היסטורית, זה לא נכון. ברשותך, הנה קצת חומר להעשרה.
לא, אני לא חושב שהבנת אותי.
מדובר על הרעיון של תשתית חדשה של כסף אינטרנטי. זה דבר חדש, שמעולם לא היה בעולם - וגם היום עדיין אין אותו.
גם לפני שהאינטרנט הפך למיינסטרים - היו הרבה סוגי אינטרנט. היה ארפאנט והיה BBSים, וכל זה היה יפה, אבל זה שונה מאוד מהפלטפורמה שבה אנחנו משתמשים עכשיו, להכל.
ברור שכרגע הביטקוין מהווה את הbest shot של האנושות לפרוץ את המחסום הזה סוף סוף, אבל לאף אחד אין הבטחות. בדיוק כמו שלא היה בשנות ה-90 לגבי ה-WWW.
עוד בשנות ה 80 ...
בניגוד למה שנהוג לחשוב, הרעיונות מאחורי ביטקוין ממש לא הופיעו עם כתבי הקודש של סטושי... התשתית בהחלט הייתה קיימת.
שוב, התשתית עדיין לא מיושמת, והיא בטח לא הייתה מיושמת בשנות ה-80. התשתית עדיין בחיתוליה, ואנחנו במקבילה של שנות ה-90, לאינטרנט.
כשכולם ישתמשו בכסף דיגיטלי P2P אמיתי, ולא בחיקויים החיוורים הריכוזיים שיש היום, נוכל להסתכל אחורה ולהגיד "נו, זה היה ברור", אבל אנחנו ממש לא שם.
כל המצאה בהיסטוריה של האנושות נשענת על אינספור המצאות שקדמו לה, אני לא מבין איך זה רלוונטי או סותר. גם המושיע של המערב, בסופו של דבר, היה יהודי מנצרת.
הנקודה שלי הייתה -
אם נסתכל על האינטרנט בשנות ה-90 - בדיוק אותו דבר. חלום להתעשרות מהירה הניע את רוב הסטרטאפים.
שגם לגבי האינטרנט, החלום להתעשרות מהירה הוא מה שהניע אותו בשנות ה90. אז מה? הוא לא שינה את חיינו ללא היכר מאז? כסף הוא אולי הממריץ הכי טוב שיש.
נכון. אז אנשים גייסו ארגזים של כסף. אבל! הם עדיין קמו בבוקר ועבדו קשה כדי לייצר עסק מצליח. חלקם הצליחו וחלקם לא. אבל בכל מקרה, הם לא ישבו בבית ופינטזו ש
ואתה באמת חושב שאין היום אנשים רבים שקמים בבוקר ועובדים קשה כדי ליצור עסק בלוקצ'יין מצליח? הם לא מפנטזים, הם עושים. תמיד יש מי שעושה, וספקולנטים עלוקות, כמו אז.
רק לפני שנה שנתיים, כשעשיתי סקר שוק עמוק על השוק, הבנתי כמה התעשייה הזאת חזקה ומסועפת, ואין באמת סיכוי שתעלם. תתכן נפילה סטייל הדוט-קום, ולאחריה עוף החול.