• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

עם מה לשלב לימודי סטטיסטיקה

החייל המשוחרר

משתמש רגיל
דירוג
65
שלום לכולם,
מתייעץ פה די הרבה לאחרונה.
החלטתי ללמוד סטטיסטיקה מתוך מחשבה להמשיך לתואר שני ולהתעסק במדעי הנתונים.
התואר הוא דו חוגי, ואני צריך למצוא חוג נוסף לשלב אותו איתו.
לצערי, ללימודי מדעי המחשב אני לא מתקבל (ולא מעוניין לדחות בעוד שנה, ללמוד במכללה וכו).
חשבתי על לשלב עם כלכלה בעיקר בשביל העניין.
אולי יש מקצוע יותר פרקטי ומועיל לשילוב?

שלום לכולם,
לצערי, ללימודי מדעי המחשב אני לא מתקבל (ולא מעוניין לדחות בעוד שנה, ללמוד במכללה וכו).
אחלה שילוב. כלכלה זה החוג הכי ריאלי מהחוגים הלא ריאליים ויש כלכלנים שעוסקים הרבה בניתוח נתונים. רק תקח בחשבון שהלימודים תיאורטיים ולא מה שאתה קורא על כלכלה בעיתון או בפורום.

נערך לאחרונה ב:
שלום לכולם,
אני מניח שאתה מדבר על התוכנית החדשה בסטטיסטיקה וניתוח נתונים.
מבין האפשרויות שראיתי בתוכנית (ראש התוכנית בדיוק סיפר עליה אתמול בפייסבוק) השילוב עם כלכלה נשמע לי הכי מועיל.
אם כלכלה גם מעניינת אותך מה טוב.

אני מניח שאתה מדבר על התוכנית החדשה בסטטיסטיקה וניתוח נתונים.
מבין האפשרויות שראיתי בתוכנית (ראש התוכנית בדיוק סיפר עליה אתמול בפייסבוק) השילוב עם כלכלה נשמע לי הכי מועיל.
אם כלכלה גם מעניינת אותך מה טוב.
נכון. אני עוקב אחריה המון זמן, מתלבט כבר תקופה אם להירשם ובאמת אחרי שראש התוכנית פרסם בפייסבוק התרשמתי שהיא מושקעת, רצינית, מעניינת ויכולה להוביל אותי למקומות טובים. כנראה שבאמת אלך על זה.

מתמטיקה יפתח לך גם את הדלת למשרות ההייטק (במידה ותלמד תיכנות לבד)

רק מציין בתור בוגר החוג (M.Sc) ועוסק במקצוע DS, שלימודי סטטיסטיקה יספקו לך רקע תאורטי מתמטי טוב אבל בתעשיה בתחום הdata science נדרש למשרות כניסה ידע מעשי ושליטה מלאה בשפות פיתוח (בדר"כ פייטון) מה שלא מקבלים בחוגים כמו סטטיסטיקה וכלכלה. מרבית עמיתי ללימודים לא מקבלים משרות כניסה בדיוק בגלל זה, למרות היותם בוגרי תואר שני מהאונ' ה"נחשבת" בארץ.

נכון. אני עוקב אחריה המון זמן, מתלבט כבר תקופה אם להירשם ובאמת אחרי שראש התוכנית פרסם בפייסבוק התרשמתי שהיא מושקעת,
באיזו אוניברסיטה?
אם אני לא טועה, בתל אביב אפשר לשלב את זה גם עם מנהל עסקים.

רק מציין בתור בוגר החוג (M.Sc) ועוסק במקצוע DS, שלימודי סטטיסטיקה יספקו לך רקע תאורטי מתמטי טוב אבל בתעשיה בתחום הdata science נדרש למשרות כניסה ידע מעשי ושליטה מלאה בשפות פיתוח (בדר"כ פייטון) מה שלא מקבלים בחוגים כמו סטטיסטיקה וכלכלה. מרבית עמיתי ללימודים לא מקבלים משרות כניסה בדיוק בגלל זה, למרות היותם בוגרי תואר שני מהאונ' ה"נחשבת" בארץ.
וואלה. טוב לדעת. כמו שציינתי, אני עובד כדבאופס ויש לי נסיון מוכח בתכנות, במיוחד בפייתון. אני מקווה (בלי ציניות) שזה מספיק למעסיקים.
באופן כללי, היית ממליץ על הלימודים?

וואלה. טוב לדעת. כמו שציינתי, אני עובד כדבאופס ויש לי נסיון מוכח בתכנות, במיוחד בפייתון. אני מקווה (בלי ציניות) שזה מספיק למעסיקים.
באופן כללי, היית ממליץ על הלימודים?
לימודי תואר שני שונים מאד מתואר ראשון כך שאני לא יודע להגיד לך דבר על המסלול ששאלת עליו. כהמלצה עיקרית הייתי מחפש מסלול לימודים עם:
1. כמה שיותר היבטים פרקטים (פרויקטים בתחום, מגוון גדול של קורסים).
2. מחלקה רצינית - בסוף אתה מתחרה מול מועמדים שסיימו מדמ"ח והנדסות שחלקם לומדים עם השמות הגדולים בארץ.
3. יוקרה של אוניברסיטה ( על פני מכללה או אוניברסיטאות חלשות בעולם המדויקים)

ולגבי כלכלה, אלא אם כן זה תחום שממש מעניין אותך, אני לא חושב שיש לכך תרומה אמיתית בטווח הקרוב לקריירה שלך.

מדעי המחשב זה תת תחום של מתמטיקה.
תרשם למתמטיקה, תשיג ציונים טובים בשנה ראשונה, ואז תוכל לעבור לכל פקולטה אחרת ללא בעיה.

אפשר לשאול מתי סיימת את הלימודים? מסטרנטים שאני מכיר בססטיסטיקה בעברית שולטים היטב בפייתון (וגם בR). אני גם יודע מסטודנטים בתואר ראשון שזה חלק מתכנית הלימודים עכשיו, ושבלא מעט קורסים מגישים תרגילים שבועיים ככה.
חברה טובה שסיימה תואר שני בסטטיסטיקה בקיץ האחרון התחילה לעבוד כDS, כל הידע זה מהלימודים (ייאמר לזכותה שלקחה קורסי בחירה גם מהמחלקה למדמ"ח, אבל בML ולא בתכנות)

אפשר לשאול מתי סיימת את הלימודים? מסטרנטים שאני מכיר בססטיסטיקה בעברית שולטים היטב בפייתון (וגם בR). אני גם יודע מסטודנטים בתואר ראשון שזה חלק מתכנית הלימודים עכשיו, ושבלא מעט קורסים מגישים תרגילים שבועיים ככה.
חברה טובה שסיימה תואר שני בסטטיסטיקה בקיץ האחרון התחילה לעבוד כDS, כל הידע זה מהלימודים (ייאמר לזכותה שלקחה קורסי בחירה גם מהמחלקה למדמ"ח, אבל בML ולא בתכנות)
שנה שעברה. שמח מאד לקרוא את זה כי זה לא המצב בתל אביב

אני די בשוק שיש כזה פער בין המוסדות
שים לב שאמרת בעצמך שהחברה שאתה מכיר לקחה קורסים במדמ"ח, זאת תמיד אופציה, גם בתל אביב, מה שמראה לך שבכדי לרכוש ידע בתחום הנ"ל אתה צריך חוגים אחרים (אבל זה מתחיל להשתנות)

שים לב שאמרת בעצמך שהחברה שאתה מכיר לקחה קורסים במדמ"ח, זאת תמיד אופציה, גם בתל אביב, מה שמראה לך שבכדי לרכוש ידע בתחום הנ"ל אתה צריך חוגים אחרים (אבל זה מתחיל להשתנות)
היא לקחה קורסי ML במדמ"ח, אבל פייתון זה מסטטיסטיקה עצמם להבנתי.
בכל מקרה השנה פותחים במחלקה לסטטיסטיקה תארים בDS (בוגר ומוסמך), ומאמין ששם בכלל יהיה דגש יישומי

היא לקחה קורסי ML במדמ"ח, אבל פייתון זה מסטטיסטיקה עצמם להבנתי.
בכל מקרה השנה פותחים במחלקה לסטטיסטיקה תארים בDS (בוגר ומוסמך), ומאמין ששם בכלל יהיה דגש יישומי

אני מצרף פה את התוכנית בבן גוריון. שימו לב שהיא במתכונת דו חוגית. ספציפית בחרתי את השילוב עם כלכלה אך בתיאוריה ניתן לשלב עם הכול. אשמח אם תחוו את דעתכם. בנוסף, יש עוד כמה קורסי בחירה שלא מצוינים. זה רק קורסי החובה.

אני מצרף פה את התוכנית בבן גוריון. שימו לב שהיא במתכונת דו חוגית. ספציפית בחרתי את השילוב עם כלכלה אך בתיאוריה ניתן לשלב עם הכול. אשמח אם תחוו את דעתכם. בנוסף, יש עוד כמה קורסי בחירה שלא מצוינים. זה רק קורסי החובה.
אני לא איש DS אז קשה לי לחוות דעה, אבל נראה שאת הבסיס יש פה. הרבה תלוי באיזה קורסי בחירה תיקח.
בצד של כלכלה, בזה אני קצת יותר מבין, חסר לי קורס של אקונומטריקה שאין בתכנית הלימודים והוא בעיניי חשוב מאוד. זה שיש קורסים בחשבונאות ומימון כחלק מובנה מהתכנית זה מעולה, ואני חושב שזה משהו שעוד מחלקות בארץ צריכות לאמץ.

אני לא איש DS אז קשה לי לחוות דעה, אבל נראה שאת הבסיס יש פה. הרבה תלוי באיזה קורסי בחירה תיקח.
בצד של כלכלה, בזה אני קצת יותר מבין, חסר לי קורס של אקונומטריקה שאין בתכנית הלימודים והוא בעיניי חשוב מאוד. זה שיש קורסים בחשבונאות ומימון כחלק מובנה מהתכנית זה מעולה, ואני חושב שזה משהו שעוד מחלקות בארץ צריכות לאמץ.
עד ללפני שבוע אקונומטירקה הייתה חלק מהתוכנית. אני באמת שם לב שהורידו. מוזר מאוד.

בנוגע לקורסי הבחירה - אני עדיין לא ממש סגור על איך זה עובד בדרך כלל באוניברסיטה, אבל בתוכנית הזאת כותבים במפורש שניתן לקחת קורסים מכל מחלקות מדעי הטבע (כולל מדמח). יש קורסי בחירה ספציפים שהיית ממליץ לי לקחת? איזה קורסי בחירה בכלכלה הם כדאיים?

אני אישית הייתי הולך על פסיכולוגיה,
פסיכולוגיה וסטטיסטיקה תמיד הלכו טוב ביחד.

פשוט כלכלה זה ממש משעמם לעומת פסיכולוגיה שזה מקצוע מעניין מאוד

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E יש לי עסק עונתי. בזמן שאין עבודה תמיד עולה לי לשלב בעוד קריירה. מה אומרים? אוף טופיק 5
I למה לא לשלב בתיק גם אג"ח ממשלתי בריבית משתנה? שוק ההון 1
ש שאלה על "כמות מינימאלית לשלב" שוק ההון 27
C תיק השקעות לשלב הצבירה שוק ההון 1
yossik איך אפשר לשלב את החיים המודרניים בעיר יחד עם שמירה על הטבע אוף טופיק 2
ציפור דרור יעדים פיננסים לשלב העצמאות שוק ההון 40
O לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני התפתחות אישית 6
D לימודי רפואה סוף שנה שלישית- מחשבות על העתיד התפתחות אישית 16
א חומר לימודי על מסחר באופציות שוק ההון 5
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 8
G לימודי שוק ההון שוק ההון 17
ד לימודי ניהול באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 21
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
ג לימודי תואר ראשון בדברצן-הונגריה אוף טופיק 19
הפרופסור לימודי המשך בטכניון.. או? התפתחות אישית 12
ה מוסד לימודי לקורס תכנות התפתחות אישית 1
C לימודי מדעי המחשב - מעבר לירושלים התפתחות אישית 11
A התייעצות לגבי לימודי מקצועות הייטק - גיל 27 התפתחות אישית 34
I לימודי עבודה סוציאלית - גם סוציאלי לכיס? התפתחות אישית 7
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
C התייעצות לגבי לימודי חשמל/אלקטרוניקה התפתחות אישית 5
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
S לגבי אופק תעסוקתי לאחר לימודי סטטיסטיקה וכלכלה התפתחות אישית 9
F לימודי כלכלה בבן גוריון/העברית התפתחות אישית 1
B לימודי רפואה בארץ התפתחות אישית 91
P מרכז לימודי מתמטיקה - מחפש שותף התפתחות אישית 4
Y לימודי ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני התפתחות אישית 14
S לימודי תעודה במדעי המחשב בפתוחה-כמה עמוס? התפתחות אישית 18
ד לימודי משפטים כדי להיות עורך דין אוף טופיק 76
O לימודי מנהל עסקים/ ניהול תיקים התפתחות אישית 0
M לימודי מסחר בשוק ההון אוף טופיק 6
H לימודי רפואה התפתחות אישית 6
L שוקלת האם כדאי ללמוד לימודי משפטים (בספיר) בשנה הקרובה? התפתחות אישית 65
מ התלבטות לגבי מסלול לימודי מדמח (אשמח לעזרה) התפתחות אישית 13
חסכונית לימודי אקטואריה התפתחות אישית 2
F שינוי קריירה להנדסת תוכנה-בוטקאמפ, לימודי תעודה או תואר נוסף? התפתחות אישית 11
Y לימודי תואר שני למורה התפתחות אישית 0
ל היי חדשה פה-על לימודי נהיגה וריטלין אוף טופיק 4
amit יש רופאים בקהל? שאלה לגבי לימודי רפואה אוף טופיק 18
amit ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב אוף טופיק 9
M לימודי משפטים כתואר נוסף - כן או לא? התפתחות אישית 21
amidar למי שמתלבט בנושא לימודי מחשבים (מכל סוג), מומלץ להעיף מבט. אוף טופיק 2
S לימודי שוק ההון אוף טופיק 12
S חשבונאות/כלכלה בשילוב עם סטטיסטיקה ומדע הנתונים התפתחות אישית 2
Y סטטיסטיקה של תיקונים שוק ההון 19
D סטטיסטיקה ומדע הנתונים התפתחות אישית 26
Benjamin W לימוד סטטיסטיקה התפתחות אישית 2

נושאים דומים