• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חופשות בחו"ל 2025

• פותח הנושא פותח הנושא בת העמק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עקרונית מספיק להסתכל החוצה מהחלון כדי לראות את זה.
הסתכלתי ולא ראיתי אף אחד מת, מה עכשיו?
תתחיל למשל בכמה אנשים נרצחו בארץ בשנתיים האחרונות רק כי הם יהודים לעומת כמה זה קרה בחו"ל בתקופה המקבילה.
מבחינת כמה מסוכן להיות במקום כלשהו, לא כ"כ משנה לי אם רצחו אותי כי אני יהודי או כי רצו לשדוד אותי, חשובה לי השורה התחתונה.
אין שום סתירה בין מסוכן ללא סביר.
אין סתירה אבל מדובר בשתי טענות שונות. אפשר לטעון שאזעקה כל שבוע זה לא סביר גם בלי קשר למידת המסוכנות.
טוב. תקרא את כל השרשור.
הגזמת...
אם אתה חושב שיותר מסוכן עובדתית בחו"ל, אז שיהיה בהצלחה.
אני לא חושב שמאוד מסוכן בחו"ל, לפחות לא במדינות המפותחות. אתה זה שטען שהרבה הרבה הרבה יותר מסוכן בארץ.

שוב, עם דברים לא רציונליים אין לי הרבה מה לעשות.

וזה חוזר לשרשור שנפתח עם השאלה הראשונה:
איפה הרגשתם בנוח לנפוש ולטייל במהלך השנה האחרונה?
הרגשה היא דבר לא רציונלי לפעמים. אני לא הרגשתי בנוח בפרנקפורט והייתי מספיק מפוחדת כדיי להימנע לקרוא בטלפון בעברית בתחבורה הציבורית, ועל תחושות כאלו פות"ש שאלה.

וחוץ מהרוסים, וחוץ מהאוקראינים, וחוץ מתושבי האיטי וחוץ מ:
וחוץ מ*רוסים* שנופשים ב*אוקראינה* (אם נותנים להם בכלל להיכנס) ומ*אוקראינים* שמתיירים ב*רוסיה* (אם הם בכלל יכולים) ו**לא** מתושבי האיטי אלא תיירים שמבקרים בהאיטי (אין תיירים כרגע בהאיטי, הפתעה גדולה).

אף תייר לא מתבקש באופן גורף ומוחלט כל כך "להצניע" את הזהות הלאומית או האתנית שלו, אלא אם כן **המדינה שבה הוא שוהה נמצאת בעימות** ישיר או עקיף **עם מדינת המוצא**... או שהיא מצויה **במצב של כאוס** (כמו האיטי)
או במילים אחרות, אף תייר חוץ ממליון דוגמאות אחרות.
אז לא.
כל תייר ישראלי ויהודי בערים מרכזיות באירופה, קנדה וארה"ב.

זה לא נכון עובדתית אצלי. המקומיים מזהים מבטא זר ותמיד יש שיחות על הנושא.
ברור שהם יזהו מבטע זר. אבל בודדים האנשים שידעו לזהות שהמבטא דוקא ישראלי.
וגם מבין אלו שיזהו, לרובם הגדול לא יהיה איכפת.
אנחנו לא מתווכחים, כך שלא מדובר בדעות כאלו או אחרות. אנחנו סקרנים להבין מנקודת מבטם על החיים שלהם באותה מדינה, והם סקרנים לגבינו.
גם בלי להתווכח אפשר לשמוע דיעות שלא תמיד הכי נעים לשמוע אותן.
אבל אם היום ישראלים ויהודים נתפסים כבעלי קרניים, בלי קשר ועניין בערכים האישיים שלהם - אני לא מעוניינת לחוות את זה. גם ככה יש לי מטען לא פשוט לגבי מה שעשו אירופאים רבים ליהודים, כולל למשפחתי. אגב, הטינה היא לא רק לישראלים, בני משפחתי באנגליה ובלגיה סובלים וחוששים והם אף פעם לא היו ישראלים.
אני לא חושב שהם נתפסים כבעלי קרניים. אבל כן, אם תשאלי מקומיים מה הם חושבים יש סיכוי טוב שתשמעי טענות על התנהלות ישראל ועוד הרבה דברים אחרים שלא בטוח שתסכימי איתם.
אבל שוב, אם מפריע לך לשמוע דיעות "לא נוחות" אז אפשר פשוט להמנע מדיונים כאלה.
אבל אדם שרוצה לצאת להתאוורר קצת מהזוועות פה, למלא את המצברים ולחזור, לא מחפש אידיוטים שימושיים בחו"ל שיסבירו לו כמה הוא שטן ורשע וגם לא שיגרשו אותו או יתנו לו שירות גרוע בגלל החלטות ממשלתיות כאלו ואחרות.
שוב, זה בעיקר תלוי בך.
עד כמה יפריע לך לראות סטיקרים ברחוב שטוענים שאת רשעית?
עד כמה יפריע לך לראות הפגנות שטוענות שאת רשעית? (אגב, הפגנות לרוב אפשר לזהות מרחוק ופשוט להתרחק/ללכת בדרך אחרת).
הסיכוי שאדם רנדומלי יגש אליך ברחוב ויתחיל איתך דיון שבו הוא מאשים אותך הוא אפסי.
הסיכוי שיגרשו אותך או יתנו לך שירות גרוע בגלל שאת ישראלית הוא נמוך יותר מהסיכוי שתקבלי שירות גרוע סתם כי נפלת על מלצר גרוע או מקום גרוע.

הסתכלתי ולא ראיתי אף אחד מת, מה עכשיו?
תנסה להוציא את הראש מארגז החול ולפתוח את העניים.
מבחינת כמה מסוכן להיות במקום כלשהו, לא כ"כ משנה לי אם רצחו אותי כי אני יהודי או כי רצו לשדוד אותי, חשובה לי השורה התחתונה.
בשורה התוחתונה נהרגו בישראל מסיבות שאינן טבעיות בשנתיים האחרונות הרבה יותר אנשים (יחסית לכמות האנשים שנמצאים פה) מאשר בכל מדינה מערבית אחרת.
אין סתירה אבל מדובר בשתי טענות שונות. אפשר לטעון שאזעקה כל שבוע זה לא סביר גם בלי קשר למידת המסוכנות.
ואפשר לטעון שזה הולך ביחד - זה גם לא סביר וגם מסוכן באותו הזמן.
אני לא חושב שמאוד מסוכן בחו"ל, לפחות לא במדינות המפותחות. אתה זה שטען שהרבה הרבה הרבה יותר מסוכן בארץ.
אז אנחנו מסכימים שלא מסוכן בחו"ל.
מה הטענה שלך בעצם? שבארץ כרגע מאוד בטוח? שאין פה שום מלחמה? שלא יורים טילים כל שבוע? שאין נסיונות פיגוע במדינה (ולא רק נסיונות אלא גם פיגועים של ממש)?
שאין תאונות דרכים בארץ?
שאין מחלות?
מה בדיוק הופך לדעתך את ישראל למקום פחות מסוכן ממדינה מפותחת בחו"ל?

הרגשה היא דבר לא רציונלי לפעמים. אני לא הרגשתי בנוח בפרנקפורט והייתי מספיק מפוחדת כדיי להימנע לקרוא בטלפון בעברית בתחבורה הציבורית, ועל תחושות כאלו פות"ש שאלה.
אבל תחושות כאלה הן סוביקטיביות לחלוטין. איזה משמעות יש להגיד "אני פחדתי באופן לא רציונלי"?
יש אנשים שמפחדים לצאת מהבית (בלי קשר למלחמה. סתם פוביה), האם זאת סיבה שאת או שפות"ש לא יצאו מהבית רק כי קיימים אנשים עם פוביות מסוימות?
וחוץ מ*רוסים* שנופשים ב*אוקראינה* (אם נותנים להם בכלל להיכנס)
לא רק באוקראינה. בכל העולם.
בכל מקרה, ההתקטננות הזאת חסרת משמעות. בסופו של דבר יש עוד לא מעט אוכלוסיות כאלה.
אז להגיד "אף אחד חוץ מהיהודים" זה לא ממש נכון. (במחיוחד שמצינים רגע לפני זה עוד המון דוגמאות סותרות)
כל תייר ישראלי ויהודי בערים מרכזיות באירופה, קנדה וארה"ב.
זאת טענה שונה לחלוטין.
וכמובן שגם היא לא נכונה. הסתובבתי לא מזמן גם בארה"ב וגם בכמה ערים באירופה (בקנדה באמת לא יצא לי לבקר כבר תקופה) וממש לא הייתי צריך להסתיר את הזהות שלי. בטח ובטח שאף אחד לא ביקש את זה ממני.

אם תשאלי מקומיים מה הם חושבים יש סיכוי טוב שתשמעי טענות על התנהלות ישראל ועוד הרבה דברים אחרים שלא בטוח שתסכימי איתם.
אני לא חושבת שאשאל מה דעתם על ישראל, אף פעם לא עשיתי את זה. לא מעט אנשים סקרנים לגבי ישראל ולגבי יהודים, לפחות אלה שאני פגשתי.
עד כמה יפריע לך לראות סטיקרים ברחוב שטוענים שאת רשעית?
עד כמה יפריע לך לראות הפגנות שטוענות שאת רשעית?
מאד!
בגלל זה שאלתי איך המצב מחוץ לערים (שלא מעניינות אותי אף פעם, אלא אם אני מגיעה לביקור משפחתי).
הסיכוי שיגרשו אותך או יתנו לך שירות גרוע בגלל שאת ישראלית הוא נמוך יותר מהסיכוי שתקבלי שירות גרוע סתם כי נפלת על מלצר גרוע או מקום גרוע.
לא בטוחה בזה.
ראיתי איך מתנהגים כלפי חבריי הערבים שטסו איתנו לחו"ל בנתב"ג. זה השתפר רק כשהבינו שאנחנו איתם. יכולה לחשוב שאותו הדבר יקרה לצוותי קרקע בחו"ל כשמטוס מישראל/לישראל נוחת או בדרך להמראה. יכול להיות שלומדים להתעלות על זה, כמו שחבריי לא נמנעו לטוס עשרות פעמים לחו"ל רק בגלל ההתייחסות בנתב"ג.

אני לא חושבת שאשאל מה דעתם על ישראל, אף פעם לא עשיתי את זה. לא מעט אנשים סקרנים לגבי ישראל ולגבי יהודים, לפחות אלה שאני פגשתי.
שוב, החלטה שלך אם לפתוח את הנושא לשיחה או לא.
רק קחי בחשבון שאם את פותחת אותו לשיחה יש סיכוי שתשמעי דיעות שלא תאהבי.
אם לראות סטיקר רנדומלי על עמוד ברחוב שאומר "שחררו את פ" או משהו אחר בגנות ישראל/צה"ל וכו', אז באמת אין טעם לטוס.
לא תפסתי ממך פתית שלג כזה רגיש.
בגלל זה שאלתי איך המצב מחוץ לערים (שלא מעניינות אותי אף פעם, אלא אם אני מגיעה לביקור משפחתי).
הפגנות כנראה שלא יהיו מחוץ לערים. אבל סטיקרים בהחלט יש סיכוי לראות בכל מיני מקומות.
ראיתי איך מתנהגים כלפי חבריי הערבים שטסו איתנו לחו"ל בנתב"ג. זה השתפר רק כשהבינו שאנחנו איתם. יכולה לחשוב שאותו הדבר יקרה לצוותי קרקע בחו"ל כשמטוס מישראל/לישראל נוחת או בדרך להמראה. יכול להיות שלומדים להתעלות על זה, כמו שחבריי לא נמנעו לטוס עשרות פעמים לחו"ל רק בגלל ההתייחסות בנתב"ג.
אני לא חושב שהיחס בנתב"ג כלפי ערבים נובע מאיזה שנאה (לפחות לא ברוב המקרים) אלא יותר ממין תפיסה בטחונית שהשתרשה.
תקני אותי אם אני טועה, אבל עיקר הבעיה בנתב"ג זה בכל הקשור לביטחון (בידוק מורחב, המון שאלות של אנשי הביטחון וכו') ולא ליחס של עובדי השדה שלא קשורים לביטחון (הבריסטה בבית הקפה, דיילת הקרקע בעמדת הצקאין וכו').

אז בקטע הזה תמיד התייחסו לישראלים "רע" בהרבה שדות תעופה בעולם - הרבה פעמים טיסות לישראל יוצאות מאזור נידח ורחוק בטרמינל. הרבה פעמים צריך לעבור בידוק ביטחוני כפול (בידוק רגיל כמו כולם ואז בידוק נוסף בכניסה לגייט), ועוד המון דברים כאלה (שאגב, חלק לא קטן מהם "באשמת" הביטחון הישראלי שדורש זאת). זה לא משהו שהשתנה (או לפחות לא משמעותית) בזמן האחרון.
בנוסף, צוותי הקרקע (בצקאין, בעליה למטוס וכו') הם לרוב עובדים של חברת התעופה (למנטפקים: גם אם לא ישירות אז בצורה כזאת או אחרת), ככה שאם את טסה אלעל מאוד לא סביר שעובד שונא ישראל יהיה בצוות הקרקע.

לגבי שאר העובדים בשדה, לרובם הגדול לא באמת איכפת וגם אין להם כלכך איך לדעת שאת ישראלית (כל עוד לא תלכי עם חולצה עם כיתוב ענק "ישראל" או משהו בסגנון).
אז אולי תקבלי פרצוף חמוץ מבקר הגבולות. אבל הם כמעט תמיד עם פרצוף חמוץ גם ככה.

בקיצור. לשאלה של פותחת השרשור. זה לגמרי סובייקטיבי. כל אחד שירגיש נוח איפה שהוא.
אני לא בטוח שנעים לנפוש ולטייל עכשיו בישראל. אבל אולי אחרים נהנים עכשיו.
לשאלתה. אני גר בארץ אבל מבלה הרבה מאוד מחוץ לישראל, בכל מיני מקומות. להרגשתי, וזו ההרגשה שלי בלבד, אפשר להנות בכל מקום, ואין תחושה לא נעימה. אני באופן אישי מתבייש להגיד שאני מישראל. לא פוחד, מתבייש. אבל לא מרגיש מאוים בשום צורה. לא בעיר ולא באיזורי הכפר.

אם לראות סטיקר רנדומלי על עמוד ברחוב שאומר "שחררו את פ" או משהו אחר בגנות ישראל/צה"ל וכו', אז באמת אין טעם לטוס.
@בת העמק ממליצה לשים בתיק גיליון מדבקות של הדמויות המצויירות האהובות עלייך (או סתם משהו שקיבלת במתנה ושוכב במגירה) ולהדביק אותן על הסטיקרים העוינים שתראי - זה משפר את ההרגשה :)

2 הערות:
1- בפורום מקביל בארמניה שואלים איך זה להיות תייר ארמני בישראל כאשר 1 מראה כמה ארמנים נהרגו במלחמות שם בשנים האחרונות לעומת 0 שנהרגו בישראל,
והשני אומר שלא נהרג אף ארמני בישראל אבל קללות יריקות והתקפות היו שכיחות בישראל בגלל שאתה ארמני כולל שלטים "מוות לארמנים" ולכן במקומות מסוימים כמו ירושלים צריך להצניע את זהותך, לא לשים צלב לא לדבר ארמנית ברחוב ...
- כלומר בניגוד לארץ שבהם פיגוע או טיל לא מחפשים אותך ספציפית והסיכון נופל על כולם, כאן מחפשים את התייר והוא צריך להיזהר במדינת היעד במיוחד במקומות מסוימים. להרבה תיירים יפריע אם הם צריכים להסתתר לשקר בקשר לזהותם או להצניע את עצמם לעומת המקומיים\ תיירים ממדינות אחרות.
(אמצעי הזהירות זאת גם אחת הסיבות שלא נרצחו עוד ישראלים בחו"ל או ארמנים בישראל)

2- אירועי קיצון שקורים פעם אחת, כמו 7.10 לא רלבנטים להסתברות!

2- אירועי קיצון שקורים פעם אחת, כמו 7.10 לא רלבנטים להסתברות!
הם רלונטים כל עוד אתה עדיין בתוך אותו ארוע קיצון.
פעם אחורנה שבדקתי אנחנו עדיין בתוך מלחמה בארץ, ועדיין יורים טילים גם למרכז.

לי אין שמץ של מושג לגבי תחושות. אני רק מבין בדברים רציונליים.
הבעיה עם תחושות שהן מאוד מאוד סוביקטיביות. משהו שלאדם אחד יגרום לתחושת פחד וחשש יכול לגרום לתחושות הפוכות לגמרי אצל אדם אחר, ודברים שיגרמו לאדם השני לתחושות פחד לא בהכרח ישפיעו על הראשון.
ולגבי עלבון זה בכלל - זה אפילו לא עניין של תחושות סוביקטיביות אלא של אם הבנאדם עצמו רוצה להיעלב (או בוחר להיעלב) או לא
מה יותר רציונלי מתחושות? רק בגלל שיש משהו בעולם שאתה לא יודע להדביק לו מספר, אז אתה מבטל אותו לחלוטין?
יש מחקרים על אנשים שנפגעו באיזור במוח שבו מתרחשות תחושות ורגשות, כביכול האנשים האלו הם חזית האדם הרציונלי. הם יודעים לפרק טיעונים, להסביר כל טענה, לטעון את ההפך. אבל כשזה מגיע לקבלת החלטות, הם אומללים ומתקשים אפילו לבחור מה לאכול לארוחת צהריים. הם ידעו להגיד שמנה מסוימת בריאה יותר, מונה אחרת קיבלה ביקורת טובה יותר, אבל הם פשוט לא ידעו מה הם מעדיפים.

תחושות זוהי הדרך של המוח שלנו להעביר ולעבד מידע ונתונים מאיברי החישה אל שאר הגוף. אבל הלמ"ס לא מודד את זה, אז כנראה זה שטויות...

ולקינוח - גם אם אביא לך אגרוף לפנים, אתה יכול לבחור או לרצות להיפגע או לא. נכון? מיותר לציין, שמקריאה מהירה של התגובות שלך בפורום, הכמות שלהן, אופן הניסוח, הנושאים הספציפים, נראה שגם אתה "בוחר" לא פעם להיעלב

סתם אנקדוטה. כרגע עשיתי צ'ק אין במקום כלשהו בעולם. מקום תיירותי יחסית, אבל לגמרי לא עיר. היו נחמדים אלי. שאלו אותי מאיפה אני, עניתי (לאחר התלבטות פנימית). ראיתי את החיוך יורד מהפנים, אבל נשארה אדיבות קורקטית. האם זה מבאס? כן, כי אני מעדיף שימשיכו לחייך אלי. האם זה יכול להיות מובן? כן. האם זה פוגע לי בחופשה? לא.

מה יותר רציונלי מתחושות?
אלו ליטרלי 2 הפכים.
זה כמו לשאול מה יותר לבן משחור.
רק בגלל שיש משהו בעולם שאתה לא יודע להדביק לו מספר, אז אתה מבטל אותו לחלוטין?
ממש לא ביטלתי. להיפך.
רק אמרתי שאני לא מבין בזה.
ולקינוח - גם אם אביא לך אגרוף לפנים, אתה יכול לבחור או לרצות להיפגע או לא. נכון?
כמובן שלא.
אם אתה מנסה לסתור איש קש, לפחות תסתור אותו עם טענה הגיונית.

אלו ליטרלי 2 הפכים.
זה כמו לשאול מה יותר לבן משחור
מצטערת, אבל אלו לא הפכים, לעומת שחור ולבן

ממש לא ביטלתי. להיפך.
רק אמרתי שאני לא מבין בזה.
נו באמת... אתה זוכר מה שאתה כותב בכלל? תזכורת:
אצה מבלבל בין דמיון (תחושה) לבין מציאות
בחו"ל במקרה הכי קיצוני הוא סתם צועק, מה שלא באמת מיצר שום נזק

אם אתה מנסה לסתור איש קש
אני לא מנסה לסתור איש. אני כן מצליחה להסביר לקורא הרנדומלי בפורום את הכשלים הלוגיים והחסך ההבנתי הקשה של רונן באספקטים יומיומיים. כנראה שרונן לא מצליח להבין, נו שוין.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצטערת, אבל אלו לא הפכים, לעומת שחור ולבן
אלו לחלוטין הפכים.

לחזור שוב ושוב על אותה טענה שגויה לא הופך אותה לנכונה.
נו באמת... אתה זוכר מה שאתה כותב בכלל? תזכורת:
אני זוכר. השאלה אם את יודעת לקרוא...
באף אחד מהציטוטים האלה אין איפלו טיפה ביטול.
אני לא מנסה לסתור איש. אני כן מצליחה להסביר לקורא הרנדומלי בפורום את הכשלים הלוגיים והחסך ההבנתי הקשה של רונן באספקטים יומיומיים. כנראה שרונן לא מצליח להבין, נו שוין.
אני לא יודע מה את מנסה לעשות, אבל את ברירור לא מצליחה.
לטעון שאפשר לבחור אם להיפגע מאגרוף זה בערך כמו לטעון שאפשר לבחור אם אפשר למות מכדור בראש.

לא רק שאת טוענת טענות לא הגיוניות, לא רק שאת מכניסה לי לפה מילים שמעולם לא אמרתי, את גם לא מצליחה לראות את הכשלים הלוגיים והחסך ההבנתי הקשה שיש לך ומנסה להפיל אותו על אחרים.
שיהיה בהצלחה...

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C סקרן לדעת את הלוגיסטיקה של חופשות בחו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
M כמה נפשות אתם, וכמה כסף בממוצע אתם מוציאים בשנה על חופשות בארץ ובחו"ל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
S הלוואה לקניית נכס בחו"ל נדל"ן 4
N אפשרויות מגורים בחו"ל לאחר פרישה אוף טופיק 85
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
R מס על רווח ממניות בחו''ל והפסד בשער חליפין מיסים 13
S קיזוז הפסד ממכירת נדל"ן בחו"ל מיסים 0
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
H [בחו״ל] מתה לפרוש תוך כ-7 שנים, עם מניות גאמפ״א יומני מסע אישיים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
א כרטיס ב-Wise לצורך קניות בחו"ל ? צרכנות פיננסית 4
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
א קניות בחופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 6
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
D ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
W קיזוז הפסד הון בארץ מול רווח דיבידנד בחו"ל מיסים 25
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
R הטבת יישוב ספר ושהיה בחו"ל מיסים 20
Lamur האם קיימת מקבילה ל״הר הכסף״ בחו״ל למציאת חשבונות רדומים? צרכנות פיננסית 2
צ איתור חברה בחו"ל אוף טופיק 4
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
S קבלת שכר מחברה בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 25
O האם יש מקבילה לקרן כספית בחו"ל? שוק ההון 2
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
עידו ג חופשה בחו"ל - חופשה סולידית צרכנות פיננסית 30
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
YizhakF חשבון בנק בחו"ל נגיש וזול לקבלת כספים - ומס מחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
B כמה אמור לעלות הגשת דו"ח שנתי עבור הכנסות בחו"ל? מיסים 3
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
4 הכרה בהוצאות אש"ל עבור כנס בחו"ל ללא קבלות מיסים 2
D נקודות תורפה אפשריות בהשקעה בנדל"ן בחו"ל נדל"ן 4
ל פתרון לתשלום בעת טיול בחו''ל צרכנות פיננסית 10
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
E בית השקעות שנותן שירות לשוהים בחו׳׳ל? שוק ההון 2
K מרכיב שקלי בתיק דולרי בחו"ל שוק ההון 23
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה