• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לימודים בניגוד להיגיון - בן 24

• פותח הנושא פותח הנושא MatanGG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
האם אתה באמת מאמין שאלה תפקידים שמגיעים אל כולם בחוכמה ועבודה קשה, או במרפוק?
אני מסכים פחות או יותר עם מה שכתבת. אני לא חושב שכשרון או עבודה קשה זה הדבר היחיד בעולם. אבל אני חוזר למהות הדיון, אדם נתכנן ללכת ללמוד תואר כלשהו (נאמר מדעי המחשב). עדיף לו אלפי מונים ללמוד בטכניון מאשר ברייכמן.

אני מסכים פחות או יותר עם מה שכתבת. אני לא חושב שכשרון או עבודה קשה זה הדבר היחיד בעולם. אבל אני חוזר למהות הדיון, אדם נתכנן ללכת ללמוד תואר כלשהו (נאמר מדעי המחשב). עדיף לו אלפי מונים ללמוד בטכניון מאשר ברייכמן.
תלוי בתחום העיסוק בו הוא רוצה לעסוק.
אם אני הולך להיות "איש עסקים", ורוצה ללמוד מנהל עסקים לרזומה או להעשרה (כי זה לא חובה) -
אני לא רואה איך תואר מאוניברסיטה, עדיף על תואר ממוסד יוקרתי ועם רמת לימוד גבוהה בהרבה + מינגלינג וקשרים שאין בשום מקום אחר. (דרך אגב, גם רייכמן אוניברסיטה).

לגבי תחומים אחרים, זה אפילו יותר נכון. הייתי מניח שזה נכון מאוד לגבי ממשל\בטחון (למרות שיש באוניברסיטאות מסלולים יעודיים נחשבים מאוד, ששם אולי שיעורי ה"השמה" עדיפים).

גם לגבי מדעי המחשב, אתה לא הולך לטכניון כי שם מלמדים חומר קוואנטי חדיש ומשוכלל שלא מלמדים בתל אביב. לא, אתה הולך כי זה תו תקן יותר גבוה.
ויתכן שתואר ברייכמן הוא תו תקן מסויים למקצועות מסויימים שדורשים בעיקר מינגלינג ואף מרפוק. כאמור, קבלן לא מצליח כי הוא יודע לבנות.

תלוי בתחום העיסוק בו הוא רוצה לעסוק.
אם אני הולך להיות "איש עסקים", ורוצה ללמוד מנהל עסקים לרזומה או להעשרה (כי זה לא חובה) -
אני לא רואה איך תואר מאוניברסיטה, עדיף על תואר ממוסד יוקרתי ועם רמת לימוד גבוהה בהרבה + מינגלינג וקשרים שאין בשום מקום אחר. (דרך אגב, גם רייכמן אוניברסיטה).

לגבי תחומים אחרים, זה אפילו יותר נכון. הייתי מניח שזה נכון מאוד לגבי ממשל\בטחון (למרות שיש באוניברסיטאות מסלולים יעודיים נחשבים מאוד, ששם אולי שיעורי ה"השמה" עדיפים).

גם לגבי מדעי המחשב, אתה לא הולך לטכניון כי שם מלמדים חומר קוואנטי חדיש ומשוכלל שלא מלמדים בתל אביב. לא, אתה הולך כי זה תו תקן יותר גבוה.
ויתכן שתואר ברייכמן הוא תו תקן מסויים למקצועות מסויימים שדורשים בעיקר מינגלינג ואף מרפוק. כאמור, קבלן לא מצליח כי הוא יודע לבנות.
קודם כל ״איש עסקים״ זה תואר של מתמודדים בתוכנית ריאלטי. זה לא באמת משהו אמיתי.
אתה עדיין מתחמק, מתי תואר ברייכמן (לא במכללה יוקרתית עם רמת לימוד גבוהה) עדיף על האוניברסיטאות המובילות בארץ?

אני לא רואה איך תואר מאוניברסיטה, עדיף על תואר ממוסד יוקרתי ועם רמת לימוד גבוהה בהרבה
אין לי התייחסות לצד של הקשרים בטיעונים שלך. אבל לצד ה"תו תקן" או רמת לימודים זה מדיד ויש טבלאות שאפשר לראות כמה קשה לסיים / כמה החומר מתקדם אצל הבוגר בין אוניברסיטאות. ויש קשר לרמת המחקר והמעבדות שיש באותה אוניברסיטה = הידע והאנשים שמאחוריהן, ובתחומים מתקדמים יש מעטים שיש להם את הידע הזה.
בתארים הנדסיים כמו מדעי המחשב טכניון ואונ' תל אביב לדוג' נמצאים ברשימות בינ"ל. הטיעון שרייכמן מתקרב אליהן בדירוג / ברמת הלימוד הוא שגוי (בתארים הנדסיים. לגבי ממשל אני לא מכיר).

קודם כל ״איש עסקים״ זה תואר של מתמודדים בתוכנית ריאלטי. זה לא באמת משהו אמיתי.
לא, איש עסקים זה אדם שעושה עסקים. אתה יכול לטעון ש"מנהל עסקים" זאת שטות, אין בעיה, רבים מאנשי העסקים לא למדו מנהל עסקים. אבל איש עסקים הוא מי שעושה עסקים.

אתה עדיין מתחמק, מתי תואר ברייכמן (לא במכללה יוקרתית עם רמת לימוד גבוהה) עדיף על האוניברסיטאות המובילות בארץ?
כתבתי שחור על גבי לבן (רייכמן היא מכללה יוקרתית עם רמת לימוד גבוהה, אם זה לא היה ברור. לא משלמים עשרות אלפי שקלים על רמת פח) -

אם אתה רוצה ליצור לעצמך קשרים עסקיים\בתחום הממשל, ברמה הבינלאומית, אני בכנות לא רואה איך תואר במנהל עסקים\ממשל מבן גוריון או חיפה, עדיף על רייכמן.
אתה מקבל תו תקן, שייכות לקליקה, וקשרים. זה לא שיגידו, "וואו, הוא למד ממשל בטכניון, שם ידוע שרמת הממשל קשה, זה בוודאי אומר שהוא מוצלח". זה עולם אחר.

אבל לצד ה"תו תקן" או רמת לימודים זה מדיד ויש טבלאות שאפשר לראות כמה קשה לסיים / כמה החומר מתקדם אצל הבוגר בין אוניברסיטאות.
ואכן זה דבר לא רלוונטי בכלל לתחום הממשל\מנהל עסקים. עושים פה אוברפיטינג ממדעים מדוייקים לתחומים חברתיים בהרבה. אף איש עסקים לא הצליח רק כי למד הרבה.

מכיוון שאנחנו נעים לעולם אחר, שבו האליטה לא בהכרח תמשיך להיות החבר'ה הטכנולוגיים, ממליץ לחשב מסלול מחדש ולהבין שהחוקים עומדים להשתנות.
אני רואה חבר'ה שעוסקים בתחום הפיננסים מברברים עצמם לדעת בטוויטר, ואני מתפלץ מהעילגות של חלקם. אבל אני מבין - בתחום הזה, אין דרישת סף של חוסר עלגות.
לצער החבר'ה המדוייקים - העולם רחוק מלהיות דבר מדיד.

לא, איש עסקים זה אדם שעושה עסקים. אתה יכול לטעון ש"מנהל עסקים" זאת שטות, אין בעיה, רבים מאנשי העסקים לא למדו מנהל עסקים. אבל איש עסקים הוא מי שעושה עסקים
אתה מצחיק. מה זה אומר "איד שעושה עסקים"? מארק צוקרברג הוא איש עסקים? רמי לוי? מי שקורא לעצמו איש עסקים זה בדר"כ מישהו שיש לו חנות בגדים ברחוב הרצל.

כתבתי שחור על גבי לבן (רייכמן היא מכללה יוקרתית עם רמת לימוד גבוהה, אם זה לא היה ברור. לא משלמים עשרות אלפי שקלים על רמת פח) -
האמת היא שרייכמן כבר מוגדרת אוניברסיטה. אבל מבחינת רמה לימוד, היא נמוכה משמעותית מהאוניברסיטאות המובילות. גילוי נאות - מלמד ברייכמן ובאוניברסיטת תל אביב. גם מכיר הרבה אחרים שמלמדים במקביל בשלל תחומים וגם הם מסכימים.

אתה מקבל תו תקן, שייכות לקליקה, וקשרים. זה לא שיגידו, "וואו, הוא למד ממשל בטכניון, שם ידוע שרמת הממשל קשה, זה בוודאי אומר שהוא מוצלח". זה עולם אחר
נכון, כי אין תואר לממשל בטכניון. אבל אם תלך למשרדי הממשלה בירושלים אתה תראה שרוב העובדים הם סטודנטים או בוגרים מהעברית לא מרייכמן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה מצחיק. מה זה אומר "איד שעושה עסקים"? מארק צוקרברג הוא איש עסקים? רמי לוי?
רחמים עבוד-לוי (נולד ב-16 בדצמבר 1955), הידוע בשם רמי לוי, הוא איש עסקים ישראלי
Mark Elliot Zuckerberg (/ˈzʌkərbɜːrɡ/; born May 14, 1984) is an American businessman
מי שקורא לעצמו איש עסקים זה בדר"כ מישהו שיש לו חנות בגדים ברחוב הרצל.
נניח. אז? גם מי שבונה מערכות יירוט ומי שבונה אתרים, שניהם מתכנתים.

האמת היא שרייכמן כבר מוגדרת אוניברסיטה.
(דרך אגב, גם רייכמן אוניברסיטה).
אם ככה, למה אתה עדיין ממשיך לעשות הבדל בינה לבין "האוניברסיטאות" כמקשה אחת? היא שוות ערך אל קבוצת "האוניברסיטאות".
אתה רוצה, תשווה אותה קונקרטית לתל אביב, הטכניון, בן גוריון, אריאל. אבל אתה עדיין מדבר במונחים של "האוניברסיטאות" מולה, וזה מראה שיש לך bias לא רלוונטי.

גילוי נאות - מלמד ברייכמן ובאוניברסיטת תל אביב. גם מכיר הרבה אחרים שמלמדים במקביל בשלל תחומים וגם הם מסכימים.
אוקיי, עכשיו אתה מדבר. מה אני מבין מזה, שברייכמן אתה מוריד את רמת הלימוד שלך במכוון? השאלה היא מה אתה מלמד ברייכמן.
אף אחד לא מצפה לקבל תואר במדמ"ח טוב יותר ברייכמן מהטכניון. אבל יש תארים שדורשים קשרים, לא רמת לימוד גבוהה. עשירים שלומדים אחד עם השני, זה לא יסולא בפז.

נכון, כי אין תואר לממשל בטכניון. אבל אם תלך למשרדי הממשלה בירושלים אתה תראה שרוב העובדים הם סטודנטים או בוגרים מהעברית לא מרייכמן.
תראה, על אדם שאומר "הסטטיסטיקות לגבי פרסי נובל [ליהודים] לא רלוונטיות" אם מגדירים יהדות לפי האמא, לא הייתי ממש סומך כשהוא אומר "רוב העובדים הם מהעברית".
מזה אני מניח שאתה לא מלמד מדעים מדוייקים, כי הורים יש רק שניים, וההתפלגות קרובה ל50-50. אתה משווה תפוחים לתפוזים - תואר בעסקים נותן קשרים, לא רק דיפלומה.

מעבר לזה, יכול להיות שכן, רוב העובדים במשרדי הממשלה בירושלים בוגרי העברית, אבל חייבים לבודד את המשתנים - א. מתי נפתח מסלול הממשל ברייכמן, ב. משרדי ממשל בת"א.
ברור שבירושלים יהיו יותר בוגרים מהעברית, כי הם גרים שם. מה לגבי ת"א? ואם המסלול ברייכמן בן 3 שנים, לא סביר שרוב העובדים יהיו משם. מה לגבי עוד עשור?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
מ החזר מס לאזרח אמריקאי בגין לימודים מיסים 3
A חיים לא פשוטים לימודים ומה בעתיד ?סיפור חיי ובקשה להכוונה התפתחות אישית 28
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
א ייעוץ לימודים התפתחות אישית 3
M לימודים אקדמיים יומני מסע אישיים 24
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
W פטור ממס - מלגת לימודים מיסים 0
J עלות לימודים באייבי ליג התפתחות אישית 2
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
G מתלבט בין שתי תוכניות לימודים התפתחות אישית 1
D ייעוץ לגבי לימודים אוף טופיק 2
ETF Shark לימודים בבאר שבע והסיכונים הכרוכים במעבר התפתחות אישית 2
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
עידו ג לימודים דיגיטליים התפתחות אישית 3
עידו ג לימודים - לרוחב או לעומק? התפתחות אישית 8
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3
ע בת 24 לקראת לימודים, מתלבטת איפה לשים את החסכון יומני מסע אישיים 15
ס שינוי מסלול לימודים התפתחות אישית 13
M התלבטות בבחירת מוסד לימודים לכלכלה התפתחות אישית 7
M המלצה למוסד לימודים מעודף לתואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 58
J לימודים - כלכלה התנהגותית התפתחות אישית 27
ה סבסוד לימודים לאוכולוסיה במיעוט - תכנות התפתחות אישית 18
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13
N התלבטות לגבי לימודים התפתחות אישית 9