• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לימודי רפואה בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא bilrd
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אף אחד לא מפסיד לא בריאות ולא נפש רופא מומחה בדרך כלל מגיע לאבחנה חמש דקות לתוך הביקור או יודע לפחות איזה על מה הוא חושב ומפנה לבדיקות בהתאם. הדרישה מגיעה מהקופה לא מהרופאים. אם תשאלי רופאים יעדיפו לראות מטופל למשך 20 דקות לפחות (כמו שהם עושים בפרטי). הלחץ הזה לא כייף לאף אחד. בנוסף רוב הביקור הולך על טופסידה מיותרת ומערכת מחשב ישנה שלא עובדת טוב. יש מקרים מסובכים וחבל שאין אופציה לקביעת 2 תורים ברצף או אפילו 3 כי המטופל יודע שיש לו היסטוריה מסובכת וצריך לקבל ייעוץ נורמלי.

יש המון מעבר בין קופות כל הזמן.

מתמחה הוא רופא בהכשרה שבסוף ההכשרה יהפוך להיות מומחה בתחום. עכשיו נגיד ויש 80 פלסטיקאים בישראל, עוד עשר שנים יהיו 200 בגלל שמתמחים יסיימו את ההתמחות ויצטרפו אליהם. עכשיו מה את בתור רופא בכירה פלסטיקאית היית מעדיפה ? תחרות עם עוד 79 איש או עם עוד 199 איש. כנל לכל התחומים.

1- מגיל ממש צעיר רציתי מאוד לעזור לאנשים. חשבתי שרפואה זו הדרך הכי טובה לממש את הרצון הזה. באמת היה לי רצון כנה ואמיתי לעזור לאנשים בצורה הכי טובה שאפשר.
2-צריך המון תשוקה להתקבל ללימודים . בלי תשוקה למקצוע לאהבת האדם והרצון הכנה לעזור לאנשים, פשוט נושרים. או שנושרים בזמן הלימודים או אחרי שנת הסטאז הולכים לתחומים אחרים כמו הייטק או מקצועות ברפואה שדורשים מעט קשר למטופלים. בלי רצון אמיתי וכנה לעזור לאנשים מאוד קשה לשרוד והרוב לא מצליחים כי זה מסלול כל כך קשה שחייבים באמת מכל הלב ממש לרצות את זה.
3- לא מתחרטת כי אני לקראת הסוף ובסוף יהיו לי המון אופציות לתעודת מומחה יש משמעות. אם הייתי חוזרת בזמן עם כל מה שאני יודעת עכשיו, אין סיכוי שהייתי עוברת את כל הסבל הזה שוב. זה פשוט באמת כל כך קשה. בטוח הייתי בוחרת התמחות קלה יותר וכנראה שגם בית חולים קל יותר. יש הבדל ענק בכמות החולים שרואים ביום.
4- אחרי שביתת הרופאים הקודמת יצא חוק שרופא חייב לקבל מנוחה בזמן תורנות של 26 שעות מה שנקרא נימנום שחייב להיות מינימום שעתיים. אם יש אפשרות. בשנים האחרונות ההנהלה של בית החולים התחילה לשים על זה דגש יותר וממש לדרוש את זה. אני זוכרת תקופה שהייתי מדווחת בסוף תורנות כמה ישנתי ובאיזה שעות ואם לא ישנתי הייתי צריכה להסביר. עכשיו היו תורנויות שלא ישנתי בכלל וזה קורה לפעמים אבל בדרך כלל אני מגיעה לשעתיים שמגיעות לי. זה גם הזמן שהמזכירה לא תתקשר והאחות תגיד למי שמגיע למיון לחכות (אם זה לא דחוף כמובן. תיזכר לנצח התורנות שבה נכנסתי לחדר בשעה שלוש וחצי אמרתי לעצמי איזה כייף שעתיים שינה ובשניה שסגרתי את האור הזעיקו צוות לחדר טראומה ולא ישנתי דקה) כמו כן יזכרו התורנויות שניכנסתי לחדר תורן אמרתי אהה יש מיטה כמה חבל ויצאתי משם בלי אפילו לשבת. יש התמחויות שישנים יותר כי התורנויות פחות עמוסות ובלילה יש להם פחות עבודה. למשל רפואת עור, עיניים, פלסטיקה לפעמים. יש התמחויות שהם מלא מתמחים בתורנות (גניקולוגים עושים איזה 4-5 תורנים ועוד בכיר) אז יש יותר אנשים לחלק. הנחת היסוד לפני כל תורנות היא, אני לא אשן הלילה. אם יוצא לישון מעולה.
5- כל עשור בערך פותחים את הסכם הרופאים ואז כמקובל עושים שביתה וסוחטים את משרד הבריאות שישלם עוד כסף. מי שמנהל את העניין זה הר״י (הסתדרות הרופאים בישראל ) והגוף שמייצג את רוב הרופאים. היות ויש הסתדרות בשם אפשר להבין מה האינטרסים שלהם ואיך הם פועלים. ניסיון העבר מראה שכל פתיחת הסכם התנאים משתנים.
פעם היו תורנויות של 36 שעות . היום רק 26 וזהו.
לא היה יום מנוחה על חשבון שישי. ז״א אפשר לעבוד שבוע רגיל לעשות תורנות בשישי (הולכים הביתה בשבת) ואז לחזור לעבודה בראשון לעוד שבוע שלם ורגיל. היום יש יום באמצע השבוע שהוא חופש במקום היום שישי שהייתי תורנית בו וזה נחמד.
יש תורנויות מומחים שזה בערך 6 שעות משלוש ועד תשע שבה מומחה צעיר נשאר בבית חולים לכל מיני עבודות מיון / מחקר / מה שהוא רוצה וזה גם מההסכם האחרון
בהסכם האחרון הכניסו את מענקי הפריפריה - מענק של עד 300 אלף שקל למי שבוחר להתמחות במקצוע לא מבוקש בפריפריה. כמובן שזה יצא עקום (כי מדובר על הסתדרות) ויצא שאנשים שעושים פלסטיקה בהעמק בעפולה קיבלו מענק על מקצוע בפריפריה ומרדים שעושה התמחות באיכילוב קיבל מענק על מקצוע לא מבוקש.
היום כמעט כל המקצועות מבוקשים ובאמת שקשה למצוא תקן כמעט בהכל.
1. התשוקה הדרושה שאת מדברת עליה - היא חיונית בתהליך הקבלה או בזמן הלימודים?
2. הסבל שאת מדברת עליו - רק בהתמחות או גם במהלך הלימודים?
3. אז את טוענת שהמסלול האורך שווה או לא שווה את זה? מצד אחד את מתארת סבל ומצד שני את אפילו לא מומחית ואומרת שאת לא מתחרטת על הבחירה ברפואה. סיכוי סביר שכשתהיי בכירה, תגידי תודה על הבחירה כי יהיו לך חיים נוחים מאוד, ואפילו תוכלי להתעשר.
4. איזה התמחויות כן שוות את זה? אלה שאמרת שהיית בוחרת בהן אם היה לך את הידע שיש לך היום

1. התשוקה הדרושה שאת מדברת עליה - היא חיונית בתהליך הקבלה או בזמן הלימודים?
2. הסבל שאת מדברת עליו - רק בהתמחות או גם במהלך הלימודים?
3. אז את טוענת שהמסלול האורך שווה או לא שווה את זה? מצד אחד את מתארת סבל ומצד שני את אפילו לא מומחית ואומרת שאת לא מתחרטת על הבחירה ברפואה. סיכוי סביר שכשתהיי בכירה, תגידי תודה על הבחירה כי יהיו לך חיים נוחים מאוד, ואפילו תוכלי להתעשר.
4. איזה התמחויות כן שוות את זה? אלה שאמרת שהיית בוחרת בהן אם היה לך את הידע שיש לך היום

1- אחרי שמתקבלים ללימודים המסלול יחסית זורם ואחוז הנשירה מאוד נמוך. השאלה מתקבלים לאן. למי שנוסע לחול יש הרבה פחות קושי להתקבל אבל יש את הקושי של המרחק. ועדין אחוז הנוטשים נמוך מאוד. מי שמצליח להתקבל לארץ ויש כאלה שעושים את זה אחרי 10 פסיכומטרי, אני מניחה שזה קושי מסוג אחר שאישית לא יכולתי לעמוד בו. אז אם אתה מחליט להתאבד על הקבלה ללימודים וזה בכלל לא קשור לאהבת אדם או רצון לעזור לאנשים אלא החלטת שאתה רוצה ללמוד רפואה ואתה עושה את זה.
2- הלימודים היו אחלה וממש נהנתי.אני חושבת שלימודי הנדסה שדורשים הבנה של הליכים מסובכים הרבה יותר קשים. סבל רק בהתמחות. יותר נכון לחץ נפשי והתורנויות הן באמת ובתמים סיוט שאין לתאר אותו. גם תחושת העייפות שנגררת ולא עוזבת בכלל. וגם המטלות האין סופיות והביקורת שכל היום מקבלים. זה לא נעים וממש קשה. דווקא בהתמחות יש אחוז נשירה מאוד גדול ואנשים כל הזמן מחלפים בתי חולים, מקצועות, פורשים מקליניקה למשהו אחר.
3- שווה את זה בשביל משכורת גבוה ? לא, יש עבודות הרבה יותר נחמדות עם הרבה פחות לחץ וסבל נפשי. זה שמרווחים טוב לא היתה בשום אופן הסיבה שבחרתי ללמוד רפואה.
4- עיניים התמחות ממש נחמדה קלה עם תורנויות נורמליות ותנאים טובים. זה גם ניתוחים (מה שאני אוהבת ממש) וגם קל יותר. בסוף פוטנציאל השכר הוא עצום. אונקלוגיה עוד התמחות ממש נחמדה רק מאוד קשה נפשית לעבוד כל היום עם אנשים שעומדים למות. מצד שני יש להם מיליון שנה לכל מטופל, תקציב אין סופי עם טיפולים חדשנים מענינים וטובים. רוב המחלקות האונקולוגיות הן מחלקות קטנות והלילות שלהם אחלה. גם עושים פחות תורנויות. אם אתה מדבר על פוטנציאל שכר ... ואו אין מילים. פתולוגיה ממש מעניין אין מטופלים אמיתים רק דגימות מעבדה. תורנויות לא בטוחה בכלל שיש להם התמחות קצרה. בריאות הציבור אין תורנויות בכלל אין בית חולים בכלל ולמרות ששם עלה לכותרות בגלל הקורונה עד עכשיו היו להם חיים טובים קלים ונוחים. כל יום יוצאים ב2 הביתה. מידי פעם פוסט בכנס. חולשים עם מאגר המידע הבלתי נגמר של משרד הבריאות והקופות הכי גדולות. שבחרתי התמחות לא חשבתי על הדברים האלו, חשבתי על מה אני רוצה לעשות ומה מעניין אותי . חשבתי שההתמחות היא תקופה שתיגמר ויהיה קשה אבל אני אסתדר. כמו שאני חושבת על כל דבר. לא היה לי מושג ירוק איך זה באמת.

לא הבנתי איך זה עונה על השאלה לגבי הוספת תקנים בבתי חולים. טוענים שיש מחסור בתקנים אז מי מחליט על תוספת ומה האינטרסים שלו לא להוסיף?
תקנים אמורים להיות לפי מספר אוכלוסיה. למשל 10 פנימאים על כל מאה אלף תושבים (סתם זרקתי מספר לא קשור). בישראל בגלל גידול האכלוסיה וכו יש נגיד 5 פנימאים על כל 10. אז כולם הולכים ובוכים שחייבים עוד תקנים. במציאות משרד הבריאות לא רוצה לשלם על התקנים והרופאים הבכירים שמנהלים את המחלקות, לא ממש רצים לחפש לעצמם תחרות . מי מונע הוספת תקנים ? משרד הבריאות וגילת הרופאים. למה ? משרד הבריאות לא רוצה לשלם, הגילה לא רוצה תחרות.

במציאות משרד הבריאות לא רוצה לשלם על התקנים והרופאים הבכירים שמנהלים את המחלקות, לא ממש רצים לחפש לעצמם תחרות
זה שגילדת הרופאים לא רוצה אני יכולה להבין בקושי רב (תחרות? על מה? על שכר? יוקרה? פיחסה) כי זה קורה גם בגילדת רו"ח ועו"ד.
למה הממשלה לא רוצה לשלם, את זה אני לא מבינה. יש להם תקציב להוציא לפועל וכל משרד רוצה למקסם את ההוצאה שלו (ולבקש תוספת) ואם זה מביא גם נחת לכל האזרחים - מה גורם להם לא לרצות?

תקנים אמורים להיות לפי מספר אוכלוסיה. למשל 10 פנימאים על כל מאה אלף תושבים (סתם זרקתי מספר לא קשור). בישראל בגלל גידול האכלוסיה וכו יש נגיד 5 פנימאים על כל 10. אז כולם הולכים ובוכים שחייבים עוד תקנים. במציאות משרד הבריאות לא רוצה לשלם על התקנים והרופאים הבכירים שמנהלים את המחלקות, לא ממש רצים לחפש לעצמם תחרות . מי מונע הוספת תקנים ? משרד הבריאות וגילת הרופאים. למה ? משרד הבריאות לא רוצה לשלם, הגילה לא רוצה תחרות.
יש איזו מדינה ספציפית שהיית ממליצה ללמוד בה בכדי להעלות את הסיכוי להתמחויות נחשבות?
האם מנסיונך יש באמת קושי לבוגרי חול בקבלה להתמחויוץ מסוימות?

1- אחרי שמתקבלים ללימודים המסלול יחסית זורם ואחוז הנשירה מאוד נמוך. השאלה מתקבלים לאן. למי שנוסע לחול יש הרבה פחות קושי להתקבל אבל יש את הקושי של המרחק. ועדין אחוז הנוטשים נמוך מאוד. מי שמצליח להתקבל לארץ ויש כאלה שעושים את זה אחרי 10 פסיכומטרי, אני מניחה שזה קושי מסוג אחר שאישית לא יכולתי לעמוד בו. אז אם אתה מחליט להתאבד על הקבלה ללימודים וזה בכלל לא קשור לאהבת אדם או רצון לעזור לאנשים אלא החלטת שאתה רוצה ללמוד רפואה ואתה עושה את זה.
2- הלימודים היו אחלה וממש נהנתי.אני חושבת שלימודי הנדסה שדורשים הבנה של הליכים מסובכים הרבה יותר קשים. סבל רק בהתמחות. יותר נכון לחץ נפשי והתורנויות הן באמת ובתמים סיוט שאין לתאר אותו. גם תחושת העייפות שנגררת ולא עוזבת בכלל. וגם המטלות האין סופיות והביקורת שכל היום מקבלים. זה לא נעים וממש קשה. דווקא בהתמחות יש אחוז נשירה מאוד גדול ואנשים כל הזמן מחלפים בתי חולים, מקצועות, פורשים מקליניקה למשהו אחר.
3- שווה את זה בשביל משכורת גבוה ? לא, יש עבודות הרבה יותר נחמדות עם הרבה פחות לחץ וסבל נפשי. זה שמרווחים טוב לא היתה בשום אופן הסיבה שבחרתי ללמוד רפואה.
4- עיניים התמחות ממש נחמדה קלה עם תורנויות נורמליות ותנאים טובים. זה גם ניתוחים (מה שאני אוהבת ממש) וגם קל יותר. בסוף פוטנציאל השכר הוא עצום. אונקלוגיה עוד התמחות ממש נחמדה רק מאוד קשה נפשית לעבוד כל היום עם אנשים שעומדים למות. מצד שני יש להם מיליון שנה לכל מטופל, תקציב אין סופי עם טיפולים חדשנים מענינים וטובים. רוב המחלקות האונקולוגיות הן מחלקות קטנות והלילות שלהם אחלה. גם עושים פחות תורנויות. אם אתה מדבר על פוטנציאל שכר ... ואו אין מילים. פתולוגיה ממש מעניין אין מטופלים אמיתים רק דגימות מעבדה. תורנויות לא בטוחה בכלל שיש להם התמחות קצרה. בריאות הציבור אין תורנויות בכלל אין בית חולים בכלל ולמרות ששם עלה לכותרות בגלל הקורונה עד עכשיו היו להם חיים טובים קלים ונוחים. כל יום יוצאים ב2 הביתה. מידי פעם פוסט בכנס. חולשים עם מאגר המידע הבלתי נגמר של משרד הבריאות והקופות הכי גדולות. שבחרתי התמחות לא חשבתי על הדברים האלו, חשבתי על מה אני רוצה לעשות ומה מעניין אותי . חשבתי שההתמחות היא תקופה שתיגמר ויהיה קשה אבל אני אסתדר. כמו שאני חושבת על כל דבר. לא היה לי מושג ירוק איך זה באמת.
בסופו של דבר מי שחלומו להיות עשיר הוא, רפואה היא הדרך הכי בטוחה לעשות את זה.
מכירה כאלה שעשו את זה רק בשביל הכסף ויודעת מה עלה בגורלם? שרדו?

מכירה כאלה שעשו את זה רק בשביל הכסף ויודעת מה עלה בגורלם? שרדו?
חייבת להגיד לך בכנות, לא פגשתי רופא.ה שעשו את זה בשביל להיות עשירים. אפילו לא אחד.

האם מנסיונך יש באמת קושי לבוגרי חול בקבלה להתמחויוץ מסוימות?
כן ולא. כן יש יותר קושי אבל בסופו של יום אפשר להתקבל להכל (כן כן הכל) אם רוצים מספיק עובדים מספיק קשים ומחפשים במספיק מקומות. ברור שעדיף ללמוד בארץ אם אפשר.

מבחינת מדינה מסוימת לדעתי האישית כל מדינה שהלימודים בשפה האנגלית והשכר לימוד הגיוני

חייבת להגיד לך בכנות, לא פגשתי רופא.ה שעשו את זה בשביל להיות עשירים. אפילו לא אחד.
יש אפשרות שתשלחי לי הודעה בפרטי? בגלל שאני משתמש חדש אני לא יכול לשלוח לאחרים

עוד התייחסויות להשפעת הטכנולוגיה על עולם הרפואה? האם אתם חושבים שההתפתחויות יגרמו לכך שיוקרת המקצוע והשכר בו ייפגעו? יצטרכו פחות רופאים? אני מסתכל 50 שנה קדימה. לוקח בחשבון שהכל יהיה בגדר הימור.

ובלי קשר - לדעתכם אנחנו הולכים לראות את שכר הרופאים עולה בישראל?

נערך לאחרונה ב:
@bilrd
אתה שואל כל הזמן על השכר, אבל כבר ענו לך. זה נראה כאילו אתה רק מחכה לשמוע את מה שאתה רוצה. אז כן, מהדיון פה אפשר לסכם שרפואה זו השקעה כלכלית משתלמת, בין אם השכר הוא 30k או 70k.
אבל מה שכתבו לך כמה פעמים זה שלא הולכים ללמוד רפואה רק בשביל השכר. זה לא שווה את זה. הקבלה,הלימודים, ההתמחות. מסלול של 6 שנים ואחכ עבודה שוחקת שיכולה להזיק לבריאות הנפשית (אתה עד להרבה דברים קשים)... אם זה לא משהו שאתה *רוצה* לעשות, גם 60 אלף שח בחודש לא שווה את זה.

לא קראתי את כל התגובות. אבל מבחינת כסף, זה המקצוע שכיר הכי ריווחי שאני יכול לדמיין בכלל.
סתם דוגמא, שלדעתי מייצגת רופא לא עילוי, אבל טוב -
גניקולוג פרטי, מומלץ אבל לא מהטופ בארץ, סקירת מערכות חודש שישי, 15 דקות - 2000 שח.
צריך לקבוע תור 3 חודשים מראש, תמיד מלא במדינה המכוונת ילדים שלנו.
אורטופד פרטי, אבחנה לצילום סי טי, פגישה של בערך 15-20 דק - 800 שקל פגישה. צריך לקבוע תור חודש מראש.
רופא עור פרטי, פגישה לבדיקת שומות, בערך 10 דק פגישה ויעוץ - 900 שקל פגישה. תור גם בערך חודש מראש.
המחירים האלה גורמים לי להעריך את הבריאות שלי.

עוד התייחסויות להשפעת הטכנולוגיה על עולם הרפואה? האם אתם חושבים שההתפתחויות יגרמו לכך שיוקרת המקצוע והשכר בו ייפגעו? יצטרכו פחות רופאים? אני מסתכל 50 שנה קדימה. לוקח בחשבון שהכל יהיה בגדר הימור.
ממש לא. אם כבר, הקורונה רק חשפה שאנחנו צריכים הרבה יותר רופאים בארץ ובעולם ממה שיש עכשיו.
כולם צריכים רפואה. ואנחנו חיים בעולם שבו תוחלת החיים עולה והאוכלוסיה של כל היבשות - חוץ מאפריקה - מזדקנת.
שווה ללמוד עכשיו רפואה? בהחלט. כנ״ל גם לגבי השקעות בחברות שבתחום הרפואה - לטווח הארוך מאוד. אוכלוסיה זקנה תצטרך יותר שירותים רפואיים, תרופות, מכשירים... (לא מייעץ ולא ממליץ)
ובלי קשר - לדעתכם אנחנו הולכים לראות את שכר הרופאים עולה בישראל?
הוא לא מספיק גבוה בשביל לפתות אותך?
זה נכון שמתמחים מרוויחים גרוע, אבל כל הקטע ברפואה זה שאתה מתחיל לראות כסף גדול (מאוד) בגיל יחסית מאוחר, לשאר המקצועות.

את השאלה של פותח השרשור יש לחלק למספר חלקים
1- הלימודים
2- ההתמחות
3- האופק הכלכלי

לימודים - קשה להתקבל בארץ , 6 שנים הכל נכון. אם לומדים בארץ אפשר לעבוד כמתרגל / במעבדות וכו אפשר להסתדר השכר לימוד הוא אונברסיטאי ולא פרטי וזה ממש לא חיים של רעב על צוואר המשפחה . אפשר ללמוד בחול (אני למשל) ואז ההקרבה הכלכלית גבוה יותר. אפשר לעבוד גם בחול בזמן הלימודים , יש לי כמה וכמה חברים שעבדו באל על והרויחו משמעותית יותר מההוצאות שלהם. לרמה של קנו דירה שם חיו עם רכב צמוד וכו. יש חברים שההורים מימנו את כל החיים שלהם שם , לרבות ילדים בחינוך פרטי. כל משפחה ומה שהיא יכולה.

2- ההתמחות. לא חושבת שיש משהו גרוע יותר מהתמחות. באמת סבל שלא יתואר. כל ! המקצועות עמוסים בימינו. יש יותר מידי רופאים ופחות מידי תקנים להתמחות . יש סיבה טובה כי אחרי ההתמחות יש אממ מומחים ואז יש הצפה בתחום מה שקורה עכשיו עם כל הכירוגיות הקטנות וגם הגדולות האמת. כולם כמובן רוצים פלסטיקה עור ואאג ( בשביל השליחות אני בטוחה) ולכן יש תור קומבינות וכו. אחרי שמתקבלים להתמחות מדובר על שנים מאוד קשות בבית חולים תורנויות של 26 שעות שבהם ישנים לפעמים שעתיים לפעמים אפס וזה ממש לא כייף. שלא נדבר על הלחץ הנפשי והפיזי בניהול מיון , מקרים מורכבים של טראומה, טלפונים בלי הפסקה, חולים על הדלת שכל שניה מפריעים וקוטעים את חוט המחשבה, ריצות למחלקה בגלל חולה שהדירדר או סתם כי האחות לא רוצה לעשות עירוי או לשים קטטר . בקיצור בתורנות הכל עליך וזה מאוד קשה מתיש ומעייף. בזמן הזה חייבים להיות חדים הלא מטפלים באנשים והטיפול צריך להיות מושלם ואין מקום לטעויות. אין זמן לאכול (חלילה) או לפעמים לעשות פיפי. הדבר היחיד החיובי זה שזה ניהיה קל יותר עם השנים כי מתרגלים והזמן טס אז בדרך כלל התורנות עוברת לי מהר.
אם הייתי חוזרת בזמן הייתי אומרת לעצמי, ההתמחות זה הדבר הכי קשה שאת תעשי אי פעם. זו תקופה ארוכה (בין 4-7 שנים). זו תקופה קשה בזמן הקריטי של הקמת משפחה (30 בדרך כלל)

3- אופק כללי.
אני מתמחה במקצוע כירוגי בבית חולים במרכז הארץ. כל מה שאני כותבת עכשיו מבוסס על תלושי המשכורת האישים שלי ועל חברים שנתנו לי לראות בעיניים את התלוש שלהם. לרבות מומחים שאני יודעת בוודאות כמה הם מרווחים ממקור ראשון.
סטאז - שנת חובה אחרי הלימודים כתנאי לקבלת תואר MD . מדובר על שנה שלא עושים בה כלום (רציני) וצריך לעשות 4 תורנויות בחודש חובה. אישה בהריון ? ברכותי 5 חודשים בלי תורנויות בכלל.
ראיתי שמישהו כתב שכר מעליב. ממש לא נכון אחלה משכורת בשביל לעבוד 8 שעות ביום (180) בחודש רוב הזמן לא לעשות כלום ולהיות חסר כל אחריות. בתורנויות אי אפשר לכתוב הוראות לתרופות אי אפשר להיות באמת אחראי על המטופלים או לקבל כמעט שום החלטה. בעיקר עוזר רופא מדופלם והזמן ללמוד מייומניות חשובות להמשך כמו להכניס קטטר או לקחת דמים או לעשות אקג בלי לסבך את כל החוטים.
משכורת עם 4 תורנויות חובה 9000 בחודש לערך. יש תוספות פריפריה , יש אפשרות לעשות עוד תורניות או חצאים וכל מיני קומבינות. לדעתי זו שנה שלא שווה לשים עליה שום משקל לגבי ההחלטה העתידית של לימודי רפואה ואני מסתכלת עליה כשנת חובה מהתואר בה במקום לשלם לאוניברסיטה ולגור בחול גרתי בארץ ושילמו לי.

התמחות . שכר שעתי 42-51 שקלים לשעה תלוי בית חולים מדינה, עיריה, כללית ,פריפריה וכו . תורנות מיון (גם פנימאים ורופאי ילדים עושים תורניות מיון) 1300 לערך. סופש סביב 2000. בדרך כלל לא משלמים שעות נוספות (כי אין כסף למערכת אז תעבדו בחינם ) וגם אם כן יש הגבלה. ססיות - ניתוחי אחר צהריים (בעיקר לתחום כירוגי אבל יש גם בהדמיה למשל) משלמים פר מקרה. סביב 500-1000 תלוי איזה תחום כירוגי . אם הניתוח קצר (שעה) אפשר לעשות 5 מקרים ולעשות 4 ססיות בחודש המשכורת עולה משמעותית.
אני אישית עושה רק תורנוית מיון (על מחלקה משלמים פחות) ועושה 6 לחודש ועוד בערך 4-6 מקרים של ססיה בחודש. הנטו שלי (אין לי מושג מה הברוטו) יוצא בין 15000-17000 תלוי כמה חגים היו סופשים עשיתי וכו.
לדעתי האישית מדובר על משכורת מכובדת לחלוטין שאפשר לחיות איתה בכבוד ואפילו לחסוך (אנחנו בכל זאת בפורום של הסולידית)
באמצע ההתמחות עושים מבחני שלב. אחרי שעוברים את המבחן אפשר לצאת לפרטי. מדובר על מוקד רפואה דחופה במקרה (תקף גם להתמחות בילדים / פנימית ) אפשר גם טרם ביקורופא וכו. שכר בין 100-300לש אני יודעת שיש טווח ענקי כי יש שיטות תימחור שונות. לפשטות העניין פנימאי שרוצה לעבוד בטרם וסיים שלב א יקבל סביב 150 לשעה. תעבוד הרבה מעט תלוי בך. יש מוקדים שמתגמלים לפי פעולה רפואית (הנחת תפר למשל , ניקוז אבסס) ואז מתוגמלים גם שעתית וגם פעולה. השכר עולה מאוד. אפשר לעשות שכר של תורנות מיון ב4 שעות.

סיימנו התמחות. השבח לאל

שכר אחרי ההתמחות. השמיים הם הגבול.
שכר בית חולים הוא כמובן מעליב ולא נחשב לכלום ונראה כמו 10000 לחודש. בלי כונניות. עם כונניות קצת עולה אבל לא בהיסטריה.

מרפאה פרטית (קופת חולים) לכירוג - מקבלים 100 שקל לראש לערך. רואים בערך 4-5 מטופלים לשעה ואז מעלים את הקצב ל5-6. עובדים בין 4-6 שעות ביום בדרך כלל 4 ימים בשבוע. זו משרה מלאה בקופת חולים . 40 אלף שקל ברוטו . מדובר על שבוע עבודה של 24 שעות ומשכורת מכובדת לגמרי. אפשר לעבוד 48 שעות שבועיות (לא יודעת כמה עובד מהנדס תותח על חלל אבל מרגיש לי שיותר) ולהרוויח 80 אלף לחודש. רופא הכי רגיל בעולם. אפילו לא אחד טוב.
לא מדברת על כירוגים גדולים, לא מדברת על ניתוחים כל היום באסותא. מדברת על כמה שעות עבודה ביום על מנת שבשאר הזמן אפשר להנות מהחיים ועדין להתפרס בכבוד. אין דד לין אין מבחנים אין שום דבר מלחיץ. חיים שקטים נחמדים ורגועים. באה לעבודה בבוקר אחרי קפה רואה את המטופלים שלי הולכת הביתה אחרי כמה שעות וזהו. אין סופשים אין תורניות יש יום אחד חופש קבוע. זו לא אגדה אורבנית אלו החיים של רוב הרופאים.

רופא משפחה מרפאה (מומחה) תלוי בגודל התיקיה. כמובן שאפשר להגדיל את מספר החולים שאחראים עליהם (תיקיה) ואז לקבל יותר. בין 30-50 נטו לחודש. כן אני רצינית. חמש שנים אחרי ההתמחות.

ייעוץ כירוג מומחה דרך ביטוח פרטי (ייעוץ לא ניתוח לא פעולה לא כלום) . המטופל לא משלם כלום לפעמים מגיע דרך המושלם , מכבי שלי וכו. מומחה צעיר 500 שקלים ל20 דקות. מומחה ותיק ואללה השמים הם הגבול. המקובל זה לקחת 500 מהמטופל והביטוח משלים עוד 1500. ז״א 2000 שקל לעשרים דקות עבודה. טוב נו חצי שעה.

חוות דעת משפטית. יש כמה סוגים חוות דעת מטעם עורכי הדין (העורך דין מפנה את הלקוח שלו לרופא ) סביב 8000 שקלים. מדובר על כמה שעות עבודה (לבדוק את המטופל לכתוב מכתב מאוד ארוך ומפורט עם כל ההיסטוריה בצורה מסודרת לפעמים זה יכול לקחת שעות) .
חוות דעת מטעם בית המשפט. בית המשפט בוחר רופא שהוא רוצה מתוך מאגר שיש לו והתובע מחויב להגיע לרופא הזה ולקבל את חוות הדעת שלו. משלמים קצת פחות אני חושבת סביב 6000. יש לי מכר שיושב בערב מול המחשב מחפש חוות דעת שבא לו לעשות (מיקום גאוגרפי שמתאים לו או מטופלים שנראים לו לא מסובכים מידי) בוחר אותם ועושה בערך 10-15 בחודש. שאר הזמן הוא תורם לקהילה ורואה מטופלים 4 שעות ביום פעם בשבוע על מנת לא לאבד לחלוטין את היכולת הקלינית .
חוות דעת עושים כולם. כירוגים, רופאי משפחה, פנימאים, פתולוגים, כולם.

ניתוחים בפרטי - פעם פיסגת השאיפות של כל רופא על פני האדמה, היום בור שחור שכולם מתחילים לשנוא. היי חוק ההסדרים. פעם היה אפשר לעשות ניתוח לבקש עליו מיליון שקל והחברת ביטוח היתה משלמת. באה המדינה להציל את הרפואה הציבורית ואמרה לא לא לא. מעכשיו יש לכל ניתוח מחיר (אותו קבעו החברות ביטוח הפרטיות, כל מי שהגיע עד לחלק הזה במגילה שלי להעמיד פני מופתעים) . אז במקום לקחת 120 אלף על ניתוח לב פתוח כי זה הרופא הכי טוב בעולם, עכשיו כל רופא רגיל יקבל 50 אלף. שוין. איזה מזל. קיצר חוק ההסדרים די רצח את הרפואה הפרטית מבחינת ניתוחים וזה הרבה פחות שווה היום לאתר מטופל לניתוח במרפאה, לעשות לו את הניתוח לטפל בכל הניירת / שירותי מזכירות / סיבוכים / ייעוצים אחרי / ביקורת אחרי לבד. אם מבודדים את זה לשכר שעתי זה לא שווה.
בתחום שלי היה מקובל לקחת 20-40 אלף לניתוח בפרטי. היום אפשר לעשות את הניתוח הזה בדיוק באסותא לבחור את המנתח לבד לשלם 5000 שקלים וזהו. רוב הבכירים שלי הפסיקו לנתח בפרטי ועברו לחות דעת , פנסיה מוקדמת, ייעוצים, מרמור כללי על איך גנבו להם את המדינה.

לסיכום . רופאה זה מקצוע מדהים יפה מעניין ומיוחד מאוד. אני בדרך כלל לא זוכרת את המקרים הטובים , אני לא זוכרת את האבחנה הטובה שעשיתי, את החיים שהצלתי, את החיים ששיפרתי , או את הניתוח המושלם שיצא לי.

אני זוכרת את הסרטן שאיבחנתי לבחור בן 26 במיון ואחרי 3 שבועות הוא מת. את הבת 54 שהגיע עם כאבי בטן ומסתבר שהיה לה גידול שהיא לא שמה לב אליו ואחרי כמה שעות היא נכנסה לשוק המורגי, ניתוח חירום וחודש שלם בטיפול נמרץ עד שהיא מתה, את הילד שהגיע עם דלקת קרום המוח מת מהבית , את הילדה הקטנה שנחנקה מבלון שהיא בטעות בלעה ולא היה אף אחד שכבר יכל לעזור לה. את הילד שישב מולי ואמר לי שבגלל מאבק משמרות אבא שלו שלח בריונים להרביץ לו ולכן יש לו פגיעת ראש. ואת זה שהרווחה אמרה לי כן כן אנחנו מכירים. ואין פיתרון. את הניצול שואה הנחמד שנכנס לניתוח שיגרתי והלך והסתבך ובילה חודשים במחלקות השונות בבית החולים עד שהוא מת ביסורים מורדם מונשם לא ידוע איפה הוא עם פצעי לחץ בכל מקום. את הבן 30 שאחרי הניתוח שלו אמר לי כל יום שהוא אופטימי והוא יוצא מזה והלך כל הזמן במסדרון להראות שהוא חזק ומתאושש ואז מת מסיבוך של הניתוח (לא רשלנות סיבוך. יש הרבה כאלה). זוכרת את המהדנס בניין שנפל לבור באתר בניה, ומגבר עם משפחה הפך להיות לצמח לשאר חיו המסכנים. זוכרת את הבנים שלו יושבים ליד המיטה שלו כל יום לא מפסיקים לבכות והוא שוכב שם מורדם מונשם עם חצי גולגולת מפורקת אפילו לא מסוגל למצמץ להגיב להם שהוא נמצא. ואני זוכרת את זה לנצח וכל יום. אני כמובן זוכרת את הכל הטעויות שעשיתי ולפעמים בלילה חושבת מה לעזעזל חשבתי לעצמי ולמה זה קרה ואיך אפשר שזה לא יקרה יותר לעולם.
זה רפואה, לא הכסף שאפשר להרוויח.
מצטער אם עבר זמן רב, אבל סטודנט לרפואה וגם בהתלוות לרופאים מעולם לא היה פירוט כזה מדויק של הדברים. קודם כל תודה רבה!
אפשר לשאול באיזה תחום כירורגי מדובר לגבי העבודה של 4-6 שעות ביום בקופה? האם יש רופאים שבאמת מתנהלים ככה? בהתלוות שלי לכירורגים(טראומה) הם עובדים בבית החולים ואז אחה''צ משלימים הכנסה בססיות, תורנויות ואחה''צ בקופות. התלוננו על השכר וכמובן שכל הרופאים שדיברתי איתם התלוננו על העומס גם בתור מומחים.

באיזה תחום כירורגי מדובר לגבי העבודה של 4-6 שעות ביום בקופה
עד כמה שידוע לי כל התחומים משלמים לכירוגים את הסכומים הנל וכולם עובדים את אותם שעות. כמובן שמקבלים עוד תשלום על פרוצדות כל אחד והפרוצדורה שהוא עושה. לצערי אין לי מידע מקיף בנושא כי אני מכירה את הפרוצדות שאני עושה בעיקר ופחות תחומים אחרים.

כירוג טראומה זה מקצוע של בית חולים והם אכן משלימים הכנסה בחוץ אבל הם נחשבים למתקשים להרוויח כי באמת המקצוע שלהם זה לשבת לחכות לטראומה והשכר שלהם לא גבוה. כמו כן לא צריכים הרבה מהם אז זה מקצוע כזה כמו טפנצ מאוד ספציפי ושמאוד קשה להישאר בו לנצח באמת צריך לאהוב את זה. ז״א עד איזה גיל תקבל טלפונים בשלוש בלילה שיש פצוע ירי ותטוס לבית חולים... זה ניהיה קשה.

כולם מתלוננים על השכר (בכירים מתמחים כולם) בעיקר בקטע של למדתי והוכשרתי כל כך הרבה שנים מגיע לי יותר. אני נגד גישת המגיע לי באופן כללי ויותר בגישת ואללה משלמים לנו טוב אפילו מאוד, יש לנו אפשרות של פרנסה בעוד אפיקים חלקם בהחלט לא מאוד כייפים אבל ואללה אלו החיים. באמת שבתור מתמחה אני חושבת ש15-17 אלף שקל בחודש זו משכורת סבירה ביותר (נטו) כן אני עובדת יותר שעות מאנשים אחרים אבל זו המציאות, רפואה זה מקצוע שוליתי ככל שנחשפים ליותר יודעים יותר לומדים יותר וברגע האמת מטפלים יותר טוב בחולים שלנו. המטרה העיקרית של המקצוע.

סטודנט זו אחלה תקופה תהנה כמה שאתה יכול ואל תקשיב יותר מידי למה שאומרים לך (גם אני) בעיקר לא למירמור (במיוחד אני) נסה להבין כמה שיותר מהר איפה ובמה אתה רוצה להתמחות ותעשה כל מה שאתה יכול על מנת להגיע לשם.

יצא לי לעבוד בשני התחומים, אם פות'ש הוא מוזמן לפנות בפרטי.
נקודת המבט האישית שלי:
רפואה - מעניין ולא כיף.
הייטק - כיף ולא מעניין.

בטווח הארוך כנראה שהעניין מנצח, אבל שוב, זה תלוי נטייה אישית. לרוב העוסקים במקצועות הטיפוליים יש פנטזיות של הצלת הזולת או רצון עז לטפל בזולת ממניעים אלטרואיסטיים (לכאורה) שקשה להם להתעלם מהם. הכרתי מהנדסים, חקלאים, מורים, עובדים סוציאליים, קצינים בצבא שהגיעו לעשות הסבה לרפואה (יש די הרבה מסלולים היום, שניים בארץ לפחות ובחו'ל עוד כמה) גם בגילאים מאוחרים. האם זה תקין או בריא? אין לדעת.
ראיינתי פעם מישהי לקבלה ללימודי רפואה שכבר עובדת כפרמדיקית במדא, מצילה חיים מדי יום. שאלתי אותה מה חסר לה, ובפיתולי התשובות הסתתרה התשובה של 'פרסטיז', שזה גם כנראה חלק גדול ויפה מאוד של המקצוע (הרי אפשר במקום ללמוד סיעוד, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה ועוד ועוד)

המשפט הידוע של הרופאים המבוגרים (כשמתלוננים על התנאים בפניהם) היא שרפואה זה לא מקצוע, זה דרך חיים. בשונה מהייטק, או כמעט כל עבודה אחרת. קשה מאוד לבחון את זה רק בפרספקטיבה כלכלית כי כמובן שעדיף לעבוד בגוגל או להקים סטארטאפ או לפרוש בגיל מוקדם עם פנסיה סולידית.

המשפט הידוע של הרופאים המבוגרים (כשמתלוננים על התנאים בפניהם) היא שרפואה זה לא מקצוע, זה דרך חיים. בשונה מהייטק, או כמעט כל עבודה אחרת. קשה מאוד לבחון את זה רק בפרספקטיבה כלכלית כי כמובן שעדיף לעבוד בגוגל או להקים סטארטאפ או לפרוש בגיל מוקדם עם פנסיה סולידית.
ואצל הרופאים הפחות מבוגרים יש יזמים שמקימים סטרטאפים שעושים את העולם לטוב יותר.
אגב, אני לא בטוח שאם תשווה את שכר הרופא לשכר איש ההייטק שעובד בגוגל כששניהם באותו אחוזון מתוך כלל העובדים במקצוע שלהם , מי ירוויח יותר.

נערך לאחרונה ב:
ואצל הרופאים הפחות מבוגרים יש יזמים שמקימים סטרטאפים שעושים את העולם לטוב יותר.
אגב, אני לא בטוח שאם תשווה את שכר הרופא לשכר איש ההייטק שעובד בגוגל כששניהם באותו אחוזון מתוך כלל העובדים במקצוע שלהם , מי ירוויח יותר.
כן, אבל עדיין אחוז מבעלי הרשיון שלא עוסקים בתחום נשאר יחסית דומה. אולי פעם היו הולכים לנהל בית ספר (כמו ד'ר עודד הרשקו ) או לעסוק בשוק ההון.

לא הבנתי את המשפט השני, לצערי.

כן, אבל עדיין אחוז מבעלי הרשיון שלא עוסקים בתחום נשאר יחסית דומה. אולי פעם היו הולכים לנהל בית ספר (כמו ד'ר עודד הרשקו ) או לעסוק בשוק ההון.

לא הבנתי את המשפט השני, לצערי.
התכוונתי שבעלי הדחף היזמי יפנו לכיוון הזה בין אם למדו מדמח ובין אם רפואה.
במשפט השני התכוונתי שנכון שכלכלית עדיף לרופא הממוצע לעבוד בגוגל, אבל זה נכון גם למהנדס הממוצע. נניח למשל שכר עובד גוגל נמצא למשל באחוזון ה95 יחסית לשכר כלל עובדי ההייטק, לא בטוח שהוא מרוויח יותר מרופא שהשכר שלו נמצא באחוזון ה 95 מתוך שכר כלל הרופאים.

נכון. אבל זה גם מעניין כי הנדסה יותר קל למדוד אובייקטיבית - ראיונות עבודה, פרוייקטים של קוד פתוח, המלצות וכו'.

מבנה ההעסקה והלימודים של הרופאים והמוסד שהם עובדים בו מכתיב את השכר שלהם, בכל תחום ובין התחומים (למשל, רופאי משפחה בפריפריה מרוויחים יותר מעמיתיהם במרכז, לעומת חוות דעת פרטיות של US שיותר רווחות). המינוי שמקבלים ל'כל החיים' של מנהל מחלקה או מנהל יחידה בבית חולים במרכז, הוא זה שמקפיץ את האדם (בדרך כלל לשאר הקריירה לאחוזון) ואני לא בטוח כמה זה אובייקטיבי.
אבל זאת שאלה נפרדת לגמרי- איך יודעים שהרופא שלך הוא רופא טוב? קשה מאוד לדעת, לכמת ולהשוות (ואני אומר את זה כמישהו שבא מהתחום, מחוויות של בני משפחה בתחומים שאני לא בקיא בהם)

היא שרפואה זה לא מקצוע, זה דרך חיים.
בול, עם הסתייגות. זה נאמר ע״י רופאים ותיקים שלא בטוחים במאה אחוז כמה ילדים יש להם, והיו גרים בבית החולים ופעם בחודש הולכים הביתה להתקלח ולוודא שהכתובת לא השתנה ובטעות עברו דירה בלי להגיד להם. היום הגישה התחילה להיות יותר על איכות חיים ושילוב של הרפואה עם החיים האישים. יותר נכון התעקשות על אופציה לקיום חיים אישים. מגיע כמובן רק מהצעירים של המערכת .
איך יודעים שהרופא שלך הוא רופא טוב?
אין שום אפשרות לדעת. היום הכל יחסי ציבור מוניטין שלא מבוסס על שום דבר ולפעמים מבוסס על נחמדות של הרופא. טעות קריטית בחיפוש איש מקצוע לטפל בבריאות שלך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין שום אפשרות לדעת. היום הכל יחסי ציבור מוניטין שלא מבוסס על שום דבר ולפעמים מבוסס על נחמדות של הרופא. טעות קריטית בחיפוש איש מקצוע לטפל בבריאות שלך.
+1.
אם כי חוסר נחמדות בהחלט הופך רופא לפחות מקצועי, בעיני.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F לימודי רפואה בגיל מאוחר - האם רעיון טוב? התפתחות אישית 32
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
H לימודי רפואה התפתחות אישית 6
amit יש רופאים בקהל? שאלה לגבי לימודי רפואה אוף טופיק 18
ס לימודי סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
JBUZZ לימודי מדעי מחשב/הנדסה באנגלית --> מכירים/המלצות? התפתחות אישית 5
G לימודי חשבונאות בשילוב כלכלה התפתחות אישית 2
Y לימודי מסחר יומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
I לימודי משפטים בנוסף לראיית חשבון התפתחות אישית 0
A השוואה בין תכניות לימודי Data Science התפתחות אישית 1
M לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב או בבר אילן? התפתחות אישית 9
כ פרדוקס לימודי השקעות שוק ההון 6
O לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני התפתחות אישית 6
אוהד יהודה חומר לימודי על מסחר באופציות שוק ההון 5
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 9
G לימודי שוק ההון שוק ההון 17
ד לימודי ניהול באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 21
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
ג לימודי תואר ראשון בדברצן-הונגריה אוף טופיק 19
הפרופסור לימודי המשך בטכניון.. או? התפתחות אישית 12
ה מוסד לימודי לקורס תכנות התפתחות אישית 1
C לימודי מדעי המחשב - מעבר לירושלים התפתחות אישית 11
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
I לימודי עבודה סוציאלית - גם סוציאלי לכיס? התפתחות אישית 7
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
C התייעצות לגבי לימודי חשמל/אלקטרוניקה התפתחות אישית 5
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
S לגבי אופק תעסוקתי לאחר לימודי סטטיסטיקה וכלכלה התפתחות אישית 9
ה עם מה לשלב לימודי סטטיסטיקה התפתחות אישית 23
F לימודי כלכלה בבן גוריון/העברית התפתחות אישית 1
P מרכז לימודי מתמטיקה - מחפש שותף התפתחות אישית 4
Y לימודי ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני התפתחות אישית 14
S לימודי תעודה במדעי המחשב בפתוחה-כמה עמוס? התפתחות אישית 18
ד לימודי משפטים כדי להיות עורך דין אוף טופיק 76
O לימודי מנהל עסקים/ ניהול תיקים התפתחות אישית 0
M לימודי מסחר בשוק ההון אוף טופיק 6
L שוקלת האם כדאי ללמוד לימודי משפטים (בספיר) בשנה הקרובה? התפתחות אישית 65
מ התלבטות לגבי מסלול לימודי מדמח (אשמח לעזרה) התפתחות אישית 13
חסכונית לימודי אקטואריה התפתחות אישית 2
F שינוי קריירה להנדסת תוכנה-בוטקאמפ, לימודי תעודה או תואר נוסף? התפתחות אישית 11
Y לימודי תואר שני למורה התפתחות אישית 0
ל היי חדשה פה-על לימודי נהיגה וריטלין אוף טופיק 4
amit ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב אוף טופיק 9
M לימודי משפטים כתואר נוסף - כן או לא? התפתחות אישית 24
amidar למי שמתלבט בנושא לימודי מחשבים (מכל סוג), מומלץ להעיף מבט. אוף טופיק 2
S לימודי שוק ההון אוף טופיק 12
ש ביטוח בריאות - רפואה משלימה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ש ביטוח בריאות - רפואה משלימה צרכנות פיננסית 0
R התלבטות לימודים - רפואה או ביואינפורמטיקה התפתחות אישית 23

נושאים דומים

Back
למעלה