• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יש רופאים בקהל? שאלה לגבי לימודי רפואה

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

amit

משתמש בכיר
דירוג
4,899
היי
אני שוב מברר פרטים לאחותי הקטנה , נראה שהסכם שלה מתאים גם ללימודי רפואה בארץ.

אם המטרה הסופית היא להיות רופאת משפחה\ילדים (באחת הקופות- לא בבית חולים) , האם חייבים לעבור כמה שנים בבית חולים לפני?

מישהו יכול להאיר את עיני - עד כמה נתקלים באיברים פנימיים ופציעות איומות במהלך הלימודים וההתמחות והאם יש דרך לצמצם את זה?

נ.ב אתם בטח שואלים למה בכלל לחשוב על הכיוון הזה אם זה המצב - היא חושבת שהמקצוע הזה מאוד מאוד מעניין והאופציה לעבוד בעבודה שגם תורמת לאחרים תספק אותה מאוד.

תודה רבה

עד כמה נתקלים באיברים פנימיים
בחורה עדינה מאוד שהכרתי(שהייתה בלימודים) סיפרה לי בהתלהבות איך סייעה לניתוח בטן, עמדה ליד המנתח והחזיקה את המעיים של המנותח D:

הערה 1.
אני לא רופא, אבל רק לידיעה אין כזה דבר "בית ספר לרופאי משפחה". ב-6 שנים הראשונות כולם לומדים אותו דבר ואחר כך עושים סבב במחלקות השונות כך שנחשפים לכל הדברים הלא נעימים של כל תחומי הרפואה במהלך הלימודים והסטאז' (כולל נתיחות של גופות וחלקי גופות).

הייתי מציע לה לעשות קורס קצר במד"א ולהתנדב תקופה קצרה בתור מגישת עזרה ראשונה על אמבולנסים. לאחר תקופה לא ארוכה, תוכל לגלות אם היא "בנויה" לזה או לא.

הייתי מציע לה לעשות קורס קצר במד"א ולהתנדב תקופה קצרה בתור מגישת עזרה ראשונה על אמבולנסים. לאחר תקופה לא ארוכה, תוכל לגלות אם היא "בנויה" לזה או לא.
אין זמן ההרשמה נסגרת באפריל והיא תתחיל ללמוד באוקטובר...

אין זמן ההרשמה נסגרת באפריל והיא תתחיל ללמוד באוקטובר...
קח אותה לסיבוב לילי במיון איכילוב בליל חמישי\שישי\שבת
אחרי כמה שעות היא תידע את התשובה

אם המטרה הסופית היא להיות רופאת משפחה\ילדים (באחת הקופות- לא בבית חולים) , האם חייבים לעבור כמה שנים בבית חולים לפני?
כן . הלימודים הם נושא בפני עצמו ויש סבבים כל פעם כמה חודשים / שבועות במחלקה אחרת. התמחות בילדים היא כולה בבית חולים ובסוף אפשר לצאת לקהילה. בבית חולים נקלים במקרים מאוד קשים של מחלות כרוניות איומות והתמודדת לא קלה בכלל מול הילד הזה שאתה יודע בוודעות שימיו ספורים והוא סובל ועם זאת צריך לטפל בו ולעבור איתו ועם המשפחה עוד משבר ועוד משבר בדרך לסוף הידוע מראש. פשוט לא יודעים מתי הסוף אם שבוע הבא או עוד שנתיים.
במשפחה זה יותר קל ההתמחות ברובה בקהילה כאשר יש 10 חודשים בפנימית (תורניות וכל מה שקשור לזה והמון עבודה מאוד קשה) וחצי שנה או יותר בילדים (לא זוכרת בדיוק אבל שוב בבית חולים הארד קור )
מישהו יכול להאיר את עיני - עד כמה נתקלים באיברים פנימיים ופציעות איומות במהלך הלימודים וההתמחות והאם יש דרך לצמצם את זה?
במהלך הלימודים יש דיסקציות אבל זה לא כזה נוראי החלקים הבאמת קשים הם במיון / חדרי ניתוח וממה שאני רואה את הסטודנטים אצלנו (בית חולים בינוני בגודלו במרכז הארץ) הם די בוחרים את רמת החשיפה שלהם אז דווקא זו לא בעיה.
נ.ב אתם בטח שואלים למה בכלל לחשוב על הכיוון הזה אם זה המצב - היא חושבת שהמקצוע הזה מאוד מאוד מעניין והאופציה לעבוד בעבודה שגם תורמת לאחרים תספק אותה מאוד.
מה שחושבים על רופאה במהלך הלימודים ורפואה באמת זה שני דברים שבכלל לא קשורים אחד לשני . בלימודי רפואה אתה מרגיש כמו בסיירת מוקף אנשים די חכמים ממעמד סוציואקונומי די גבוה לכולכם יש מכנה משותף ענקי ולכן קל מאוד למצוא חברים ולהסתר בתמהיל האנשים שקיים. מתייחסים אליכם כמו לפרחי טייס ופתאום כל הרופאים המפחידים האלה בבית חולים מאוד נחמדים אלייך ומאוד מלמדים ועוטפים. הלימודים בנויים בצורה כזו שעוברים שלבים ועם כל שלב מגיעה חומר יותר מעניין שנשען על החומר הקודם ולכן כמו כן רמת החשיפה הקלינית רק עולה עם השנים ופתאום מגיע מצב שאני לבד בחדר עם חלון לבן וסטטוסקופ סביב הצוואר מדברת עם חולה (שנבחר עבורי ספציפית) שואלת מה כואב לו בודקת אותו והוא משתף פעולה בצורה בלתי רגילה (כי הוא נבחר עבורי) ויש לי איזה 40 דקות של שיחה רציפה נעימה כולל ירידה לפרטים הכי קטנים. אחרי זה המדריך עומד לידי ומסביר לי כל חלק מהבדיקה הגופנית וזהו מרגישים שהגענו שככה זה רפואה.
אז זהו שלא . אפילו לא קצת.
רפואה זה מקצוע מאוד מאוד מאוד ! קשה מתיש סיזיפי לא מתגמל כל הזמן ולא נעים. האנשים אליהם אני נחשפת כל יום ומטפלת בהם על בסיס קבוע נמצאים בכל הרבדים של האוכלוסיה כולל הומלסים, טמבלים, אלימים, משפחות הרוסות שמגיעות עם ילד פצוע מוזנח ואת ההורה שלו נוזף בו צועק עליו ומתנהג לילד באלימות שאני בטוחה שבבית היא יותר גרועה ואני עומדת מהצד ולא יכולה לעשות כלום. (עובדת סוציאליות זה אחלה אבל ההתנהגות של ההורים לא משתנה וילד מוזנח ישאר ככה) שלא נדבר על הריחות שבוקעים מכל מקום מהמחלקה.
החולים מגיעים למערכת די עמוסה חושבים שמגיע להם הכל (הלא הם ישראלים) ומאוד מקשים על העובדה היומית. מתוך אולי 40 איש שאני רואה ביום במיון אני מרגישה שעזרתי ל5 במקרה הטוב. השאר מתוסכלים כי לא קיבלו CT או כי חיכו הרבה זמן בתור . בתור מתמחה צעירה כל העבודות שאף לא רוצה לעשות הם שלך עד שמגיע צעיר אחר. הבכירים יכולים להיות מלמדים ויכולים לזרוק עלי עבודה וללכת , חלקם מלמדים דברים לא עדכנים כי מאז לימודי הרפואה שלהם שהיו לפני 20 שנה הם לא טרחו לקרוא מאמר והם מטפלים בשיטות מיושנות ואני בתור מבצעת ההוראות שלהם צריכה להעניק טיפול שאני יודעת שהוא תת מיטבי.
התחרות אכזרית וכל הזמן מצופה ממך להיות הכי חד לדעת את החומר הכי טוב לחזור הביתה וללמוד . ממש ללמוד עם ספר . יש מבחנים , שמי שלא עובר אותם לא עובר שלב (תואר מומחה) ויש מאמרים שמי שלא מפרסם אותם נשאר במקום. ובעיקר יש עוד הרבה אנשים סופר מוכשרים חדורי מטרה עם פרוטקציה מטורפת (אלהן אמא אבא שהם רופאים) שעוקפים את התור ומתקדמים על חשבונך.
ואפילו לא דיברתי עם התורנוית 8 פעמים בחודש להיות ערה 26 שעות ברצף ולעבוד בהם . ולעבוד קשה לא סתם להעביר את הזמן לראות חולים לקבל החלטות ולטפל הכי טוב שאפשר בשלוש בלילה שאני במיון מ8 בבוקר זה לא כייף. (את אחת התורניות לא מזמן סיימתי בלי קול כי שכחתי לשתות כוס מים בערך 20 שעות - לא הספקתי)
ולסיכום אימרת בונוס. התחלתי לשאול את החברים שלי אם הם יודעים מה זה רפואה באמת אבל באמת לא מה שחשבו אם בכלל היו הולכים ללמוד את המקצוע. התשובה היא 90 אחוז לא. יתכן וזה שלב ואחרי ההתמחות יהיה יותר טוב (כי ששואלים את הבכירים הם כולם אומרים שכן) אבל צריך לחשוב טוב טוב אם אחותך באמת רוצה לבלות את ה13-15 שנה הקרובות בלעבוד מאוד קשה לקראת מטרה שרק עוד 15! שנה יניב לה פרי.

