• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה מקובל היום בשוק בחוזי שכירות מבחינת הצמדה למדד המחירים לצרכן?

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם בחוזה המחיר צמוד למדד, מה קורה אם הוא יורד?
בעל הדירה מוריד את המחיר בהתאם? יש לי הרגשה שזה חד-צדדי ולא לטובתי…

אם בחוזה המחיר צמוד למדד, מה קורה אם הוא יורד?
בעל הדירה מוריד את המחיר בהתאם? יש לי הרגשה שזה חד-צדדי ולא לטובתי…
תלוי מה כתוב בחוזה, בכל אופן היו פעמים בודדות שהמדד ירד וממש מעט, זאת לא תופעה שקורת בכלכלה בצורה בה היא מנוהלת היום.
גם אני האמנתי כך אבל מהחוזה שהוא הביא כאן זה נראה שהם ממש רוצים לעשוק אותו
להעלות את שכר הדירה תוך 4 שנים ב1000 שקל זה עושק לא ?
קודם כל עושק זה לא, יש פה חוזה בין שני צדדים עם שקיפות מראש שהוא יכול להסכים או לא להסכים לה.
לדעתי ב5 שנים סביר שמחירי השכירות גם ככה יעלו בצורה משמעותית, אם לא הוא תמיד יכול לנסות לפתוח את החוזה או לעבור דירה, הוא חותם לשנה קדימה כל פעם.

תלוי מה כתוב בחוזה, בכל אופן היו פעמים בודדות שהמדד ירד וממש מעט, זאת לא תופעה שקורת בכלכלה בצורה בה היא מנוהלת היום.

קודם כל עושק זה לא, יש פה חוזה בין שני צדדים עם שקיפות מראש שהוא יכול להסכים או לא להסכים לה.
לדעתי ב5 שנים סביר שמחירי השכירות גם ככה יעלו בצורה משמעותית, אם לא הוא תמיד יכול לנסות לפתוח את החוזה או לעבור דירה, הוא חותם לשנה קדימה כל פעם.
אני חושב שזה כן עושק החברה הזאת מקבלת הטבות במיסוי והקלות רגולטוריות מהמדינה בגלל שהיא מתחייבת להשכיר לטווח ארוך
כשאתה מעלה באלף שקל תוך 4 שנים זה לא נקרא שאתה נותן אפשרות לשכירות בטווח ארוך
לא צריך בשביל זה חברה מיוחדת כל משכיר ישמח להשאיר שוכר אם הוא יעלה לו את השכירות בעלייה כל כך גדולה

אני חושב שזה כן עושק החברה הזאת מקבלת הטבות במיסוי והקלות רגולטוריות מהמדינה בגלל שהיא מתחייבת להשכיר לטווח ארוך
לא צריך בשביל זה חברה מיוחדת כל משכיר ישמח להשאיר שוכר אם הוא יעלה לו את השכירות בעלייה כל כך גדולה
אין ספק שלתת הטבות לחברה גדולה ולא למשקיעים פרטיים זה לא בהכרח יעיל כלכלית, ובטח שלא מוסרי לדעתי לפחות.

הכל מסתכם בהזנחה של עמיגור ועמידר
ובעקבות כך צמחו קרנות ריט וחברות פרטיות כמו עזריאלי שהתחילו לבצע פרויקטים של שכירות לטווח ארוך כמו עזריאלי טאון(10 אלף ל-3 חדרים).

ובעקבות כך צמחו קרנות ריט וחברות פרטיות כמו עזריאלי שהתחילו לבצע פרויקטים של שכירות לטווח ארוך כמו עזריאלי טאון(10 אלף ל-3 חדרים).
זה מחיר השוק בתל אביב הם לא קבעו אותו, והם לא שולטים במספיק היצע כדי לקבוע אותו.

הכל מסתכם בהזנחה של עמיגור ועמידר
אני לא חושב שכדאי שניכנס לדיון על היעילות של פתרונות דיור בבעלות וניהול של הממשל המרכזי. אני לא מכיר מקום בעולם שזה עבד בו, אבל אולי סוציאליזם אמיתי מעולם לא קיבל צ'אנס, מי אני שאגיד.

זה מחיר השוק בתל אביב הם לא קבעו אותו, והם לא שולטים במספיק היצע כדי לקבוע אותו.

אני לא חושב שכדאי שניכנס לדיון על היעילות של פתרונות דיור בבעלות וניהול של הממשל המרכזי. אני לא מכיר מקום בעולם שזה עבד בו, אבל אולי סוציאליזם אמיתי מעולם לא קיבל צ'אנס, מי אני שאגיד.
זה לא מונע מהם להציע 3 חדרים ב-4 אלף בלב תל אביב..

