• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מופסד 60 אלף שקל...

• פותח הנושא פותח הנושא New_Name
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אין שום סיבה שמה שאתה מתאר יקרה..... אינפלציה חייבת לחדור לכל השוק.
איזו אינפלציה? ולמה היא "חייבת" לחדור לכל השוק? רואים במשך השנים שלפעמים מוצר אחד מזנק במחיר ומוצר שני תקוע באותו מחיר.

גם עכשיו מכלול השיקולים והסיכונים לא ברור לך עד הסוף
עד הסוף בודאות של 100% לא. רק המוות הוא ודאי ב- 100%. אבל תוחלת התשואה והסיכון באפיקים שונים ברורה לי היום, כולל התובנה שבאפיקים שונים יש הרבה יותר Unkonwn Unkonwns מאחרים. אי אפשר להמלט מסיכונים לגמרי, בשוק ההון או בחיים בכלל. אפשר רק להמיר צורת סיכון אחת באחרת. אבא שלי היה אומר אחד פוחד שמא הוא ימות צעיר ואז הוא לא ינצל את כספו ולכן הוא מבזבז. אחר, פוחד שהוא יחיה מחר ואז הוא חושש להשאר עני וחוסך. מצד שני, יש התנהגויות ש א-פריורי הם סיכוניות (עישון למשל) ולא צריך להבין עד הסוף את הסיכונים בהם בשביל להתרחק.

אני לא מכיר בן אדם אחד שהתעשר מלהיות שכיר ולעבוד כל החיים
כתבה מהיום:

או שפשוט אחזיק את התיק הזה ללא יודע כמה זמן, בנתיים זה שוב בירידה ומנטלית זה קשה, רק היום לפני המסחר הייתה עליה של 7%, זה פשוט קשה מנטאלית אין לי כוח לחרא הזה
חבר, אתה בבעיה. לא כי הפסדת כסף, כי אין לך מושג מה אתה עושה. ההתנהגות שלך היא self destructive. כתבו לך פה עצות טובות, תתחיל ליישם אותן, תחפש עזרה מאחרים (חברים, משפחה, או אפילו אנשי אינטרנט אנונימיים).

אני לא מכיר בן אדם אחד שהתעשר מלהיות שכיר ולעבוד כל החיים
לפי הספר: the millionaire next door, רוב המיליונרים של אמריקה הם כאלה. יותר מזה, לרובם יש הכנסה נמוכה מהממוצע. רק לפני כמה ימים פורסמה כתבה על מתדלק! שנפטר בגיל 92 והשאיר 8M דולר למשפחה שלו.
וגם לא צריך לעבוד כל החיים. אם מתנהלים נכון אפשר לעבוד הרבה פחות ולפרוש גם לפני גיל הפנסיה.

לדעתי כולם יורדים עליו כי היה לו חוסר מזל.
טרחת והסברת ואפילו למדת זכות על העמדה שלו אז אענה בקצרה. לא יורדים עליו כי יש לו חוסר מזל וגם לא דיברתי על זה שההון שלו הלך אלא שההשקעה הלכה ויש הבדל.
גם אני "שיחקתי" עם אחוז מסויים שך התיק שלי בהשקעות יותר "ספקולטיביות" בכסף שהבתי שבאפשרותי להספיד ואכן, הפסדתי.
ההבדל ביננו הוא, שהבחור יושב וסליחה על הביטוי "מתבכיין" על ההפסד במקום להבין שהוא סיכן חלק גדול יותר של תיק ההשקעות שלו ממה שהוא תכנן או, לחילופין להבין שזה המחיר של השקעות "אקטיביות" יותר. וזה חמור, כי לא ללמוד את הלקח ולחזור טעויות זה יותר בעייתי מלהפסיד כמה שקלים כשאתה צעיר.

בגלל מחסור בקרקעות לבניה.
מדיניות ממשלתית שמטרה להעלות את ערך הנכסים והמיסים בעקבות זה.
91% מהקרקעות בישראל הן אדמות מנהל.
מי שקובע את המחיר זה מחיר מינימום במכרז.(שמפורסם על ידי רמ"י)
תשחרר קרקעות בזול/חינם מחירי הדיור ירדו
שיעור ראשון בכלכלה זה מחיר האלטרנטיבה
ואם יוכלו לקנות בית/דירה (לא במרכז תל אביב או מרכז ירושלים) במחיר של עלות הבניה פלוס רווח קבלני
תופתע מאוד מכמה שזה יהיה זול.
ואז אנשים יעדיפו לקנות במקום שכירות
ומשם והלאה ירדו מחירים
רק מה המדינה תפסיד הכנסות ממיסים
ואין לה אינטרס כי המנגנון רוצה לשמור על עצמו...
בהחלט! זה נכון! עדין מחירים יכולים לרדת בשוק חופשי.... לצערי אני חיים בשוק נורא פשיסטי גם בלי האינפלציה. להערכתי הסיבה העיקרית למחירי הדירות זאת האינפלציה .... בטח יש דם דברים נוספים....

