• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

לימודי שוק ההון

• פותח הנושא פותח הנושא sivan9
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sivan9

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,
אני מאוד מתעניינת בשוק ההון ורוצה להתחיל לבנות לי תיק השקעות. הבעיה היא שאני לא מבינה בנושא, רציתי לדעת אם יש מוסד לימודים שאתם ממליצים עליו שמלמד את התחום?

כן-
1. בלוג @הסולידית- תקראי את כל הפוסטים. מהתחלה. ואז שוב את הרלוונטיים לגבי השקעות.
2. פורום הסולידית- תשאלי על דברים שלא הבנת.
3. חפשי "התמונה הגדולה" של מאיר אתזור בגוגל- יש שם סדרה ארוכה ומפורטת להפליא איך לבנות תיק השקעות מאפס- לקרוא פעמיים!
4. תשאלי את מאיר על דברים שלא הבנת- הוא עונה בסבלנות (גם למיילים) ו/או ראי סעיף 2.

כל זה- חינם ובלתי משוחד ומומלץ בחום!!!

אח"כ אם תחסר לך אינפורמציה תשקלי לימודים מסודרים. להבנתי מעט מאוד מוסדות אם בכלל מלמדים להשקיע בצורה יעילה וזולה- הרוב דוחפים לניתוחים וממבו ג'מבו למטרת מסחר קצר טווח (לא ניסיתי, לא ממליץ, לא לא ממליץ)

בהצלחה

הנ"ל פלוס לקרוא ספרים מומלצים.

עשיתי לפני כמה שנים קורס לימודי שוק ההון - זה היה מלא במאמבו ג'מבו ולא לימד אותי שום דבר בעל ערך.

עוד משהו שאני מאמין בו - תתחילי להשקיע בסכומים קטנים.
לשים 1000 שקל או 10 אלף או 100 אלף או יותר מצריך חשיבה ותכנון ולימוד של הכלים והשיטות. אבל את מסכנת הרבה פחות עם 1000 שקל.

נערך לאחרונה ב:
מסכים ב - 100% עם מה שנאמר מעלי. בהרבה מהקורסים ש'מלמדים את התחום' למעשה מלמדים אותך להמר ולא להשקיע. כל הפורמט נגוע באינטרסים שמטרתם לשמן את בעלי הפלטפורמה על גבם של אזרחים אומללים שצמאים לכסות מדעית כלשהי שתקנה להם את הלגיטימציה להמר.
אם את מעוניינת להשקיע, כל המידע זמין באינטרנט. עוד לפני שאת ניגשת לקריאת כל הפוסטים פעמיים בשני הבלוגים המעולים שצויינו, הייתי ממליץ גם לוודא שאת סגורה לחלוטין על המושגים הבסיסיים ביותר. מהי בורסה, אג"ח, ריבית, ריבית דרבית, מניה, תעודת סל, קרן מחקה, דיבידנד, פרופיל סיכון, אופק השקעה וכו'.
כמו כן, תקראי היטב על טעויות נפוצות של משקיעים.
זה לא מסובך!
אם אחרי מספר שנים כמשקיעה פאסיבית שמבינה עניין ידגדג לך לנסות את מזלך וחלק מסוים מתיקך כמשקיעת ערך או משקיעה יותר מתוחכמת את כבר תדעי מה לעשות. (לא מומלץ ככל הנראה, בוודאי לא כמשקיע מתחיל).

כל הפורמט נגוע באינטרסים שמטרתם לשמן את בעלי הפלטפורמה על גבם של אזרחים אומללים שצמאים לכסות מדעית כלשהי שתקנה להם את הלגיטימציה להמר.

תמצות מדויק. אהבתי!

אם את מעוניינת להשקיע, כל המידע זמין באינטרנט. עוד לפני שאת ניגשת לקריאת כל הפוסטים פעמיים בשני הבלוגים המעולים שצויינו, הייתי ממליץ גם לוודא שאת סגורה לחלוטין על המושגים הבסיסיים ביותר. מהי בורסה, אג"ח, ריבית, ריבית דרבית, מניה, תעודת סל, קרן מחקה, דיבידנד, פרופיל סיכון, אופק השקעה וכו'.
כמו כן, תקראי היטב על טעויות נפוצות של משקיעים.

טוב, אולי לקרוא הכל פעמיים זו הגזמה :lol:
אבל בהחלט כדאי לחזור על מספר פוסטים כדי להפנים...
בתמונה הגדולה הוא גם מסביר יפה את רוב המושגים הבסיסיים

דעתי בעניין: לימודי שוק ההון - יש בכלל דבר כזה?

ללא קשר, אני שמחה שהבלוג מעורר רצון ללמוד. זה ביטוי טהור של סוכנות ואולי הדבר שאני הכי גאה בו (מפני שעד כה הייתי משוכנעת שאי אפשר לעורר סוכנות דרך המילה הכתובה). אני אעשה מאמץ להפוך את הבלוג לנגיש / מסודר יותר עבור קוראים מתחילים בשוק ההון.

@sivan9
לא נותר לי אלה לחזק מאוד את כל הנ"ל!
בתור אחד שעבר את "לימודי שוק ההון" באחת המכללות בארץ, אני יכול להגיד לך בלב שלם שכל "מוסדות הלימוד" האלה הם כלי להעברה של כסף מציבור תמים ישירות לכיסם של העומדים בראש המכללות האלה.
רוב מה שנאמר בקורס הוא אוסף של מילים חסרי כל ערך ותוכן הקשורים לשוק ההון.
ויותר גרוע מזה - העקרונות הנלמדים בקורס הפוכים לכל עיקרון של אדם עם הגיון בריא המשקיע בשוק ההון. לדוגמא, מלמדים על דרכים בהם ניתן לחזות מה השוק יעשה - דבר שלא פעם התברר כשגוי (גם במהלך הקורס), מלמדים לסחור עם המגמה - כשהשוק עולה לקנות וכשהוא יורד למכור (ולצאת בהפסד).

כתבה שהתפרסמה בערוץ 10 בנוגע לאחת המכללות בארץ, שווה צפייה:
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1108118

נראה לי שהבהרתי את הנקודה מהזווית שלי. בכל אופן זו דעתי האישית על המכללות בארץ.

אכן הסולידית הוא אתר מאוד מיוחד! תודה רבה לכולם, עזרתם לי מאוד :-)

כתבה שהתפרסמה בערוץ 10 בנוגע לאחת המכללות בארץ, שווה צפייה:
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1108118
ראיתי את התחקיר. ואתם יודעים מה הכי עצוב, המסכנה שלהם - שחצי שעה ביום זה לא מספיק כדי להרוויח בשוק ההון.
אולי זה נכון להתחלה, אבל כאשר כבר צברת ידע, בהשקעה פאסיבית לא צריך יותר מחצי שעה בשנה כדי שיהיה לך סיכוי גבוהה לתוחלת רווח חיובית...

הפרסומות ללימודי שוק ההון קופצות בכל אתר כלכלי. המשותף להן הוא הבטחה להתעשרות מהירה ולפעמים גם משתמשים בתמונות ממאגר בתשלום, מגיירים את הדמות למשהו כמו "יוני, טייס, תל אביב" כשהמטרה שלהם היא שבסוף יסחרו דרך הפלטפורמה שלהם.
לא כדאי ללכת ללמוד אצל מי שהאינטרס שלו מנוגד לאינטרס של התלמיד. בכל פעם שמישהו מציע לעשות משהו, כדאי לחשוב קודם מה האינטרס שלו לכתוב את זה. חשוב בזמן הקריאה לרכוש חשיבה ביקורתית, במיוחד בכתבות בסגנון "המניות החמות שכדאי לשים לב אליהן" או "המפולת הבאה תרסק את שוק ההון ותביא לתחייה מחודשת של זומבים שישתלטו על העולם".

שלום לכולם,
כשהתחלתי לקרוא בבלוג נדהמתי והוקסמתי, ואכן קיבלתי את ההרגשה שאני לא צריך כלום מעבר לזה ויכול להתחיל להשקיע.

אבל אחרי שבניתי לי תיק סולידי ושמתי שם את החסכונות באופן מאוזן הרגשתי שעדיין חסרה לי הבנה. כל ההשקעות שלי נעשו דרך קרנות נאמנות כי זה הרגיש לי הכי בטוח והכי קל היה לי לקרוא את הנתונים. אך כששקלתי אולי להשתמש בתיק שלי גם בתעודות סל או eft לא ממש הבנתי מה קורה שם ומה אני עושה. לא הצלחתי לקרוא את הנתונים ולכן נרתעתי וחזרתי לשימוש בקרנות נאמנות מחכות בלבד ללא כל שימוש בתעודות סל מחכות, או כל כלי אחר שמוצג בבלוג.

אז אשמח אם תוכלו בכל זאת להמליץ על דרך טובה שבה ניתן ללמוד את קריאת הנתונים בסוגים שונים של מוצרים פיננסיים. אולי אתר, סרטון או מדריך כזה או אחר שמראה ומסביר את כל המספרים, והאותיות שמופיעים לי באתר המסחר של הבנק (או גוף מקביל) בשוק ההון.
תודה מראש

etf.com
etfdb.com
אלו שני אתרים מעולים שמציגים סיכום על כל ETF אמריקאי.
ביזפורטל זה המקום הכי טוב (אם כי עדיין לא טוב מספיק) לקבל מידע על קרנות נאמנות ותעודות סל ישראליות.
funder.co.il זה מקום טוב לראות מה מכילה כל קרן נאמנות או תעודת סל ישראלית.

באופן כללי - אתה צריך להתחיל מלהבין מה ההבדל בין שלושת סוגי הקרנות הללו. ישנם פוסטים של הסולידית ושרשורים בנושא בפורום מעל ומעבר.

