• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה

• פותח הנושא פותח הנושא Floki
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יפה, בשניה ביטלתה את הביטקוין, הרי אין שום דבר חדש בו.
לא אמרתי את זה...
יפה שזה מה שאתה חושב אבל עובדתית זה לא נכון.
הדיון הוא על האם טראמפ יתחיל רזרבה של ביטקוין.
למה אכפת לפות"ש לגבי זה? כי, כמו שהוא עצמו אמר, זה יקרב את חלום ההתעשרות שלו.
זה אתה שמסית את הדיון לגבי הלגיטמציה של הביטקוין או האם שווה להשקיע בו לא משנה את העובדת הזו.
וזה אני שעוזר לך זה חמור מאוד.
הפוסט מדבר על האם הממשל האמריקאי ישקיע בו. לא הסטתי את הדיון לשם, זה הדיון.
וסליחה לפותח הדיון ולמשתתפים לאחרים שעזרתי לנושא לסטות.
אני לא מבין איפה הסטייה, אבל זכותך...

אני דווקא חושב שהדיון כאן הוא על חלום להתעשרות מהירה. זה המוצר. רוב הערך שרוב האנשים שואבים מביטקוין זה פשוט חלום על התעשרות מהירה. לא כולם, לא כל הזמן, אבל הרבה ולרוב.
נכון. אם כי
א. הרוב, לא הכל. ערך נוסף הוא ניידות גבוהה של הכסף, העברתו ללא מתווכים במהירות, קניית נכס עם מחסור מובנה, או סתם שימושי בלוקצ'יין אחרים.
ב. זה פשוט תשתית חדשה שלא הייתה אי פעם מעולם. אם נסתכל על האינטרנט בשנות ה-90 - בדיוק אותו דבר. חלום להתעשרות מהירה הניע את רוב הסטרטאפים.

קל להגיד "לא, אבל זה לא אותו דבר", כי ברור שהיום האינטרנט הצליח, אבל בוא נאמר שב1992, בהחלט היו אנשים שאמרו "זה לא יתפוס הדבר הזה, ללכת לבנק מהמחשב?!".

נכון. אם כי
א. הרוב, לא הכל. ערך נוסף הוא ניידות גבוהה של הכסף, העברתו ללא מתווכים במהירות, קניית נכס עם מחסור מובנה, או סתם שימושי בלוקצ'יין אחרים.
מסכים, לכן כתבתי "רוב" ולא "כל"
ב. זה פשוט תשתית חדשה שלא הייתה אי פעם מעולם.
היסטורית, זה לא נכון. ברשותך, הנה קצת חומר להעשרה.

עוד בשנות ה 80 הציג דיוויד צ'אום (David Chaum) את הרעיון של Blind Signatures for Untraceable Payments, שהניח את יסודות ה"E-cash", והדגים איך ניתן לבצע תשלומים אנונימיים באמצעות חתימות עיוורות. בסוף שנות ה 80, אותו צ'אום אבל הפעם עם כמה חבר'ה שלנו - עמוס פיאט מאונ' תל אביב ומוני נאור ממכון וייצמן, פיתחו את הרעיון של Untraceable Electronic Cash והציגו דרך למנוע כפילויות (Double Spending) תוך שמירה על אנונימיות. למעשה, הקהילה המחקרית רואה במאמר הזה את הבסיס התיאורטי להעברת כסף דיגיטלי בלי צורך במתווך וללא התלות בגוף מרכזי.

גם הל פיני (Hal Finney) שנחשד בעבר בתור מי שיצר את ביטקוין, תרם לחגיגה עוד ב 2004 עם המאמר על Reusable Proofs of Work. כן, גם את זה סטושי לא "המציא".

בניגוד למה שנהוג לחשוב, הרעיונות מאחורי ביטקוין ממש לא הופיעו עם כתבי הקודש של סטושי... התשתית בהחלט הייתה קיימת.

סליחה שאני מעט ארכאי, קשה לי שלא נותנים קרדיטים לקולגות שלי...

