• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חופשות בחו"ל 2025

• פותח הנושא פותח הנושא בת העמק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כל מה שהביטוי "לתור את הארץ" כולל בתוכו
לא מכירה את הביטוי, ולא את מה שהוא כולל בתוכו. מגוגל קצר, נראה שמדובר על ספר תיירות בתקופת המנדט. לא מבינה את ההקשר.

רוב האנשים לא מתעניינים בזה כי הם באו ל"פאן".
ובכל אופן, אין צורך להתנשא מעל תיירים אחרים. לא חושבת הטיול בטבע זו מטרה נעלה יותר מביקור במוזיאון.

לא מכירה את הביטוי
"לתור" פירושו לחקור, לחפש. בהקשר של "לתור את הארץ", פירוש הוא שתטייל בארץ ותחקור אותה
באופן כללי, לפני שפרצו לחיינו המטוסים, תיירות היתה עניין ארוך מאד. אנשים שנסעו לתיור לארצות אחרות היו מעטים. חלקם גם כתבו ספרים מפורטים על מה שראו, חוו והבינו. לדוגמא "מסעות בנימין מטודלה".
בימינו, רוב האנשים נוסעים כדי לנפוש ולחוות אטרקציות. חלק קטן יותר נוסע לעשות טרקים ו/או להיזרק במנזר ו/או להתמסטל. תיירים זה דבר נדיר מאד.

לא מכירה את הביטוי, ולא את מה שהוא כולל בתוכו. מגוגל קצר, נראה שמדובר על ספר תיירות בתקופת המנדט. לא מבינה את ההקשר.
המקור הבסיסי?
לכא' התנ"ך.
'וישלח אתם משה לתור את ארץ כנען'.

באופן כללי, לפני שפרצו לחיינו המטוסים, תיירות היתה עניין ארוך מאד. אנשים שנסעו לתיור לארצות אחרות היו מעטים. חלקם גם כתבו ספרים מפורטים על מה שראו, חוו והבינו. לדוגמא "מסעות בנימין מטודלה".
בימינו, רוב האנשים נוסעים כדי לנפוש ולחוות אטרקציות. חלק קטן יותר נוסע לעשות טרקים ו/או להיזרק במנזר ו/או להתמסטל. תיירים זה דבר נדיר מאד.
א. ברצינות, אם תרגישי שזה ממש יחריב לך את החופשה אם תראי איזה סטיקר או מישהו אנטישמי, אולי שווה לשקול 'חור' בארץ או מקום מגניב ליודעי חן
[ סתם באיזורית שלי: מנזר שקט בעין כרם , גסטהאוס בעיר העתיקה שאין בו תיירים והוא צ'יל וכו']

ב. עשי בדיקה על צפון איטליה בואכה דולומיטים. נחיתה בורונה ונסיעה למקומות מגניבים משם.
תוכלו לעשות כוכב , פסטות פיצות וגלידות, יש שם ערב רב של תיירים, שלא יודעים כבר מי גרמני, אוסטרי טורקי או סתם יהודי.

ג. הגיע הזמן שתסגרו את הפינה אחת לתמיד ותתנו הודו-נפאל כמו שצריך

פעם ראשונה שאני שומעת על זה. מי יורק ומקלל ארמנים בישראל?
היו מקרים רבים כאלו בעיר העתיקה,
למשל

ובכל אופן, אין צורך להתנשא מעל תיירים אחרים. לא חושבת הטיול בטבע זו מטרה נעלה יותר מביקור במוזיאון.
אחרי יציאת מצרים וקצת לפני שנכנסו לארץ ,משה שלח מרגלים לתור את הארץ . לחקור ולגלות מה מצב החקלאות , כמה חזקים העמים ששם. אני מניח שהמילה תיירות מגיעה מאותו השורש .

אגב על הלוגו של משרד התיירות מופיעים המרגלים בדרכם חזרה עם אשכול ענבים.

אגב על הלוגו של משרד התיירות מופיעים המרגלים בדרכם חזרה עם אשכול ענבים.
אז בעצם משרד התיירות מעודד מדינות זרות לשלוח אלינו מרגלים? :-)

אז בעצם משרד התיירות מעודד מדינות זרות לשלוח אלינו מרגלים? :-)
חחח .

הכוונה היא כנראה להראות כמה טוב כאן (המרגלים חזרו עם אשכול ענבים ענק שנדרשו 2 אנשים כדי לסחוב אותו).

חחח .

הכוונה היא כנראה להראות כמה טוב כאן (המרגלים חזרו עם אשכול ענבים ענק שנדרשו 2 אנשים כדי לסחוב אותו).
ואז כשהם שיקרו, וניסו לפגוע בהושע ובכלב? D:

הייתי בשנה באחרונה ביוון, יפן, מקסיקו, ארה"ב (Bay area) ואוסטריה, ובאף אחד מהן לא נתקלתי בעוינות כלשהי כשהזדהיתי כישראלי. חלק התעיינו, חלק סיפרו שהיו בישראל וישמחו לחזור כשתסתיים המלחמה, וכמה גם ניסו לדבר איתי בעברית.

אני לא אומר שאין עליה בכמות התקריות, ואולי היה לי מזל, אבל לפעמים זה מרגיש כאילו מנסים בתקשורת לתדלק אצלינו תחושה של מצור.

היינו (אני והמשפחה) באוסטריה לפני ובמהלך המלחמה עם אירן, לא הרגשנו עוינות. - לא היו הפגנות וגם כמעט שלא היו כרזות ברחובות (ממש שניים שלושה )
אבל מצד שני, הרגשתי חשש כל פעם שהזמנתי שירותי הסעה וראיתי שהנהג מוסלמי (למרות שבפועל הנסיעה היתה חלקה) ונמענתי להיכנס למסעדות "מזרחיות".
מנגד גם נותני השירות במקדונלד היו מהגרים ושם לא נתקלנו בבעיות.

לא כל אחד ברחוב, אבל עובדי/בעלי האכסניות/דירות שאנחנו לנים בהם וגם בעלי/עובדי המסעדות.
רוב מוחלט של החופשות שלי מורכב מיציאה עם בעלי בלבד, כאשר הטיול בעיקרו הוא כוכב - לנים במשך שבוע במקום אחד ויוצאים ממנו כל יום לכיוון אחר ומפתחים יחסים עם בעלי הדירה/אכסניה. באותו שבוע אנחנו די מתקבעים על מסעדה אחת, כך שבעל המקום או המלצר כבר מזהים אותנו והשיחה קולחת. אנחנו מאד אוהבים את זה, ולכן יכאיב לנו אם בעל הדירה או המסעדה לא ירצו ליצור עמנו קשר מעבר למתחייב.
בנסיעה האחרונה שלנו לצפון יוון התקבענו על פיצריה חמודה בעיירה מתוקה. איך שהיינו מגיעים, בעל המקום היה בא להתיישב איתנו. הוא שאל על ישראל, סיפר על יהדות סלוניקי והאזור (ואני שיתפתי מהידע הקטן שלי), אפילו הביא ערב אחד ספר על ההיסטוריה של העיירה ופתח בפרק על היהודים שם לפני מלחה"ע. סיימנו את השבוע עם חיבוקים ונשיקות. בעל הדירה רצה לקחת אותנו לטיול מודרך לאזור היערות רק בגלל שהתלהב מהאהבה שלנו לעצים.
נסיעה לפני כן שהינו שבוע באכסניה בפיליון והתחברנו לגמרי לבעל המקום, לבנו ולחברה של הבן. גם שם זה נגמר בחיבוקים ונשיקות.
לפני כמה שנים הייתי עם הבת בבלגיה ושהינו 4 לילות בצימר בפרברי גאנט. גם שם הפכנו לבני בית עד סוף השהות.
זה מה שאני אוהבת, לכן לא יכולה להתעלם ולהתעסק רק בעצמי ובבן זוגי, והתייחסות צוננת תהרוס לי את החוויה.
אנחנו אוהבים לטייל ככה, (לא עד כדי יחסי חברות עם בעל המסעדה אבל בכיוון).

בעיני סוג המפגש הזה בעצמו מתפקד כמו חיסון למה שאת חוששת ממנו. המקומיים הם קודם כל אנשים, ועצם זה שאתם זוג אינטליגנטי שבא בנחת ומתעניין באופן עמוק ומכבד במקום שמארח אתכם ימיס או יתגבר על כל דעה קדומה או עמדה פוליטית.

הלוואי שאני צודק :); ממה שאני שומע מסביב נסיעה לחופשה בתקופה הזו היא ממש תרופה לנפש ואני מקווה בשבילכם שתסעו ותהנו.

אנחנו עכשיו באוסטריה אחרי שהיינו בגרמניה והיחס טוב. לא נתקלנו בשום מקרה של יחס עוין.

כרגע בפורטוגל, בניגוד לשמועות ליהודים/ישראלים אין זנב וכל עוד שומרים על נימוס ולא צועקים מה שמומלץ בכל מקרה (אבל לא מיושם תמיד על ידי כל בני ארצנו כפי שנוכחתי כבר בשדה התעופה) לא ידעו מאיפה הגעת. הולך ליישם את התובנה הזו גם בניו יורק!

יצא לי לקרוא מזמן על התנהגות נפשעת כזאת מול נוצרים, חשבתי שזה עבר מהעולם. אף אחד לא עושה עם זה כלום? משטרה, תביעה לבית משפט?
אז זה לא נגד ארמנים ספציפית, כמו שהשנאה אלינו היא לא ספציפית רק לישראלים אלא גם ליהודים שאינם ישראלים.
העולם חזר להיות מקום מבאס וחשוך :(
המעשים האלו אינם נגד אדם ספציפי אלא נגד הנצרות בכללותה
מלינוי יהודים נטבחו ונהרגו ונשרפו בשם הנצרות
ולכן אך טבעי שכעם אנו שונאים שנאה עזה את הנצרות כדת
כמובן שאיני מעודד מעשים האסורים ע"פ חוק
אבל אני מבין מאיפה מגיע לאנשים הרצון לעשות זאת

נערך לאחרונה ב:
מלינוי יהודים נטבחו ונהרגו ונשרפו בשם הנצרות
אני לא יודעת אם מיליונים בשם הנצרות, הגרמנים עשו זאת בשם הנאציזם.
אני מבין את מי שעושה את זה מאוד
אני רותחת מזה. המחשבה שמותר לנו להתנהג כמו ברברים דוחים בגלל שברברים פגעו בנו - מקוממת אותי ריגשית ורציונאלית.
מבחינתי, די לי אם קיבלתי עלי לא לבקר בגרמניה ואוסטריה לעולם. ומנגד - להתקומם כנגד התנהגות ברברית של דתיים משיחיים בסימטאות ירושלים ועזה.

אני לא יודעת אם מיליונים בשם הנצרות,
אני מדבר על מסעות הצלב ועלילות הדם ופוגרומים למיניהם שנעשו לנו במהלך הדורות ועל גירוש מאות אלפי יהודי ספרד ופורטוגל ושריפה בחיים ע"י האינקוויזיציה של עשרות אלפי יהודים
המחשבה שמותר לנו להתנהג כמו ברברים דוחים בגלל שברברים פגעו בנו
אנחנו לא מתנהגים כמו ברברים כמו שמפגיני קפלן שהפגינו שלא תהיה פה דיקטטורה ושרפו צמיגים באיילון לא התנהגו כמו ברברים דוחים
אנחנו מוקיעים ובזים לדת שבשמה נעשו כל המעשים האלו
זה דת שקוראת לעצמה רחמנייה
ובפועל שחטה את מיטב בנינו

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
המעשים האלו אינם נגד אדם ספציפי אלא נגד הנצרות בכללותה
לירוק על בנאדם ספציפי זה מעשה נגדו. לא נגד הנצרות.

אני מבין מאיפה מגיע לאנשים הרצון לעשות זאת
לפגוע באדם בן ימינו בגלל חטאים של אנשים אחרים לפני מאות שנים רק בגלל שהוא משתייך לאותה דת, זו גזענות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C סקרן לדעת את הלוגיסטיקה של חופשות בחו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
M כמה נפשות אתם, וכמה כסף בממוצע אתם מוציאים בשנה על חופשות בארץ ובחו"ל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
S הלוואה לקניית נכס בחו"ל נדל"ן 4
N אפשרויות מגורים בחו"ל לאחר פרישה אוף טופיק 85
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
R מס על רווח ממניות בחו''ל והפסד בשער חליפין מיסים 13
S קיזוז הפסד ממכירת נדל"ן בחו"ל מיסים 0
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
H [בחו״ל] מתה לפרוש תוך כ-7 שנים, עם מניות גאמפ״א יומני מסע אישיים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
א כרטיס ב-Wise לצורך קניות בחו"ל ? צרכנות פיננסית 4
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
א קניות בחופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 6
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
D ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
W קיזוז הפסד הון בארץ מול רווח דיבידנד בחו"ל מיסים 25
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
R הטבת יישוב ספר ושהיה בחו"ל מיסים 20
Lamur האם קיימת מקבילה ל״הר הכסף״ בחו״ל למציאת חשבונות רדומים? צרכנות פיננסית 2
צ איתור חברה בחו"ל אוף טופיק 4
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
S קבלת שכר מחברה בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 25
O האם יש מקבילה לקרן כספית בחו"ל? שוק ההון 2
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
עידו ג חופשה בחו"ל - חופשה סולידית צרכנות פיננסית 30
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
YizhakF חשבון בנק בחו"ל נגיש וזול לקבלת כספים - ומס מחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
B כמה אמור לעלות הגשת דו"ח שנתי עבור הכנסות בחו"ל? מיסים 3
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
4 הכרה בהוצאות אש"ל עבור כנס בחו"ל ללא קבלות מיסים 2
D נקודות תורפה אפשריות בהשקעה בנדל"ן בחו"ל נדל"ן 4
ל פתרון לתשלום בעת טיול בחו''ל צרכנות פיננסית 10
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
E בית השקעות שנותן שירות לשוהים בחו׳׳ל? שוק ההון 2
K מרכיב שקלי בתיק דולרי בחו"ל שוק ההון 23
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה