• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חופשות בחו"ל 2025

• פותח הנושא פותח הנושא בת העמק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
פעם ראשונה שאני שומעת על זה. מי יורק ומקלל ארמנים בישראל?
לא רק ארמנים, אבל גם.
בעיר העתיקה, ובסמוך אליה, התפתח 'מנהג' של יהודים (לרוב חרדים) לירוק בכל פעם כשעוברים ליד כנסייה (המהדרין גם נותנים שתן בכניסה.) או ליד נוצרים עם סממנים חיצוניים מובהקים, זה יכול להיות כהני דת או מאמינים ארמנים/אתיופים/יוונים-אורתודוכסים או 'סתם' צליינים שהגיעו במיוחד מחו"ל שעושים את הויה-דולורוזה עם צלב עץ.

ממש מביש ומתסכל לראות את זה מהצד כ'מורי דרך' שמנסים להגיד תיירים שאנחנו מסבירי פנים וישראלים אוהבים את כולם....
מנגד, יש כמה יוזמות ובראשן יסכה הרני המלכה שמנסים להילחם בתופעה.

תקציר מהקישור בפייסבוק:
" התיעוד של קבוצות חרדים, וחרדלים החולפים על פני אנשי דת וממוסדות דת נוצרים, על פני צליינים, ויורקים, ללא מורא, ללא חשש, מול מצלמה וליד שוטרים, מתוך חוסר כבוד וזלזול בבני אדם, מעורר חלחלה. מאתמול הרשתות החברתיות מלאו תיעודים של היריקות, ואלו הגיעו לתקשורת הישראלית. כל העיתונים ועמודי החדשות ברשת הציגו את הסרטונים, שלחו כתבים ופרסמו עדכונים"

YNET= מגפה בעיר העתיקה: למה יהודים יורקים על נוצרים בירושלים?

אלו לחלוטין הפכים.
גם לי זה לא לגמרי מובן….
להבנתי הן פעולות שונות במוח, שבסופו של דבר מהוות דרך לבחון ולהחליט לגבי סיטואציה. אבל למה זה גורם להן להיות בהכרח הפכים?
אנסה להמשיל את זה למשהו אחר שנראה לי דומה. אם אתה מצלם סיטואציה או מצייר סיטואציה האם עשית פעולה הופכית או האם צילום הוא ההופכי של ציור?

סתם אנקדוטה. כרגע עשיתי צ'ק אין במקום כלשהו בעולם. מקום תיירותי יחסית, אבל לגמרי לא עיר. היו נחמדים אלי. שאלו אותי מאיפה אני, עניתי (לאחר התלבטות פנימית). ראיתי את החיוך יורד מהפנים, אבל נשארה אדיבות קורקטית. האם זה מבאס?
אם זה מבאס או לא זה כמובן מאוד אינדיווידואלי.
וזה גם תלוי עד כמה נשארים אדיבים מולך (מה יקרה אם תצטרך עזרה/משהו קצת יוצא דופן)
אבל זה עוד ״מקרה אנקדוטלי״…
והשאלה עד כמה המקרים האנקדוטליים הללו שכיחים.

האם זה יכול להיות מובן? כן.
דווקא בגלל שזה יכול להיות מובן (גם לך בתור ישראלי)
אני באופן אישי מתבייש להגיד שאני מישראל. לא פוחד, מתבייש.
זה גורם להסתברות גבוהה יותר שאנקדוטות כאלו יקרו, לא?
אם זה היה משהו בלתי הגיוני בעליל מן הסתם הסיכוי שזה יקרה במקומות שונים עם אנשים שונים הייתה קטנה יחסית…

ולגבי מה שנאמר כאן על זה שלא צריך שידעו שאנחנו מישראל…
בהרבה מקרים זה בלתי אפשרי (למשל בצ׳ק אין למלון) ובהרבה (מאוד) מקרים שואלים תיירים מאיפה הם (לפחות לי זה קרה המון המון פעמים).
להתחיל לשקר ולהמציא שאתה ממדינה אחרת… לא הגיוני בעיניי ואישית אני לא מסוגלת לעשות את זה (בכלל קשה לי לשקר. אני מסמיקה, מתבלבלת מגמגמת…).

לא רק ארמנים, אבל גם.
יצא לי לקרוא מזמן על התנהגות נפשעת כזאת מול נוצרים, חשבתי שזה עבר מהעולם. אף אחד לא עושה עם זה כלום? משטרה, תביעה לבית משפט?
אז זה לא נגד ארמנים ספציפית, כמו שהשנאה אלינו היא לא ספציפית רק לישראלים אלא גם ליהודים שאינם ישראלים.
העולם חזר להיות מקום מבאס וחשוך :(

בשורה התוחתונה נהרגו בישראל מסיבות שאינן טבעיות בשנתיים האחרונות הרבה יותר אנשים (יחסית לכמות האנשים שנמצאים פה) מאשר בכל מדינה מערבית אחרת
האיסלאם הקיצוני שהביא לנו את ה7/10 מעזה הוא אותו איסלאם קיצוני שטובח בדרוזים בסוריה ובעלאווים בלבנון . אותו איסלאם קיצוני כובש את אירופה וזה רק עניין של זמן עד שתראה את אותו הדבר גם שם.

האיסלאם הקיצוני שהביא לנו את ה7/10 מעזה הוא אותו איסלאם קיצוני שטובח בדרוזים בסוריה ובעלאווים בלבנון . אותו איסלאם קיצוני כובש את אירופה וזה רק עניין של זמן עד שתראה את אותו הדבר גם שם.
לא בדיוק. בעזה ובסוריה האיסלם נמצא בתיבת תהודה שמעצימה קיצוניות פונדמנטליסטיות. באירופה האיסלם מושפע גם מרעיונות הומנים-ליברלים. זה לא מונעה לגמרי את הפונדמנטליסטית, אבל מאלחש אותה.

אם רק מה שהיה הוא שיהיה, אירופה הייתה בעידן האינקוויזיציה.

הערת אגב, הדבר היה נכון לפני עידן הרשתות החברתיות. יכול להיות מאוד שאני טועה והאיסלם לא יאולחש בגלל שהרשתות ישמשו כתיבות תהודה תרבותיות ולא יתנו לאיסלמיסטים גישה לדעות אחרות. (דעה אישית שלי על רשתות חברתיות)

נערך לאחרונה ב:
להבנתי הן פעולות שונות במוח, שבסופו של דבר מהוות דרך לבחון ולהחליט לגבי סיטואציה. אבל למה זה גורם להן להיות בהכרח הפכים?
אלו שני חלקים הפוכים ומשלימים במוח.
זה כמו ההבדל בין יד ימין ליד שמאל - שני איברים בגוף שחושבים במידה רבה אבל הפוכים אחד מהשני.
זה לא שם שונה לאותו דבר או שם שונה למשהו דומה.
אנסה להמשיל את זה למשהו אחר שנראה לי דומה. אם אתה מצלם סיטואציה או מצייר סיטואציה האם עשית פעולה הופכית או האם צילום הוא ההופכי של ציור?
צילום וציור הם דברים דומים, לעומת זאת מה שאנחנו מדברים עליו הם הופכים. ככה שלא ברור לי איך המשל דומה.
ולגבי מה שנאמר כאן על זה שלא צריך שידעו שאנחנו מישראל…
בהרבה מקרים זה בלתי אפשרי (למשל בצ׳ק אין למלון
לדעתי דוקא במעט מאוד מקרים. רק בצאין למלון ובצקאין לטיסה. בכל שאר המקרים (בנאדם רנדומלי ברחוב, מלצר במסעדה, מוכר במכולת, כניסה לפארקים או בעצם כל דבר אחר שעושים בטיול) אין שום סיבה להציג דרכון.
ואגב, לחלק מאוד גדול מהישראלים יש דרכון זר, ככה שגם אם צריך להציג דרכון להרבה אנשים יש עדיין אפשרות לא להגיד שהם מישראל.
ובהרבה (מאוד) מקרים שואלים תיירים מאיפה הם (לפחות לי זה קרה המון המון פעמים).
להתחיל לשקר ולהמציא שאתה ממדינה אחרת… לא הגיוני בעיניי ואישית אני לא מסוגלת לעשות את זה (בכלל קשה לי לשקר. אני מסמיקה, מתבלבלת מגמגמת…).
לגבי ההגיוני, לצערי כל מה שקורה במדינה הוא לא הגיוני ככה שעוד דבר קטן שאינו הגיוני זה לא כזה מהותי בעיני.
אבל כן, הרבה אנשים "משקרים" ואומרים שהם ממדינה אחרת. אגב, זה היה קיים גם הרבה לפני המלחמה (בדיוק ראיתי סרטון של ארץ נהדרת עם מערכון על זה שיצא לפני כמה שנים).
מי שרוצה אפשר למצוא את הדרך להתחמק או לתת תשובה שאינה ישראל.
כמובן שלא חייבים, כל אחד ומה שהוא מרגיש בנוח איתו.

זה גורם להסתברות גבוהה יותר שאנקדוטות כאלו יקרו, לא?

הבעיה באנקדוטות, הם שהם רק אנקדוטות וקשה להסיק על הכלל. אז הנה כמה אנקדוטות מהצד שלי. באופן כללי, אני לא משקרת שאני ישראלית. גם כשאני עולה על מונית עם נהג מאפגניסטן כמה ימים אחרי ה7 לאוקטובר, וגם כשאני אוכלת חומוס במסעדה לבנונית במהלך תקופת התקיפות באירן. שני האירועים קרו בבירות אירופאיות גדולות.

החלק המעניין הוא שבניגוד למשתמע מההודעות מעליי, אנשי המזרח התיכון הם מסבירי פנים. בייחוד איראנים, מי כמוהם מבין מה זה להיות שבוי במדינתו תחת ממשלה מטורללת.

מי הקיצוני? אלו בדר"כ סטודנטיות מקומיות עם שיער ורוד, היפר פרוגרסיביות שפנו שלוש פעמים שמאלה 90 מעלות, ולא שמו לב שהם בעצם פנו ימינה...
כשאני עוברת ברחוב רואה משפחה ערבית מוסלמית, אני לא מסתכלת פעמיים. אבל כשאני רואה שתי בנות צעירות מקומיות (בלונדיניות, לבנות, דוברות השפה המקומית) שלובשות כאפייה פלסטינית כצעיף, עם סיכה בחולצה של אבטיח וכיסוי לטלפון של דגל פלסטין. אז חימתי עולה!

איכשהו השמאל הליברלי נהיה הקיצוני המסוכן....

אוקי.
מה הקשר בין זה לבין התגובה שלי?
מה הקשר בין זה לדיון בכלל?

אבל כן, הרבה אנשים "משקרים" ואומרים שהם ממדינה אחרת
זה לא עוזר לי שאנשים אחרים יכולים לשקר…
וגם לא מבינה למה זה קשור שיש אנשים שיכולים לשקר לגבי זה.

ואגב, אם ״הרבה אנשים משקרים״ סימן שהם נשאלו ״הרבה״…
מ.ש.ל

ואגב, לחלק מאוד גדול מהישראלים יש דרכון זר
גם לא עוזר לי שלחלק מהישראלים יש דרכון זר אם לרוב משפחתי (איתה אני נוסעת) אין דרכונים זרים.

צילום וציור הם דברים דומים, לעומת זאת מה שאנחנו מדברים עליו הם הופכים. ככה שלא ברור לי איך המשל דומה.
לדעתי זה מתאים, במיוחד אם מדובר בציור אימפרסיוניסטי לסיטואציה.
זו דרך שונה לתאר סיטואציה כשבאחת אתה יכול לתאר אותה כפי שהיא משתקפת פיזיקלית במציאות, ובשניה אתה יכול לתאר אותה תוך כדי שאתה מכניס את התחושות שלך/המחשבות שלך/הרגשות שלך לסיטואציה.
בכל מקרה, צילום וציור זה לא ״דברים דומים״.
ולדעתי זה דבר מוזר להגיד.
אבל בסדר. לא חייבים להסכים אם המשל מתאים או לא.

זה לא עוזר לי שאנשים אחרים יכולים לשקר…
זה גם לא עוזר לך שאנשים אחרים נפגעים או לא נפגעים מלראות סטיקר.
כל אחד עובד אחרת.
שאלת מה אפשר לעשות אם שואלים אז נתתי תשובה שמתאימה להרבה אנשים. אולי לך אישית לא, אבל אי אפשר להשליך מזה שאת אישית לא רוצה לשקר או להתחמק מהשאלה ולהגיד שאם מישהו שואל הוא בהכרח ידע שכל ישראלי הוא ישראלי.
וגם לא מבינה למה זה קשור שיש אנשים שיכולים לשקר לגבי זה.
אין קשר ליכולים. כולם יכולים.
אני דיברתי על מה אנשים עושים בפועל - חלקם משקרים, חלקם מתחמקים מהשאלה בכל מיני דרכים אחרות וכו
הנקודה היא שיש דרכים לא להגיד שאת ישראלית, גם אם מישהו שואל אותך.
ואגב, אם ״הרבה אנשים משקרים״ סימן שהם נשאלו ״הרבה״…
מ.ש.ל
לא הבנתי את הקשר.
הרבה אנשים משקרים לא אומר שאת כל אחד מאלו ששיקרו שאלו הרבה פעמים.
ומכאן ממש לא הבנתי מה בדיוק ניסית להוכיח.
זה נדיר מאוד ששואלים, ועדיין במקרים הנדירים שכן שואלים חלק גדול מהאנשים משקרים. אין פה שום סתירה ושום הוכחה.
גם לא עוזר לי שלחלק מהישראלים יש דרכון זר אם לרוב משפחתי (איתה אני נוסעת) אין דרכונים זרים
שוב, העולם לא סובב סביבך.
אני מנסה להסביר מה קורה באופן כללי, אני לא נותן לך המלצות תיירות אישיות.
אני לא מכיר אותך אישית, אין לי מושג איזה דרכונים יש לך או אין לך, אין לי מושג אם יש לך מראה יהודי או אם יש לך שרשרת מגן דויד.
נתתי הערה כללית לגבי מה חלק גדול מהישראלים עושים. חלק מהדברים אולי מתאימים לך וחלק פחות .

הרבה אנשים משקרים לא אומר שאת כל אחד מאלו ששיקרו שאלו הרבה פעמים.
״הרבה אנשים משקרים״ זה אומר ששאלו ״הרבה אנשים״.
לא שאת אותם אנשים שאלו הרבה פעמים.

זה נדיר מאוד ששואלים,
עבורי זה לא נדיר.
עבור משפחתי זה לא נדיר.
עבור חברי זה לא נדיר.
ולדעתי זה לא נדיר.

מעניין אם @בת העמק (שהיא זו שפתחה את הדיון ולה מנסים לענות - לפחות אני) חושבת שזה נדיר או אם היא נתקלה אי פעם בסיטואציה הנדירה הזו ששאלו אותה בטיול מאיפה היא.

שוב, העולם לא סובב סביבך.
העולם שלי סובב סביבי.
אני מנסה להסביר מה קורה באופן כללי,
אין צורך ״להסביר לי״, כי לא שאלתי אותך כלום לגבי זה, רק ציינתי מה שקרה לי.
לפחות לי זה קרה המון המון פעמים
אם מישהו מתחבר לזה, סבבה.
אם לא, לא.

אולי *לך* זה לא קרה.
אולי אתה נוהג לשקר (אם במקרה הנדיר זה יקרה לך) ואין לך בעיה עם זה.
אז עבורך מה שכתבתי כנראה לא רלוונטי.

אם לעומת זאת @בת העמק נתקלה בסיטואציה הזו בעבר, ויש סיכוי *לדעתה* שהיא תיתקל בה שוב, ואם גם היא לא נוהגת/אוהבת/רוצה לשקר, אז לה זה רלוונטי.

שאלת מה אפשר לעשות
ממש ממש לא.
בשום שלב לא שאלתי מה אפשר לעשות.
להיפך אפילו ציינתי דוגמא אפשרית לפעולה שלי היא לא מתאימה בכלל.

״הרבה אנשים משקרים״ זה אומר ששאלו ״הרבה אנשים״.
לא שאת אותם אנשים שאלו הרבה פעמים.
בדיוק! זה מאוד נדיר. זה לא ששאלו אנשים הרבה פעמים.

ואגב, "הרבה מהאנשים ששאלו אותם עשו x" לא אומר ששאלו הרבה אנשים.
אם שאלו 10 אנשים ו8 מהם אמרו משהו אז הרבה ממי ששאלו אותו אמר משהו, ועדיין שאלו רק 10 אנשים.

אני אנסה לענות לך עם משל:
ר: דמי הניהול שאני משלם נמוכים מאוד.
ר: הרבה מהכסף שאני משלם כדמי ניהול הולך למשכורות בחברה.
ק: אמרת "הרבה כסף הולך למשכורות" כלומר יש הרבה כסף אז אתה משלם הרבה. מש"ל.

עבורי זה לא נדיר.
עבור משפחתי זה לא נדיר.
עבור חברי זה לא נדיר.
ולדעתי זה לא נדיר.
אבל לפני שניה אמרת בעצמך שזה נדיר:
לא שאת אותם אנשים שאלו הרבה פעמים

אולי *לך* זה לא קרה.
אולי אתה נוהג לשקר (אם במקרה הנדיר זה יקרה לך) ואין לך בעיה עם זה.
אז עבורך מה שכתבתי כנראה לא רלוונטי.
שוב, לא רק עבורי (ולא רק עבורך)
אני מדבר באופן כללי. בממוצע. סטטיסטית וכו.
אני לא מדבר על אנקדוטות, על מה שקרה לפלוני או אולי יקרה לאלמוני.
ממש ממש לא.
בשום שלב לא שאלתי מה אפשר לעשות.
נכון, לא שאלת.
רק אמרת שאין מה לעשות ושמה שאחרים אמרו הוא לא נכון.
אז הסברתי לך למה הוא כן נכון ואיך רוב האנשים מתמודדים איתו.

אני מדבר באופן כללי. בממוצע. סטטיסטית וכו.
אתה מוזמן להביא מחקר סטטיסטי על כמות הפעמים ששואלים תיירים מאיפה הם.
ועל כמה זה נדיר שזה קורה.
עד אז זה לא משהו ממוצע או סטטיסטי.

מעניין אם @בת העמק (שהיא זו שפתחה את הדיון ולה מנסים לענות - לפחות אני) חושבת שזה נדיר או אם היא נתקלה אי פעם בסיטואציה הנדירה הזו ששאלו אותה בטיול מאיפה היא.
לא כל אחד ברחוב, אבל עובדי/בעלי האכסניות/דירות שאנחנו לנים בהם וגם בעלי/עובדי המסעדות.
רוב מוחלט של החופשות שלי מורכב מיציאה עם בעלי בלבד, כאשר הטיול בעיקרו הוא כוכב - לנים במשך שבוע במקום אחד ויוצאים ממנו כל יום לכיוון אחר ומפתחים יחסים עם בעלי הדירה/אכסניה. באותו שבוע אנחנו די מתקבעים על מסעדה אחת, כך שבעל המקום או המלצר כבר מזהים אותנו והשיחה קולחת. אנחנו מאד אוהבים את זה, ולכן יכאיב לנו אם בעל הדירה או המסעדה לא ירצו ליצור עמנו קשר מעבר למתחייב.
בנסיעה האחרונה שלנו לצפון יוון התקבענו על פיצריה חמודה בעיירה מתוקה. איך שהיינו מגיעים, בעל המקום היה בא להתיישב איתנו. הוא שאל על ישראל, סיפר על יהדות סלוניקי והאזור (ואני שיתפתי מהידע הקטן שלי), אפילו הביא ערב אחד ספר על ההיסטוריה של העיירה ופתח בפרק על היהודים שם לפני מלחה"ע. סיימנו את השבוע עם חיבוקים ונשיקות. בעל הדירה רצה לקחת אותנו לטיול מודרך לאזור היערות רק בגלל שהתלהב מהאהבה שלנו לעצים.
נסיעה לפני כן שהינו שבוע באכסניה בפיליון והתחברנו לגמרי לבעל המקום, לבנו ולחברה של הבן. גם שם זה נגמר בחיבוקים ונשיקות.
לפני כמה שנים הייתי עם הבת בבלגיה ושהינו 4 לילות בצימר בפרברי גאנט. גם שם הפכנו לבני בית עד סוף השהות.
זה מה שאני אוהבת, לכן לא יכולה להתעלם ולהתעסק רק בעצמי ובבן זוגי, והתייחסות צוננת תהרוס לי את החוויה.

מהמוני ספרים שקראתי מאז ילדותי, התקבעה אצלי המחשבה שהערים הגדולות הן יותר פתוחות וסובלניות לאחרים מאשר הכפריים בפריפריה שהם יותר דתיים ושמרנים.
לכאורה, הייתי אמורה להרגיש יותר מוגנת כזרה מתיירת דווקא בעיר הגדולה, לא?
פשוט מאוד. הערים הגדולות מלאות בטיפוסים מוארים, שחושבים שהם חכמים יותר מכולם, ומסמפטים את המסכן גם אם הוא טועה.
הכפריים שמרנים ופשוטים, מתייחסים להגיון הפשוט ולא לתיאוריות גזע מפולפלות, מחוברים לאדמה, ובכלל - פעם היה טרנדי להיות עם ישראל, ולגבי פשוטי העם, זה חוזר ובגדול.

אם מסתכלים על מדדים כמו הצבעת הקהל באירוויזיון די ברור בעד מי רוב האנשים.
אבל זה לא משהו שהייתי סומך עליו, במובן שבסוף כשיש צרות, כולם מחפשים מיעוט לשנוא. יש הבדל בין יחס אדיב מרחוק למיעוט אקזוטי, ליחס כשאתה נהפך לרוב שכיח.

רוב מוחלט של החופשות שלי מורכב מיציאה עם בעלי בלבד, כאשר הטיול בעיקרו הוא כוכב - לנים במשך שבוע במקום אחד ויוצאים ממנו כל יום לכיוון אחר ומפתחים יחסים עם בעלי הדירה/אכסניה. באותו שבוע אנחנו די מתקבעים על מסעדה אחת, כך שבעל המקום או המלצר כבר מזהים אותנו והשיחה קולחת. אנחנו מאד אוהבים את זה, ולכן יכאיב לנו אם בעל הדירה או המסעדה לא ירצו ליצור עמנו קשר מעבר למתחייב.
בנסיעה האחרונה שלנו לצפון יוון התקבענו על פיצריה חמודה בעיירה מתוקה. איך שהיינו מגיעים, בעל המקום היה בא להתיישב איתנו. הוא שאל על ישראל, סיפר על יהדות סלוניקי והאזור (ואני שיתפתי מהידע הקטן שלי), אפילו הביא ערב אחד ספר על ההיסטוריה של העיירה ופתח בפרק על היהודים שם לפני מלחה"ע. סיימנו את השבוע עם חיבוקים ונשיקות. בעל הדירה רצה לקחת אותנו לטיול מודרך לאזור היערות רק בגלל שהתלהב מהאהבה שלנו לעצים.
נסיעה לפני כן שהינו שבוע באכסניה בפיליון והתחברנו לגמרי לבעל המקום, לבנו ולחברה של הבן. גם שם זה נגמר בחיבוקים ונשיקות.
לפני כמה שנים הייתי עם הבת בבלגיה ושהינו 4 לילות בצימר בפרברי גאנט. גם שם הפכנו לבני בית עד סוף השהות.
זה מה שאני אוהבת, לכן לא יכולה להתעלם ולהתעסק רק בעצמי ובבן זוגי, והתייחסות צוננת תהרוס לי את החוויה.
האמת שזה מוסיף המון אינפורמציה וקונטקסט לחשש שלך. אני לא מכירה מטיילים רבים שמנסים ליצור קשר כזה עם בני המקום. רוב המטיילים שאני מכירה, באו לטייל לא להיפגש ולהכיר אנשים נוספים. אישית מעולם לא דיברתי מעל רבע שעה עם נותן שירות כזה או אחר. מעבר לזה, אני חושבת שזה ממש מוזר אם נותן שירות יחדור לפרטיות שלי בצורה כזו שיישב איתי במסעדה.

זה משתמע כי אחת המטרות העיקריות שלך היא להכיר אנשים מקומיים. אם כך הדבר, הייתי משתמשת בכלים אחרים, אולי יש פלטפורמות טובות לכך במקום לתת ליד הגורל להחליט.

רוב המטיילים שאני מכירה, באו לטייל לא להיפגש ולהכיר אנשים נוספים
לא סתם אנשים נוספים, תיירים אחרים פחות מעניינים אותי.
אנחנו אוהבים להכיר את המקום שבחרנו לבוא אליו. זה כולל צמחים, עצים, בע"ח וציפורים, מקווי מים, הרים - וגם מקומיים כולל שיחות והתבוננות.
כל מה שהביטוי "לתור את הארץ" כולל בתוכו.
רוב האנשים לא מתעניינים בזה כי הם באו ל"פאן".

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
באותו שבוע אנחנו די מתקבעים על מסעדה אחת, כך שבעל המקום או המלצר כבר מזהים אותנו והשיחה קולחת. אנחנו מאד אוהבים את זה, ולכן יכאיב לנו אם בעל הדירה או המסעדה לא ירצו ליצור עמנו קשר מעבר למתחייב.
לגבי בעל הדירה זה באמת עניין של מזל, אבל לגבי המסעדה אני מניח שמראש לא תתאהבו במסעדה שהבעלים או העובדים שם לא אוהבים אתכם, ככה שזה לא באמת סיכון.
כלומר אם תגיעו למסעדה שבה הבעלים/מלצר לא נחמד (לא בהכרח כי יש לו משהו נגד יהודים, יכול להיות סתם כי הוא טיפוס לא נחמד) אני מניח שזאת לא תיהיה *ה*מסעדה שתתקבעו עליה אלא תנסו מסעדה אחרת עד שתמצאו אחת שבה העובדים כן נחמדים.
את מודעת לזה שזה בעיקר עניין של מזל, נכון?
יש המון מקרים שבהם בעל האכסניה ו/או צוות המסעדה בעלי יחס צונן כלפי לקוחות. בלי שום קשר למצב הנוכחי, ליהודים או לישראל. יש פשוט אנשים כאלה.
אז נכון, אולי עכשיו יש סיכוי שתפלו על אדם שהוא בד"כ לא צונן ורק בגלל המצב וזה שאתם מישראל הוא יהפוך לצונן, אבל הסיכוי לזה מאוד קטן. הרבה יותר סביר להיתקל באדם שהוא צונן באופן כללי כי פשוט זה האופי שלו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C סקרן לדעת את הלוגיסטיקה של חופשות בחו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
M כמה נפשות אתם, וכמה כסף בממוצע אתם מוציאים בשנה על חופשות בארץ ובחו"ל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
S הלוואה לקניית נכס בחו"ל נדל"ן 4
N אפשרויות מגורים בחו"ל לאחר פרישה אוף טופיק 85
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
R מס על רווח ממניות בחו''ל והפסד בשער חליפין מיסים 13
S קיזוז הפסד ממכירת נדל"ן בחו"ל מיסים 0
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
H [בחו״ל] מתה לפרוש תוך כ-7 שנים, עם מניות גאמפ״א יומני מסע אישיים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
א כרטיס ב-Wise לצורך קניות בחו"ל ? צרכנות פיננסית 4
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
א קניות בחופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 6
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
D ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
W קיזוז הפסד הון בארץ מול רווח דיבידנד בחו"ל מיסים 25
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
R הטבת יישוב ספר ושהיה בחו"ל מיסים 20
Lamur האם קיימת מקבילה ל״הר הכסף״ בחו״ל למציאת חשבונות רדומים? צרכנות פיננסית 2
צ איתור חברה בחו"ל אוף טופיק 4
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
S קבלת שכר מחברה בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 25
O האם יש מקבילה לקרן כספית בחו"ל? שוק ההון 2
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
עידו ג חופשה בחו"ל - חופשה סולידית צרכנות פיננסית 30
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
YizhakF חשבון בנק בחו"ל נגיש וזול לקבלת כספים - ומס מחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
B כמה אמור לעלות הגשת דו"ח שנתי עבור הכנסות בחו"ל? מיסים 3
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
4 הכרה בהוצאות אש"ל עבור כנס בחו"ל ללא קבלות מיסים 2
D נקודות תורפה אפשריות בהשקעה בנדל"ן בחו"ל נדל"ן 4
ל פתרון לתשלום בעת טיול בחו''ל צרכנות פיננסית 10
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
E בית השקעות שנותן שירות לשוהים בחו׳׳ל? שוק ההון 2
K מרכיב שקלי בתיק דולרי בחו"ל שוק ההון 23
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה