יש ראיות הפוכות. אי אפשר להגיד באופן גורף שאין הבדל אם אתה מקפיד על החמצון וכו'.
5. פראקטית אני לא חושב שניתן להשיג כמויות שומן כאלה ממקורות צמחיים שאינם פח. לא בלי לקבל מלאאא אומגה 6, או המון פחמימות, או בלי חומצות שומן חיוניות. אז אני לא מבין למה לאכול כאלה, ולא שומן מיונקים, דגים, וקצת עופות. שזה שומן שהוכח כבר שאינו מזיק.
אתה לא יכול להגיע להמלצות רק ממזון, גם אם תצליח זה יהיה על גבול הבלתי אפשרי לתחזק את זה ברמה היום-יומית.
כדי להגיע להמלצה של אומגה 3 ו6 הרבה יותר קל להגיע מקפסולות מאשר ממזון.
ובטח שאפשר להגיע מקפסולות למינונים בלי שיהיה לך אובר אומגה 6 או פחמימה או כל דבר אחר שהוא לא ״איכותי״
אני לא רואה איך אנשים מגיעים לכמות המומלצת רק ממזון...
״שמן דגים/אומגה 3
אם יש דבר שכמעט בלתי אפשרי להגיע לצריכה המומלצת שלו עם התזונה המודרנית (פרט לאנשים שאוכלים הרבה דגים), זה חומצות שומן מסוג אומגה 3. שמן דגים עושה המון דברים, הוא אינו משפר רק את הבריאות הכללית אלא עוזר גם נגד דלקות, מקדם הפיכת שומן לאנרגיה, עוזר במניעת איכסון שומן ועוד. זה אפילו נראה טוב מכדי להיות נכון, אבל המחקרים קיימים.
משום שקשה להגיע לרמות טובות של אומגה 3 מתזונה, תיסוף של שמן דגים הוא הכרחי. אפשר לתסף אותו עם קפסולות המכילות את
חומצות השומן החיוניות באומגה 3 – EPA ו DHA, או בנוזל.
לפני שנים, שמן פשתן הומלץ כמקור לאומגה 3 משום שהוא מכיל חומצת שומן שהגוף יכול להמיר ל-EPA ו DHA. עם זאת, נראה שההמרה הזו של הגוף מאוד לא יעילה אצל רוב האנשים (צמחונים הם בגדר יוצאים מן הכלל במקרה זה מסיבה מסויימת), ולא נראה ששמן פשתן הוא חלופה טובה לשמן דגים. כדאי לכם למצוא דרך שתהיה לכם נוחה לצרוך אומגה 3 באופן יום-יומי, בקפסולות או בנוזל (יש המעדיפים נוזל שאפשר להוסיף לסלטים ולשייקים). אפשרות נוספת היא צריכה מספקת של דגים המכילים אומגה 3.
למרות שלא נעשו הרבה מחקרים בנושא, צריכה של בין 1.8-3.0 גרם של EPA/DHA ביום היא הגיונית. קפסולה סטנדרטית של שמן דגים בדרך כלל מכילה כ- EPA 180mg ו DHA 120mg – מה שיוצא כ-300 מיליגרם אומגה 3, כך שהצריכה היומית היא בערך 6-10 קפסולות שכדאי לחלק לפחות לבוקר ולערב (עם הארוחות). אם רוצים להפחית במספר הקפסולות ניתן לקנות מוצרים מרוכזים יותר המכילים 600 מ”ג אומגה 3 בכל קפסולה.״