• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

התלבטות מה רלוונטי יותר לתעשיה, היום ובעתיד

• פותח הנושא פותח הנושא הפרופסור
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הפרופסור

משתמש סולידי
דירוג
22
אני איך שאומרים data enthusiast שמחפש את המשרה הראשונה שלו בתחום הדאטה סיינס. נכנסתי לתחום הזה מהדלת האחורית איך שאומרים, ולא דרך תואר רלוונטי בצורה ישירה.
אני רוצה לעשות קורס אונליין טוב, אבל אני מתלבט מה יותר רלוונטי לתעשייה, לא רק לעכשיו אלה גם בעוד 5 ו 10 שנים.
אופציה ראשונה זה SQL + TABLUE - עשיתי שני קורסי SQL ביוטיוב, שפה פשוטה יחסית, למדתי את הבסיס בצורה טובה, אך עדיין יש מלא מה ללמוד ורוצה לעשות קורס ברמה של Advanced. בנוסף, מלא משרות מבקשות את SQL ביחד עם טבלאו, זה כמו חבילה והרוב מבקש את שניהם ביחד ולא רק אחד מהם, לכן קורס ב SQL וגם קורס טבלאו (שני קורסים סך הכל).
אופציה שניה זה NLP - זהו עידן ה AI, וNLP זה כלי חשוב מאוד בענף הAI. אני חושב לעשות קורס NLP בפייתון, אך לא יודע כמה זה מועיל לעשות קורס. מעולם לא התעסקתי עם deep learning, כן התעסקתי מלא עם לימודת מכונה קלאסית, של חיזוי, קלסיפיקציה, רגרסיה וכו, אך לדוגמה מעולם לא התעסקתי עם רשת נוירונים.
מצאתי את הקורס הזה לדוגמה.

יש לי תואר ראשון במדעי הרפואה ותואר שני ביואינפורמטיקה. איזה כיוון לדעתכם יותר מומלץ?
הערה - עם התפתחות ה AI, מרגיש לי שכולם יכולים לכתוב קוד היום, במיוחד ברמה של SQL אז זה לא כלי מיוחד שמבדיל אותי על אחרים. אבל אם יהיה לי את NLP בכיס, זה יתן לי יתרון? אם לא עכשיו אז אולי עוד שנה - שנתיים ?
לא יודע עד כמה זה נכון מה שאני אומר, זה הכל שיקולים שאני משתף פה..

תודה לכולם

עשית סלט.

טאבלו, sql - נדרשים לתפקידי דאטה אנליסט/פרודקט אנליסט/bi אנליסט

Nlp- תחום אחד בעולמות הds.

שואל כצה שאלות שיעזרו לך לקבל עזרה פה.
איזה ידע/רקע בתכנות יש לך?
איזה ניסיון מקצועי יש לך?
כמה זמן אתה יכול להרשות לעצמך להשקיע בתהליך למידה?

עשית סלט.

טאבלו, sql - נדרשים לתפקידי דאטה אנליסט/פרודקט אנליסט/bi אנליסט

Nlp- תחום אחד בעולמות הds.

שואל כצה שאלות שיעזרו לך לקבל עזרה פה.
איזה ידע/רקע בתכנות יש לך?
איזה ניסיון מקצועי יש לך?
כמה זמן אתה יכול להרשות לעצמך להשקיע בתהליך למידה?
ידע וניסיון - התחלתי לכתוב קוד לפני שנתיים. התחלתי עם R, למדתי פייתון בתואר ודרך יוטיוב.
בעיקרון אני מנתח דאטה שאני אוסף, ואני חוזה תגובה מסויימת (בינרית). אני חזק ב R, בפייתון אני בינוני.
ב SQL אני רק התחלתי, שני קורסים ביוטיוב זה כלום למרות שהיו די ארוכים.

זמן - חודשיים. גג 3 חודשים.

אגב אני יודע שכל כלי מיועד למשרות שונות, אני מכוון או לדאטה אנליסט או DS, לא פוסל.
אך עדיין, ללמוד SQL עכשיו מרגיש לי טיפה מיותר, יש לי תחושה ללמוד NLP זה הצעד החכם יותר והקשה יותר, אך אני לא לגמרי בטוח כי SQL וטבלאו נמצאים בדרישות גבוהה יותר בלינקדין, לפחות לעכשיו..

אגב אני יודע שכל כלי מיועד למשרות שונות, אני מכוון או לדאטה אנליסט או DS, לא פוסל.
תפסת מרובה לא תפסת, תתמקד.

אך עדיין, ללמוד SQL עכשיו מרגיש לי טיפה מיותר, יש לי תחושה ללמוד NLP זה הצעד החכם יותר והקשה יותר, אך אני לא לגמרי בטוח כי SQL וטבלאו נמצאים בדרישות גבוהה יותר בלינקדין, לפחות לעכשיו..
אתה חייב ללמוד sql עבור שני התפקידים, אין שום ספק.

רק כדי לסבר את האוזן, בשביל עבודה בnlp סביר שתצטרך לפחות תואר שני אם לא דוקטורט, זה תחום מחקרי.

על מנת להתברג בתפקידים שנוגעים ללמידה עמוקה (NLP בניהם) אתה חייב ידע מתמטי עמוק, אחרת מדובר במצב שבו אתה מפעיל "קופסה שחורה" ללא ידע לגבי האופן שבו היא עובדת (מה שהופך אותך למועמד ועובד פחות טוב).
אמרת שאין לך תואר רלוונטי אז לא ברור לי עד כמה אתה בקיא באלגברה ובחדו"א (לפחות ברמת קורסי הבסיס שמועברים בתארים המדעיים).

על מנת להתברג בתפקידים שנוגעים ללמידה עמוקה (NLP בניהם) אתה חייב ידע מתמטי עמוק, אחרת מדובר במצב שבו אתה מפעיל "קופסה שחורה" ללא ידע לגבי האופן שבו היא עובדת (מה שהופך אותך למועמד ועובד פחות טוב).
אמרת שאין לך תואר רלוונטי אז לא ברור לי עד כמה אתה בקיא באלגברה ובחדו"א (לפחות ברמת קורסי הבסיס שמועברים בתארים המדעיים).
ברור לי שצריך ידע מתמטי, השאלה כמה עמוק?
אני מרגיש שיש לי מספיק ידע, אני יודע כמעט איך כל אלגוריתם קלאסי עובד, כמו עצים ורגרסיה, אין לי בעיה עם זה (גם מבחינה מתמטית).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 6
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
ה התלבטות קשה בבחירת המסלול התפתחות אישית 5
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
מ התלבטות בין שתי הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
א קרן כספית - התלבטות שוק ההון 15
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
deussex התלבטות האם השקעה דרך בית השקעות ישראלי ובלאק רוק עולמית - מאבדת בעצם את הדיבידנד ? שוק ההון 10
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
O התלבטות לאן לנתב כסף פנוי כל חודש שוק ההון 5
B התלבטות בין S&P500/כספית/העברה מט״ח שקל לדולר - לטווח של כחצי שנה שוק ההון 7
D ויתור על אזרחות אמריקאית - התלבטות מיסים 43
O התלבטות בבחירת דירה - דירה בהנחה נדל"ן 9
מ התלבטות בין פיקדון בבנק לקרן מחקה אגח מיסים 0
D התלבטות אם להמשיך להחזיק דירה שנייה. נדל"ן 23
B התלבטות בין שתי חלופות השקעה נדל"ן 6
M התלבטות בבחירת מוסד לימודים לכלכלה התפתחות אישית 7
A התלבטות בין הנדסת נתונים לכלכלה וסטטיסטיקה התפתחות אישית 8
M התלבטות לפני מעבר דירה שמייקר את הוצאות השכירות נדל"ן 13
ב התלבטות ביטוח מנהלים מול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
V התלבטות קריירה קשה - קידום או עזיבה התפתחות אישית 17
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 2
O התלבטות לגבי משכנתא והון פנוי נדל"ן 29
N התלבטות בנוגע לפרעון משכנתא נדל"ן 15
א מחזור או פרעון חלקי של משכנתא - התלבטות נדל"ן 6
ז התלבטות לגבי תחום בקריירה התפתחות אישית 3

נושאים דומים

Back
למעלה