בהכרח ירוק יותר. תמשוך לכיוונים מתוך המקצוע שלך. הרי בסופו של יום, אתה לא סובל במקצוע שלך, נכון יש דברים שאתה לא נהנה לעשות/ מתנגש לך אפילו מעט מבחינה אידאולוגית. יתכן גם שתוכל להוציא המתפתחות במקצועך, ערך מוסף לא רק מבחינת סיפוק עניין והנאה, אלא גם מבחינה כספית.
תמצא את המקומות להתפתח במקצוע שלך. זה נכון לכלל המקצועות ולכלל האנשים אשר מעוניינים ומחפשים "עוד".
הצלחה בכל דרכיך.

אני חושבת שפשוט מגיל קטן הייתה לי ראייה מאוד מסוימת על החיים וחשבתי שאנשים שלומדים פילוסופיה או מנהל עסקים (או כל תואר שהוא לא עריכת דין או רפואה או מקצוע ייעודי כלשהו) מבזבזים את הזמן שלהם וצריך להיות שכיר בקורפורייט בטוח וגדול ולעבוד קשה כמו סובייטי טוב ולהתקדם בסולם הדרגות, בשנים האחרונות פתחתי מאוד את הראש והרחבתי אופקים ופתחתי את עצמי להרבה דברים חדשים וראיית העולם שלי השתנתה בהתאם, והעניין שהיה לי בתכנות נפל איפשהו בדרך. אל תיתן לחוסר העניין שלי לבאס אותך אבל, בכל תחום תמצא אנשים מרוצים ולא מרוצים.

לי דווקא ממש אין בעיה עם פילוסופיה ודשא - כל עוד זה במימון כספי מיסים וכיו"ב.

אגב, לא ממליצה בכלל ללמוד תכנות באפליקציה, אם מעניין אותך ללמוד אז רק על מחשב כדי להתרגל להקלדה ורצוי עם IDE מומלץ ולא בnotepad (לכל שפה יש מגוון תוכנות שאפשר לכתוב בהן קוד ויש להן כל מיני יתרונות כמו השלמה אוטומטית או דיבאג של הקוד)
ממליצה להתחיל מבניית אתרים בעיקר כי זה נותן פידבק ויזואלי ומיידי ונותן לך מוטיבציה להמשיך, כנראה שאם סתם תבחר שפה ותתחיל ללמוד מהבסיס לא תבין למה לעזאזל צריך את זה. FreeCodeCamp זה מקום ממש מצוין בשביל להתחיל HTML/CSS/JAVASCRIPT.
מצד אחד, אני מבין. מה גם שצריך לתרגל ואפליקציה זה יהיה אסופה של מידע.
מצד שני, כל כך הרבה יותר קל לי בפלאפון.
אני חושב שאני אנסה בשני הכיוונים.
תודה רבה על ההפניה - בינתיים נראה ממש מעולה ואינטואיטיבי.
אני רואה שיש גם JAVA ודברים אחרים (מעניין אותי במיוחד אבטחת מידע משום מה).
מכל מקום, זה לא כל כך מתנגש עם אפליקציות כי אני רואה שתכנות בכלל (ופיית'ון בפרט) חסר שם.

תחילה, חשבתי שאתה מכוון יותר לסעיף הראשון אבל לאחר שקראתי כמה תגובות שלך תהיתי אם זה אכן כך.
מכוון יותר לסעיף הראשון, אבל כן רואה, כמו רוב האנשים, ערך מסוים בקבלת תעודה.
אנו עדיין חיים בעולם שלצד כישורים בוחן את האסמכתות שבתרמיל...

(וזאת מבלי לדעת האם אצליח לתפקד בכלל במקרה בו אתקל באדם שוכב על הרצפה מכל סיבה שהיא)
בוודאות לא.

ואני רוצה להציע משהו אחר לחלוטין
תתחיל להתנסות בדברים שונים כמו ש@זאב הציע
לא יודע אם עבדת אי פעם עם הידיים
עד להיום כל דבר שניסיתי עם "הידיים" - במקרה הממש טוב עבר מסך.
ברוב המקרים אסון.
ברמת השאיפה - מאוד הייתי רוצה לדעת. מהמון בחינות.

תלמד ריתוך/חשמל אם תרצה להרויח כסף
אף בם אדם שפוי לא ישלם בשביל התוצרת שלי בתחומים האלו. מה שכן, פחות מעניין אותי הכסף ואם אצליח את המסוכה הראשונה ואצליח לעשות... משהו... זה שווה לי המון.

דעתי הנה כי אולי רצוי דווקא להקדיש מחשבה על נישות להתפתח בתוך המקצוע שאותו אתה מכיר על יתרונותיו וחסרונותיו, מאשר "להמר" על מקצועות ותחומי עניין שונים שתקדיש להם זמן מועט עם יכולת מוגבלת להתמחות רצינית ובנוסף, הרי לכל מקצוע יש את היתרונות והחסרונות.
תודה.
אני כרגע חושב שאלמד דברים חדשים בזמני הפנוי וכשאגיע לעצמאות מלאה אחשוב על הסבה פורמאלית.

לי דווקא ממש אין בעיה עם פילוסופיה ודשא - כל עוד זה במימון כספי מיסים וכיו"ב.

מצד אחד, אני מבין. מה גם שצריך לתרגל ואפליקציה זה יהיה אסופה של מידע.
מצד שני, כל כך הרבה יותר קל לי בפלאפון.
אני חושב שאני אנסה בשני הכיוונים.
תודה רבה על ההפניה - בינתיים נראה ממש מעולה ואינטואיטיבי.
אני רואה שיש גם JAVA ודברים אחרים (מעניין אותי במיוחד אבטחת מידע משום מה).
מכל מקום, זה לא כל כך מתנגש עם אפליקציות כי אני רואה שתכנות בכלל (ופיית'ון בפרט) חסר שם.

מכוון יותר לסעיף הראשון, אבל כן רואה, כמו רוב האנשים, ערך מסוים בקבלת תעודה.
אנו עדיין חיים בעולם שלצד כישורים בוחן את האסמכתות שבתרמיל...

בוודאות לא.

עד להיום כל דבר שניסיתי עם "הידיים" - במקרה הממש טוב עבר מסך.
ברוב המקרים אסון.
ברמת השאיפה - מאוד הייתי רוצה לדעת. מהמון בחינות.

אף בם אדם שפוי לא ישלם בשביל התוצרת שלי בתחומים האלו. מה שכן, פחות מעניין אותי הכסף ואם אצליח את המסוכה הראשונה ואצליח לעשות... משהו... זה שווה לי המון.

תודה.
אני כרגע חושב שאלמד דברים חדשים בזמני הפנוי וכשאגיע לעצמאות מלאה אחשוב על הסבה פורמאלית.
חשבתי שהכוונה הייתה לאפליקציות שמלמדות תכנות ולא לתכנות של אפליקציות - טעות לי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חשבתי שהכוונה הייתה לאפליקציות שמלמדות תכנות ולא לתכנות של אפליקציות - טעות לי

לא בדיוק. יש אפליקציות שמלמדות ויש כאלו שמלמדות וכוללות מעין playground שכזה (טרם ניסיתי) עבר נסיונות.
כרגע החלטתי לנסות את הכל...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מכירים סדנא שמשפרת בטחון עצמי/מיומנויות תקשורת או דיבור לפני קהל? התפתחות אישית 8
משה הדרכה על מיומנויות למידה ואיך להגביר ריכוז ומוטיבצייה התפתחות אישית 6
משה סיכום חוברת מיומנויות למידה התפתחות אישית 71
ק זה עכשיו או לעולם לא יומני מסע אישיים 8
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
T בקשה להחזרי מס - האם כדאי עצמאית או דרך חברה? מיסים 6
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P מס מגיל 60 - כל סוגי ההכנסה לפי המדרגות, או שיש יוצאי דופן? מיסים 8
Gari מכירות יחידות מקרן נקובה בדולר - מורווחת בדולר, מופסדת בשקל: מס רווחי הון או מגן מס? שוק ההון 5
R החלטה לגבי ESPP QuickSale - כן או לא? פוסטים מאיכות נמוכה 26
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
Couch Potato רכב שני - מהעבודה, ליסינג או פרטי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
ori_ דוח שנתי עם אלפי או נומרוטק מיסים 6
ק הוספת עמוד ממדי"ם, מי מחליט, הוועד או שזה תמ"א? נדל"ן 16
נגב דילמת משכנתא - לקבע ריביות או לא? נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
T Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן נדל"ן 28
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
AsherV פתק חצי פתוח או פריימריז? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
A אחריות קבלן מיום מסירה או מיום עזיבת הפרויקט? נדל"ן 9
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
ח האם במצב שלי שווה לקחת מייצג או לנסות לבד? מיסים 11
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
the_newbie מחפש המלצה לרו״ח או Enrolled agent מיסים 2
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
H נ״י טיימס בכתבת פרופיל: מייקל סיילור, נוכל או גאון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 53
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
D התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה? התפתחות אישית 6

נושאים דומים

Back
למעלה