אם נסתכל על האינטרנט בשנות ה-90 - בדיוק אותו דבר. חלום להתעשרות מהירה הניע את רוב הסטרטאפים.
נכון. אז אנשים גייסו ארגזים של כסף. אבל! הם עדיין קמו בבוקר ועבדו קשה כדי לייצר עסק מצליח. חלקם הצליחו וחלקם לא. אבל בכל מקרה, הם לא ישבו בבית ופינטזו ש
אם אני צודק אני יכול לצאת לפנסיה כבר בגיל 30-31 עם כמה מיליוני דולרים בצד מבלי לעבוד בהייטק
תסכים איתי שיש הבדל?
קל להגיד "לא, אבל זה לא אותו דבר", כי ברור שהיום האינטרנט הצליח, אבל בוא נאמר שב1992, בהחלט היו אנשים שאמרו "זה לא יתפוס הדבר הזה, ללכת לבנק מהמחשב?!".
מסכים.

עם אילון מאסק ברקע הכל יכול להיות
כן... בדיוק כמו שכבר עשר שנים הוא מבטיח "מכונית אוטונומית בעוד שנתיים".
או התיישבות אנושית במאדים
או טיל שיטיס אנשים בין לונדון לניו יורק בחצי שעה
או ההצלחה המסחרית של היפרלופ
או עוד מיליון שטויות אחרות על טוויטר...
הבחור פשוט גאון...

היסטורית, זה לא נכון. ברשותך, הנה קצת חומר להעשרה.
לא, אני לא חושב שהבנת אותי.

מדובר על הרעיון של תשתית חדשה של כסף אינטרנטי. זה דבר חדש, שמעולם לא היה בעולם - וגם היום עדיין אין אותו.
גם לפני שהאינטרנט הפך למיינסטרים - היו הרבה סוגי אינטרנט. היה ארפאנט והיה BBSים, וכל זה היה יפה, אבל זה שונה מאוד מהפלטפורמה שבה אנחנו משתמשים עכשיו, להכל.

ברור שכרגע הביטקוין מהווה את הbest shot של האנושות לפרוץ את המחסום הזה סוף סוף, אבל לאף אחד אין הבטחות. בדיוק כמו שלא היה בשנות ה-90 לגבי ה-WWW.

עוד בשנות ה 80 ...
בניגוד למה שנהוג לחשוב, הרעיונות מאחורי ביטקוין ממש לא הופיעו עם כתבי הקודש של סטושי... התשתית בהחלט הייתה קיימת.
שוב, התשתית עדיין לא מיושמת, והיא בטח לא הייתה מיושמת בשנות ה-80. התשתית עדיין בחיתוליה, ואנחנו במקבילה של שנות ה-90, לאינטרנט.
כשכולם ישתמשו בכסף דיגיטלי P2P אמיתי, ולא בחיקויים החיוורים הריכוזיים שיש היום, נוכל להסתכל אחורה ולהגיד "נו, זה היה ברור", אבל אנחנו ממש לא שם.

כל המצאה בהיסטוריה של האנושות נשענת על אינספור המצאות שקדמו לה, אני לא מבין איך זה רלוונטי או סותר. גם המושיע של המערב, בסופו של דבר, היה יהודי מנצרת.

הנקודה שלי הייתה -
אם נסתכל על האינטרנט בשנות ה-90 - בדיוק אותו דבר. חלום להתעשרות מהירה הניע את רוב הסטרטאפים.
שגם לגבי האינטרנט, החלום להתעשרות מהירה הוא מה שהניע אותו בשנות ה90. אז מה? הוא לא שינה את חיינו ללא היכר מאז? כסף הוא אולי הממריץ הכי טוב שיש.

נכון. אז אנשים גייסו ארגזים של כסף. אבל! הם עדיין קמו בבוקר ועבדו קשה כדי לייצר עסק מצליח. חלקם הצליחו וחלקם לא. אבל בכל מקרה, הם לא ישבו בבית ופינטזו ש
ואתה באמת חושב שאין היום אנשים רבים שקמים בבוקר ועובדים קשה כדי ליצור עסק בלוקצ'יין מצליח? הם לא מפנטזים, הם עושים. תמיד יש מי שעושה, וספקולנטים עלוקות, כמו אז.
רק לפני שנה שנתיים, כשעשיתי סקר שוק עמוק על השוק, הבנתי כמה התעשייה הזאת חזקה ומסועפת, ואין באמת סיכוי שתעלם. תתכן נפילה סטייל הדוט-קום, ולאחריה עוף החול.

נערך לאחרונה ב:
כן... בדיוק כמו שכבר עשר שנים הוא מבטיח "מכונית אוטונומית בעוד שנתיים".
או התיישבות אנושית במאדים
או טיל שיטיס אנשים בין לונדון לניו יורק בחצי שעה
או ההצלחה המסחרית של היפרלופ
או עוד מיליון שטויות אחרות על טוויטר...
הבחור פשוט גאון...
בסופו של דבר הוא עמד מאחורי הבנק האינטרנטי הכי מוצלח בעשור הקודם, והראשון מסוגו,
הראשון שהצליח להביא מכוניות חשמליות לייצור סדרתי ורווחי בסדרי גודל גדולים, ולהפוך אותן לסמל סטטוס,
הראשון שהצליח ליצור חלליות עם חלקים לשימוש חוזר בייצור תעשייתי,
הראשון שהצליח להחזיר את ממשקי אדם-מכונה למיינסטרים, להוציא אותם מהעולם המחקרי-רפואי,
הראשון שהצליח להוציא את הנהיגה האוטונומית שתקועה שנים בdevelopment hell מחקרי תיאורטי אל המיינסטרים, כשכבר עכשיו רכבי טסלה מציעים נהיגה טובה יותר ויותר.

זה לפני שדיברנו על מעורבות בפרוייקט הבינה המלאכותית אולי הכי משפיע, והיכולת למנף את ההון לטובת שלטון בעולם המדיה החברתית בצורה שלא הייתה כמותה.
כל אחד מזה היה מספיק כדי להפוך אדם לעילוי בתחומו.
מי שלא עושה לא טועה.

שיווק ומכירות מדהים - צבא של חיילי מקלדת
הצחקת אם ניסית
אם לא ניסית, אז כנראה התכוונת לקריפטו
אני זוכר עוד בתקופת 2017-2019, כל מה ש"חיילי המקלדת" דחפו לקנות זה טוקנים\קריפטו במיוחד על רשת האיתריום
חיילי המקלדת של ביטקוין היו אולי 4 יוטוברים שהתארחו אחד אצל התוכניות של השני בשביל הגוון השבועי
הייתי מגרד כל פיסת מידע שקיימת אבל לא היה הרבה
תקציב השווק של חיילי המקלדת היה על מטבעות "חזקים\מהירים\זריזים\טובים" יותר מביטקוין

לא, אני לא חושב שהבנת אותי.

מדובר על הרעיון של תשתית חדשה של כסף אינטרנטי. זה דבר חדש, שמעולם לא היה בעולם - וגם היום עדיין אין אותו.
גם לפני שהאינטרנט הפך למיינסטרים - היו הרבה סוגי אינטרנט. היה ארפאנט והיה BBSים, וכל זה היה יפה, אבל זה שונה מאוד מהפלטפורמה שבה אנחנו משתמשים עכשיו, להכל.

ברור שכרגע הביטקוין מהווה את הbest shot של האנושות לפרוץ את המחסום הזה סוף סוף, אבל לאף אחד אין הבטחות. בדיוק כמו שלא היה בשנות ה-90 לגבי ה-WWW.

שוב, התשתית עדיין לא מיושמת, והיא בטח לא הייתה מיושמת בשנות ה-80. התשתית עדיין בחיתוליה, ואנחנו במקבילה של שנות ה-90, לאינטרנט.
כשכולם ישתמשו בכסף דיגיטלי P2P אמיתי, ולא בחיקויים החיוורים הריכוזיים שיש היום, נוכל להסתכל אחורה ולהגיד "נו, זה היה ברור", אבל אנחנו ממש לא שם.

כל המצאה בהיסטוריה של האנושות נשענת על אינספור המצאות שקדמו לה, אני לא מבין איך זה רלוונטי או סותר. גם המושיע של המערב, בסופו של דבר, היה יהודי מנצרת.

הנקודה שלי הייתה -

שגם לגבי האינטרנט, החלום להתעשרות מהירה הוא מה שהניע אותו בשנות ה90. אז מה? הוא לא שינה את חיינו ללא היכר מאז? כסף הוא אולי הממריץ הכי טוב שיש.
אני חושב שאנחנו מבינים אחד את השני...
ואתה באמת חושב שאין היום אנשים רבים שקמים בבוקר ועובדים קשה כדי ליצור עסק בלוקצ'יין מצליח? הם לא מפנטזים, הם עושים. תמיד יש מי שעושה, וספקולנטים עלוקות, כמו אז.
רק לפני שנה שנתיים, כשעשיתי סקר שוק עמוק על השוק, הבנתי כמה התעשייה הזאת חזקה ומסועפת, ואין באמת סיכוי שתעלם. תתכן נפילה סטייל הדוט-קום, ולאחריה עוף החול.
גם אני עובד על זה, ולכן אני מגיב פה מידי פעם בנושא. אני מפריד בין ביטקוין (שהוא נכס) לבין טכנולוגיה.

נערך לאחרונה ב:
הצחקת אם ניסית
אם לא ניסית, אז כנראה התכוונת לקריפטו
אני זוכר עוד בתקופת 2017-2019, כל מה ש"חיילי המקלדת" דחפו לקנות זה טוקנים\קריפטו במיוחד על רשת האיתריום
חיילי המקלדת של ביטקוין היו אולי 4 יוטוברים שהתארחו אחד אצל התוכניות של השני בשביל הגוון השבועי
הייתי מגרד כל פיסת מידע שקיימת אבל לא היה הרבה
תקציב השווק של חיילי המקלדת היה על מטבעות "חזקים\מהירים\זריזים\טובים" יותר מביטקוין
אם ניסיתי מה?

רוב הכסף שנמצא היום בעולם הקריפטו - מקורו בביטקוין. תשאל כל יזם קריפטו או מנהל קרן המשקיעה בקריפטו והם יספרו לך שהכי קל לגייס "בקיץ". ומשם זה מחלחל קדימה - לדבר נגד ביטקוין בתעשייה נהיה טאבו.

ברור שלג'ון מנוקסוויל אין השפעה גדולה ולכן לא יעזור לו לפמפם קריפטו. אבל חלומות ההתעשרות המהירה שלו יובילו אותו לכתוב פוסט כמו זה, או לשתף שמייקל סיילור קנה X במחיר Y אתמול. והרשת מלאה.

לא לשכוח את הנקודה החשובה, לביטקוין אין מחלקת שווק ומכירות
מ 0.01$ ל 100,000$ לא קרה בגלל נארטיב, להיפך בניגוד לנראטיב
וגם עכשיו, זה סתם משהו "לצפות" לו, סוג של חדשות טובות שפשוט "יקדימו" את מה שיקרה בכל מקרה בעתיד (לדעתי)
הדומינו החל ליפול לפני שנים רבות, עכשיו נותר רק לצפות במחזה הנפילה אחד אחרי השני
tick tok, next block
אתה לא באמת רציני ? אין לביטקוין ״מחלקת שיווק״? ראית מה הולך בכל רשת חברתית ? ב yt?
האינטרסים הפיננסים הם עצומים … לא רק בגלל הביטקוין עצמו והעליה בערך שלו …אין הרבה דרכים ״קלות״ להתעשר כמו לקדם תוכן כזה ...אין כמעט ורטיקלים שמייצרים תעריפי פרסום גבוהים כמו קריפטו וביטקוין …מפרסמים עטים על הדמוגרפיה הזו שמורכבת ממהמרים בעלי כסף פנוי ומהצד השני עסקים שגוזרים עמלות שמנות.(קורסים, חברות מסחר וקניה של קריפטו שלוקחות אחוזים גבוהים מכל פעילות וכו …)(רק בשביל לסבר את האוזן , אם אנחנו מנסים לקנות מדיה על סרטונים הקשורים לביטקוין או קריפטו בyt, המחיר לאלף לחשיפות (לא קליקים או המרות) מגיע בערוצים מסויימים ל100$+…כמה כסף מפרסמים עושים מהערוצים האלו שמוכנים לשלם כל כך הרבה עבור הצפיות ? מי מרוויח כאן ולמה?)