נערך לאחרונה ב:
Story of Our life...
בגלל זה מי שבאמת חכם ורוצה מקצוע שיניב לו פירות מיד, ילך ללמוד אח מוסמך.
ומי שמעניין אותו בעיקר היוקרה והסטטוס במחיר של לראות פירות רק בגיל 40, ילך ללמוד רפואה.

המדריך שלי במד"א למשל, היה פסיכומטרי מאוד גבוה, והוא יכל להתקבל לרפואה, אבל העדיף להיות אח והלך ללמוד סיעוד.
הוא התחיל ללמוד רק בגיל 26 והבין שלא משתלם לו להניב פירות רק שיהייה בן 40.

בסיעוד, יחטפו אותך ישר אחרי התואר. שכר גבוה, אפשרויות קידום בלתי נגמרות, ואפשרות גם לעבודה בחו"ל במדינות מערביות. יש מחסור רציני כי כולם רוצים להיות רופאים. כולם בגישה פסולה של סיירת או ניירת.
לכן, מי שחכם באמת ולא מעניין אותו מה יותר זוהר ומה פחות, אלא מה ת'כלס יקדם אותו בחיים, (ותוך ארבע שנים בלבד של תואר לעומת 7 שנים ברפואה + שנתיים סטאג+ עשור עד שהוא מבסס את עצמו כרופא) וייתן לו ביטחון תעסוקתי עד הפנסיה, ילך לסיעוד.

נערך לאחרונה ב:
לכן, מי שחכם באמת ולא מעניין אותו מה יותר זוהר ומה פחות, אלא מה ת'כלס יקדם אותו בחיים, (ותוך ארבע שנים בלבד של תואר לעומת 7 שנים ברפואה + שנתיים סטאג+ עשור עד שהוא מבסס את עצמו כרופא) וייתן לו ביטחון תעסוקתי עד הפנסיה, ילך לסיעוד.
לא יודעת אם זה קשור לזוהר זה קשור ליכולת להחליט החלטות ולקחת אחריות על הטיפול בחולה מהתחלה ועד הסוף. ההבדל בין אח לרופא זה האחריות. אחים / אחיות מבצעות הוראות שהרופא נותן והרופא הוא זה שאחראי על הטיפול ועל התוצאה שלו. אחיות זה הקו הקידמי לחולים כי אחות טובה שיודעת מה היא עושה ויודעת לקרוא את המצב קליני מצילה חיים על בסיס יומי. אבל שורה תחתונה רוב הזמן מבצעת הוראות של רופא. (כשיש בעיה אחות לא מחליטה על איך מתקדמים אלא יוצאת קשר מידי עם רופא שמגיע לנהל את המקרה)

בקשר לשנים רק לחדד. בית ספר לרופאה 6 שנים בארץ ובחו״ל. לבוגרי חול יש מבחן מדינה או את מבחן ההסכמה האמריקאי שתופס בארץ. לבוגרי הארץ יש מבחני גמר שמובנים בתוך השש שנים (בערך) בוא נגיד שגם בוגר חול וגם בוגר הארץ יכולים להתחיל את הסטאז בין שנה לחצי שנה מרגע סיום לימודהם (ז״א שש וחצי שנים כולל מבחנים הסמכות וכו). שנת הסטאז היא אחידה לכל המקצועות ונמשך בדיוק שנה אחת .
אנחנו על 7 וחצי שנים . התמחות נמשכת בין 4-6 שנים כאשר הכי ארוכה יכולה להימשך 7וחצי שנים (לב חזה) . ניקח מומצע אנחנו על 13.5 שנים. התמחות על במקצוע כירוגי או פנימי (גסטרו למשל זו התמחות על, סכרת ברפואת משפחה זו התמחות על) נמשכת בין 1-2 בארץ או בחול.
סה״כ עד למרפאה ועבודה נטו בלי כל הקישקושים 15.5 שנים לכירוג. או 12.5 ללא כירוג. מהרגע הזה 40 אלף ברוטו ל-5 ימי עבודה בשבוע של 6 שעות ביום. תמיד אפשר יותר.
בלי קשר לא מכירה רופאים רעבים ללחם מקבלים אחלה משכורת. היתרון היחיד שאני רואה לרופא זה שהתורנויות / משמרות נגמרות בשלב מסויים ואז אפשר לחיות נורמלי בעוד אח בבית חולים לנצח חי את המשמרות (סופש חגים וכו) אח בקופה סביר להניח שלא (לא מכירה את הנושא)

לא יודעת אם זה קשור לזוהר זה קשור ליכולת להחליט החלטות ולקחת אחריות על הטיפול בחולה מהתחלה ועד הסוף. ההבדל בין אח לרופא זה האחריות. אחים / אחיות מבצעות הוראות שהרופא נותן והרופא הוא זה שאחראי על הטיפול ועל התוצאה שלו. אחיות זה הקו הקידמי לחולים כי אחות טובה שיודעת מה היא עושה ויודעת לקרוא את המצב קליני מצילה חיים על בסיס יומי. אבל שורה תחתונה רוב הזמן מבצעת הוראות של רופא. (כשיש בעיה אחות לא מחליטה על איך מתקדמים אלא יוצאת קשר מידי עם רופא שמגיע לנהל את המקרה)

בקשר לשנים רק לחדד. בית ספר לרופאה 6 שנים בארץ ובחו״ל. לבוגרי חול יש מבחן מדינה או את מבחן ההסכמה האמריקאי שתופס בארץ. לבוגרי הארץ יש מבחני גמר שמובנים בתוך השש שנים (בערך) בוא נגיד שגם בוגר חול וגם בוגר הארץ יכולים להתחיל את הסטאז בין שנה לחצי שנה מרגע סיום לימודהם (ז״א שש וחצי שנים כולל מבחנים הסמכות וכו). שנת הסטאז היא אחידה לכל המקצועות ונמשך בדיוק שנה אחת .
אנחנו על 7 וחצי שנים . התמחות נמשכת בין 4-6 שנים כאשר הכי ארוכה יכולה להימשך 7וחצי שנים (לב חזה) . ניקח מומצע אנחנו על 13.5 שנים. התמחות על במקצוע כירוגי או פנימי (גסטרו למשל זו התמחות על, סכרת ברפואת משפחה זו התמחות על) נמשכת בין 1-2 בארץ או בחול.
סה״כ עד למרפאה ועבודה נטו בלי כל הקישקושים 15.5 שנים לכירוג. או 12.5 ללא כירוג. מהרגע הזה 40 אלף ברוטו ל-5 ימי עבודה בשבוע של 6 שעות ביום. תמיד אפשר יותר.
בלי קשר לא מכירה רופאים רעבים ללחם מקבלים אחלה משכורת. היתרון היחיד שאני רואה לרופא זה שהתורנויות / משמרות נגמרות בשלב מסויים ואז אפשר לחיות נורמלי בעוד אח בבית חולים לנצח חי את המשמרות (סופש חגים וכו) אח בקופה סביר להניח שלא (לא מכירה את הנושא)
תודה רבה על התשובות המפורטות.
אם אני מסכם את מה שכתבת , המסלול איכותי ומספק , העבודה בתור מומחה מספקת ומכניסה.
4-6 שנות התמחות שהן סיוט .

בגלל זה מי שבאמת חכם ורוצה מקצוע שיניב לו פירות מיד, ילך ללמוד אח מוסמך.
ותרוויח בתור אח בסוף הקריירה מה שרופא מרוויח בהתחלה שלה.
מה שאתה אומר פשוט לא נכון, המספרים לא מסתדרים.

אם אני מסכם את מה שכתבת , המסלול איכותי ומספק , העבודה בתור מומחה מספקת ומכניסה.
המסלול צריך להתחלק ל-2 הלימודים שהם ממש אחלה ומאוד מעניינים ועם אנשים סופר אינטלגנטים .
העבודה עצמה שלא קשורה ללימודים בכלל ולא משקפים את המציאות אפילו קצת ובטח שלא את ה״יוקרה״ שנלווים למקצוע רופא.
שורה תחתונה לימודים בצד ואורך מסלול בצד היא צריכה באמת לחשוב איך היא רוצה שהחיים שלה יראו. אם טיפול באנשים וקבלת החלטות הרות גורל שמשפיעים אקטיבית על החיים של אנשים זו אחריות שהיא רוצה. והאם הדרך לשם (סיוט של 4-6 אבל ממש באמת סיוט) שווה את זה.
בנוסף חשוב לחדד גם אחרי ההתמחות הלימודים לא באמת נגמרים, כל הזמן צריך להתעדכן בטיפולים חדשים . זו באמת דרך חיים יותר מעבודה.

ברור לי שהשיקול לרוב ברפואה לא מתבסס על עניין כלכלי ,
אני חייב להגיד שיצא לי במסגרת העבודה לראות רופאים ונתונים כספיים שונים שלהם , ממה שאני ראיתי כסף באמת לא יהיה חסר. לאחר שנים והתמחויות שונות יש ממנו עד למצב שהולכים לכל מיני בעלי מקצוע שיגידו מה לעשות איתו (מקווה שיותר רופאים/ות יקראו בבלוג ובפורום)
ההתחלה בהחלט קשה.

שהולכים לכל מיני בעלי מקצוע שיגידו מה לעשות איתו (
רופאים רגילים להיות מוקצעים בתחום שלהם ולדעת אותו ללא עוררין. בדרך כלל רופא בכיר שמרוויח כסף גדול נחשב למומחה בתחומו ומגיעים אליו אנשים בתור מוצא אחרון או בתור חוות דעת שניה / נוספת / אולטימטיבית לפני קבלת החלטה גדולה (ניתוח, סוג טיפול שונה וכו׳) ולכן האנשים האלה (רופאים מומחים) עבדו בערך 10-20 שנה על מנת להגיע לרמה הזאת של ידע ומומחיות והם משליכים את הכישורים שלהם לכל בעל מקצוע אחר, בייחוד בתחום שהם לא מבינים בו כמו שוק ההון.
מה שיוצר מצב שבו רופא מומחה חכם ובעל מוניטין מרגיש שהוא לא מבין מספיק בשוק ההון ומעדיף לשלם למישהו על המומחיות שלו (בדיוק כמו שמשלמים לאותו רופא עצמו) ולקבל תשובה דפינטיבית.
בנוסף בדרך כלל רופאים הם פרפקציניסטים וחושבים שכל תחום דורש מחקר עמוק ורב שנים (ככה הם מכירים) ולכן מרגישים שלא יכולים להחליט לבד על כספם כי הם לא מבינים כלום בנושא וללמוד אותו יקח להם שנים (כמו שלקח להם שנים ללמוד את המומחיות שלהם).
המסקנה הזו התגבשה אצלי לאחרונה וחודדה משמעותית אחרי שיחה עם מנתח בכיר שנחשב בטופ בתחומו, ומן הסתם מרוויח בהתאם וששאלתי אותו איך זה שלא איכפת לו לשלם עמלה רצינית עבור השקעה שהוא יכול לעשות לבד הוא ענה לי - יותר קל לעשות עוד ניתוח או להישאר עוד שעתיים במרפאה ולהרוויח את העמלה הזו (ממש בקלות ) מאשר עכשיו להתחיל ללמוד תחום שאני לא מבין בו מספיק.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני חושב שהפורום הזה עוסק בפיננסים בסופו של דבר ולכן צריך להסתכל קודם כל על הזווית הזאת :
https://www.themarker.com/career/1.5770985

הכתבה הזאת מאירת עיניים. אני חושב שמבחינה פיננסית ובמרחק של טווח של עשרות שנים, אין עוד מקצוע מתגמל כזה. ברגע שרופא הוסמך לרופא הוא יכול לעבוד עד גיל הפרישה בלי בעית עבודה כמעט. אני לא חושב שיש רופאים מובטלים.
בכל מקצוע אחר מתחילים אולי להרוויח מוקדם מדי אבל תוחלת החיים של המקצוע קצרה הרבה יותר.

בכל מקרה, לגבי היחס לפציעות ולאיברים נשמע שזה לא המקום כי בסופו של דבר צריך להיות מוכן להכל. שווה באמת לאמץ את ההמלצה של להתנסות במד"א קצת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
D בוגרי פיזיקה בקהל? ראשון/ שני התפתחות אישית 4
ד יש בקהל מי שעובד בOkibo? פוסטים מאיכות נמוכה 0
מ אגרונום בקהל? אוף טופיק 21
Shnizelia יש בעלי Google Pixel בקהל? יש לי שאלה לגבי ה-Voice Recorder פוסטים מאיכות נמוכה 5
A שאלה למוכרי הדירות בקהל נדל"ן 4
עייף ומותש סעמק האם יש מישהו בקהל שעבד במנורה מבטחים? פוסטים מאיכות נמוכה 6
נ יש פה בקהל חשב שכר או מי שמכיר את המקצוע? התפתחות אישית 12
Y יש סטודנטים/מהנדסי מכונות/חשמל בקהל? אוף טופיק 28
amit עורכי דין בקהל, האם ניתן ל... אוף טופיק 2
ח יש עו"ד סוכני ביטוח בקהל? (ביטוח יחידת דיור) צרכנות פיננסית 0
פרפרים יש מנהל פורום בקהל? אוף טופיק 3
E מט"ח, עמלת הפרשי שערים. יש מישהו בקהל שיודע לבאר את המינוח הבנקאי האמורפי "עמלת הפרשי שערים"? צרכנות פיננסית 8
עומר יש עורך דין בקהל? צרכנות פיננסית 22
wa11a יש סוכן ביטוח בקהל? (ביטוח בריאות) צרכנות פיננסית 17
א היש מורים בקהל? יומני מסע אישיים 79
ברננקי יש מהנדסי מכונות בקהל? אוף טופיק 4
א מעלה דף אינטרנט צנוע עם Vibe coding, יש לי שאלה. התפתחות אישית 10
S שאלה לגבי נספח ג' ונספח ד' בטופס 1301 מיסים 0
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
צ שאלה למשתמשי אלפי מיסים 2
G שאלה: איך יודעים שפקודה ב Xtrade נכשלה? שוק ההון 0
ק שאלה מעניינת שוק ההון 19
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
N שאלה מחשבתית שוק ההון 52
N שאלה על ניוד ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
D שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
א שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8

נושאים דומים

Back
למעלה