• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תופעת הקונספירציות – מה נותר ממנה היום?

• פותח הנושא פותח הנושא flower
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

flower

משתמש רגיל
דירוג
205
הקורונה כבר חלפה מאיתנו לפני כשלוש שנים, ושמתי לב שלאחרונה עדיין מבצבצות טענות קונספירטביות אודות החיסונים שניתנו לנו.
טענה אחת מהשכנה הקרובה וטענה שניה מאשתו של רופא השיניים שלי.
ממש לאחרונה.

זה גרם לי לתהות:
האם גם אתם נתקלתם בהשפעות של תיאוריות קונספירציה בקרב אנשים קרובים אליכם?

אני אישית לא נתקל הרבה באנשים שמדברים איתי על זה.
פעם אחת לפני כשבועיים שוחחתי עם מישהי ואיכשהו זה הגיע לתאוריות הזויות... אני בכלל לא נכנס לוויכוח ופשוט מהנהן .

מקפיץ מחדש, השכנה שלי, ולפחות 4 חברים מהעבודה (כולם הייטקיסטים) נשבעים שיש קבוצה שנקראת קאבאל ששולטת בכל העולם מאחורי הקלעים, שמרססים אותנו ממטוסים כדי להרעיל אותנו/לשלוט בנו/הנדסת אקלים, החיסונים תפקידם להחליש את הגוף כדי שיוכלו להדביק אותנו במגפות, שהעשירים ובמיוחד עשירי הוליווד, משתמשים בדם של ילדים כדי להשאר צעירים.
המטרה: לצמצם את אוכלוסיית העולם, לעקוב אחרי כולם, לגרום לנו להיות תלויים בהם....

יש מערכת haarp ששולחת גלים אלקטרומגנטיים כדי לגרום לשריפות, רעידות אדמה, אסונות טבע, ועל מנת לפזר את הרעלים שמרססים בשמיים.

אין באמת כיפת ברזל, מה שרואים בשמיים זה סתם פירוטכניקה, הטילים שפגעו במרכזי אוכלוסיה נשלחו עי הממשלה כדי לקדם פינוי בינוי.

אין טעם להתווכח איתם, שטופי מוח לגמרי, המדע והמחקרים כולם ממומנים עי גורמים אינטרסנטים ולכן לא ניתן להסתמך עליהם.

כל ערוצי התקשורת ומשרדי הממשלה פועלים בשירות הגורמים האינטרסנטים.

למי הם מאמינים? להזויים בטלגרם מכניסים להם לראש את השטויות האלה.

מתוך ה5 שאני מכיר, 3 מאמינים שהעולם שטוח.
נכנסתי לקבוצת טלגרם כזאת בתור צופה, אחרי שאחד החברים הפנה אותי למקורות שלו, כמה רעל נשפך שם. כמה שטויות. ממש כמו כת.

וואו, כל כך הרבה. לדעתי טראמפ הוא פוליטיקאי שנבחר על תאוריות קונספירציה - רוב מה שיצא לו מהפה במהלך מסע הבחירות נכנס לקטגוריה לדעתי. ממליץ לעקוב אחרי הקונספירציה סביב ג'פרי אפשטיין שעכשיו התהפכה על טראמפ, זה אירוע שיכול להתברר כגדול מאוד.

מה שמדהים אותי הוא כמה תיאוריות הקונספירציה הנפוצות מטומטמות. גם כל מה שמאמיני התיאוריות האלה טוענים שהם נלחמים נגדו מתאר הכי טוב אותם עצמם. הם כל הזמן טענים שצריך לחשוב לבד, אבל כל השקפת העולם שלהם בנויה על מידע שקרי שהם מקבלים ללא כל ביקורת מאנשים שהם תופסים כבעלי סמכות(הגורואים של הקונספירציות) והמעגל החברתי שלהם. אילו הייתה להם אפילו טיפה של מחשבה עצמאית הם היו מבינים כמה מה שהם מאמינים בו הוא שקר מטומטם והיו מפסיקים להאמין בו.

והקטע שאפשר לחשוב על לא מעט תיאוריות קונספירציה הגיוניות, חלק בוודאות נכונות, חלקן אולי וחלקן בסיכוי נמוך, אבל עדיין שוות בדיקה. אבל התיאוריות ההגיוניות לא באמת מעניינות אף אחד. האנשים תמיד מאמינים בדברים הכי מטומטמים שאפשר להמציא.
אגב הנה תיאוריית קונספירציה הגיונית:
כדי לגבש תמיכה בעצמם ולפגוע ביריביהם, מנהיגים פופוליסטיים חסרי עקבות(וכולם יודעים מי האנשים האלה) מפעילים מערכים שתפקידם הוא להפיץ תיאוריות קונספירציה שיוצרות בלבלול בציבור ומכוונות את האש נגד מתנגדיהם.

כדי לגבש תמיכה בעצמם ולפגוע ביריביהם, מנהיגים פופוליסטיים חסרי עקבות(וכולם יודעים מי האנשים האלה) מפעילים מערכים שתפקידם הוא להפיץ תיאוריות קונספירציה שיוצרות בלבלול בציבור ומכוונות את האש נגד מתנגדיהם.
חנה ארנדט, שלושה ציטוטים:

The moment we no longer have a free press, anything can happen. What makes it possible for a totalitarian or any other dictatorship to rule is that people are not informed; how can you have an opinion if you are not informed? If everybody always lies to you, the consequence is not that you believe the lies, but rather that nobody believes anything any longer. This is because lies, by their very nature, have to be changed, and a lying government has constantly to rewrite its own history. On the receiving end you get not only one lie—a lie which you could go on for the rest of your days—but you get a great number of lies, depending on how the political wind blows. And a people that no longer can believe anything cannot make up its mind. It is deprived not only of its capacity to act but also of its capacity to think and to judge. And with such a people you can then do what you please.

The result of a consistent and total substitution of lies for factual truth is not that the lie will now be accepted as truth and truth be defamed as a lie, but that the sense by which we take our bearings in the real world—and the category of truth versus falsehood is among the mental means to this end—is being destroyed.

Mass propaganda discovered that its audience was ready at all times to believe the worst, no matter how absurd, and did not particularly object to being deceived because it held every statement to be a lie anyhow. The totalitarian mass leaders based their propaganda on the correct psychological assumption that, under such conditions, one could make people believe the most fantastic statements one day, and trust that if the next day they were given irrefutable proof of their falsehood, they would take refuge in cynicism; instead of deserting the leaders who had lied to them, they would protest that they had known all along that the statement was a lie and would admire the leaders for their superior tactical cleverness.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חנה ארנדט, שלושה ציטוטים: Mass propaganda discovered that its audience was ready at all times to believe the worst, no matter how absurd, and did not particularly object to being deceived because it held every statement to be a lie anyhow.

לא מתייחס להכל, רק לגבי זה, אגיד שמסתבר שקונספירציה ערבית(?) נפוצה(?) לאחרונה(?), שמעתי אותה מכמה מקומות בלתי תלויים השבוע,
היא שחמאס תקף בשביעי באוקטובר כמתקפת מנע - למתקפה שישראל עמדה לפתוח בה, נגדם.
מזכיר לי מאוד קונספירציות ששמעתי מהימין העמוק לגבי ברוך גולדשטן.

אז במקרה הזה, זה מתכתב מאוד עם הabsurd. והטמטום
מה שמדהים אותי הוא כמה תיאוריות הקונספירציה הנפוצות מטומטמות.

תער אוקאם עובד חזק בקונספירציות - למה למצוא הסבר אסטרטגי לתקיפה של חמאס, אם אפשר להגיד "הם רצו לתקוף קודם ולכן הם תקפו קודם, הנה ההוכחות שלי: 0"

Back
למעלה