קוראים לזה network effect ויש על זה ספרות כלכלית מלפני עשורים (עוד לפני שהאינטרנט נוצר אגב), אין פה שום המצאה. שים לב שבשנים האחרונות ה"שימוש" הוא בעיקר buy and hold. זה לא שימוש במוצר. אתה לא משתמש ב TSLA או NVDA, וגם לא ב IBIT או BRRR. מה שמביא אותי לנקודה הבאה -

אני דווקא חושב שהדיון כאן הוא על חלום להתעשרות מהירה. זה המוצר. רוב הערך שרוב האנשים שואבים מביטקוין זה פשוט חלום על התעשרות מהירה. לא כולם, לא כל הזמן, אבל הרבה ולרוב. זאת, למשל, הסיבה שהפוסט הנוכחי בכלל נפתח.
יפה, בשניה ביטלתה את הביטקוין, הרי אין שום דבר חדש בו.

יפה שזה מה שאתה חושב אבל עובדתית זה לא נכון.
הדיון הוא על האם טראמפ יתחיל רזרבה של ביטקוין.
זה אתה שמסית את הדיון לגבי הלגיטמציה של הביטקוין או האם שווה להשקיע בו לא משנה את העובדה הזו.
וזה אני שעוזר לך זה חמור מאוד.

אז במחילה ממך אבל אני לא מתכוון להכנס שוב לדיונים האלה.
וסליחה לפותח הדיון ולמשתתפים האחרים שעזרתי להסיט את הנושא.
אשמח לשמוע דעות של אחרים כי זה נושא מעניין לדעתי.

בהצלחה.
therealdeal אמר את בצורה יפה לדעתי … יש הבדל בין הנראטיבים הרבים שקיימים עבור bitcoin, שעוזרים לתת את ההצדקה הפסיכולוגית ״להשקעה״ וחלק מתהליך הקידום האגרסיבי שלו לבין בפועל מה הוא בתור ההשקעה ומה השימוש בו…

כמו ״ביביזם״, פרו-פלסטינאים ו/או תבחרו כל cause שבא לכם מאיזה צד שתרצו …(אפשר לראות את זה גם יפה בשרשור שהיה כאן על ark בזמנו), היום כל אחד יכול לרדת במחילת ארנב ולייצר לעצמו יופי של תיבת תהודה … הרשתות החברתיות מייצרות מציאות נפרדת עם המון חיזוקים .
אם הייתי מסתכל ב feed שלכם בyt,Facebook, Twitter וכו … כמה מהתוכן היה קשור לקריפטו ?

אף אחד לא יודע מה להגיד מה יהיה בעתיד .., הרבה דברים אפשרים והשקעות זה משחק של הסתברויות…הבטחון העצום בכל השקעה הוא מסוכן… בוודאי בביטקוין.

נערך לאחרונה ב:
2 טריליון מארקט קאפ זה כבר לא משחק ילדים

בכל מקרה כל העולם הזה עובר דיגטלזיציה ואל תגיד לי שזהב משתמשים ליצור דברים זה תעשייה של 18 טריליון. ביטקוין הוא זהב דיגיטלי עם תכונות הרבה יותר טובות מלזהב פיזי.

ביינתים אני לא הפראייר אני קניתי ב 2017 ובקושי עבדתי בחיי ויש לי סכום כסף שאין להרבה אנשים בגילי . אני כן מהמר שנכס נדיר שיש כמות מוגבלת ממנו ואפקט שוק מטורף, מבוזר , מאושר על ידי הsec ונסחר בתור הetf הכי מוצלח בכל הזמנים , שיש לו תכונות של זהב דיגיטלי אולי זה בשורה חדשה בעולם?

לא סתם האנשים הכי עשירים בעולם אף אחד לא האמין בהם בהתחלה והזקנים זלזלו בהם כי הם לא ראו את העתיד . לא מדבר אלי כל החארטות האלה של intrisic value בזמן שהוא הצליח להגיע מ0.1 דולר ל108,000 הנכס הכי צומח בהיסטוריה שלא ניתן להחרים אותו , לא ניתן לעצור אותו ואתה כבר שומע על מדינות שמאמצות אותו (שמועות על הבריקס) זה רק ענייין של זמן עד שמעצמה אחת תאמץ ואז האפקט של התורת משחקים יכנס. מצחיק שאנדריאס אנטונופוליס חזה את זה עוד ב2013 על הפומו של המדינות . אני רואה בביטקוין כאחלה גיוון לתיק השקעות לאנשים נורמטיבים שאני לא כזה דרך אגב אני מושקע בארנק הקר ובבורסה כמעט 7 מטבעות ואני עוד לא בן 29 אז אני שם את המעשים שלי איפה שהאמונה שלי ואולי אחרי שהרווחתי מעל 2 מיליון בזכות הביטקוין זה יתפוצץ לי בפנים בעתיד.

אבל אני יכול בלב שלם להגיד שהעזתי אני מצליח לישון כבר מ2018 בשקט בלילה היום פשוט קצת לקחתי את זה אקסטרים והכנסתי עוד מיליון וקצת אבל זה גם ככה כסף שאת כולו עשיתי מהביטקוין
ואם אני טועה אני אבכה בלב שלם בעתיד על המעשים שלי אבל אם אני צודק אני יכול לצאת לפנסיה כבר בגיל 30-31 עם כמה מיליוני דולרים בצד מבלי לעבוד בהייטק

אולי הזקנים שלמדו תואר שני במימון ולא מצליחים להעריך את שווי הנכס יקראו לי מהמר בעתיד ואולי הם יגידו ואללה הוא ראה משהו שאני לא
אבל בכל מקרה עד היום מלמדים את אותם אנשים מודל capm באוניברסיטה ומספרים להם שאי אפשר להמנע מסיכון בטא באמצעות פיזור ואותם אנשים שקוראים את המחקרים הכושלים אבל המוצלחים אמפירית של פישר ג׳ולס ומייקל גנסן שגם היום 50 שנה אחרי פרופסורים למימון מספרים לעצמם מעשיות

סליחה על החפירה אני פשוט גם אחרי תואר שני לא יבין את המרצים שלי שעדיין מסתכלים על דברים שהם נחלת העבר ומספרים לעצמם סיפורים בזמן שאנשים פה מתעשרים במשך 15 שנה והם ממשיכים לצעוק מהגדר
שמת כסף בנכס x והרווחת סכום משנה חיים . מדהים וסחטיין .

האם יכול להיות שבעוד כמה שנים יהיו כתבות על ״הבועה הארוכה ביותר מאז בועת הצבעוניים״?
אתה לא רואה את זה היום ובהסתכלות אחורה רק צדקת והרווחת מזה המון … האם אתה יודע באמת להגיד (או שרק ״מאמין״?) שבעוד כמה שנים לא תעמוד מול שוקת שבורה ?

למה לא לקחת חלק מהסכום ולשים אותו במשהו אחר ? מדד מנייתי ? סתם מזומן ?… צריך להתעשר רק פעם אחת …

אתה לא באמת רציני ? אין לביטקוין ״מחלקת שיווק״? ראית מה הולך בכל רשת חברתית ? ב yt?
האינטרסים הפיננסים הם עצומים … לא רק בגלל הביטקוין עצמו והעליה בערך שלו …אין הרבה דרכים ״קלות״ להתעשר כמו לקדם תוכן כזה ...אין כמעט ורטיקלים שמייצרים תעריפי פרסום גבוהים כמו קריפטו וביטקוין …מפרסמים עטים על הדמוגרפיה הזו שמורכבת ממהמרים בעלי כסף פנוי ומהצד השני עסקים שגוזרים עמלות שמנות.(קורסים, חברות מסחר וקניה של קריפטו שלוקחות אחוזים גבוהים מכל פעילות וכו …)(רק בשביל לסבר את האוזן , אם אנחנו מנסים לקנות מדיה על סרטונים הקשורים לביטקוין או קריפטו בyt, המחיר לאלף לחשיפות (לא קליקים או המרות) מגיע בערוצים מסויימים ל100$+…כמה כסף מפרסמים עושים מהערוצים האלו שמוכנים לשלם כל כך הרבה עבור הצפיות ? מי מרוויח כאן ולמה?)
שמח שאתה נותן את הזווית שלך כיזם בעולם הפרסום. יש פה טרף קל, זה בטוח.

שמח שאתה נותן את הזווית שלך כיזם בעולם הפרסום. יש פה טרף קל, זה בטוח.
אני כבר התחלתי לשים זיטונים על דברים כאלו שאני רואה...ביטקויין, ארק וכו הן רק חלק מהדוגמאות(והבוטות, הגדולות והמצליחות שבהן)....אבל הדרך שבה משחקים עם אנשים היא יוצאת מן הכלל...אפשר להגיד עד מחר שדברים הם בועה ונכסים חסרי ערך...אבל :
א) אפשר לרכב על גלים כאלו...יש ערך לכל X אם אתה יודע לשכנע אנשים בכך.
ב) לפעמים נבואות(קמפייני פרסום אגרסיבים) מגשימות את עצמן.

אנחנו חיים בתקופה מיוחדת מאד, הדרך ל"הנדס תודעה" בכל תחום היא מדהימה. מנהיג הכת הוא פשוט בYT.

בסופו של דבר הוא עמד מאחורי הבנק האינטרנטי הכי מוצלח בעשור הקודם, והראשון מסוגו,
הראשון שהצליח להביא מכוניות חשמליות לייצור סדרתי ורווחי בסדרי גודל גדולים, ולהפוך אותן לסמל סטטוס,
הראשון שהצליח ליצור חלליות עם חלקים לשימוש חוזר בייצור תעשייתי,
הראשון שהצליח להחזיר את ממשקי אדם-מכונה למיינסטרים, להוציא אותם מהעולם המחקרי-רפואי,
הראשון שהצליח להוציא את הנהיגה האוטונומית שתקועה שנים בdevelopment hell מחקרי תיאורטי אל המיינסטרים, כשכבר עכשיו רכבי טסלה מציעים נהיגה טובה יותר ויותר.

זה לפני שדיברנו על מעורבות בפרוייקט הבינה המלאכותית אולי הכי משפיע, והיכולת למנף את ההון לטובת שלטון בעולם המדיה החברתית בצורה שלא הייתה כמותה.
כל אחד מזה היה מספיק כדי להפוך אדם לעילוי בתחומו.
מי שלא עושה לא טועה.
כל מה שאתה מתאר כהצלחות אלו למעשה הכישלונות שלו. החללית עם החלקים זה אחרי שהוא נכשל ליצור את החללית בין ניו יורק ללונדון.
מכונית חשמלית זה אף פעם לא היה החזון והוא לא היה ראשון בשום צורה, זה כשלון של רכב אוטונומי (ששוב הוא לא הראשון ולא הכי טוב בתחום).
פריצת הדרך עם הבינה המלאכותית התחילה עם bert של גוגל, אין קשר אליו בכלל.

בקיצור הבנאדם פשוט יודע לשווק את הכישלונות שלו כהצלחות מסחררות, זה גם יכולת מוערכת בעולם. אבל להגיד שהוא עילוי זה פשוט בדיחה.

מבלי קשר שהוא בנה את הכל על כספי הדמים של אבא שלו.

כל מה שאתה מתאר כהצלחות אלו למעשה הכישלונות שלו. החללית עם החלקים זה אחרי שהוא נכשל ליצור את החללית בין ניו יורק ללונדון.
מכונית חשמלית זה אף פעם לא היה החזון והוא לא היה ראשון בשום צורה, זה כשלון של רכב אוטונומי (ששוב הוא לא הראשון ולא הכי טוב בתחום).
פריצת הדרך עם הבינה המלאכותית התחילה עם bert של גוגל, אין קשר אליו בכלל.

בקיצור הבנאדם פשוט יודע לשווק את הכישלונות שלו כהצלחות מסחררות, זה גם יכולת מוערכת בעולם. אבל להגיד שהוא עילוי זה פשוט בדיחה.

מבלי קשר שהוא בנה את הכל על כספי הדמים של אבא שלו.
מאחל לכולנו כישלונות כאלה ;)

רוב הכסף שנמצא היום בעולם הקריפטו - מקורו בביטקוין.
כל הביטקוין שנמצא היום, מקורו בפיאט

והם יספרו לך שהכי קל לגייס "בקיץ"
לא יודע מאיפה הבאת זאת, אבל ניחא
אין לזה באמת משמעות בקיץ 2018, 2019, והשנתיים לפני 2024
האינטרסים הפיננסים הם עצומים
עזוב את שנת 2024
איפה השנתיים-פעמיים ב 8 בשנים האחרונות שהיינו בשוק דובי (אחרי כל בועות הטוקנים וקריסת הסקאמרים)
למי בדיוק הקשיבו המחזיקים?

איפה כל כתבות הפחד בחדשות המיינסטרים, איפה כל המוסדות הפיננסים מזינים את עצמם במידע?
אם הייתי מסתכל ב feed שלכם בyt,Facebook, Twitter וכו … כמה מהתוכן היה קשור לקריפטו ?
אני כבר כתבתי, ב 2017-2019, היו בדיוק 4 אנשים שדיברו רק ביטקוין ביוטיוב
פייסבוק היתה חוסמת פוסטים וטוויטר זה היה שיטקוין סנטרל
היום בשנת 2024, תיבת התהודה שלי על גבי פרוטוקול ה NOSTR , ממליץ על primal

לא לשכוח את הנקודה החשובה, לביטקוין אין מחלקת שווק ומכירות
מ 0.01$ ל 100,000$ לא קרה בגלל נארטיב, להיפך בניגוד לנראטיב
וגם עכשיו, זה סתם משהו "לצפות" לו, סוג של חדשות טובות שפשוט "יקדימו" את מה שיקרה בכל מקרה בעתיד (לדעתי)
הדומינו החל ליפול לפני שנים רבות, עכשיו נותר רק לצפות במחזה הנפילה אחד אחרי השני
tick tok, next block
גם למשחקי פירמידה אין מחלקת שיווק ומכירות. השחקנים הם המשווקים.

בעידן הדיגיטלי שלכל אחד יש את הכח להגיע דרך מדיה חברתית למיליוני אנשים ללא עלות, אין דרך קלה יותר מלהפוך את השחקן למשווק.

האינטרנט הופך כל פירמידה להרבלייף על סטרואידים.

גם למשחקי פירמידה אין מחלקת שיווק ומכירות. השחקנים הם המשווקים.
ואיך זה קשור לביטקוין בדיוק?

זה משעשע ששנים רבות ציטטו כאן כתבות אנטי-ביטקוין ועכשיו פתאום טוענים בעצם שהמדיה היתה פרו-ביטקוין

ואיך זה קשור לביטקוין בדיוק?

זה משעשע ששנים רבות ציטטו כאן כתבות אנטי-ביטקוין ועכשיו פתאום טוענים בעצם שהמדיה היתה פרו-ביטקוין
פירמידה, גם נגד הרבלייף היו כתבות, זה לא מפריע למאמינים ביכולת הפירמידה להביא אותם להתעשרות וחלק אפילו התעשרו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם לדעתכם ריאלי לחיות ממשכורת קצת מעל המינימום לזוג וילד? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
Williamsburg איך לדעתכם השוק בארץ יגיב לנפילת המשטר האיראני? שוק ההון 438
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 29
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 12
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
Y מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי? שוק ההון 7
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
I איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Will Smith האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר? אוף טופיק 59