• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חופשות בחו"ל 2025

• פותח הנושא פותח הנושא בת העמק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אפשר לסכם שהמצב קשה. ... כך או כך, אכן, אנחנו מאוד לא פופולריים. עם סיבה או בלי סיבה (אני חושב שעם)
אני ממש לא מסכים איתך.
המצב רחוק מאוד מלהיות קשה כמו שמנסים לתאר אותו. נכון שהוא אולי פחות טוב ממה שהוא היה לפני המלחמה, אבל הוא רחוק מלהיות "קשה".
יותר מזה - המצב בארץ קשה בסדרי גודל יותר מאשר בחו"ל (ואפילו יותר קשה ממה שמאכילים אותך שכאילו קורה בחו"ל), ככה שאם כבר אתה מפחד אתה דוקא צריך לברוח לחו"ל ולא להשאר בארץ.
מכאן להשליך שאי אפשר לטייל בעולם בלי הפרעה זה קצת למתוח את זה.
עם זה אני מסכים :-)

אני מאמין שההבדל הגדול שאם בישראל חבורה של ערבים מקומיים מחליטים לתקוף אותך ברחוב כי אתה יהודי סיכוי גבוהה שתרגיש שיש לך גב (מהמשטרה, אזרחים אחרים, נשק לחלק מהאזרחים, שב"כ. . .) ויכול יותר להתמודד, וכנראה גם דיי מהר יגיעו אליהם שזה יוצר הרתעה.

בחו"ל זה לא אותו מצב והרבה אנשים לא מרגישים שהם יכולים להתגונן במצב כזה ברחוב של מדינה זרה.
אבל צריך להכפיל את זה בהסתברות שזה יקרה.

אני מאמין שההבדל הגדול שאם בישראל חבורה של ערבים מקומיים מחליטים לתקוף אותך ברחוב כי אתה יהודי סיכוי גבוהה שתרגיש שיש לך גב (מהמשטרה, אזרחים אחרים, נשק לחלק מהאזרחים, שב"כ. . .) ויכול יותר להתמודד, וכנראה גם דיי מהר יגיעו אליהם שזה יוצר הרתעה.
לא מסכים.
דוקא בארץ הם מרגישים הרבה יותר בנוח לתקוף אותך פיסית. ועובדה שבארץ הקטנה שלנו זה קורה הרבה הרבה יותר ממה שזה קורה בחו"ל.
יש פה בעיות אחרות אבל רוב הזמן אתה מרגיש חופשי ללכת ברחוב
אם אתה מרגיש חופשי ללכת ברחוב בארץ אז לא צריכה להיות לך שום בעיה להרגיש חופשי ללכת ברחוב בחו"ל.
שם אין סכנה של פיגועים כמו בארץ. שם אין טילים שנופלים עליך מהשמיים כל יומיים.

ומה בדיוק זה אומר?
שיש אנטישמיים באפליקציה ההיא? אז מה? אל תכנס לשם.
איך מאפליקציה אחת קטנה אתה עושה השלכה על המצב בכל העולם?

גם אם תיכנס לפורום של אנשים "שחררו את פלסטין" ותזדהה בתור ישראלי/יהודי תקבל המון שנאה.
גם אם סתם תלך לכנס של אנשים כאלה.
אז מה?
איך זה קשור למצב בעולם?
אבל זה לא כנס של פלסטין ,אלה המון אנשים אקראיים מכל העולם.

אבל זה לא כנס של פלסטין ,אלה המון אנשים אקראיים מכל העולם.
א. לא באמת אקראיים.
ב. בעולם הוירטואלי אנשים מרשים לעצמם הרבה יותר. במציאות אנשים הרבה יותר מאופקים.

ושוב, עובדתית מה שקורה באתר הקטן הזה לא משקף בשום צורה את מה שקורה בפועל בעולם. (אני יודע כי טיילתי קצת בעולם בשנתיים האחרונות)

יש לנו חברים ערבים בעכו, וגם הרופא שיניים שלנו נמצא ממש בתוך הסימטאות. אני אוהבת את עכו ואוהבת ערבים, רק שיהיה ברור. מרגישה לגמרי נוח שם.
גם לי, רבע מהעובדים אצלנו בחברה ערבים. כולם מהנדסים. חברים טובים.
אני מאוד אהבתי את עכשיו בעבר
גם היינו נוסע לשם במיוחד כדאי לצלם (ולאכול)

אפילו היום נסעתי לאחד הכפרים לידי לעשות קניות מהמשתלה הקבועה שלי וגם שתיתי קפה
אבל כן נסעתי עם אקדח
ולא לקחתי איתי אף אחד מהילדים

מה שלפני שנתיים היה די בקבוע אצלי וגם עוצרים לאכול עם הילדים

אבל שוב זה השריטה שלי אישית
בכל מקרה בהרגשה האישית שלי
לי מרגיש יותר בטוח להסתבוב באירופה מאשר בעכו

לא חושב שיש באמת סיבה למנוע ממך טיול
רציונלית וסטטיסטית בארץ הכי מסוכן הקשר הזה
פסיכולוגית כמבון זה סיפור אחר

הבעיה אינה עם אלה שמביעים עוינות, הבעיה עם אלה באירבנב או במלון שמחייכים ואח"כ מודיעים לחברים שלהם לחכות שתעזבו את החדר בשביל שיוכלו להכנס במהירות ולצאת (ולא בשביל לגנוב)

דרכון זר לא יעזור כי חיפוש קצר בגוגל יגלה היכן עיר הלידה או מאיזה מוצא השם
גם לא ממש הבנתי וגם קצת פרנואידי
סיכוי תמיד קיים
אבל שזה יהיה במדינה x בצורה רנדומלית
בסיטואציה שגם ככה לא תיהיה "ויראלית"
זה סיכוי מאוד מאוד נמוך

ושוב לא צריך לטוס לחול יש לנו מספיק אוייבים מבית....

מה המשמעות של זה (מעבר להנחה כלשהי)? אתה מרגיש שהם מתנהגים אחרת? יותר לבביים? ולא נתקלת בסירוב לארח ישראלים?
המשמעות היא האינטרקציה עם הבעלים / נותן שירות בפועל.
אני לרוב גם מזדהה במייל כישראלי במיוחד בתקופה הזאת.

היו כמה פעמים שפשוט ענו לי שנגמר המקום או שהם סגורים או שפשוט התעלמו
(בשנתיים האחרונות יותר מבדרכ)
מקבל את זה באהבה האמת
כי מעדיף מראש לא להגיע למקום שלא רוצה אותי

דרך אגב לפעמים זה גם לא בגלל הבעלים עצמו שלא אוהב ישראלים אלה כי הם מבינים שאולי הגעה שלנו לחווה שלהם בעיירה שלהם יכולה להיגמר בחוויה לא נעימה לנו והם רוצים לחסוך לנו את זה ולעצמם גם את הביקורת.

מעבר לזה גם עובר על ביקורות בעברית על כל מקום מסנן מאוד טוב בוטים
ואם עשרות ישראלים אומרים דברים חיובים בדנה האחרונה אז זה גם אינדיקציה

בזמן המלחמה ביקרתי בשוויץ, אוסטריה, הולנד, איטליה וצכיה.

בשום מקום לא הרגשתי עיונות ברמה של פחד או שינוי מסלול אבל מהיעדים שציינתי הרגשתי יותר הפגנות ונוכחות של אוהדי פלסטין בעיקר באמסטרדם, וקצת באוסטריה.

חשוב לציין שרוב הבארדק קורה בערים הגדולות/ערי בירה כך שאם התכנון טיול מלכתחילה הוא לגלות ערים חדשות ובאמת לטייל טיול תרמילאים/סתם להתרחק מהרעש ומהבלאגן אז אני מאמין שיהיה נוח ונעים בכל מדינה באירופה. ( מה שציינתי לגבי הולנד ואוסטריה רלוונטי לוינה ואמסטרדם בהתאמה, אם מתרחקים לעיירות קטנות, כפרים וכו׳ זה לא מורגש גם ברמת ההפגנות והמייצגים).

לעניות דעתי מהרשימה שלי ומהנסיון שלי הכי ידידותית היא כמובן פראג, ובאופן כללי מדינות מזרח אירופה בעיקר אבל אין לי גם שום דבר אנטי לשאר היעדים שביקרתי בהם מהרשימה.

אני ממש לא מסכים איתך.
המצב רחוק מאוד מלהיות קשה כמו שמנסים לתאר אותו. נכון שהוא אולי פחות טוב ממה שהוא היה לפני המלחמה, אבל הוא רחוק מלהיות "קשה".
יותר מזה - המצב בארץ קשה בסדרי גודל יותר מאשר בחו"ל (ואפילו יותר קשה ממה שמאכילים אותך שכאילו קורה בחו"ל), ככה שאם כבר אתה מפחד אתה דוקא צריך לברוח לחו"ל ולא להשאר בארץ.

עם זה אני מסכים :-)
בוא נפריד. זה ממש בסדר לטייל בחו"ל. לא כמו שמנסים לתאר פה. ממש בסדר. אנחנו מסכימים על כך. אבל מצבנו הבינלאומי הוא באחד השפלים שהיינו בו מעולם. בעיקר כי המנהיגים שלנו עושים כל מאמץ לבודד אותנו, לקבע את הנרטיב הזה.

שאני אבין, אתה טוען שלא בטוח להסתובב בישראל כי יש פה ערסים?
ההתממות הזו מיותרת ולא מוסיפה לדיון. לשאלתך, כן, יש מקומות בישראל שלא בטוח להסתובב בהם כי יש בהם ערסים, ויש מקומות בגרמניה שלא חשתי בטוח להסתובב בהם כי יש שם מלא ערבים, ויש מקומות בסיאטל שלא חשתי בטוח להסתובב בהם כי יש שם מלא הומלסים מסוממים. מטיבעי אני נוטה לא ללכת למקומות שבהם טיפוסים חשודים מסתובבים. אתה מעריך את הסיכונים שלך אחרת, שיהיה לך לבריאות, חלקתי את מה שאני הרגשתי בגרמניה ולי היה לא נעים. אתה לא מסכים, סבבה, פרסם את מה שאתה חושב וחסוך ממני את הטפות המוסר שהבעיה בי.

נערך לאחרונה ב:
כן, יש מקומות בישראל שלא בטוח להסתובב בהם כי יש בהם ערסים, ויש מקומות בגרמניה שלא חשתי בטוח להסתובב בהם כי יש שם מלא ערבים, ויש מקומות בסיאטל שלא חשתי בטוח להסתובב בהם כי יש שם מלא הומלסים מסוממים.
מצויין, זאת בדיוק הנקודה שלי - בכל מקום בעולם יש אזורים שפחות נחמד להסתובב בהם בגלל פשע וכו.
זה לא משהו חדש ולא משהו יחודי לתקופה הזאת.

אתה לא נמנע מלבקר בארה"ב בגלל שיש כמה מקומות בסיאטל שיש בהם הומלסים, נכון? אתה פשוט נמנע מאותם רחובות ספציפיים שהם בעייתיים.
אותו דבר בדיוק נכון לגרמניה ולכל מדינה אחרת - זה שיש שכונות עם יותר פשע לא אומר שכל המדינה היא מקום להימנע ממנו.

