• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

לימודי עבודה סוציאלית - גם סוציאלי לכיס?

idangot

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם.ן

אני עוקב אחר פרסומי הבלוג בחודשים האחרונים ומנסה להדביק פערים בכל הקשור להתנהלות כלכלית והשקעות. בתקופה האחרונה חשתי שעליי לקחת פסק זמן ולהבין מספר דברים עם עצמי. עלו לי מספר שאלות כלליות גם על לימודים באופן כללי והתפיסה של לימודים בפורום, נדבך שפחות הצלחתי לשים לב בפוסטים שקראתי עד כה, וכמו כן גם שאלות פרטיות על המשך העיסוק שלי ואשמח לדעתכם הכנה והישירה.

קצת על עצמי:
בן 25, לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה-אנתרופולוגיה. כיוונתי מאז ומתמיד לעולם הטיפול ואני מיועד להתחיל בעוד מספר שבועות לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית.
בשנתיים האחרונות עבדתי בתחום שלי בהדרכה וריכוז בתחום בריאות הנפש.
כרגע עדיין אינני משקיע בתיק השקעות עצמאי, חוץ מקופת גמל אחת של כ-20K.

לגבי לימודים, האם הם נחשבים בעיני המשקיע הסולידי של הפורום כהשקעה לכל דבר ועניין? האם הם נחשבים כמשאב נחוץ ואף הכרחי?
אני תופס לימודים כהשקעה בצבירת ידע תמורת אפשרות להגברת מקצועיות ומומחיות וכתוצאה מכך גם הגדלת ההכנסה בטווח הארוך מהעבודה בהתאם (ללא קשר להשקעות כמובן).
למשל, בתחום טיפול, כאשר אנו נדרשים לעבור מסלול התמחות ארוך ומפרך כגון שנות ההתמחות והתארים הנדרשים בטיפול כפסיכולוגיה או עבודה סוציאלית, לצערנו במציאות של היום אנו נדרשים לחסוך הון לא קטן עבור לימודים (שכר הלימוד והמחייה בשנים אלו עם יכולת פחותה לעבודה) אלו שנמשכים בעשור השלישי לחיינו, אשר הוא זמן אידיאלי לחסוך הון רב ולהשקיע במקורות חיסכון שונים. כמובן שכל יכולת השקעה תלויה בהון התחלתי, ובמידה והוא נעדר, יש לצבור כל הון התחלתי למען השקעה בלימודים, שוב במיוחד בתחום הטיפולי שדורש שכר לימוד גבוה עבור שנות לימודים רבות של תארים. בטיפול במקצוע העבודה הסוציאלית, ישנו הכרח לבצע תואר שני כדי להמשיך ולהיות מטפל מוסמך בלימודי המשך של פסיכותרפיה, ומסלול זה הינו ארוך ובעיקר אינו משתלם כלכלית בשנים הראשונות שלו (ואולי אף בשנים המאוחרות שלו בעבודה סוציאלית). אני יודע שבמידה וארצה להגיע לחופש כלכלי או ליכולת לחסוך הון מספק לקראת שנים המאוחרות, אני נדרש למצוא את הדרך לחסוך כסף גם כרגע, בהינתן מצב של יכולת הכנסה מאוד נמוכה. אשמח להתייחסותכם ולמחשבותיכם בנושא - האם גם קופת גמל של 20K עם הפקדה של מאות שקלים בודדים בחודש באמת אפקטיבית או שאני נדרש לחשוב מחוץ לקופסא ולמצוא דרכים יצירתיות נוספות על מנת לצבור הון מידי חודש בו אוכל לחסוך 50% מהמשכורת החודשית שלי.