הגיוני מאוד, אם העלות השולית של ייצור Y ירדה בגלל שיפור טכנולוגי, למשל. כמובן שאני מתכוון לאינפלציה של מחירים. אבל גם מבחינת אינפלציה של כסף, אם חלק מסוים מהחברה נהנה מהרחבה כמותית יותר מחלק אחר, הוא בוודאי יעלה את הביקוש למותרויות, אבל כנראה שמחיר המלח ישתנה בשיעור נמוך יותר.
זה כבר לא קשור לאינפלציה אלה דינמיות מחירים שקיימת גם בלי האינפלציה.....

לפי הספר: the millionaire next door, רוב המיליונרים של אמריקה הם כאלה. יותר מזה, לרובם יש הכנסה נמוכה מהממוצע. רק לפני כמה ימים פורסמה כתבה על מתדלק! שנפטר בגיל 92 והשאיר 8M דולר למשפחה שלו.
אחלה ספר. צריך גם להגדיר מה זה להתעשר - האם כמקובל כאן בפורום רווחה כלכלית תחת מגבלת הוצאה מסויימת (נגיד שניתן לחיות ללא הכנסה מעבודה רק על בסיס רווחי הון ודיבידנדים).
להרבה אנשים זה אומר להיות עם 10, 20 מלש"ח בגיל 40 - 50. לזה באמת לשכיר קשה להגיע.
אבל אם מדובר להגיע לסכומים כאלה בגילאי 70-80 זה כבר הרבה יותר ריאלי. ומבחינתי זה גם נופל תחת ההגדרה שהאדם עשיר (מבחינה כלכלית נטו כמובן).

לכן כמו שכתבת הסבירות להגיע לסכומים משמעותיים בגילאים מאוחרים היא די ריאלית מבחינה מתמטית להרבה אנשים, כל עוד משקיעים את הכסף. זו נקודה קריטית.
רק מצבירת הון ליניארית (חיסכון חודשי) גם חיסכון שנתי של 100 אש"ח באופן רציף במשך 40 שנים כאלה לא יביאו אותך מספיק רחוק.

כמובן שאם ההשקעות מניבות מחיקת כמעט כל ההון העצמי, כפי שמתואר בשרשור זה, ההסתברות להגיע לשם נעלמת.

לכן מבחינתי כל השקעה / הימור שלא ניתן לשחזר אותם וכך להנות מתמורה אקספוננציאלית לא מעניינים למעט במקרי קיצון.
אם שואלים אותי האם אני מעוניין לזכות ב-5 מלש"ח בלוטו או להוסיף לעצמי 2% תשואה מדי שנה אין לי התלבטות (תיאורטית כמובן במידה ומדובר במוצרים תחליפיים).

איזו אינפלציה? ולמה היא "חייבת" לחדור לכל השוק? רואים במשך השנים שלפעמים מוצר אחד מזנק במחיר ומוצר שני תקוע באותו מחיר.
אתה מערבב נושאים..... אני מדבר על מחזוריות חדירת האינפלציה. בלי זה עדין יש דינמיות במחירים של מוצרים שמשקפים את ביקושים השונים.... כמו ירידה של מחיר הפלאפון בשוק.

צריך גם להגדיר מה זה להתעשר
אם מגדירים כ"שמח בחלקו" אז בפורום של סולידים אפשר להיות עשיר בהרבה פחות מ-10 מש"ח ואז זו כבר מטרה ריאלית הרבה לפני גיל פרישה, בפרט אם אתה במקצוע בו מתחילים להרוויח טוב כבר בתחילת הדרך ולא אחרי שנים של ניסיון.

בהחלט! זה נכון! עדין מחירים יכולים לרדת בשוק חופשי.... לצערי אני חיים בשוק נורא פשיסטי גם בלי האינפלציה. להערכתי הסיבה העיקרית למחירי הדירות זאת האינפלציה .... בטח יש דם דברים נוספים....
לא.
הסיבה העיקרית היא היעדר היצע על הרבה ביקוש.

• אהבתי
Reactions: Roi
הסיבה העיקרית היא היעדר היצע על הרבה ביקוש.
בכמה מלאי הכסף עלה מסוף 2004 ועד סוף 2020 באחוזים? 50%? או 100% או 200%? או יותר? בתכלס זה יותר מ-300% .....

הטענה של היעדר היצע והרבה ביקוש היא לא טענה שרלוונטית כאן.... העניין הוא להבין למה זה קורה ואם יש יותר כסף בשוק אז המחיר יעלה. בטח שרוב הכסף ניתן בהלוואה....

נערך לאחרונה ב:
לדעתי ההבדל היחיד בין השרשור על טסלה על הבחור שעשה מיליונים לבין השרשור הזה זה מזל והצדקה של חוכמה בדיעבד.
מה שהיה מיוחד בבחור מטסלה זה שהוא המשיך להחזיק גם אחרי שהוא הכפיל את הכסף. אופי חזק מאוד.

בכמה מלאי הכסף עלה מסוף 2004 ועד סוף 2020 באחוזים? 50%? או 100% או 200%? או יותר? בתכלס זה יותר מ-300% .....

הטענה של היעדר היצע והרבה ביקוש היא לא טענה שרלוונטית כאן.... העניין הוא להבין למה זה קורה ואם יש יותר כסף בשוק אז המחיר יעלה. בטח שרוב הכסף ניתן בהלוואה....
איך מוצאים את זה? חיפשתי ולא מצאתי...

איך מוצאים את זה? חיפשתי ולא מצאתי...
אתר בנק ישראל לפי מדד M2..... (ככה אני מצאתי)

תוכל למצוא את המידע גם באתרים חיצוניים כמו זה .....

הסתדרת?

• אהבתי
Reactions: Roi
ואני לא מכיר בן אדם אחד שהתעשר מלהיות שכיר ולעבוד כל החיים,
אוקיי, אקח את "מה שאני מכיר" כבסיס לדיון. אני מכיר-

א. הרבה מאוד אנשים שעובדים כשכירים כל החיים ומתפרנסים באופן מאוד מכובד המאפשר להם לחיות חיים די משוחררים מדאגות כלכליות גם לטווח הארוך (תסלח לי שאני לא משתמש בביטוי "עשיר", זה נשמע לי ילדותי).

ב. לא מעט אנשים (גם מהמעגל המשפחתי הקרוב לצערי) שכל חייהם ניסו "להביא את המכה" כי הם לא רצו לעבוד כשכירים עד גיל 60. רובם ככולם במצב כלכלי די לא משהו.

אתה בהחלט רשאי לבחור בדרך ב', אבל אז אתה צריך לפחות להיות מוכן נפשית לאופציה (הדי סבירה) שגם בכל הניסיונות הבאים להביא את המכה יקרה בדיוק מה שקרה לך בפעם הקודמת.

במילים אחרות-יותר חשוב לך למות עשיר או לא למות עני?

שאלוהים יעזור, מכרתי ב6 כי נמאס לי לראות שהיא רק מדממת, היום עלתה 8 (עם פיק של 9.20 לבנתיים)
בא לי למות זה לא יאמן, יש מישהו יותר חסר מזל ממני? יש דבר כזה ?

שאלוהים יעזור, מכרתי ב6 כי נמאס לי לראות שהיא רק מדממת, היום עלתה 8 (עם פיק של 9.20 לבנתיים)
כן, הרבה, גם לי זה קרה עם ניסיון כושל בהימור קטן ב amc, קנית בזמנו ב 16, היא ירדה וירדה ודשדשה, עד שנמאס לי ועשיתי פקודה למכור אותה ברגע שהיא מגיעה ל 16 שוב, כמובן שמאז היא המשיכה לעלות ואני פספסתי את העליה!

זה הימור לכל דבר, אין פה הגיון, לדעתי ככל שתפנים מהר יותר שאין לך יכולת לבחור מניה ספציפית, כך יטב לך, תשאיר לך אחוז מסויים קטן מהתיק להימורים בשביל הריגוש שלך, את השאר או תשקיע במדדים או תמצא מנהל מקצועי.
זו דעתי, בהצלחה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תכיר את הגרף המצורף למטה.
הגעת לשלב של capitulation, despair

capitulation:
In financial circles, this term is used to indicate the point in time when investors have decided to give up on trying to recapture lost gains as a result of falling stock prices

ההודעות שלך:
מכרתי ב6 כי נמאס לי לראות שהיא רק מדממת
כן הבנתי שזה מה שיש עכשיו ולא לחפש "להחזיר הפסדים", אבל זה לא הולך ככה, אני לא יכול להסתכל על זה בצורה כזאת, זה ההון שלי שחסכתי אותו..
ההפסד הזה, בזמן כל כך קצר זה צורם ואתם לא יכולים להבין את זה
אני אישית? אם תחזיר אותי להתחלה אני מתרחק וחושב מליון פעם, לא חושב שהיה לי את האומץ
ועוד חצי תריסר הודעות דומות...

MW-IE963_mc2004_20200422103601_NS.jpg

יש מישהו יותר חסר מזל ממני? יש דבר כזה ?
זה לא באמת חוסר מזל, זה תוצאה יחסית צפויה כתוצאה מהמעשים שלך. אתה לא באמת יודע מה אתה עושה, ונותן לרגשות שלך לשלוט בקבלת ההחלטות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
shirbi למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה שוק ההון 6
aminadav האם במשברים הגדולים. האם מי שהיה נשאר 10 שנים על קרן מחקה את אחד המדדים המובילים. האם היה יוצא מופסד? או מרוויח בגדול? שוק ההון 27
P מופסד 40k שח שוק ההון 105
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
א מאה אלף שקלים ואמונה, המסע לדירה הראשונה יומני מסע אישיים 57
C השקעה 70 אלף שקל לבן 55 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ מה לעשות עם 80 אלף דולר? שוק ההון 7
S קרן השתלמות נזילה על סך 20 אלף ש״ח ללא הפקדות בזמן הקרוב - האם לפדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A השקעת במתחם האלפיים/אלף דרך יזם נדל"ן 5
F האם יש איך לצמוח ולהתפתח מ80 אלף בלבד? אוף טופיק 7
Y הגשת דו״ח מס עבור הפקדות של יותר מ500 אלף מיסים 0
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
ב 150 אלף הופיעו בחשבון (IB) צרכנות פיננסית 35
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
Y פלטפורמת מסחר למסחר עצמאי בסכומים של כ-20 אלף שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y מתקפת הפישינג של ”דואר ישראל”: כתב אישום נגד הפלסטיני שעקץ 200 אלף ש”ח מישראלים פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ מיטב דש- מינימום לפתיחת קרן השתלמות בניהול אישי- 300 אלף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S תיק השקעות - מאה אלף שקל - בן 19 לפני גיוס שוק ההון 2
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
ש תיק השקעות 100 אלף שקל שוק ההון 16
K חשבון מטח 170 אלף יורו שוק ההון 8
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61
ש תיק 250 אלף שוק ההון 30
ש דמי ניהול בתיק עד 150 אלף שוק ההון 3
4 הדרך הזולה להשקיע סכום של 300 אלף בסיכון מינימלי לזוג פנסיונרים שוק ההון 11
I האלטרנטיבה הטובה ביותר לסגירת חוב של פחות מ10 אלף שח צרכנות פיננסית 11
ר השקעות בארה״ב מעל 60 אלף דולר שוק ההון 10
4 יצירת תיק שיכניס 12 אלף בשנה שוק ההון 10
Myrath השקעת 200 אלף ש"ח באופן פאסיבי שוק ההון 52
oz1987 לקנות דירת 4 חדרים ב-120 אלף שקל: 5 ישראלים שהחליטו לעשות הרבה כסף בחו"ל נדל"ן 31
Jenia29 משיכת כספי פיצויים ע"ס 50 אלף צרכנות פיננסית 4
מ עזרה בתמהיל משכנתא ל350 אלף שח נדל"ן 12
ל חיסכון של כ-50 אלף ש''ח, מתלבט האם להעביר לקופת גמל להשקעה שוק ההון 14
Y היכן להשקיע 150 אלף שקלים? שוק ההון 16
פ סטודנט שמבקש הסבר לקופת גמל עם 100 אלף ,לא מניבה שמנוהלת ע"י הבנק ..אשמח לעזרה שוק ההון 8
waskindalost כותרת מגלובס - 30% ממשקי הבית צברו חוב צרכני של 94 אלף שקל בממוצע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 72
G שמלת חתונה עד אלף ש"ח שלא נראית סמרטוט ל-45 יום מהיום אוף טופיק 24
H חסכתי 200 אלף איך אני משקיע אותם בנדלן??? שוק ההון 52
מ ביטול הטבת מס עבור משכורת מעל 24.2 אלף שח שוק ההון 36
N 22 אלף טונות של זהב במקדשים בהודו שוק ההון 4
א השקעה של 950 אלף לחצי שנה שוק ההון 4
ג מה ההסבר לשער האירו שקל? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה