• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

לימודי משפטים כדי להיות עורך דין

דירהלהשכיר

משתמש רשום
דירוג
5
זה לא סוד שיש מיליון עורכין דין בישראל .. אני ממש מתחבר לתחום במיוחד לקטע הפיננסי ולא הפלילי יש לי פה פלפל ואני יודע להתבטאות וכל מי שמכיר אותי אומר לי שאני יכול להיות עורך דין מעולה

אתם חושבים שזה התאבדות/הימור רציני ללכת ללמוד משפטים במטרה להיות עורך דין ב20/21

?

אתם חושבים שזה התאבדות/הימור רציני ללכת ללמוד משפטים במטרה להיות עורך דין ב20/21
ממש לא, במיוחד אם מדובר במוסד אקדמי טוב.
בהחלט יתכן כי ההתחלה תהיה קשה יותר לעומת מקצועות אחרים (תקופת התמחות ושכר נמוך בשנים ראשונות). אם יש לך עניין ויכולת אין שום סיבה שלא תצליח בטווח הארוך.

ממש לא, במיוחד אם מדובר במוסד אקדמי טוב.
בהחלט יתכן כי ההתחלה תהיה קשה יותר לעומת מקצועות אחרים (תקופת התמחות ושכר נמוך בשנים ראשונות). אם יש לך עניין ויכולת אין שום סיבה שלא תצליח בטווח הארוך.
זהו שאני מדבר על המכללה למנהל

רק קח בחשבון שאתה מדבר על עוד 4-5 שנים קדימה מהיום שהתחלת ללמוד.

אין לי מושג מה יהיה המצב בעולם אז.

אלו שינויים יקרו בעולם התעסוקתי.

אם זה "בוער" בך לך על זה ומאמין שתסתדר.

מה אתם אומרים על המצב היום בארץ ?
יש הבדל גדול בין ידיעת החוק וכל דיקדוקו כדי שאפשר יהיה להפלפל עליו ולנצח במשפט
לבין התפלפלות שנוטה לכוון השיווק והמכירות
מה שנקרא "דיבור משכנע"

בארץ אין מושבעים, לכן אין באמת מקום ל"הצגות מילוליות" באולם בית המשפט
רק להכיר את פסקי הדין הרבים של ההיסטוריה ולמצוא בהם נקודות שאפשר להיאחז מול גורם שיפוטי שיותר טכני במהותו

יש הבדל גדול בין ידיעת החוק וכל דיקדוקו כדי שאפשר יהיה להפלפל עליו ולנצח במשפט
לבין התפלפלות שנוטה לכוון השיווק והמכירות
מה שנקרא "דיבור משכנע"

בארץ אין מושבעים, לכן אין באמת מקום ל"הצגות מילוליות" באולם בית המשפט
רק להכיר את פסקי הדין הרבים של ההיסטוריה ולמצוא בהם נקודות שאפשר להיאחז מול גורם שיפוטי שיותר טכני במהותו
סתינו קצת מהמטרה של האשכול .. אני מדבר אפ יש פה עורכי דין או חברים של או בנים של שיכולים לתת לי נקודת מבט אמיתית על השוק ההיום והקשיים למצןא עבודה והאם השכר הולם

הייתי מתאמצת ומתקבלת לפקולטה טובה (לא ממליצה ולא מייעצת וכו׳).
דווקא מהמכללות היא נחשבת הכי טוב

כדי להתקבל לאוניברסיטה אני צריך עוד שנתיים להשלים ולשפר שלא נדבר על פסיכומטרי ויוצא שאני מתחיל לימודים בגיל 26 במקום 24 שזה קלאסי

כדי להתקבל לאוניברסיטה אני צריך עוד שנתיים להשלים ולשפר שלא נדבר על פסיכומטרי ויוצא שאני מתחיל לימודים בגיל 26 במקום 24 שזה קלאסי

התשובה בגוף השאלה. מה*מכללות* היא נחשבת לטובה ביותר. אתה מתכוון להיכנס לשוק מוצף עם תואר ממכללה?

זה לא סוד שיש מיליון עורכין דין בישראל
מעט הגזמת, לא?
לפי הכתבה בגלובס מינואר השנה:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001313629
"בשנת 2019 היו רשומים 67,291 עורכי דין בישראל"
ולפי דה-מרקר:
https://www.themarker.com/law/1.5764786
"בכך יגיע מספר מחזיקי הרישיון ל-80,197. עם זאת, לא כל מי שהוסמך להיות עורך דין וקיבל מספר רישיון גם עוסק במקצוע."
טוב, הבנו ואני מניח שהתכוונת שיש הרבה מאוד עו"ד בארץ...
עכשיו לענייננו, כתבת בפוסט אחר:
אין לי בגרות בכלל יש לי להשלים עכשיו שנה וחצי שנתיים מינימום ולהתקבל בגיל 24
ז"א שיש לך כברת דרך לפני שתתתחיל לימודי משפטים ב 20/21.
הרי אתה צריך להשקיע עוד זמן להשלמות לפני שתתקבל ללימודי משפטים.
אני לא מנסה להוציא לך את הרוח מהמפרשים אלא רק מציין עובדות שאתה כתבת.
דעתי האישית? אני אוהב משפטים ואוהב לחפור בפסקי דין לצורך העשרה עצמית [זה כמו להתפלפל בסוגיות בתלמוד, גמרה או ווטאבר].
אני חושב שזה תחום נהדר והתאהבתי בו בזמן הליך הגירושין שלי. קראתי וניסיתי להבין אלפי עמודים של טיעונים וראיתי איך עוכרי [לא שגיאת כתיב] דין מפולפלים יכולים לפרשן חוקים לכאן ולכאן. כיום, בזמני החופשי אני קורא ולומד פסקי דין בנושאים פליליים. זה מדהים איך עורך דין מפולפל יכול להוציא מאפיונר זכאי ו/או מחוסר עובדות/ראיות בגלל איזו נקודה או פסיק קטן.
עכשיו, אם הכיוון שלך הוא פיננסי אז צריך גם תואר משלים בתחום כדי להתברג כעו"ד בבנק או מוסד פיננסי אחר.
בצלחה.

מעט הגזמת, לא?
לפי הכתבה בגלובס מינואר השנה:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001313629
"בשנת 2019 היו רשומים 67,291 עורכי דין בישראל"
ולפי דה-מרקר:
https://www.themarker.com/law/1.5764786
"בכך יגיע מספר מחזיקי הרישיון ל-80,197. עם זאת, לא כל מי שהוסמך להיות עורך דין וקיבל מספר רישיון גם עוסק במקצוע."
טוב, הבנו ואני מניח שהתכוונת שיש הרבה מאוד עו"ד בארץ...
עכשיו לענייננו, כתבת בפוסט אחר:

ז"א שיש לך כברת דרך לפני שתתתחיל לימודי משפטים ב 20/21.
הרי אתה צריך להשקיע עוד זמן להשלמות לפני שתתקבל ללימודי משפטים.
אני לא מנסה להוציא לך את הרוח מהמפרשים אלא רק מציין עובדות שאתה כתבת.
דעתי האישית? אני אוהב משפטים ואוהב לחפור בפסקי דין לצורך העשרה עצמית [זה כמו להתפלפל בסוגיות בתלמוד, גמרה או ווטאבר].
אני חושב שזה תחום נהדר והתאהבתי בו בזמן הליך הגירושין שלי. קראתי וניסיתי להבין אלפי עמודים של טיעונים וראיתי איך עוכרי [לא שגיאת כתיב] דין מפולפלים יכולים לפרשן חוקים לכאן ולכאן. כיום, בזמני החופשי אני קורא ולומד פסקי דין בנושאים פליליים. זה מדהים איך עורך דין מפולפל יכול להוציא מאפיונר זכאי ו/או מחוסר עובדות/ראיות בגלל איזו נקודה או פסיק קטן.
עכשיו, אם הכיוון שלך הוא פיננסי אז צריך גם תואר משלים בתחום כדי להתברג כעו"ד בבנק או מוסד פיננסי אחר.
בצלחה.
יש בבינתחומי תואר במשפטים ומנהל עסקים תואר כפול של 4 שנים מבחינת כסף אני יש לי לממן תואר שם

אני חושב שאלך על זה

ואני יודע להתבטאות
להתבטא*. אני בד"כ לא מתקן אבל במקרה הזה האירוניה גברה עלי.

?
לא. אבל יש לי חברים שסיימו משפטים במקומות הכי נחשבים בארץ (העברית ות"א) בציונים טובים ומרוויחים שכר לא משהו בלשון המעטה (בערך השכר הממוצע במשק, בזמן ההתמחות אפילו פחות). שניים מהם היום מתעסקים בדברים שלא קשורים להיותם עורכי דין, כי הם התייאשו מהשוק. אז תשקול אם יש לך תשוקה מספיק חזקה בשביל לשרוד את המסלול הזה.

אני לא יודע לגבי המכללה למנהל, אבל בעברית יש מסלול של תואר ראשון משולב משפטים-כלכלה ואפשר גם לעשות תואר שני במנהל עסקים בהתמחות מימון תוך כדי/בסוף, כתבת שאתה מכוון לתחום הפיננסי - תדע שזו התחרות שלך.

אני מציע שתנסה למצוא בוגרים של המכללה למנהל ותשאל אותם איך להם ואם הם מרוצים וממליצים. תהיה חוצפן ותתעניין במה הם עובדים, מה התכניות לעתיד, אפילו כמה הם מרוויחים. יכול להיות שתגלה שזה לא שווה את המאמץ.

עזוב, אם אתה באמת עצלן, לך להייטק

להתבטא*. אני בד"כ לא מתקן אבל במקרה הזה האירוניה גברה עלי.

לא. אבל יש לי חברים שסיימו משפטים במקומות הכי נחשבים בארץ (העברית ות"א) בציונים טובים ומרוויחים שכר לא משהו בלשון המעטה (בערך השכר הממוצע במשק, בזמן ההתמחות אפילו פחות). שניים מהם היום מתעסקים בדברים שלא קשורים להיותם עורכי דין, כי הם התייאשו מהשוק. אז תשקול אם יש לך תשוקה מספיק חזקה בשביל לשרוד את המסלול הזה.

אני לא יודע לגבי המכללה למנהל, אבל בעברית יש מסלול של תואר ראשון משולב משפטים-כלכלה ואפשר גם לעשות תואר שני במנהל עסקים בהתמחות מימון תוך כדי/בסוף, כתבת שאתה מכוון לתחום הפיננסי - תדע שזו התחרות שלך.

אני מציע שתנסה למצוא בוגרים של המכללה למנהל ותשאל אותם איך להם ואם הם מרוצים וממליצים. תהיה חוצפן ותתעניין במה הם עובדים, מה התכניות לעתיד, אפילו כמה הם מרוויחים. יכול להיות שתגלה שזה לא שווה את המאמץ.
תודה על התגובה , איך
אני יכול להגיע לאותם בוגרים ? לא מצאתי בפייסבוק קבוצות של מסיימי תואר שם

תודה על התגובה , איך
אני יכול להגיע לאותם בוגרים ? לא מצאתי בפייסבוק קבוצות של מסיימי תואר שם
אם לא דרך חברים-של חברים-של חברים (אני הייתי מתחיל עם פוסט בפייסבוק "מישהו מכיר ומוכן לקשר אותי לבוגרי משפטים מהמכללה למנהל?"), אז נסה דרך הפקולטה למשפטים במכללה. תבקש מהם לקשר אותך למישהו. זה פחות אידיאלי בעיניי כי אני מאמין שיקשרו אותך לסטודנט האחד מאלף שהתמחה בעליון והיום הוא שותף בהרצוג פוקס נאמן חח

אבל עדיף מכלום

אני מדבר אפ יש פה עורכי דין או חברים של או בנים של שיכולים לתת לי נקודת מבט אמיתית על השוק ההיום והקשיים למצןא עבודה והאם השכר הולם
היו כמה דיונים בפורום בנושא, בו הגיבו גם חברי הפורום שעוסקים בעריכת דין. חפש דיונים על התחלת לימודים / הסבה ללימודי משפטים.

מה זה אומר? מה אתה יודע על עבודה של עו"ד? יש לך עו"ד במשפחה? חבר עו"ד?

עורכי דין אמרו לך את זה?
כן אבל איך זה קשור למה ששאלתי ? למה אתם רק מנסים להוריד או לחשוב שאני לא מוכן לדעת מה מצפה לי ?

שאלתי פה שאלה נטו כדי לדעת אולי יש פה עורכי דין בתחילת דרכים שיכולים לתת לי עצה או דעה בנושא אבל אתפ אוהבים להתפזר כל פעם מחדש

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב או בבר אילן? התפתחות אישית 9
L שוקלת האם כדאי ללמוד לימודי משפטים (בספיר) בשנה הקרובה? התפתחות אישית 65
M לימודי משפטים כתואר נוסף - כן או לא? התפתחות אישית 24
כ פרדוקס לימודי השקעות שוק ההון 6
O לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני התפתחות אישית 6
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
אוהד יהודה חומר לימודי על מסחר באופציות שוק ההון 5
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 9
G לימודי שוק ההון שוק ההון 17
ד לימודי ניהול באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 21
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
ג לימודי תואר ראשון בדברצן-הונגריה אוף טופיק 19
הפרופסור לימודי המשך בטכניון.. או? התפתחות אישית 12
ה מוסד לימודי לקורס תכנות התפתחות אישית 1
C לימודי מדעי המחשב - מעבר לירושלים התפתחות אישית 11
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
I לימודי עבודה סוציאלית - גם סוציאלי לכיס? התפתחות אישית 7
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
C התייעצות לגבי לימודי חשמל/אלקטרוניקה התפתחות אישית 5
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
S לגבי אופק תעסוקתי לאחר לימודי סטטיסטיקה וכלכלה התפתחות אישית 9
ה עם מה לשלב לימודי סטטיסטיקה התפתחות אישית 23
F לימודי כלכלה בבן גוריון/העברית התפתחות אישית 1
B לימודי רפואה בארץ התפתחות אישית 91
P מרכז לימודי מתמטיקה - מחפש שותף התפתחות אישית 4
Y לימודי ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני התפתחות אישית 14
S לימודי תעודה במדעי המחשב בפתוחה-כמה עמוס? התפתחות אישית 18
O לימודי מנהל עסקים/ ניהול תיקים התפתחות אישית 0
M לימודי מסחר בשוק ההון אוף טופיק 6
H לימודי רפואה התפתחות אישית 6
מ התלבטות לגבי מסלול לימודי מדמח (אשמח לעזרה) התפתחות אישית 13
חסכונית לימודי אקטואריה התפתחות אישית 2
F שינוי קריירה להנדסת תוכנה-בוטקאמפ, לימודי תעודה או תואר נוסף? התפתחות אישית 11
Y לימודי תואר שני למורה התפתחות אישית 0
ל היי חדשה פה-על לימודי נהיגה וריטלין אוף טופיק 4
amit יש רופאים בקהל? שאלה לגבי לימודי רפואה אוף טופיק 18
amit ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב אוף טופיק 9
amidar למי שמתלבט בנושא לימודי מחשבים (מכל סוג), מומלץ להעיף מבט. אוף טופיק 2
S לימודי שוק ההון אוף טופיק 12
WRLD כיוון בחיים - מדמ"ח או משפטים אוף טופיק 68
הפרופסור חשבונאות עם מערכות מידע או משפטים ? התפתחות אישית 3
J הנדסה משפטים תיווך והוראה התפתחות אישית 20
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 58
T הלוואת סטודנט עם ריבית זולה כדי להיות נזיל לקראת ירידות שוק ההון 38
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
T האם מס על הפקדות גבוהות לפנסיה של המעסיק אמור להיות מחושב בצורה שנתית או חודשית? מיסים 7
M הסכם הצטרפות של ברוקרים - להיות רגוע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
K האם שוק המניות לא יכול להיות מימוש של מעבר פשוט בין סוגי משאבים שוק ההון 47

נושאים דומים

Back
למעלה