אני לא חושבת שאשאל מה דעתם על ישראל, אף פעם לא עשיתי את זה. לא מעט אנשים סקרנים לגבי ישראל ולגבי יהודים, לפחות אלה שאני פגשתי.
שוב, החלטה שלך אם לפתוח את הנושא לשיחה או לא.
רק קחי בחשבון שאם את פותחת אותו לשיחה יש סיכוי שתשמעי דיעות שלא תאהבי.
אם לראות סטיקר רנדומלי על עמוד ברחוב שאומר "שחררו את פ" או משהו אחר בגנות ישראל/צה"ל וכו', אז באמת אין טעם לטוס.
לא תפסתי ממך פתית שלג כזה רגיש.
בגלל זה שאלתי איך המצב מחוץ לערים (שלא מעניינות אותי אף פעם, אלא אם אני מגיעה לביקור משפחתי).
הפגנות כנראה שלא יהיו מחוץ לערים. אבל סטיקרים בהחלט יש סיכוי לראות בכל מיני מקומות.
ראיתי איך מתנהגים כלפי חבריי הערבים שטסו איתנו לחו"ל בנתב"ג. זה השתפר רק כשהבינו שאנחנו איתם. יכולה לחשוב שאותו הדבר יקרה לצוותי קרקע בחו"ל כשמטוס מישראל/לישראל נוחת או בדרך להמראה. יכול להיות שלומדים להתעלות על זה, כמו שחבריי לא נמנעו לטוס עשרות פעמים לחו"ל רק בגלל ההתייחסות בנתב"ג.
אני לא חושב שהיחס בנתב"ג כלפי ערבים נובע מאיזה שנאה (לפחות לא ברוב המקרים) אלא יותר ממין תפיסה בטחונית שהשתרשה.
תקני אותי אם אני טועה, אבל עיקר הבעיה בנתב"ג זה בכל הקשור לביטחון (בידוק מורחב, המון שאלות של אנשי הביטחון וכו') ולא ליחס של עובדי השדה שלא קשורים לביטחון (הבריסטה בבית הקפה, דיילת הקרקע בעמדת הצקאין וכו').
אז בקטע הזה תמיד התייחסו לישראלים "רע" בהרבה שדות תעופה בעולם - הרבה פעמים טיסות לישראל יוצאות מאזור נידח ורחוק בטרמינל. הרבה פעמים צריך לעבור בידוק ביטחוני כפול (בידוק רגיל כמו כולם ואז בידוק נוסף בכניסה לגייט), ועוד המון דברים כאלה (שאגב, חלק לא קטן מהם "באשמת" הביטחון הישראלי שדורש זאת). זה לא משהו שהשתנה (או לפחות לא משמעותית) בזמן האחרון.
בנוסף, צוותי הקרקע (בצקאין, בעליה למטוס וכו') הם לרוב עובדים של חברת התעופה (למנטפקים: גם אם לא ישירות אז בצורה כזאת או אחרת), ככה שאם את טסה אלעל מאוד לא סביר שעובד שונא ישראל יהיה בצוות הקרקע.
לגבי שאר העובדים בשדה, לרובם הגדול לא באמת איכפת וגם אין להם כלכך איך לדעת שאת ישראלית (כל עוד לא תלכי עם חולצה עם כיתוב ענק "ישראל" או משהו בסגנון).
אז אולי תקבלי פרצוף חמוץ מבקר הגבולות. אבל הם כמעט תמיד עם פרצוף חמוץ גם ככה.