99% מהאתגר זה לדעת מה אתה רוצה שיהיה הרכב התיק שלך מבחינת החשיפה לנכסים כגון מניות או אגח. המימוש דרך קרן כזאת או אחרת הוא יחסית שולי כל עוד אתה מקפיד לבחור בקרן זולה שעוקבת נאמנה אחרי הנכס שאתה רוצה, כך שאל תדריד את משנתך אם אתה לא מכיר כל קרן וקרן אם זה לא חשוב לך.

@Kitzi

etf.com
etfdb.com
אלו שני אתרים מעולים שמציגים סיכום על כל ETF אמריקאי.
ביזפורטל זה המקום הכי טוב (אם כי עדיין לא טוב מספיק) לקבל מידע על קרנות נאמנות ותעודות סל ישראליות.
funder.co.il זה מקום טוב לראות מה מכילה כל קרן נאמנות או תעודת סל ישראלית.

באופן כללי - אתה צריך להתחיל מלהבין מה ההבדל בין שלושת סוגי הקרנות הללו. ישנם פוסטים של הסולידית ושרשורים בנושא בפורום מעל ומעבר.

99% מהאתגר זה לדעת מה אתה רוצה שיהיה הרכב התיק שלך מבחינת החשיפה לנכסים כגון מניות או אגח. המימוש דרך קרן כזאת או אחרת הוא יחסית שולי כל עוד אתה מקפיד לבחור בקרן זולה שעוקבת נאמנה אחרי הנכס שאתה רוצה, כך שאל תדריד את משנתך אם אתה לא מכיר כל קרן וקרן אם זה לא חשוב לך.

@Kitzi
+1
יכול להיות שאחרי שתחליט על אלוקציית השקעות, כבר לא יהיה צורך להכיר דבר מלבד ETF אחד או שניים.
יש פה לא מעט חברים שלמעשה זקוקים להכיר רק את vt או vti+vxus
או iwda+eimi

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G לימודי שוק ההון שוק ההון 17
M לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב או בבר אילן? התפתחות אישית 9
כ פרדוקס לימודי השקעות שוק ההון 6
O לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני התפתחות אישית 6
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
אוהד יהודה חומר לימודי על מסחר באופציות שוק ההון 5
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 9
ד לימודי ניהול באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 21
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
ג לימודי תואר ראשון בדברצן-הונגריה אוף טופיק 19
הפרופסור לימודי המשך בטכניון.. או? התפתחות אישית 12
ה מוסד לימודי לקורס תכנות התפתחות אישית 1
C לימודי מדעי המחשב - מעבר לירושלים התפתחות אישית 11
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
I לימודי עבודה סוציאלית - גם סוציאלי לכיס? התפתחות אישית 7
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
C התייעצות לגבי לימודי חשמל/אלקטרוניקה התפתחות אישית 5
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
S לגבי אופק תעסוקתי לאחר לימודי סטטיסטיקה וכלכלה התפתחות אישית 9
ה עם מה לשלב לימודי סטטיסטיקה התפתחות אישית 23
F לימודי כלכלה בבן גוריון/העברית התפתחות אישית 1
B לימודי רפואה בארץ התפתחות אישית 91
P מרכז לימודי מתמטיקה - מחפש שותף התפתחות אישית 4
Y לימודי ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני התפתחות אישית 14
S לימודי תעודה במדעי המחשב בפתוחה-כמה עמוס? התפתחות אישית 18
ד לימודי משפטים כדי להיות עורך דין אוף טופיק 76
O לימודי מנהל עסקים/ ניהול תיקים התפתחות אישית 0
M לימודי מסחר בשוק ההון אוף טופיק 6
H לימודי רפואה התפתחות אישית 6
L שוקלת האם כדאי ללמוד לימודי משפטים (בספיר) בשנה הקרובה? התפתחות אישית 65
מ התלבטות לגבי מסלול לימודי מדמח (אשמח לעזרה) התפתחות אישית 13
חסכונית לימודי אקטואריה התפתחות אישית 2
F שינוי קריירה להנדסת תוכנה-בוטקאמפ, לימודי תעודה או תואר נוסף? התפתחות אישית 11
Y לימודי תואר שני למורה התפתחות אישית 0
ל היי חדשה פה-על לימודי נהיגה וריטלין אוף טופיק 4
amit יש רופאים בקהל? שאלה לגבי לימודי רפואה אוף טופיק 18
amit ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב אוף טופיק 9
M לימודי משפטים כתואר נוסף - כן או לא? התפתחות אישית 24
amidar למי שמתלבט בנושא לימודי מחשבים (מכל סוג), מומלץ להעיף מבט. אוף טופיק 2
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 1
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
A מקורות ידע למיסוי נדל"ן ומס-הכנסה+שוק ההון מיסים 3
נ השקעה ארוכת טווח: שוק ההון או נדל"ן? שוק ההון 6
S האם אפשרי לייצר תזרים שאפשר לחיות ממנו לטווח ההווה באמצעות שוק ההון? שוק ההון 7
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס חסיד של שוק ההון אבל הנדל"ן קורץ שוק ההון 102
1 מה ההשפעות של הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ג השקעות ערך - מחקר שוק התפתחות אישית 1

נושאים דומים

Back
למעלה