בנוסף, אני ביצעתי בשבועות האחרונים חשיבה מחדש לגבי ההתעקשות שלי על עבודה סוציאלית. בעבר ביצעתי חקירה וראיתי שבכל מקרה, אין ולו מקצוע טיפולי/תורם לאנשים אחר בשוק הציבורי שמאפשר שכר ממוצע גבוה יותר, למרות שאמנם תקרת השכר בעבודה סוציאלית מאוד מינימלית ויכולה להגיע ל 10-11 גג. האם לדעתכם ניתן לשבור תקרת שכר של מקצוע?
קראתי שרשורי פוסטים בפורום לגבי מקצועות הומניים וראיתי שגם מקצוע ההוראה מביא לשכר נמוך אך מספק אפשרויות כלכליות והטבות אחרות שאין בעבודה סוציאלית. גם קלינאיות תקשורת או ריפוי בעיסוק מביאים לשכר דומה במגזר הציבורי (המגזר הפרטי מבחינתי הוא אופציה, אך אני מרגיש שאיני יכול להסתמך על כך ועל קהל לקוחות בהכרח).

באופן כללי, אגיד שישנם 3 עיסוקים שמביאים לי לאושר מקסימלי (לפי הסדר):
מוזיקה וריקודים (לפני שתשאלו, אני יכול לומר שהמשיכה שלי לתחום היא מעבר למה שנשמע בדר"כ לגבי משיכה לעולם המוזיקה - התנסיתי בריקודים בחוג, פיתוח קול ונגינה בעברי).
עיסוק חברתי ואנשים
כסף, השקעות וניהול כלכלי מוצלח (א.מ.ל).
חשבתי להיות מדריך לריקוד אך הרווח הכלכלי בנושא אינו עולה על זה של עבודה סוציאלית, וכמובן שאין בזה את הריגוש של שיחה וסיוע לאנשים, שזו תשוקתי השנייה.
אני חיפשתי כבר תקופה ארוכה ללא הצלחה תקן, מקום, פוזיציה, מקצוע, עיסוק שמאפשר לשלב את 3 האהבות האלה במקביל, אך ללא הצלחה. במידה ואתם מכירים רעיון בו אפשר לשלב את 3 התשוקות הגדולות בעיסוק מקצועי, זה יהיה מבורך.

תודה רבה לעונים!
עידן

אני חיפשתי כבר תקופה ארוכה ללא הצלחה תקן, מקום, פוזיציה, מקצוע, עיסוק שמאפשר לשלב את 3 האהבות האלה במקביל, אך ללא הצלחה. במידה ואתם מכירים רעיון בו אפשר לשלב את 3 התשוקות הגדולות בעיסוק מקצועי, זה יהיה מבורך.
אולי עורך דין לענייני משמורת ילדים, גירושין ומזונות של אייל גולן. כל ה-3 ויש ים עבודה לכל החיים.
וברצינות, אני חושב שדי ענית לעצמך על השאלות שלך. השוק לא מתגמל אנשים שעוסקים בתחומים שאתה אוהב ועם ההעדפות שלך ואתה מבין את זה.
האיזון בין עניין לתגמול קשור למאפיינים אישיים שלך (כישורים, נטיו מקצועיות במובן הרחב יותר, צרכים משפחתיים, גב כלכלי מהבית ועוד) ואף אדם בפורום לא יוכל לענות לך על זה. גרוע מזה, אנשים נוטים לדבר מתוך פוזיציה ולכן כשאתה שואל בפורום בו מתווכחים אם מועמד למשרה זוטרה בהייטק ללא ניסיון ותואר אקדמי מקבל 25 או 30 אש"ח לאיזה תשובות אתה מצפה?
אתן לך שנקל בכיוון שונה. במקצוע שלי, עו"ד, כבר פגשתי אנשים עם כל תואר אפשרי - כימיה, כלכלה, רוקחות וגם עבודה סוציאלית (וכמעט כל תואר אחר שתעלה בדעתך). בדרך כלל האנשים האלו מצאו תחום במשפטים בו לידע שהם רכשו בתואר יהיה ערך ויהיה תואם לנטיותיהם המקצועיות והאישיות. אני לא ממליץ או לא ממליץ לך ללמוד משפטים, אלא נותן לך כיוון לבחון במקצוע שהוא אפשרי מבחינתך, עם אופק השתכרות אם יש בו תחומים בהם הידע שלך יהיה בעל ערך.
בהצלחה.

יש טיפול במוזיקה וטיפול בתנועה ובאומנויות.
זה מקצוע עם רישוי, ואפשר לעבוד במגזר הציבורי בשכר - אתה כבר יודע את התשובה - שכר "צנוע". הבעיה ברוב מקצועות הטיפול הציבוריים זה שאפילו אם אומרים לך שהשכר הוא 11,000 באופן מעשי אף אחד לא עובד במשרה מלאה במקום עבודה אחד ומרוויח אפילו את זה. יש חלקיקי משרות והרבה תיזוזים.

אבל בתוך המערכת הציבורית ומחוצה לה יש אפשרויות התקדמות. יש מרצים, מדריכים, מנהלים ויש קליניקות פרטיות. תמיד אפשר להתמחות במשהו נדרש, ולגבות תשלום בהתאם. זה לא נכון שהשמיים הם הגבול בתחום הזה, אבל הגבול בהחלט סביב 500 שח לשעה (יש כמה כוכבים שגובים יותר, אבל זה נדיר).

עם ראש עסקי חזק אפשר גם ממש לפרוץ לתחומים לא חרושים ולא להסתפק במגזר הציבורי.

לשאלתך הראשונה, לימודים זה (גם) השקעה כלכלית. אבל לא כל לימודים זה השקעה כלכלית טובה. ותמיד גם השאלה למה משווים. יש לימודים אקדמיים שההחזר על ההשקעה הוא שלילי, בממוצע. כלומר מי שלומד אותם מתפרנס בממוצע פחות ממי שלא למד בכלל. כל מני לימודי סיפרות ומקרא ואנתרופולוגיה ומגדר.

לדעתי, בממוצע, עבודה סוציאלית ופסיכולוגיה זה השקעה עם תשואה כלכלית כמעט אפסית. כלומר, אפשר להרוויח שכר דומה בעבודות ללא השכלה אקדמית מיוחדת. אבל זו כמובן השקעה מעולה מבחינת עניין, גמישות תעסוקתית, ותרומה לעולם. איך אפשר להשוות בין טיפול לבין עבודה פקידותית או במפעל?

וכמובן הממוצע זה שקר סטטיסטי. יש אנשי טיפול שמתפרנסים יפה, בקצה העליון של עקומת הפעמון הזו.

בהצלחה

לגבי לימודים, האם הם נחשבים בעיני המשקיע הסולידי של הפורום כהשקעה לכל דבר ועניין? האם הם נחשבים כמשאב נחוץ ואף הכרחי?
אם המקצוע שאתה רוצה לעסוק בו הוא מקצוע שדורש לימודים אקדמים אז הלימודים האקדמים הם "משאב נחוץ". כל השאר בזבוז מילים.

עם ראש על הכתפיים שכנראה יש לך, עיסוק בתחום שמעניין אותך כמו שנראה שיקרה ותואר אקדמי יש לך את כל הסיכויים להגיע לחיי רווחה (לטעמי, יותר סיכויים מפותח שרשור מקביל שהולך ללמוד מדמ"ח כי רוצה לקנות מרצדס בחצי מליון....). לא תהיה לך ברירה אלא להסתפק בזה לעת עתה, עם מוטיווציה ורצון להתקדם האפשרויות כבר ייווצרו בעתיד.

יהיו כאלה שירוויחו בחודש 10k יותר ממך. להרוויח את לחמך מעיסוק שגורם לך אושר שווה לטעמי הרבה יותר מה 10k האלו.

המוטו מבחינתי הוא להמשיך לעשות מה שאני אוהב או מה שאני טוב בו, גם אם כרגע אין גמול הולם בצידו, אבל במקביל להמשיך להתרחב מבחינת ידע ומיומנויות ללא לאות. ובעיקר בצדדים שפחות מוכרים לי ושאני פחות חזק בהם. בהקשר זה, סביבה תומכת חיונית מאוד.

נערך לאחרונה ב:
אתן לך שנקל בכיוון שונה. במקצוע שלי, עו"ד, כבר פגשתי אנשים עם כל תואר אפשרי - כימיה, כלכלה, רוקחות וגם עבודה סוציאלית (וכמעט כל תואר אחר שתעלה בדעתך). בדרך כלל האנשים האלו מצאו תחום במשפטים בו לידע שהם רכשו בתואר יהיה ערך ויהיה תואם לנטיותיהם המקצועיות והאישיות. אני לא ממליץ או לא ממליץ לך ללמוד משפטים, אלא נותן לך כיוון לבחון במקצוע שהוא אפשרי מבחינתך, עם אופק השתכרות אם יש בו תחומים בהם הידע שלך יהיה בעל ערך.
בהצלחה.
אתה בעצם מדבר על אפשרויות של תוכניות הסבה למשפטים לאחר תואר ראשון? אתה מכיר אפשרויות הסבה כאלה ללא תחילת תואר ראשון מהתחלה?
אם המקצוע שאתה רוצה לעסוק בו הוא מקצוע שדורש לימודים אקדמים אז הלימודים האקדמים הם "משאב נחוץ". כל השאר בזבוז מילים.

עם ראש על הכתפיים שכנראה יש לך, עיסוק בתחום שמעניין אותך כמו שנראה שיקרה ותואר אקדמי יש לך את כל הסיכויים להגיע לחיי רווחה (לטעמי, יותר סיכויים מפותח שרשור מקביל שהולך ללמוד מדמ"ח כי רוצה לקנות מרצדס בחצי מליון....). לא תהיה לך ברירה אלא להסתפק בזה לעת עתה, עם מוטיווציה ורצון להתקדם האפשרויות כבר ייווצרו בעתיד.

יהיו כאלה שירוויחו בחודש 10k יותר ממך. להרוויח את לחמך מעיסוק שגורם לך אושר שווה לטעמי הרבה יותר מה 10k האלו.
תודה רבה!
אתה חושב שהסיכויים קיימים גם כאשר לפי כל הנתונים תקרת השכר היא 10-11 אש"ח?
להגיע לחיי רווחה אולי, אבל הכיוון שלי הוא באמת להרוויח משכורת כדי שאוכל לחסוך ממנה באיזור ה 40% למען השקעה. לפי משכורת ממוצעת של עו"ס אני לא בטוח לצערי...

בעבודה סוציאלית המשכורות נמוכות כפי שאתה יודע. הרבה עובדים מנוסים משלבים עבודה ציבורית בכ50% משרה עם עבודה בקליניקה פרטית, שם יכולות לגבות 300-400 ש"ח לטיפול של 45 דקות( מזה יש להוריד מס, תשלום לקליניקה, ביטוח מקצועי,...) בשביל זה נדרש בנוסף לתואר בעבודה סוציאלית גם תואר שני או לימודי תעודה. זה אומר להתחיל להרוויח בסדר רק מגיל 30+ ולעבוד הרבה בערבים. זה לא נורא אבל זה בהחלט לא כמו איש תוכנה שמתחיל להרוויח מצויין בגיל 24. יהיה לך הרבה יותר קשה לצבור הון ממנו.

ממה שאני רואה, הרבה עובדות סוציאליות (מצטער על ההכללה, זה מתוך היכרות שלי אישית עם מספר נשים בתחום) מגיעות לתחום עם גב כלכלי מההורים או שבן זוגם הוא המפרנס העיקרי.

הרבה אנשי כח אדם בחברות. הייטק הן עם רקע בעבודה סוציאלית. לא יודע אם זה נחשב עבודה בתחום (כנראה שעובד סוציאלי יגיד שלא) אבל לדעתי המשכורות גבוהות יותר מ11 ברוטו.

אתה חושב שהסיכויים קיימים גם כאשר לפי כל הנתונים תקרת השכר היא 10-11 אש"ח?
להגיע לחיי רווחה אולי, אבל הכיוון שלי הוא באמת להרוויח משכורת כדי שאוכל לחסוך ממנה באיזור ה 40% למען השקעה. לפי משכורת ממוצעת של עו"ס אני לא בטוח לצערי...
לחסוך 40% מהמשכורת זה לא מטרה, זה אמצעי. יש לך איזה מטרה ספציפית שלשמה אתה צריך את שיעור החיסכון הזה?

הסולידית בפוסטים המוקדמים שמה לה חסכון אגרסיבי כאמצעי כשהמטרה להיות מסוגלת להשתחרר מהתלות בעבודה ממנה לא נהנתה. אם אתה בוחר עיסוק שאתה נהנה בו, אולי יספיקו חיי רווחה וחסכון נמוך יותר? "לחסוך 40%" הוא מבחינתי בטח לא שיקול בבחירת מקצוע.

ולגבי אפשרויות-פרטו כאן כמה, אני יכול לפרט עוד, זה מיותר. התחום הוא כזה שאם נכנסים אליו, עובדים מספר שנים, מציגים עניין ומוטיבציה יוצרים (מטבע העיסוק עם אנשים ו מוסדות) קשרים והאפשרויות מגיעות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
O לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני התפתחות אישית 6
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
א חומר לימודי על מסחר באופציות שוק ההון 5
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 8
G לימודי שוק ההון שוק ההון 17
ד לימודי ניהול באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 21
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
ג לימודי תואר ראשון בדברצן-הונגריה אוף טופיק 19
הפרופסור לימודי המשך בטכניון.. או? התפתחות אישית 12
ה מוסד לימודי לקורס תכנות התפתחות אישית 1
C לימודי מדעי המחשב - מעבר לירושלים התפתחות אישית 11
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
C התייעצות לגבי לימודי חשמל/אלקטרוניקה התפתחות אישית 5
S לגבי אופק תעסוקתי לאחר לימודי סטטיסטיקה וכלכלה התפתחות אישית 9
ה עם מה לשלב לימודי סטטיסטיקה התפתחות אישית 23
F לימודי כלכלה בבן גוריון/העברית התפתחות אישית 1
B לימודי רפואה בארץ התפתחות אישית 91
P מרכז לימודי מתמטיקה - מחפש שותף התפתחות אישית 4
Y לימודי ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני התפתחות אישית 14
S לימודי תעודה במדעי המחשב בפתוחה-כמה עמוס? התפתחות אישית 18
ד לימודי משפטים כדי להיות עורך דין אוף טופיק 76
O לימודי מנהל עסקים/ ניהול תיקים התפתחות אישית 0
M לימודי מסחר בשוק ההון אוף טופיק 6
H לימודי רפואה התפתחות אישית 6
L שוקלת האם כדאי ללמוד לימודי משפטים (בספיר) בשנה הקרובה? התפתחות אישית 65
מ התלבטות לגבי מסלול לימודי מדמח (אשמח לעזרה) התפתחות אישית 13
חסכונית לימודי אקטואריה התפתחות אישית 2
F שינוי קריירה להנדסת תוכנה-בוטקאמפ, לימודי תעודה או תואר נוסף? התפתחות אישית 11
Y לימודי תואר שני למורה התפתחות אישית 0
ל היי חדשה פה-על לימודי נהיגה וריטלין אוף טופיק 4
amit יש רופאים בקהל? שאלה לגבי לימודי רפואה אוף טופיק 18
amit ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב אוף טופיק 9
M לימודי משפטים כתואר נוסף - כן או לא? התפתחות אישית 21
amidar למי שמתלבט בנושא לימודי מחשבים (מכל סוג), מומלץ להעיף מבט. אוף טופיק 2
S לימודי שוק ההון אוף טופיק 12
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
singleton מענק עבודה במדינות אירופה מיסים 1
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 13
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
G הרעה בדמי ניהול בגמל וקרן השתלמות עקב מעבר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ז מענק עבודה - "מס' נכסים לא מזכה" מיסים 1
Tim_Duncan 0 שעות עבודה בחודש מסוים כשכיר במשרה חלקית אוף טופיק 2
E יש לי עסק עונתי. בזמן שאין עבודה תמיד עולה לי לשלב בעוד קריירה. מה אומרים? אוף טופיק 5
לב מישקין עבודה משרדית - איך אתם שורדים את זה? אוף טופיק 53
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א לא מצליח למצוא עבודה, האם זה בגלל שאני כבד שמיעה? התפתחות אישית 10
F ביטוח אבדן כושר עבודה בפרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
י זומנתי לראיון עבודה מחר (לתפקיד של כלכלן/תמחירן) התפתחות אישית 1

נושאים דומים

Back
למעלה