בעולם נפוץ יותר לגור בשכירות ולא בבעלות לעומת ישראל, לא יודע אם הדירות בבעלות המדינה או לא אבל זה עובד יפה מאוד.

חותמים לחמש בבת אחת
א"א לשנות או לפתוח החוזה

חברה שמקבלת הטבות מיסוי לא צריכה ולא חייבת להעביר את ההטבות הלאה. המטרה של חברה זה למקסם רווחים והחברות באמת נלחמות על ההטבות האלו, אבל זה די ברור שהם לא יעזרו לשוק השכירות. מה גם ששכירות לטווח ארוך זה לא משתלם בסביבת הריבית הנוכחית לחברות ולכן באמת אין גם תחרות בשכירות לטווח ארוך. שכירות מחברה (במיוחד בישראל) זה בכל מקרה די נורא מאשר משקיעים פרטיים בגלל שהחברות יעילות בהעלאת שכירות ובמנגנונים אחרים למיקסום התשואה (כמו הגבלות שונות על הדייר וקנסות עזיבה עם יכולות גבייה מהירות דרך הוצאה לפועל).

הממשלה/המדינה לדעתי סתם מעלה הצעות פופוליסטיות (שכמובן מנוצלות לטובת בעלי הון ככל הנראה ולוביסטים) כאילו להראות שהיא מטפלת במחירי הדיור. למעשה, היא לא וזה נראה גם שמעולם זה לא עניין אותה (ב-2013 היתה חברה סינית שהציעה לבנות עיר שלמה בישראל במחירי עלות, אבל לא נתנו לה כי כנראה זה מאיים על כל מיני בעלי הון ישראלים והנה הכתבה מהארכיון: https://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3604880,00.html). [עריכה: באופן מעניין החברה פעילה בישראל כיום ובונה בכל מיני פרויקטי ייזום ככה שלא ברור למה הממשלה לא היתה מעוניינת בה. זה גם על רקע ההפרטה של נמל ותחנת כח לחברות סיניות, אבל נראה שחברת בנייה סינית זה כבר מפחיד את הממשלה)

נערך לאחרונה ב:
חותמים לחמש בבת אחת
א"א לשנות או לפתוח החוזה

אני יכול לצאת מבדירה לאחר שנה בהתרעה של 3 חודשים
דרקוני/ בסדר/ חריג/ זול
?????
יש לך אפשרות לצאת בהתראה של 3 חודשים. אם שוק השכירות לא יעלה תוכל להציע להם לעדכן את המחיר בהתאם אחרת תצא.

בכל אופן, אין כמעט אף בעל דירה שיסכים לחוזה עם אפשרות הארכה ל5 שנים, אפילו עם עליית מציר כזאת.

נערך לאחרונה ב:
יש לך אפשרות לצאת בהתראה של 3 חודשים. אם שוק השכירות לא יעלה תוכל להציא להם לעדכן את המחיר בהתאם אחרת תצא.
אבל הם לא יסכימו כי הם יודעים שהוא יהיה שבוי בידיים שלהם כי הוא לא ירצה לעבור דירה

כי זו חזירות לדעתי וזלזול בשוכר
שאני לוקח הלוואה צמודה, אני משלם את המדד רק בכיוון אחד?
זה לא מדויק שהמדד הוא רק בכיוון אחד - אם המדד עלה ואז ירד חזרה לאותו שיעור אז כן המחיר יורד, אבל לא מתחת למחיר הבסיס.
יש גם הלוואות צמודות מדד שפועלות בצורה דומה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש לך אפשרות לצאת בהתראה של 3 חודשים. אם שוק השכירות לא יעלה תוכל להציע להם לעדכן את המחיר בהתאם אחרת תצא.

