• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שכר מקובל למשרות פיתוח תוכנה עם 2-3 שנות ניסיון

• פותח הנושא mm31
  • פורסם בתאריך

mm31

משתמש רשום
דירוג
0
שלום

אשמח לדעת מה השכר שנראה שמתאים לבקש למשרת פיתוח תוכנה (בעיקר משרות back end ב-.NET או משרות full stack).
ניסיון של קרוב ל-2.5 שנים כמפתח פרילנסר עם תואר ב-ה.תוכנה וסיום עם הישגים גבוהים.

אם אפשר לחלק את זה נניח למה אם זאת חברה ממוצעת ומה קורה בחברות הגדולות בסכומים שאפשר לבקש?
אני יודע שזה תלוי בהמון פרמטרים, אבל אם אפשר להציע שכר מינימלי עד טווח מקס' בהתאם ליכולות שמקובל לבקש לפי הנתונים הנ"ל.

תודה

המנעד רחב, בין 30-60 אני מניח

אתה יכול לבדוק ב levels.fyi

זה מאוד תלוי באיזה חברה, מה עם RSU ובונוסים. לדעתי מתכנת בינוני ממצוע בחברה שלא בטופ יכול לעשות 28-35 בחודש.

תלוי מאוד בניסיון שצברת כפרילנסר בעיני.
25-35 כפונקציה של זה

25-35 זה קלאסי.
מי שכתב 60 חי בדמיונות.

אם אפשר לחלק את זה נניח למה אם זאת חברה ממוצעת ומה קורה בחברות הגדולות בסכומים שאפשר לבקש?
אני יכול להגיד שבתחום הדאטה הכלל הזה לא בהכרח נכון, יש סטארטאפים שמשלמים הרבה יותר מהחברות הגדולות.

ניסיון של קרוב ל-2.5 שנים כמפתח פרילנסר עם תואר ב-ה.תוכנה וסיום עם הישגים גבוהים
אלו הגדרות נורא כלליות.
תואר מאוניברסיטה/מכללה/באיזה רמה?
עבודות פרילנס, באיזה היקף? מה כללו? איך הגעת אליהן?

אני יכול להגיד שבתחום הדאטה הכלל הזה לא בהכרח נכון, יש סטארטאפים שמשלמים הרבה יותר מהחברות הגדולות.

אלו הגדרות נורא כלליות.
תואר מאוניברסיטה/מכללה/באיזה רמה?
עבודות פרילנס, באיזה היקף? מה כללו? איך הגעת אליהן?
תוכל להניח שזה שקול נגיד לטכניון עם ממוצע 87

עבודה כפרילנס תחת הגדרת full stack הרוב ב-.NET (וובי וגם דסקטופ) אבל כולל פרויקטים ב-node.js כולל צד לקוח ב- js.

שאלת לגבי היקף או איך הגענו, אני שואל (בייחוד על סמך ראיונות לא מעטים) איך בכלל המעסיק יכול לקבל הבנה לגבי כמות או היקף,
אלה כל ההבנה שלו לגבי הניסיון מסתכמת בכמה שאלות כלליות כדי לקבל הבנה על עומק הניסיון (לרוב שאלות שגם מתכנת עם ניסיון של כמה חודשים יכול לענות לו) לפי מה שרשום בקורות חיים והמעומד הפוטנצאלי אומר.

שכחתי להגיד שאני שואל על שכר באיזור הצפון, וגם כדאי מאוד לעשות הפרדה, השכר שרשמו פה לא בדיוק ראלי לרוב המקומות (אולי לחברות הגדולות באמת, אבל רוב החברות הממוצעות ומטה אולי המנכ"ל שלהם מרוויח ככה).

יש חברות שאמרתי להם סכומים הרבה יותר נמוכים (מהרף המינימלי שציינו כאן - למשל לא מעט חברות עם שנתיים ניסיון שביקשו אמרו לי מפורשות שהשכר שהם הגדירו להם הוא באיזור 16-18) ששאלו על ציפיות שכר (עוד בשיחת טלפונית לפני שהתחילו לשאול איזה שהיא שאלה פנימה) ונבהלו.

בכל זאת השכר שרשמתם פה, גורם לי לתהות ולחשוב, אם כבר שאלו בתחילת התהליך על ציפיות שכר ועניתי (למרות שלא רציתי) האם זה יכול לפסול או לחשוד במעומד כאשר הוא מבקש שכר נמוך הרבה יותר (פחות מ-17)?

למרות שאם תסתכלו באתר theworker על משרות למשל מתכנת C# במגוון חברות בארץ (אולי לא בגדולות, אבל גם בחלק הביטחוניות) ישנם המון אנשים שציינו שכר כזה עבור 2-3 שנות ניסיון.

תלוי מאוד בניסיון שצברת כפרילנסר בעיני.
25-35 כפונקציה של זה
האם זה אומר שאם אני נוקב בשכר בטווח הזה, נניח אפילו הרף התחתון,
זה אומר שכדי שהמעומדות תיסגר בחוזה ביננו, צריך ממש להוכיח שאני שווה את הסכום (כלומר ייתכן שהמתמודד לא הבריק בחלק הטכני ומבקש שכר כזה עם הנתונים שמסרתי ויסגרו איתו חוזה)?

זה אומר שכדי שהמעומדות תיסגר בחוזה ביננו, צריך ממש להוכיח שאני שווה את הסכום (כלומר ייתכן שהמתמודד לא הבריק בחלק הטכני ומבקש שכר כזה עם הנתונים שמסרתי ויסגרו איתו חוזה)?
משא ומתן זה נושא בפני עצמו
ברור שתמיד נחמד להרוויח יותר אבל בשלב ראשון תגדיר לעצמך מה הסכום שאתה לא מוכן לרדת ממנו בכל מקרה. ומה הסכום שאתה מנסה לכוון אליו (לצורך הענין 25, אני מניח שככלל בצפון המשכורות מעט נמוכות יותר)
בכל חברה תגדיר לעצמך מה היתרונות שלה וכמה זה שווה לך (עבודה מהבית, נסיעה קצרה, תפקיד או טכנולוגיה מעניינת, קידום מקצועי לתחום מעניין וכו') ותן להם דרישות שכר.
אם הם חוזרים אליך אבל רוצים לשלם פחות, בשלב ראשון אל תדחה אותם, תחשוב על זה ותנסה לדבר איתם ולראות אם אפשר להגיע לעמק השווה באופן שכולם יהיו מרוצים
בהצלחה

נערך לאחרונה ב:
ברוב המקומות מחפשים מישהו שמתאים למשרה ויש לה טווח שכר מסויים כבר מראש.
אם מצאו שאתה מתאים למשרה, זה אחלה זמן להתמקח על שכר.
אם אתה זורק מספר מראש, אתה אוטומטית בעמדת נחיתות.
אם אתה מתאים מבחינתם, הם ינסו לסגור אותך בסכום הכי נמוך שאתה מסכים.

ברוב המקומות מחפשים מישהו שמתאים למשרה ויש לה טווח שכר מסויים כבר מראש.
אם מצאו שאתה מתאים למשרה, זה אחלה זמן להתמקח על שכר.
אם אתה זורק מספר מראש, אתה אוטומטית בעמדת נחיתות.
אם אתה מתאים מבחינתם, הם ינסו לסגור אותך בסכום הכי נמוך שאתה מסכים.
מקום שכבר כמה פעמים דיברנו בעבר ואפילו הייתי צריך להתחיל בעבר אבל בסופו של דבר לא הסתדר בגלל חוסר הסכמה על השכר,
שוב פעם התקשר שחזר ביקש לדעת מה השכר שמבקש היום, ניסיתי את העצה שהציעו פה ואמרתי שעכשיו זה לא חכם יהיה סתם לזרוק מספר וכו', אבל אמר ככה זה עובד אצלם ועד שלא אנקוב מספר או אשלח הודעה עם השכר אין מה להמשיך בתהליך.

בכל מקרה קשה מאוד לצאת עם שכר מתאים מבחינת השוק, כי מניסיון כאשר נוקבים בשכר גבוה מדי הרבה פעם הם נעלמים ולא חוזרים יותר
וגם קשה לעשות התאמה ולהבין כל חברה שמתקשרת מה כל הנתונים כדי להגיע לטווח מתאים ושנותנים הצעה "בטוחה" הרבה פעמים זה אלפי ש"ח פחות מהשכר בטבלאות שמקובל.
בכל מקרה נראה שהשכר שהציעו פה המשתמשים נכון רק לחברות עם כיס עמוק בייחוד באיזור המרכז.

אולי בכל זאת יש שכר מינימום ראלי שאפשר לנקוב לפי הנתונים שמסרתי לאיזור הצפון שיהיה נכון להגיד (כלומר ממנו לא אמרו לרדת לא משנה איזו חברה וכו')?

תודה

בכל מקרה קשה מאוד לצאת עם שכר מתאים מבחינת השוק, כי מניסיון כאשר נוקבים בשכר גבוה מדי הרבה פעם הם נעלמים ולא חוזרים יותר
לא מבין את הגישה הזו. הרי גם הם מכירים את טבלאות השכר.
אם לפי הטבלאות הטווח הוא 25-40, למשל, אז אם תבקש 25 גם הם יודעים שביקשת לפי הרף הנמוך. ובכלל אני לא מבין את הגישה של ניתוק מגע וההעלבויות האלו.. מה הבעיה להגיד משהו בסגנון "אנחנו לא יכולים לשלם סכומים כאלו לתפקיד שלך, אבל [יש לנו יתרונות] וההצעה שלנו היא X"?. במקרה הרע תסרב. במקרה הטוב תגיד שבגלל המוצר והחברה והאתגר המקצועי וכו' תשמח להצטרף אליהם בשכר הזה ואתה מקווה שעם התפתחות עסקי החברה גם השכר שלך יעלה.

רוצה להשוות תלושים? רשמתי שהמנעד רחב.

לא הוא לא. זה קשקוש.
אף אחד לא מרוויח 60 עם שנתיים ניסיון וגם לא 50.
אולי 1% מהמתכנתים מגיעים ל40 עם ניסיון כזה.

@mm31 , מכיוון שאתה בצפון אז ברור שהשכר נמוך משמעותית.
הייתי מבקש 20-25.

אגב, אתה שווה לבדוק כאן:

2 שנות נסיון כפרילנסר. אני מניח שזו היתה עבודה אישית על פרוייקטים.

אני מאמין שלא היתה עבודה של 10 שעות ביום כל השנתיים הללו.
ללא נסיון אמיתי בעבודה בצוות.
ללא הדרכה ותמיכה ממישהוא בכיר כעובד שיש להשקיע בו.
מה הכוונה ב ״שקול ל 87 בטכניון״ ? בוגר אוניברסיטת מחקר או מכללה ?

אני מאמין ש 25 אלף לחודש זה המקסימום. וגם זה בנדיבות אם רוצים אותך מאוד. בשוק של היום אני מאמין שזה יהיה פחות.

נערך לאחרונה ב:
לא הוא לא. זה קשקוש.
גם לא. אין דבר כזה 40 עם סה״כ שנתיים נסיון כפרילנסר.

מכיוון שאתה בצפון אז ברור שהשכר נמוך משמעותית.
הייתי מבקש 20-25.
זה אכן יותר קרוב למה שקורה בשוק. ואל תתפלא אם יציעו אפילו פחות.

במקום פותח השרשור לא הייתי מסתכל על השכר כפקטור המכריע, אלא על טיב העבודה וטיב הנסיון שתפיק מהעבודה.

נערך לאחרונה ב:
לא הוא לא. זה קשקוש.

@mm31 , מכיוון שאתה בצפון אז ברור שהשכר נמוך משמעותית.
הייתי מבקש 20-25.

אגב, אתה שווה לבדוק כאן:
אתה טוען שאני משקר? טיעון מפגר, לי יש הוכחות (תלוש משכורת) ולך יש ״תחושה״, הצעתי לך לראות את התלוש שלי, לא מבין מה גורם לך לחשוב שאני אשקר

אתה טוען שאני משקר? טיעון מפגר, לי יש הוכחות (תלוש משכורת) ולך יש ״תחושה״, הצעתי לך לראות את התלוש שלי, לא מבין מה גורם לך לחשוב שאני אשקר

מוזמן בכיף לשלוח לי את התלוש וקישור ללינקאדין שלך.
אני יותר מאשמח לראות איפה ואיךהצלחת לקבל 60K עם שנתיים-שלוש ניסיון.
מה שיש לי זו לא תחושה.
אני עובד בהייטק, 2 אחיי עובדים בהייטק.
אני בקשר עם חברים מהלימודים ופגשתי עשרות\מאות מתכנתים בחיי ואני מכיר את רמות השכר טוב טוב ועברתי בנוסף פחות או יותר על כל טבלאות השכר שקיימות בארץ.
אז אלא אם אתה איזה מקרה קצה ייחודי ולא רלוונטי (איזה גאון מטורף או בן של יו"ר התעשייה האוויריות שמרוויח 100K במשרת סטודנט), אז כן, כנראה שאתה מחרטט.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ריש-לקיש שכר מקובל לייעוץ אסטרטגי - משרה התחלתית פוסטים מאיכות נמוכה 15
ל איך וכמה לבקש בהעלאת שכר? התפתחות אישית 7
G איך לגשת לעניין העלאת שכר בהעברת תפקיד? התפתחות אישית 29
ל ציפיות שכר משרת סטודנט בגמפ"א + איך להתמקח התפתחות אישית 9
3 תשלום שכר דירה לשנה מראש - רעיון טוב? נדל"ן 15
ע איך מתמחרים שכר דירה? נדל"ן 15
T ציפיות שכר ב אפל gampa גמפ"א התפתחות אישית 28
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
E תמחור שכר סופרים/אמנים לאזרח אמריקאי-ישראלי ושיקולים מיסויים מיסים 5
L ציפיות שכר אינטל התפתחות אישית 11
ה ניכוי הוצאת שכר דירה מסלול 10% נדל"ן 6
י חברת Diffe-rent להבטחת שכר דירה נדל"ן 15
Royi אופטימיזציה של תשלום מס בתא משפחתי עם פער גדול ברמות שכר מיסים 6
D קבלת תלושי שכר ממעסיק קודם מיסים 3
L ביטוח נגד אי תשלום שכר דירה פוסטים מאיכות נמוכה 5
R קרן פנסיה משלימה או קופת גמל ופיצול תגמולים פיצויים - שכר 45k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Shtunz לאחר 5 שנים - הגיע הזמן להעלות שכר דירה? נדל"ן 21
P יציאה מעבודות זמניות / עבודות שכר מינימום בגיל מתקדם יחסית לעבודות "רציניות" יותר פוסטים מאיכות נמוכה 24
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
ח גובה שכר להפרשה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
J ציפיות שכר ב גוגל gampa גמפ"א התפתחות אישית 106
B בקשת שכר בסיס נמוך יותר לצורך הפרשות פנסיוניות - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
T כדאיות פתיחת עוסק פטור לשכיר עם שכר גבוה מיסים 21
H מקסימום תגמולי מילואים - פגיעה בבעלי שכר גבוה? צרכנות פיננסית 18
yossidiv סביבת עבודה, שכר ותנאים בנובה מערכות מדידה אוף טופיק 3
P תהליכי הפקת תלוש שכר (לבד)? מיסים 17
R ניהול מו"מ על שכר במקומי אוף טופיק 8
S בקשה להעלאת שכר איך נכון לעשות? מה להגיד? אוף טופיק 65
U מיסוי שכר דירה נדל"ן 14
M TC של שכיר מול שכר עצמאי אוף טופיק 5
D סיוע לעצמאים קורונה - האם נחשב שכר לא מבוטח? האם נחשב הכנסה מעסק? מיסים 6
י האם משתלם לקבל הטבות במקום שכר מיסים 8
ה זיכוי ממס בתלוש שכר מיסים 17
Sugar Rash מדרגות שכר בלקיחת משכנתא נדל"ן 2
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
Y שכר נמוך והפקדה ל-Roth IRA מיסים 1
unrealx טעות בחישוב מס בתלושי שכר אחרונים - איך מתקנים? מיסים 5
D כמה שכר לבקש? פוסטים מאיכות נמוכה 13
M תרגום הצעת שכר TC לשכר ישראלי אוף טופיק 19
ח קרן השתלמות או שכר חודשי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
O החזר דמי ביטוח לאומי בעקבות זקיפת שכר של הפרשות פנסיוניות מיסים 9
Y עליית שכר משמעותית - איך לשנות הפקדות לקרן השתלמות ופנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S הצעת שכר הייטק שכר TC vs התפתחות אישית 24
D עמותה - משיכת שכר אוף טופיק 6
ס אז איך נכון לבקש מהבוס העלאת שכר ? אשמח לעזרתכם אוף טופיק 18
S שכר על ימי בידוד אוף טופיק 76
מ ציפיות שכר בהייטק ואיזון בית עבודה אוף טופיק 173
נ יש פה בקהל חשב שכר או מי שמכיר את המקצוע? התפתחות אישית 12

נושאים דומים

Back
למעלה