אני חושב בעתיד לקנות נכס בחו"ל ולהשכיר אותו לטווח קצר דרך airbnb/booking.
מישהו עשה את זה ויכול לשתף בתובנות?
לדוגמא- ראיתי דירה ב 250 אל"ש באזור ביקוש בספרד, ונראה שהיא תניב תשואה גבוהה בהשכרה לטווח קצר.
אשמח לכל מידע בנושא, תודה
לדוגמא- ראיתי דירה ב 250 אל"ש באזור ביקוש בספרד, ונראה שהיא תניב תשואה גבוהה בהשכרה לטווח קצר.
אם משהו הולך לא כמתוכנן אתה מוגבל מאד בלטפל
רק אם אתה שולט בשפה ויודע את כל הטלפונים לכל מקרה.
או שאתה מפקיד מישהו מקומי שיטפל אבל זה אוכל חלק גדול מהכנסה.
אם משהו הולך לא כמתוכנן אתה מוגבל מאד בלטפל
רק אם אתה שולט בשפה ויודע את כל הטלפונים לכל מקרה.
או שאתה מפקיד מישהו מקומי שיטפל אבל זה אוכל חלק גדול מהכנסה.
לקחתי בחשבון 15-20 אחוז מהרווחים לחברת ניהול, ועדיין נראה שמשתלם. בעיקר בגלל שבהנחה וזה אכן עובד טוב, לא אני מטפל בעסק בכלל (בניגוד לדירה בארץ שמשכירים, שצריך לשפץ/לתקן בעצמי)
לקחתי בחשבון 15-20 אחוז מהרווחים לחברת ניהול, ועדיין נראה שמשתלם. בעיקר בגלל שבהנחה וזה אכן עובד טוב, לא אני מטפל בעסק בכלל (בניגוד לדירה בארץ שמשכירים, שצריך לשפץ/לתקן בעצמי)
תבדוק:
פחת ואחזקה
תהיה ריאלי יותר בעלות של דמי ניהול
השלכות מע"מ מקומי
השלכות מס מקומי (עסק) שיעור תפוסה
הכנסה שכ"ד ממוצעת (עונתי כאמור)
עלות רו"ח מקומי ואולי הנה"ח
עמלות לABNB
עמלות לפייפל או שוו"ע
עמלות המרות מט"ח
עמלות העברות מט"ח (פנימה והחוצה)
עמלות בנקים
ביטוח
סלוניקי זה אולי קצת שונה, הרבה אנשים קונים כדירת מילוט\קיט קרובה, על אף שאני בכלל לא בטוח שזה יעבוד ביום פקודה\שווה את זה על פני מלון.
לגבי כל הרפתקאות הספרד ובולגריה (הופתעתי שהתרחיש שדיברתי עליו באשכול אחר הוא בדיוק זה שפות"ש העלה כאן), בהחלט החסרונות רק נערמים יותר ויותר.
יש לי תחושה, שמי שמפחד מהאי-וודאות המתמטית-המדוייקת של מניות (המניה ירדה בX אחוזים אתמול, זה המחיר שלה, זה הסכום המדוייק שהפסדת, אין פה משחקים),
יקבל אותה בדלת האחורית באי-וודאות הלגמרי לא מדוייקת של נדל"ן (הלך הבוילר, אופס הלך הצינור בוילר, אופס, הטכנאי מצא רטיבות, אופס, הטכנאי עקץ אותך, וכו' וכו' וכו').
ספרד סוגרת מאוד חזק על ההשכרות לטווח קצר ולתתיירות, במדריד קשה עד בלתי אפשרי לקבל רשיון לדירת תיירות וביולי נכנס חוק חדש שמחייב את כל בעלי הנכסים להוציא מספר רישום לרמת החדר שמושכר.
הייתי מתרחק מזה כמו מאש אם אתה לא שם, תחשוב יותר על השכרה לטווח ארוך ותיקח בחשבון מיסוי גבוה מה יורו הראשון.
איך אתה יודע שחברת הניהול שבחרת אמינה? יספרו לך שהייתה נזילה רצינות בצינור, והביאו איש מקצוע שגבה 2000 יורו - איך תדע אם התקלה אמיתית והאם זו עלות סבירה לתיקון או שהם עשו קומבינה עם חבר?
להגדרתי מדובר בהשקעה שיותר קרובה להקמה של עסק מאשר השקעה הונית, וכאשר אתה מקים עסק אתה עולה למעלה על עקומת הסיכון והתשואה הפוטנציאלית.
הקמה של עסק בחו״ל זה לא לכל אחד, במיוחד אם אתה מתכוון לקחת גורם ישראלי או דובר אנגלית אחר שיקח עוד עמלה בנוסף למקומי שיעשה את העבודה בפועל.
תודה לכולם על התגובות, מעניין לשמוע מה אתם חושבים.
אכן אני מבין שזה יותר עסק מאשר "השקעה פסיבית", ואצטרך להתייחס לזה ככה. ובעיקר לחשוב טוב מי ינהל את העסק הזה