בכל אופן, אין כמעט אף בעל דירה שיסכים לחוזה עם אפשרות הארכה ל5 שנים, אפילו עם עליית מציר כזאת.
וזה כל הקטע
לצאת מהדירה, כל עליות ההובלה פירוק והרכבה...
מרתיעות את השוכר מלצאת אף כשהוא רואה שמחיר השוק באזור לא כפי שהוא משלם
ואפשר לומר בחצי פה שהם סוגרים אותך בתכל'ס לחמש שנים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א עד כמה מקובל לאחר לעבודה? אוף טופיק 159
M על חווית המגורים במתחם "מגדלים" חדש - כמה שאלות של מה מקובל נדל"ן 9
י האם מקובל להעביר הערכת שמאי לקונה פוטנציאלי? נדל"ן 10
ריש-לקיש שכר מקובל לייעוץ אסטרטגי - משרה התחלתית פוסטים מאיכות נמוכה 15
M שכר מקובל למשרות פיתוח תוכנה עם 2-3 שנות ניסיון התפתחות אישית 83
D האם מקובל לשלם לעורך הדין רק על עסקה בפועל או שמשלמים גם על בדיקת דירה? נדל"ן 1
צ לוח תשלומים מקובל ברכישת דירה יד שניה נדל"ן 4
H שינוי אחוז הפרשת מעסיק לתגמולים - האם מקובל (ורלוונטי)? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
O זה מקובל שחברה לא מפרסמת ב investor relation את ההקלטות של מפגשים רבעוניים ? שוק ההון 0
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
C איך אפשר לתעד ולהשתמש היום בשוברים לויקטורי צרכנות פיננסית 5
Homer היום למדתי (לחובבי ההיסטוריה) אוף טופיק 3
flower תופעת הקונספירציות – מה נותר ממנה היום? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 6
כ הצעת משכנתא לגישור שקיבלתי היום אשמח לחוות דעתכם נדל"ן 7
N אם עשיתי dca על הnikkei מ1989 ועד היום שוק ההון 11
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
I נטפליקס "קנו עוד היום: קנוניית הקניות" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
G היום קניתי S&P 500 עם כל הכסף שיש לי יומני מסע אישיים 41
E איך אפשר למכור ביטקוין היום? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M האג"ח בסביבה של היום שוק ההון 38
Z האם הסכומים בסעיף 47(א) הם לא בערכים של ש״ח של היום? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
S האם יש אגחים שאפשר לקנות היום עם תשואה ריאלית מובטחת? פוסטים מאיכות נמוכה 7
E חברים - כמה משלמים היום לפיקדון? שוק ההון 2
הפרופסור התלבטות מה רלוונטי יותר לתעשיה, היום ובעתיד התפתחות אישית 6
מ כמה הייתם משלמים היום במזומן על 250K צבירה בפנסיה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 46
S מהם דמי הניהול הכי הנמוכים שאפשר להשיג היום בפנסיה מקיפה מחקה מדד s&p500 לצבירה של מעל מיליון? פוסטים מאיכות נמוכה 11
Y איפה אפשר לקבל את ההלוואה הכי זולה היום? פוסטים מאיכות נמוכה 21
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
A מה עדיף היום: קנית אג"ח ממשלתי או אג"ח חברות בדרוג גבוה? שוק ההון 9
מ היום שאחרי יומני מסע אישיים 17
צ פטור ממדד תשומות הבנייה+ תשלום 20 אחוז היום והיתרה לאחר טופס 4 נדל"ן 26
ב האם שווה להשקיע באשקלון היום? נדל"ן 10
F קרן כספית שקלית - העלו היום את דמי הניהול שוק ההון 34
א האם ההעלאה היום תגדיל את התשואות בפק"מים ? פוסטים מאיכות נמוכה 10
Y מה חבילת האינטרנט הכי טובה היום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
ה מה התשואה לפדיון חסרת סיכון הכי טובה היום? שוק ההון 7
ת פפר היום הודיעו באפליקציה, פיקדון עם ריבית של 5%. מישהו בדק פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ אוסף המקרים בהם קפיטליזם\שוק חופשי כמו שפועל היום לא עובד אוף טופיק 48
א האם התפרסם נתון רלוונטי לאינפלציה היום ? למה אג"ח מדינה שיקלי ירד מהותית ? שוק ההון 2
Y IRA - מי נותן היום את השירות\מחיר הכי טוב היום? שוק ההון 48
א היום כל מדדי האגחים יורדים קרוב ל0.5% , מה בעצם ה"תרחיש" ? שוק ההון 8
M ההגרלות החדשות שנפתחו היום נדל"ן 57
bayov מה תנאי הלוואה סבירים היום עבור 100K ל-36 חודשים צרכנות פיננסית 8
I מי מציע היום תנאים טובים להלוואה מפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E השפעת הירידות בבורסה על היום-יום ומצב הרוח שוק ההון 63
ה לעבוד בישראל vs אירופה בשוק של היום התפתחות אישית 7
Maureen קבלת תשלומים ביורו ותשלום לספק ביורו - איך עושים את זה היום? צרכנות פיננסית 7
Aslan החלטה בין אירית צוברת לאמריקאית מחלקת - היום שאחרי הפרישה שוק ההון 8
F חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? התפתחות אישית 70

נושאים דומים

Back
למעלה