• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל

• פותח הנושא פותח הנושא TOM_27
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

TOM_27

משתמש רגיל
דירוג
30
היי חברים,

התייעצות בסוגיה מעט מורכבת ביטוחית ומשפטית- יש מספר ניתוחים יקרים שברצוני לבצע אצל מומחי על בארה"ב, בגדול הכל קיים בארץ אבל מן הסתם באיכות ירודה מאשר בחו"ל. אני בעל ביטוח קולקטיב גם בהראל וגם בהפניקס.

בזמנו כאשר ניסיתי להגר (ניסיון קצר מועד) ממש התעללו בי ואפילו על תרופות זולות לא רצו לזכותי. שאלתי היא- איך אני מגיע למצב שהביטוח אכן תקף- בין אם זה בעבור נסיעה מיוחדת לניתוחים וחזור לארץ, או כאשר אלך ללמוד בארה"ב כסטודנט ומה מהשניים עדיף?

תודה רבה

זה לא ייעוץ משפטי או ביטוחי. אבל לדעתי אתה לא לגמרי מבין את המשמעות של הביטוחים. הם לא מבטחים אותך בחו"ל. הם מבטחים אותך בארץ. לכן כשאתה בארצות הברית לתקופה ארוכה אתה צריך ביטוח מתאים.
לגבי הניתוחים היקרים, ממש אין לי מושג. לא הכל באיכות ירודה מול חו"ל. ובכל מקרה, למרות שאני ממש לא בעד חברות הביטוח, תחשוב על ההיגיון. מדוע לשלם למבוטח על ניתוח בחו"ל, שאפשר לעשות אותו בארץ? אני כמובן לא יודע על איזה ניתוח מדובר, וגם אם הייתי יודע, מן הסתם אני לא מבין את המשמעויות שלו.
מעבר לזה, אני לא בטוח שלהחזיק שני ביטוחים עוזר לך במשהו...

יש פרוצדורה לניתוחים בחו"ל, אתה צריך לבקש אישור מראש מחברת הביטוח ולנציג מסמכים רפואיים שמסבירים למה אתה חייב את הניתוח הזה ולמה בחו"ל ולא בישראל. בדרך כלל יש הסבר בפוליסה ובאתר חברת הביטוח מה צריך לנגיש.

זה לא ייעוץ משפטי או ביטוחי. אבל לדעתי אתה לא לגמרי מבין את המשמעות של הביטוחים. הם לא מבטחים אותך בחו"ל. הם מבטחים אותך בארץ. לכן כשאתה בארצות הברית לתקופה ארוכה אתה צריך ביטוח מתאים.
לגבי הניתוחים היקרים, ממש אין לי מושג. לא הכל באיכות ירודה מול חו"ל. ובכל מקרה, למרות שאני ממש לא בעד חברות הביטוח, תחשוב על ההיגיון. מדוע לשלם למבוטח על ניתוח בחו"ל, שאפשר לעשות אותו בארץ? אני כמובן לא יודע על איזה ניתוח מדובר, וגם אם הייתי יודע, מן הסתם אני לא מבין את המשמעויות שלו.
מעבר לזה, אני לא בטוח שלהחזיק שני ביטוחים עוזר לך במשהו...
אני מבין טוב מאוד וכנראה ממך את המשמעות של ביטוחי בריאות, גלובלית. אין צורך להתנשא מעליי. זה לא מכבד ונעים. במקרה יצא לי לצרוך רפואה וניתוחים מגוונים ב-3 יבשות וישראל באופן כמעט אבסולוטי הירודה שבהן בוודאי בפן כירורגי או טכנולוגיות חדשות ובפן האנושי מקצועי- זה פער דרמטי. יש פה רופאים טובים, אבל לא בפן כירורגי אלא יותר מחקרי וגם להגיע אליהם דורש לעבור אצל המון גרועים לפני כן ולשלם המון כסף (שלא נדבר על הצורך בלייבא תרופות ומוצרים חדשים מארה"ב שלוקח להם המון זמן להגיע).

השאלה שלי הייתה מאוד ממוקדת וספציפית וכנראה שגם לגמרי אפשרית במידת מה- לטוס עבור ניתוח ולשוב לפה חזרה. או כסטודנט שם- גם לתקופה זמנית ולא אזרח שם או זכאי לשום דבר. אפילו לא אעבוד ואשלם מיסים למינימום שנה ראשונה. רק על ביטוח רפואי לא מדהים של סטודנטים.

אני חושב שאם תהיה מורכבות זה מה קורה כאשר אני כבר שם, בטוח יש תקופת חסד שאני עדיין זכאי בארץ להכל, בטח כשאני משלם ביטוח לאומי, מכבי וכו.

יש פרוצדורה לניתוחים בחו"ל, אתה צריך לבקש אישור מראש מחברת הביטוח ולנציג מסמכים רפואיים שמסבירים למה אתה חייב את הניתוח הזה ולמה בחו"ל ולא בישראל. בדרך כלל יש הסבר בפוליסה ובאתר חברת הביטוח מה צריך לנגיש.
מומחית ביטוחי בריאות חמודה ומקצועית בפייסבוק טענה שזה תלוי פוליסה אבל שהיה מהפך והחל מהפוליסות של 2023- אין לי שום צורך להסביר למה ואיפה אני רוצה לעבור את הניתוח, כל עוד הוא ממומן ורפואי ולא קוסמטי ועומד בעלות. צריך לעבור ולראות את הפוליסות.

בתיאוריה אפשר, בפרקטיקה, יש פרוצדורה לא פשוטה. אם אתה מביא מסמכים רפואיים שזה ניתוח שאפשר לעבור רק בחו"ל ולמה אתה חייב לעבור אותו וזה עומד בתנאי הפוליסה תקבל החזר. הבעיה היא אכן להוכיח את זה בצורה שתשכנע את חברות הביטוח.

בכל זכות יש אחלה הסבר על זה היה מעניין לקרוא : לינק
נראה לי קצת מוזר אם אפשר לאשר ביטוח לניתוח בחול בלי איזה ועד או בדיקה כזאת או אחר ...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ ניתוח דרך פוליסת ביטוח בריאות פרטית צרכנות פיננסית 3
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
O ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 14
I תנאי חידוש ביטוח בריאות פרטי מ2018 צרכנות פיננסית 0
T ביטוח בריאות מהשקל הראשון צרכנות פיננסית 9
S ביטוח בריאות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
S ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 9
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
מ ביטוח בריאות קולקטיבי או פרטי צרכנות פיננסית 5
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
C מחפש ביטוח בריאות קבוצתי להורים צרכנות פיננסית 3
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
M ביטוח בריאות - החרגות בגלל סיכון? החרגות גורפות? צרכנות פיננסית 1
D ביטוח פרטי מהעבודה עם הצהרת בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח בריאות אחרי הרפורמה בסוף 2023 צרכנות פיננסית 9
ר כיצד להחליט על ביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 6
R ביטוח בריאות פרטי + מכבי - האם הכרחי? צרכנות פיננסית 1
R ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 3
Fitch ביטוח בריאות במנורה מבטחים פוסטים מאיכות נמוכה 7
W ביטוח בריאות חיות בית אוף טופיק 65
ס ביטוח בריאות לתינוק צרכנות פיננסית 11
D טיפול רפואי ללא ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 17
C בחירת ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 6
C ביטוח בריאות פרטית מ 2009 והרפורמה ב 2022 צרכנות פיננסית 1