• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לימודי רפואה בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא bilrd
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצטער אם עבר זמן רב, אבל סטודנט לרפואה וגם בהתלוות לרופאים מעולם לא היה פירוט כזה מדויק של הדברים. קודם כל תודה רבה!
אפשר לשאול באיזה תחום כירורגי מדובר לגבי העבודה של 4-6 שעות ביום בקופה? האם יש רופאים שבאמת מתנהלים ככה? בהתלוות שלי לכירורגים(טראומה) הם עובדים בבית החולים ואז אחה''צ משלימים הכנסה בססיות, תורנויות ואחה''צ בקופות. התלוננו על השכר וכמובן שכל הרופאים שדיברתי איתם התלוננו על העומס גם בתור מומחים.
לעבוד 4-6 שעות בקופה כמעט כל רופא יכול עם משכורות מעולות.

רופאים בכירים שעובדים משרה מלאה בבית החולים הם אומללים בהגדרה. ברור שהם יתלוננו כי קולגות שלהם עושים לפחות פי 4 בחצי משעות העבודה בחוץ. יש הרבה שמשלבים משרה חלקית בבית החולים בשביל עבודה עם ביטוחים פרטיים שלרוב דורשים טייטל כלשהו כדי להפנות מטופלים. האנשים האלה לא יגידו לך כמה הם מקבלים כי לרוב מדובר בחוזים אישיים.

דווקא כירורגיה כללית (שלרוב עוסקים בטראומה) פחות הייתי ממליץ מבחינה סולידית. זה מקצוע קשה שרובו בית-חולימי עם פחות דגש על קהילה. כלל אצבע - מקצוע כירורגי שכולל בתוכו הרבה פעולות ובדיקות אלקטיביות (לא דחופות) וקצרות, עדיפות לכאלה שלא דורשות הרדמה - שם נמצא הכסף.

בגדול, הייתי ממליץ לך לדבר עם רופאים במחלקות כמו אורתופדיה, פלסטיקה, גניקולוגיה, עיניים, אא"ג - כדי להבין איך משלבים מקצוע כירורגי עם עבודה מחוץ לבית החולים.
והכי טוב, תמצא את הרופא הזה שעובד בקהילה/פרטי רוב הזמן ומגיע לישיבת בוקר בערך פעם/פעמיים בשבוע ותדבר איתו. לרוב הוא לא יהיה מהמתלוננים.

אם כי חוסר נחמדות בהחלט הופך רופא לפחות מקצועי, בעיני.
אנשים באים אלינו עם הבריאות שלהם המינימום של המינימום זה להיות נחמדים.
עם זאת חייבת להגיד שאני אישית מעדיפה מנתח מגעיל ורשע שלא מדבר איתי אבל עושה עבודה מצויינת (לא טובה , מצויינת) מאחד סופר נחמד ומסביר שעושה ניתוח בינוני עם פוטנציאל לסיבוכים רבים
לא מזמן חברה ניתחה את הבן שלה, זה היה ניתוח שני כי הראשון (אצל המנתח הכי נחמד בעולם שהיה מתקשר אליה גם בשבת לשאול מה קורה) כשל. המנתח החדש היה מגעיל לא נחמד דיבר אליה לא יפה בזמן האישפוז ובזילזול. התוצאה ניתוח מושלם ,יפה מבחינה אסטטית טוב מבחינה רפואית ולטווח הרחוק לילד יש 80 שנה לחיות עם התוצאה זה ממש לא משנה המנתח היה מגעיל. רוב הרופאים המגעילים נמצאים בעולם הכירוגיה ובגלל יש שינוי מגמה קיצוני בעניין הזה והצעירים ברובם נחמדים ונעימים.
הרבה אנשים מבלבלים נחמדות חביבות ונגישות של רופאים למקצועויות וזו טעות קריטית לדעתי

אנשים באים אלינו עם הבריאות שלהם המינימום של המינימום זה להיות נחמדים.
עם זאת חייבת להגיד שאני אישית מעדיפה מנתח מגעיל ורשע שלא מדבר איתי אבל עושה עבודה מצויינת (לא טובה , מצויינת) מאחד סופר נחמד ומסביר שעושה ניתוח בינוני עם פוטנציאל לסיבוכים רבים
לא מזמן חברה ניתחה את הבן שלה, זה היה ניתוח שני כי הראשון (אצל המנתח הכי נחמד בעולם שהיה מתקשר אליה גם בשבת לשאול מה קורה) כשל. המנתח החדש היה מגעיל לא נחמד דיבר אליה לא יפה בזמן האישפוז ובזילזול. התוצאה ניתוח מושלם ,יפה מבחינה אסטטית טוב מבחינה רפואית ולטווח הרחוק לילד יש 80 שנה לחיות עם התוצאה זה ממש לא משנה המנתח היה מגעיל. רוב הרופאים המגעילים נמצאים בעולם הכירוגיה ובגלל יש שינוי מגמה קיצוני בעניין הזה והצעירים ברובם נחמדים ונעימים.
הרבה אנשים מבלבלים נחמדות חביבות ונגישות של רופאים למקצועויות וזו טעות קריטית לדעתי
כנראה יש הבדל בין התחומים.
אני דיברתי על תחומים בהם האינטראקציה ממושכת יותר - אונקולוגיה, פריון וכדי. כשהרופא לא נחמד ולא נגיש, הפציינט פחות מבין מה הוא אמור לעשות או לא לעשות, פחות מיודע על החלופות שבפניו וחרד יותר. בעיני זו ממש פגיעה בטיפול ולא nice to have.
אולי המגעילים הלכו לכירורגיה מהסיבה הזו, שזה סוג של יחסים חד פעמיים אז לא צריך להשקיע בעיניהם.

חד משמעית חייבים להיות נחמדים. אונקולוגים שאני הכרתי עד כה היו מדהימים. גניקולוגים... אממ......
הגינקולוגים באמת בעיקר עסוקים בעצמם :(
האונקולוגים בדרך כלל נחמדים, אם כי התחום של הפרטי שם הוא די פרוץ (כמו כל רופא פרטי בארץ)

יצא לי לשמוע דברים די רעים על גניקולוגים. ברמה של רשלנות פושעת ממש - נמנעים מבדיקות, דוחפים גלולות/תרופות ובכללי לא נחמדים. אני ודאי לא יכול להעיד מנסיון, אבל אם זו אכן תופעה זו ממש שערוריה.

יצא לי לשמוע דברים די רעים על גניקולוגים. ברמה של רשלנות פושעת ממש - נמנעים מבדיקות, דוחפים גלולות/תרופות ובכללי לא נחמדים. אני ודאי לא יכול להעיד מנסיון, אבל אם זו אכן תופעה זו ממש שערוריה.
חכה.. עוד לא הגעת להטרדות מיניות סמויות / גלויות. יש גם רופאים מעולים בדיספילינה הזאת, שרואים בה עבודת קודש כמובן, אבל גם הרבה פינות שצריכות שיאירו עליהן..

לעבוד 4-6 שעות בקופה כמעט כל רופא יכול עם משכורות מעולות.

רופאים בכירים שעובדים משרה מלאה בבית החולים הם אומללים בהגדרה. ברור שהם יתלוננו כי קולגות שלהם עושים לפחות פי 4 בחצי משעות העבודה בחוץ. יש הרבה שמשלבים משרה חלקית בבית החולים בשביל עבודה עם ביטוחים פרטיים שלרוב דורשים טייטל כלשהו כדי להפנות מטופלים. האנשים האלה לא יגידו לך כמה הם מקבלים כי לרוב מדובר בחוזים אישיים.

דווקא כירורגיה כללית (שלרוב עוסקים בטראומה) פחות הייתי ממליץ מבחינה סולידית. זה מקצוע קשה שרובו בית-חולימי עם פחות דגש על קהילה. כלל אצבע - מקצוע כירורגי שכולל בתוכו הרבה פעולות ובדיקות אלקטיביות (לא דחופות) וקצרות, עדיפות לכאלה שלא דורשות הרדמה - שם נמצא הכסף.

בגדול, הייתי ממליץ לך לדבר עם רופאים במחלקות כמו אורתופדיה, פלסטיקה, גניקולוגיה, עיניים, אא"ג - כדי להבין איך משלבים מקצוע כירורגי עם עבודה מחוץ לבית החולים.
והכי טוב, תמצא את הרופא הזה שעובד בקהילה/פרטי רוב הזמן ומגיע לישיבת בוקר בערך פעם/פעמיים בשבוע ותדבר איתו. לרוב הוא לא יהיה מהמתלוננים.
טעיתי בניסוח שלי. הכוונה לאורתופדים שמתעסקים בטראומה(אולי הבנתי לא נכון? עדיין סטודנט צעיר). כן דובר על לעבוד אחרי הצהריים בקופה כמה שעות בסבל רב(מבחינת מטופלים) כדי "להשלים" הכנסה. אבל אם אפשר לעבוד כמה שעות בודדות בקופה כל יום לא ברור לי למה הרוב לא עושים את זה(או שכן ופשוט מי שנחשפתי אליו לא). לא יודע כמה לחפש את העילוי שעובד בעיקר בפרטי ובא פעמיים בשבוע לבית החולים לא ייתן לי מדד כלשהו. תודה רבה על התשובה!

טעיתי בניסוח שלי. הכוונה לאורתופדים שמתעסקים בטראומה(אולי הבנתי לא נכון? עדיין סטודנט צעיר). כן דובר על לעבוד אחרי הצהריים בקופה כמה שעות בסבל רב(מבחינת מטופלים) כדי "להשלים" הכנסה. אבל אם אפשר לעבוד כמה שעות בודדות בקופה כל יום לא ברור לי למה הרוב לא עושים את זה(או שכן ופשוט מי שנחשפתי אליו לא). לא יודע כמה לחפש את העילוי שעובד בעיקר בפרטי ובא פעמיים בשבוע לבית החולים לא ייתן לי מדד כלשהו. תודה רבה על התשובה!
כמה אורתופדים בכירים ראית שעובדים רק משרה מלאה בביה"ח בלי פרטי/מרפאות?
לא שמעתי על אחד כזה...

עד כמה שידוע לי כל התחומים משלמים לכירוגים את הסכומים הנל וכולם עובדים את אותם שעות. כמובן שמקבלים עוד תשלום על פרוצדות כל אחד והפרוצדורה שהוא עושה. לצערי אין לי מידע מקיף בנושא כי אני מכירה את הפרוצדות שאני עושה בעיקר ופחות תחומים אחרים.

כירוג טראומה זה מקצוע של בית חולים והם אכן משלימים הכנסה בחוץ אבל הם נחשבים למתקשים להרוויח כי באמת המקצוע שלהם זה לשבת לחכות לטראומה והשכר שלהם לא גבוה. כמו כן לא צריכים הרבה מהם אז זה מקצוע כזה כמו טפנצ מאוד ספציפי ושמאוד קשה להישאר בו לנצח באמת צריך לאהוב את זה. ז״א עד איזה גיל תקבל טלפונים בשלוש בלילה שיש פצוע ירי ותטוס לבית חולים... זה ניהיה קשה.

כולם מתלוננים על השכר (בכירים מתמחים כולם) בעיקר בקטע של למדתי והוכשרתי כל כך הרבה שנים מגיע לי יותר. אני נגד גישת המגיע לי באופן כללי ויותר בגישת ואללה משלמים לנו טוב אפילו מאוד, יש לנו אפשרות של פרנסה בעוד אפיקים חלקם בהחלט לא מאוד כייפים אבל ואללה אלו החיים. באמת שבתור מתמחה אני חושבת ש15-17 אלף שקל בחודש זו משכורת סבירה ביותר (נטו) כן אני עובדת יותר שעות מאנשים אחרים אבל זו המציאות, רפואה זה מקצוע שוליתי ככל שנחשפים ליותר יודעים יותר לומדים יותר וברגע האמת מטפלים יותר טוב בחולים שלנו. המטרה העיקרית של המקצוע.

סטודנט זו אחלה תקופה תהנה כמה שאתה יכול ואל תקשיב יותר מידי למה שאומרים לך (גם אני) בעיקר לא למירמור (במיוחד אני) נסה להבין כמה שיותר מהר איפה ובמה אתה רוצה להתמחות ותעשה כל מה שאתה יכול על מנת להגיע לשם.
מצטער איכשהו פספסתי את ההודעה. כן אני מבין את ה"התבכיינות" שכנראה מגיעה מהשוואה למה יכלו להגיע עם אותה כמות השקעה. לגבי התמחות:
המלצות איך להבין מה רוצים?(מה לעשות כדי להגדיל חשיפה יותר נכון)
והכי חשוב - איך לעזאזל משפרים סיכויי קבלה להתמחות? כרגע הפחד העיקרי זה לחכות שנתיים+ בין הסטאז להתמחות.
כמה אורתופדים בכירים ראית שעובדים רק משרה מלאה בביה"ח בלי פרטי/מרפאות?
לא שמעתי על אחד כזה...
צודק הם כן עושים ססיות. תודה רבה!

המלצות איך להבין מה רוצים?(מה לעשות כדי להגדיל חשיפה יותר נכון)
לראות כמה שיותר. אני ממליץ להחשף כמה שיותר לרופאים בכירים ומתמחים לקראת הסוף. אלה אנשים שיודעים להשוות את עצמם לקולגות מתחומים אחרים ומכירים את השוק. חשוב מאד לשים דגש על כסף ואיך הבכיר חיי לאחר ההתמחות. כולם מדברים רק על מעניין אבל שוכחים את הת"ש, שהוא לדעתי הרבה יותר חשוב כי אפשר למצוא עניין בכל תחום.

והכי חשוב - איך לעזאזל משפרים סיכויי קבלה להתמחות? כרגע הפחד העיקרי זה לחכות שנתיים+ בין הסטאז להתמחות.
אכן חשוב.
ממליץ להשתתף במחקרים ולעשות דברים מעבר ללימודים (עבודה מעניינת/הקמת עמותה) אבל זה ממש לא חובה. אם אתה בוגר ארץ עם ציונים סבירים אפשר להתקבל להכל אם אתה יודע להתראיין טוב ומוכן להשקיע זמן. אם אתה בוגר חול ומעוניין באחד התחומים המבוקשים שציינתי למעלה, ממליץ בחום להתחיל לעבוד על זה מוקדם (משנה 5-6).
והכי חשוב, בסטאז תן 100% על התחום שאתה מעוניין בו במידה ואתה סגור.

צריך לפצל את התשובה ל2 האם אתה יודע מה אתה רוצה ובאיזה מחלקה ? האם אתה לא יודע
אם אתה לא יודע תדע כמה שיותר מהר ותוכל לעבור לסעיף הבא
שהמחלקה תכיר אותך וכמה שיותר מהר. לעשות עוזר רופא , לנסות להשתלב במחקר, בעיקר להיות שם שיראו את הפנים שלך ובבוא היום במחשבה על מועמדים להתמחות השם שלך יהיה בראש של כולם. זו עבודה מאוד קשה וסזיפית ולא תמיד מצליחה אבל ממה שאני רואה מסביב בוגרי הארץ ששמרו על קשר טוב עם המחלקה שהם רוצים להתמחות בה בדרך כלל התמחו בה. כן לרבות פלסטיקה ועור.
אם אתה יודע איזה מחלקה אתה רוצה תכוון את הסטאז לאותו בית חולים, ותנסה לעשות שם תורנויות ללכת לעזור שם במיון ללכת למרפאות מידי פעם שיש לך זמן, בעיקר שיראו אותך יכירו את השם שלך כולם מתמחים בכירים כולם. הרבה פעמים אין דעה שלילית או חיובית על אנשים, אבל זה שרואים את הפרצוף מאוד עוזר.

אם אתה לא יודע מה אתה רוצה. התמחות זו תקופה מאוד קשה עם מחיר אישי, משפחתי ,נפשי מאוד קשה. תחשוב טוב טוב טוב !!!!! על העתיד שלך והוא מתחיל עכשיו היום . לא בעוד 6 שנים אחרי ההתמחות אלא ממש היום. תחשוב אם בא לך לא לישון 26 שעות רצוף במשך כמה שנים טובות 6-8 פעמים בחודש. ותחשוב על מה אתה רוצה לעשות אחרי ההתמחות, אם נחמד לך לשבת במרפאה, אם הבית חולים זה המקום שאתה רוצה ללכת אליו כל יום עד גיל פרישה. משם תלך אחורה לראות איזה מקצועות יש.
כמו ש @AviKababi כתב אפשר למצוא עניין בכל תחום ברפואה .

היי אני סטודנט שנה ו, מרגיש שאני כבר חייב להתחיל להיסגר על כיוון להתמחות לפחות מבחינת תחום....
כרגע מכוון לא.א.ג- בעיקר ממחשבה שזה גם קליניקה פרטית הרבה הליכים קטנים אלקטיבים אך גם משלב ניתוחים גדולים וקטנים כאחד.
אני אשמח למקצוע שמשלב גם עבודה עם הידים אך גם קליניקה. לכן זה הדבר שהיה נראה לי מתאים. הסתובבתי עד כה בכמה מחלקות.

האווירה מאוד תחרותית כולם מתלוננים, רוב המתמחים על תקן קופה. קשה מאוד להבין מה מחכה מבחינת חיי המומחים, הבכירים שנשארו בבית החולים לא נראים אנשים מאוד סימפטים שטוב להם בעיקר ממורמים קצרים ועצבנים. בנוסף לא ברור איזה חיים יש לך אחרי ההתמחות. לא בא לי לסבול 5 שנים בכדי לגלות אחרי זה שהפכתי להיות אותו בכיר ממורמר שאני רואה כיום מעבר לשולחן.
מצד שני מרגיש לי שללקחת כיוונים אחרים שמאפשרים WORK-LIFE BALANCE טובים יהיו קצת כמו לכלוא את עצמי בכלוב מזהב, בגלל החסך בפרודצדורות.

אשמח לשאול את מי שמכיר את המסלול ועבר את הדרך כמה שאלות
1 ) בדיעבד האם התמחות בבית חולים גדול לעומת קטנה שווה את העומס והמחיר נפשי ?
2) מה הייתם עושים אחרת ?
3) האם יש התמחות אחרת שהייתם בוחרים כיום לאחר מה שאתם יודעים?
אם אתה לא יודע תדע כמה שיותר מהר ותוכל לעבור לסעיף הב
אני מסכים איתך... אבל לפי מה שקראתי אני מבין שעשית את ההחלטה רק על פי שיקולים של מה שעניין באותה התקופה? אשמח לדעת באיזה התמחות בחרת?

אני מבין שעשית את ההחלטה רק על פי שיקולים של מה שעניין באותה התקופה?

לא עניין אותי כלום. עניין אותי כירורגיה והלכתי לטעום כל מיני חלקים מהתחום הזה.
לב חזה היו ניתוחים ארוכים מאוד עם פוטנציאל ממש גבוה לסיבוכים ואיכות חיים מחרידה. לא התחשק לי לנסוע לביח ב4 בבוקר שאני בת 50.
אאג קצת הגעיל אותי האמת עם כל ההפרשות והנוזלים שיוצרים מהחורים אליהם דוחפים מצלמה. (סליחה)
פלסטיקה הרגיש שהם מתעסקים בעור ופצעים רוב הזמן ולא אהבתי וגם היית מושכנעת בתור בוגרת חול שאין לי שום סיכוי להתקבל.
עיניים הרגשתי קצת מוזר ללמוד שש שנים בשביל לעסוק באיבר כל כך קטן
גניקולוגיה הפחיד אותי עד מוות לקחת אחריות על 2 אנשים בו זמנית במיוחד בסיטואציה שדברים יכולים להידרדר במהירות מטורפת ולהיגמר בתוצאה מחרידה.
בקיצור אתה מבין את הלך הרוח. לא אהבתי כלום.

אחרי הסטאז הרגשתי שאני קצת מאבדת כיון ופתחתי את האתר של המועצה המדעית ועברתי התמחות התמחות (רק כירורגית כי זה מה שמעניין אותי) וקראתי את הסילבוס ניסיתי להבין על מה מדובר ומה זה המקצוע כי בלימודים אנחנו נחשפים לממש מעט מכל תחום. למשל כלי דם אפילו לא היה לי סבב ועיניים היה סבב של שבועיים. לא חושבת שאפשר להבין משהו על התחום משבועיים.

בסופו של דבר בחרתי במקצוע שלא עניין אותי אבל היו בו ניתוחים קצרים יחסית, גיוון ממש משמעותי וחיים יחסית קלים מבחינת כוננויות. אז שאני אהיה בכירה לא יציקו לי יותר מידי. בסופו של דבר זו היתה ההחלטה הנכונה עבורי כי זה מקצוע ממש רחב ומצאתי את התחום שאני ממש אוהבת ומאוד נהנת ממנו. אם החיים היו מובילים אותי לתת אחר כנראה שהייתי מוצאת גם בזה עניין. מצד שני אני עדין בשלב של התת אז אין לי פרספקטיבה של עשר שנים במקצוע כבכירה. יכולה להגיד בכנות שבשנים הראשונות ישבתי בישיבות בוקר ולא הבנתי מה אני עושה שם כי זה פשוט לא מעניין אותי. אבל זו היתה חשיבה לא נכונה. לא עניין אותי כי הסתכלתי על המקצוע מהזוית הלא נכונה. הסתכלתי על השלב שאני נמצאת בו. חיפשתי את הדיון על איך ולמה לשחרר מישהו מהמיון או איך לבדוק מטופלים במרפאה ולא חשבתי על ההמשך. שהעמקתי בידע והבנתי מה קורה ואיך אני אמורה לגשת לדברים ואיך מתכננים ניתוח איך פותרים מקרים מסובכים ומה עושים שהניתוח מתפקשש זה הפך להיות מאוד מאוד מאוד מעניין.

מה אני מנסה להגיד. אתה כנראה תמצא עניין בכל תחום.

1 ) בדיעבד האם התמחות בבית חולים גדול לעומת קטנה שווה את העומס והמחיר נפשי ?
2) מה הייתם עושים אחרת ?
3) האם יש התמחות אחרת שהייתם בוחרים כיום לאחר מה שאתם יודעים?
1) שאלה ממש קשה. אני רציתי להיות בביח גדול על מנת לראות את כל המקרים ואת כל הסוגים. לא יודעת אם זו היתה החלטה נכונה בחלק מההתמחות באמת שאיבדתי את שימחת החיים ולא יודעת אם זה היה שווה את זה. מצד שני לא יודעת איך היתה נראית ההתמחות במקום אחר אז קשה לומר. מניחה שבכירורגיה אתה צריך למצוא יחידה טובה וזה לא אמור לשנות לך יותר מידי אם הפנימיות שם טובות או לא. אם היחידה טובה באים אליה הרבה אנשים ויש מספיק גיוון.

2) ואללה לא יודעת. כנראה שהייתי נסגרת על התמחות מוקדם יותר ולא מבזבזת זמן בלחפש תקן.

3) כן, פלסטיקה. התחום היחיד בכירורגיה שאתה יכול להתחיל לנתח מהיום שאתה מסיים את ההתמחות כי אתה נותן שירות פרטי שאי אפשר לקבל אותו בציבורי. או הרדמה כי יש את הפרוצדות עם הידיים אבל יש גם המון זמן רגוע ויושבים רוב הזמן. מצד שני הם עושים תורנויות לנצח. מצד שלישי הרמה שלהם זה פשוט משהו מטורף ומעורר קינאה ויש להם תחום מאוד רחב אז זה די נחמד.

כרגע מכוון לא.א.ג- בעיקר ממחשבה שזה גם קליניקה פרטית הרבה הליכים קטנים אלקטיבים אך גם משלב ניתוחים גדולים וקטנים כאחד.
אוקיי אני חייבת לדייק אותך כי זה לא נכון. התחום של אאג הוא מאוד רחב ויש לך ניתוח סינוסים או אוזניים שהם מגרדים שם משהו במשך 4 שעות, וניתוחי ראש צוואר או בסיס גולגולות שזה אלוהים ישמור. א ב ל בתור בכיר אתה תעשה תחום סופר סופר סופר צר ותתעסק בעיקר בו. אז אם אתה מומחה לסינוסים זה פחות או יוותר מה שתעשה ולא תעשה שום ניתוח ענקי של בסיס גולגולות. כנל אם אתה מומחה ראש צוואר אתה לא תעשה ניתוחי אוזניים בכלל.
מניחה שתעשה את הניתוחים הקטנים של התחום אבל הניתוחים הקטנים שכולם עושים הופכים להיות ממש מעשעמים ממש מהר.

בקשר לבכירים הממורמרים. תראה יש אותם בכל מקום ובכל מקצוע. תנסה להתעלם מזה ולהסתכל על המקצוע הכי אוביקטיבית שאתה יכול. עזוב את כל התחרותיות והמתמחים שלא חברים ובכירים שלא מלמדים זו רק מחלקה אחת מעפנה.
כל התמחות וגם הנחשקת ביותר זה הכל אותו דבר מרפאה חנ מרפאה חנ. אם יש לך עניין ובאאג בהחלט יש Work life balance אז אחלה. אתה לא חייב להיות מאוהב במקצוע מספיק שזה יעניין אותך מספיק לעבור שלב א וב ובסוף תיהיה לך איכות חיים. חייבת לכתוב משהו חיובי, אחרי ההתמחות החיים שלך יראו כמו שאתה רוצה. אם אתה רוצה לנתח אתה תיהיה כל היום בביח ותרדוף אחרי הניתוחים. אם אתה זורם על הניתוחים הקטנים או אין לך כוח למירוץ הבלתי נגמר הזה אתה תמצא חצי מישרה בביח ושאר הזמן תיהיה בקופה. או בים תלוי מה זוגתך עושה וכמה כסף אתה צריך.
אם אין לך כוח יותר לעבוד במשכורת רעב (בביח ) ולא יבוא לך לנתח כל קופה תחטוף אותך לאיזה תקן שאתה רק רוצה לשבת כל היום במרפאה ולהעביר כרטיסים. זה אומנם איכות חיים אבל משמעמם ממש וכן סבלת 5 שנים התמחות מאוד קשה מסכימה איתך.
אני אכתוב משהו מאוד שנוי במחלוקת אבל אני באמת מאמינה בו, אתה תאהב כל מקצוע שתעשה כי אתה אוהב רפואה. תבחר מה יתן לך איכות חיים הכי טובה. ואם זה לנתח אז כן לנתח וההתמחות היא סיוט ואחרי ההתמחות צריך להמשיך את המירוץ מה שמוביל אותי לנקודה האחרונה.

כירורגיה זה כל הזמן לרצות לנתח. כל הזמן. זה לא משתפר ולא עובר ולא כלום. אתה יוצא מהתתמחות עם מינימום סקילז משם אתה ממשיך לפלו בחול מעביר את כל המשפחה למדינה אחרת משלם הון עתק ועדין לא מקבל את כל הניסיון שאתה צריך. רק אחרי כמה שנים במקצוע אתה מתחיל להיות טוב (כל מקצוע כירורגי באמת) ובזמן הזה אתה חייב כל הזמן לשאוף לנתח וכל הזמן לשאוף ללמוד דברים חדשים. וזה מאוד קשה בגיל 40 מניסיון. אם מחר יש לי ניתוח שלא עשיתי הרבה זמן או שאני לא סגורה עליו אני לומדת. רואה עוד וידאו וקוראת שוב בספר ואני כבר זקנה והילדים אכלו לי את הראס וזה קשה לשמור על הריכוז הזה כל כך הרבה שנים. זה לא נגמר, וזה ככה בכל מקצוע ברפואה אבל בעיקר בכירורגיה שהידיים שלך עושות את הרפואה ולא פרוטוקול טיפולי שכתוב באפ טו דייט (בלי לזלזל בפרוטוקלים טיפולים שמצילים חיים כמובן).

מעניין מה שאת מתארת כי גם לי אין כיוון ברור בתוך הכירורגיה, יותר נמשך לכירורגיה לעומת הפנימיות, אם זאת מקצוע מאוד קשה לפחות מתוך החוויה שלי כרגע. הרבה פעמיים ניתוחים גם לתוך התורנות. ישיבות בוקר כל יום ב7 וזה עכשיו לא בסטאז לא בהתמחות. עומד 6 שעות בניתוח ומפהק בזמן שאני מחזיק את הרטרקטורים.
הרבה זמן מת שנראה לסטודנט הצופה המצד כחיתוך עדיין של אותו מקום שוב ושוב ושוב.

אם זאת יש הרבה דברים מעניינים פתאום שואלים על אנטומיה מראים מבנה אנטומי בצורה מדהימה, עושים כריתות גידוליות מדהימות.

3) כן, פלסטיקה. התחום היחיד בכירורגיה שאתה יכול להתחיל לנתח מהיום
ניסיתי גם להשתלב בפלסטיקה בבית החולים שלי, מעבר לתחרות הגדולה כבר יש 3 תורני חוץ שמחכים לתקן מעל שנה, מקצוע מעניין לא עפתי בעננים אבל גם לא שולל. לרוב מוציאים נגעים לביופסיה

מה שגורם לי לחשוב שאולי כל העניין וחוסר העניין הוא כי בתור סטודנט/סטאזר אתה לא באמת בתוך העניינים לא באמת חלק מהמחלקה. אין לך שום אחריות... מה דעתך על זה? כמו שאמרת אולי העניין יגיע רק לאחר שתצלול לדברים ותתחיל התמחות?

כירורגיה זה כל הזמן לרצות לנתח. כל הזמן
מאמין שאני אגלה את זה רק כשיתנו לי לנתח, כרגע מרגיש שזה מאוד רחוק ממני, אולי זה יקרה אולי לא. בינתיים נשמע לי עדיף על להתפלצן על לעלות 2.5 מ"ג של פרולול. מי יודע אולי גם אתחיל התמחות ואתחרט

בקשר לבכירים הממורמרים
הרבה אומרים שצריך להסתכל על הבכירים ולהחליט לפי זה אם בא לך להתמחות במקצוע א ב ל, קשה להבין באופן ברור מה זה אומר כוננויות תורנויות כמה משלמים על זה כמה בכירים עושים את זה? מה פוטנציאל התשכרות איך הם מחלקים את הזמן? לכן כשהם נראים ממורמים ככה אני מרגיש שאני אהיה במצב שלהם
לכן מאוד קשה לקבל החלטה שקולה בנוגע לעתיד כשאתה לא יודע מה צופן לך אלא על בסיס שמועות.

ישיבות בוקר כל יום ב7 וזה עכשיו לא בסטאז לא בהתמחות.
כל מקצוע כירוגי יהיה ככה. מתרגלים. יש משהו נחמד בלהתחיל את היום מוקדם בבוקר וגם אין פקקים בדרך לעבודה.

עומד 6 שעות בניתוח ומפהק בזמן שאני מחזיק את הרטרקטורים.
כי לעמוד שש שעות בלי לעשות כלום זה משעמם. בכלל לנתח בעמידה זה קשה. לכן בחרתי תחום שלא דורש ניתוחים מאוד ארוכים כי זה ממש קשה לשמור על רמה כל כך גבוה של ריכוז במשך כל כך הרבה זמן. שאתה תעשה את זה זה לא יהיה משעמם בכלל רק מלחיץ.

מה שגורם לי לחשוב שאולי כל העניין וחוסר העניין הוא כי בתור סטודנט/סטאזר אתה לא באמת בתוך העניינים לא באמת חלק מהמחלקה. אין לך שום אחריות... מה דעתך על זה? כמו שאמרת אולי העניין יגיע רק לאחר שתצלול לדברים ותתחיל התמחות?
מסכימה איתך. לדעתי לא מכירים את המקצוע באמת עד להתמחות כי אז נחשפים לכל הרבדים שלו ובהתחלה זה בכלל לא קשור למקצוע שבחרת כי זה לעשות ביקור ולבקש ייעווצים ועד שאתה מגיע למצב שאתה יושב במרפאה ויודע לבדוק מטופל ולתת לו תוכנית טיפול עוברות שנים ורק אז אתה מבין עם מי התחתנת. מצד שני אני עדין חושבת שזה לא משנה ואתה תמצא עניין בכל מקצוע כי זה הכל רפואה ויש את העניין של מטופל שנכנס וצריך לאבחן אותו ואז לטפל בו. ושתדע יותר טיפולים ויותר אבחנות יהיה לך יותר מעניין. וזה לא משנה אם זה אאג פלסטיקה או אורולוגיה.

הבכיר הממורמר זו דרך טובה לבחור התמחות כי עדיף ללכת למקום שהם לא ממורמרים. עד כמה שזכור לי אאג די מרוצים מהחיים שלהם לכן אני לא מבינה באיזו מחלקה אתה שהם כל כך סובלים שם.
אאג נחשב יחסית טיפולים דחופים ואני לגמרי יכולה לראות הרבה ניתוחים בתורנות השאלה אם מקפיצים בכיר מהבית לכל ניתוח.

העתיד בכל מקצוע כירוגי נראה בערך ככה, מישרה מלאה בביח מגיע ב7 עושה או מרפאה או חנ מאוד מאוד ספציפי. זה ביח ציבורי אז חלק מהזמן מבטלים את המקרים שלך בגלל משהו דחוף וחלק מהזמן אתה רב עם הצוות להצליח להכניס את כל התוכנית בלי שיבטלו לך מקרה. מסיים את היום עצבני אבל מסיים אותו בשלוש. אם אתה ביום של מרפאה עד 2 סיימת מרפאה ואתה אוכל צהריים ומסיים את היום שלך בביח.
אם אתה במחלקה שיש בה ססיות (ניתוחי אחר צהריים ) אתה תמצא את עצמך כמה פעמים בחודש נשאר לנתח אחר צהריים . מקבל על זה עוד כסף וחוזר הביתה סביב 8 בערב או יותר כי ניתוחים זה משהו לא צפוי לדברים יכולים להתסבך.
אחר צהריים אתה או עושה מרפאה בפרטי, או בקופה או עושה ניתוחים בפרטי. מן הסתם הניתוחים בפרטי לא יתרחשו כל יום ובטח שלא מיד וגם שם אתה תיהיה בלחץ לסיים מהר ולהספיק את כל המקרים.
אז למעשה אתה מתחיל את היוום ב7 בבוקר ואז אחרי שמסיים בביח טס לעבודה השניה ומסיים את היום סביב 8 בערב. ארוך. לא חושבת שכל יום זה ככה כי זה סיוט אבל לפחות פעמיים בשבוע זה ככה כי אתה כן רוצה עבודה פרטית וזו הדרך לקבל את זה.

כוננות זה ממש תלוי התמחות. יש כוננויות שאתה בכלל לא זוכר או יודע שאתה כונן כי אף אחד לא מתקשר אליך ויש כאלה שאתה נוסע לביח. השאלה איזו מחלקה ואיזה מקצוע. יש כוננויות שאם אתה לא מגיע לביח משלמים לך יחסית מעט ואם אתה מגיע משלמים יותר כי הגעת. זה ממש רזולוציה של תלוי ביח או מחלקה. דווקא את זה הייתי שואלת את הבכירים הממורמרים. כמה פעמים בחודש הם כוננים, האם הכוננות שלהם פעילה או לא האם הם חייבים להגיע לביח לכל פרוצדורה או שיש דברים שהמתמחים עושים לבד (למשל טרכאוסטום). תבדוק בלוח של המחלקה (או תשאל אנשים ספציפים) כמה חדרי ניתוח יש להם בשבוע בביח כמה מרפאות. כמה ימי מחקר אם בכלל. גוגל יכול לספר לך מי עובד אחר הצהריים ואיפה וכמה שעות. תוכל לקבל סדר יום ולהבין מה מצפה לך.

בשלב שלך היה לי מאוד מאוד חשוב לבחור נכון את ההתמחות שהכי מתאימה לי ותיהיה לי הכי מעניינת. היום אני כבר לא חושבת שזה נכון כי לדעתי אני אמצא את העניין בכל תחום ברפואה (חוץ מפנימית) והעיקר הוא איכות חיים ושילוב עבודה בית. הכסף יגיע בכל מקרה כי אתה תעבוד קשה וזה לא משנה באיזה תחום אתה תעבוד קשה.

ועוד משהו אחרון, יש סיבה שהתחומים המבוקשים מבוקשים. יש סיבה שכולם רוצים אאג ופלסטיקה וגניקולוגיה ויש רשימות המתנה ולעומת זאת אם רק תיכנס לניורוכירורגיה יזנקו עליך ויתחננו שתישאר. מה שעכשיו ״מעניין״ בעוד עשר שנים יהיה שיגרה ויהיה משעמם. תבחר מקצוע שאתה יכול להתמיד בו לטווח הארוך בלי להישרף.

אז למעשה אתה מתחיל את היוום ב7 בבוקר ואז אחרי שמסיים בביח טס לעבודה השניה ומסיים את היום סביב 8 בערב. ארוך. לא חושבת שכל יום זה ככה כי זה סיוט אבל לפחות פעמיים בשבוע זה ככה כי אתה כן רוצה עבודה פרטית וזו הדרך לקבל את זה
לא נשמע כזה נורא, אם זה עד 15 בביהח, ועד 20 במרפאה או בססיות סה"כ פעמיים בשבוע. ישלך את שישי שבת פנוי כבכיר כמובן.
אני מבין שיש גם כאלה שמסיימים והולכים לעבוד רק בקופה? האם זה לא הרוב? הריי מבין כל המתמחים רק חלק קטן נשאר בביהח מה עם כל השאר? הולכים לעבוד רק בקופה ללא שום פרוצדורות וניתוחים אחרי כל ה6 שנים שהקזת דם ?
וקשים. יש סיבה שכולם רוצים אאג ופלסטיקה וגניקולוגיה ויש רשימות המתנה ולעומת זאת אם רק תיכנס לניורוכירורגיה יזנקו עליך ויתחננו שתישאר. מה שעכשיו ״מעניין״ בעוד עשר שנים יהיה שיגרה ויהיה משעמם. תבחר מקצוע שאתה יכול להתמיד בו לטווח הארוך בלי להישרף
את טוענת שזה ככה רק בגלל איכות החיים והיכולת להתפרנס? אם ככה הנכון הוא להגיד שעור הוא מקצוע הבחירה:)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה מעניין בפלסטיקה שאין במקצועות אחרים?
אלא אם העיסוק בכוויות ואסתטיקה זה התשוקה שלך, יש מקצועות אחרים שמציעים הרבה עיסוק פלסטיקה.
יש דברים מאוד יפים בפלסטיקה, הם יכולים לשחזר כל חלק בגוף הרבה תכנון ויד חופשית בניתוחים. צריך הרבה דימיון ויצירתיות. לדעתי אין את זה בעוד הרבה תחומים אך קטונתי מלהגיד שאני מכיר כל תחום ותחום לעומקו

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F לימודי רפואה בגיל מאוחר - האם רעיון טוב? התפתחות אישית 32
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
H לימודי רפואה התפתחות אישית 6
amit יש רופאים בקהל? שאלה לגבי לימודי רפואה אוף טופיק 18
ס לימודי סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
JBUZZ לימודי מדעי מחשב/הנדסה באנגלית --> מכירים/המלצות? התפתחות אישית 5
G לימודי חשבונאות בשילוב כלכלה התפתחות אישית 2
Y לימודי מסחר יומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
I לימודי משפטים בנוסף לראיית חשבון התפתחות אישית 0
A השוואה בין תכניות לימודי Data Science התפתחות אישית 1
M לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב או בבר אילן? התפתחות אישית 9
כ פרדוקס לימודי השקעות שוק ההון 6
O לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני התפתחות אישית 6
אוהד יהודה חומר לימודי על מסחר באופציות שוק ההון 5
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 9
G לימודי שוק ההון שוק ההון 17
ד לימודי ניהול באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 21
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
ג לימודי תואר ראשון בדברצן-הונגריה אוף טופיק 19
הפרופסור לימודי המשך בטכניון.. או? התפתחות אישית 12
ה מוסד לימודי לקורס תכנות התפתחות אישית 1
C לימודי מדעי המחשב - מעבר לירושלים התפתחות אישית 11
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
I לימודי עבודה סוציאלית - גם סוציאלי לכיס? התפתחות אישית 7
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
C התייעצות לגבי לימודי חשמל/אלקטרוניקה התפתחות אישית 5
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
S לגבי אופק תעסוקתי לאחר לימודי סטטיסטיקה וכלכלה התפתחות אישית 9
ה עם מה לשלב לימודי סטטיסטיקה התפתחות אישית 23
F לימודי כלכלה בבן גוריון/העברית התפתחות אישית 1
P מרכז לימודי מתמטיקה - מחפש שותף התפתחות אישית 4
Y לימודי ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני התפתחות אישית 14
S לימודי תעודה במדעי המחשב בפתוחה-כמה עמוס? התפתחות אישית 18
ד לימודי משפטים כדי להיות עורך דין אוף טופיק 76
O לימודי מנהל עסקים/ ניהול תיקים התפתחות אישית 0
M לימודי מסחר בשוק ההון אוף טופיק 6
L שוקלת האם כדאי ללמוד לימודי משפטים (בספיר) בשנה הקרובה? התפתחות אישית 65
מ התלבטות לגבי מסלול לימודי מדמח (אשמח לעזרה) התפתחות אישית 13
חסכונית לימודי אקטואריה התפתחות אישית 2
F שינוי קריירה להנדסת תוכנה-בוטקאמפ, לימודי תעודה או תואר נוסף? התפתחות אישית 11
Y לימודי תואר שני למורה התפתחות אישית 0
ל היי חדשה פה-על לימודי נהיגה וריטלין אוף טופיק 4
amit ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב אוף טופיק 9
M לימודי משפטים כתואר נוסף - כן או לא? התפתחות אישית 24
amidar למי שמתלבט בנושא לימודי מחשבים (מכל סוג), מומלץ להעיף מבט. אוף טופיק 2
S לימודי שוק ההון אוף טופיק 12
ש ביטוח בריאות - רפואה משלימה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ש ביטוח בריאות - רפואה משלימה צרכנות פיננסית 0
R התלבטות לימודים - רפואה או ביואינפורמטיקה התפתחות אישית 23

נושאים דומים

Back
למעלה