אני לא טס לחופשות באירופה פרט ליוון. חזרתי לאחרונה מתאילנד, אמרתי בכל מקום שאני ישראלי ולא הייתה שום בעיה, כמו שכתבו כאן קיבלתי גם תמיכה. מאידך, אני מראש הולך על מלונות טובים שאני בודק לפני, אם אני רואה בהמלצות של המלון הרבה המלצות של ערבים ובעיקר הבהרה שהמלון מציע בופה "חלאל" אני יורד ממנו. בתאילנד למשל, אני נימנע מהיעדים שמלאים בישראלים כמו פאי וקופנהגן ולא מסתובב במקומות של תרמילאים. הייתי נימנע עכשיו בכלל מנסיעות לא הכרחיות לאירופה ויוון.

מעניין...
מהתגובות שם אני מבינה שמי שחווה משהו במדינה מסוימת (או מישהו ממכריו), תופס את כל המדינה כבעיה לישראלים.
מי שלא חווה שום דבר, תופס את המדינה כחסרת כל בעיה לישראלים.
החברה פה שכחו שגם לפני 5 שנים, התיירים הישראלים לא תמיד היו רצויים בכל מקום...
נניח קבוצה רעשנית שבדיוק עלתה לפקיד על העצבים.
פעם שייכת את זה לצעקנות/רעשנות של הקבוצה, היום הרבה יותר קל בתת-מודע לטעון שזה אנטישמי/בגלל שאתה ישראלי.
זה מוזר.
מהמוני ספרים שקראתי מאז ילדותי, התקבעה אצלי המחשבה שהערים הגדולות הן יותר פתוחות וסובלניות לאחרים מאשר הכפריים בפריפריה שהם יותר דתיים ושמרנים.
לכאורה, הייתי אמורה להרגיש יותר מוגנת כזרה מתיירת דווקא בעיר הגדולה, לא?
העולם התקדם.
השמרנים של היום נהיו ליברלים של אז (במידה מסויימת).
הליברלים (וליתר דיוק: החלק היותר צעקני של הליברליזם) נהיו מה שכינית קפלניסטים.
מלבד זאת, כישראלית מול פלסטיני - את בצד המערבי/מינסטריימי, ולא בצד של הזר וה'שונה'.
ולכן השמרני יזדהה איתך יותר, והליברלי יזדהה איתו. (כברירת מחדל)
(זה כמובן לא כזה שחור -לבן.)
הדבר היחיד שהיה בחאניה בעיר העתיקה דפים על לוח מודעות שבהם רואים את ביבי עם הכיתוב של רצח עם. חוץ מזה הכל עבר חלק במשך 5 לילות היינו בכריתים.
זה יש גם בישראל :-)

מהשנים האחרונות (כולל לפני 7 באוקטובר) הרגשתי טוב ונוח:
רומניה, הונגריה ובולגריה

הרגשתי לא בנוח בכלל (למרות שלא קיבלנו הערה או רמז כלשהו):
לונדון

הרגשתי סבבה:
ליברפול

למי שאוהב שחמט או רוצה להבין את כמות האנטישמיות בעולם- מומלץ להוריד את האפליקציה chess.com ולשחק תחת דגל ישראל .
אנשים בעולם כיום שונאים את ישראל ואת המדיניות שלה עם המלחמה. זה לא אומר שהם שונאים ישראלים או ירצו לפגוע בהם
כמו שאנשים לא שונאים רוסים, אבל אם מישהו מרוסיה יביע הזדהות עם פוטין או הממשלה הרוסית בנוגע למלחמה עם אוקראינה זה עלול לעורר סלידה או כעס

בחו"ל זה לא אותו מצב והרבה אנשים לא מרגישים שהם יכולים להתגונן במצב כזה ברחוב של מדינה זרה.

יש פה בעיות אחרות אבל רוב הזמן אתה מרגיש חופשי ללכת ברחוב
כמה יהודים מתו מפיגועים בישראל וכמה יהודים מתו בפיגועים בחו"ל?

בסופו של דבר מיעוט קיצוני מכל צד שהוא זה זה שמהווה את עיקר הייחוס שלך כחברה כי הוא יותר רועש יותר אגרסיבי ועושה יותר ונדליזם שמצולם הרבה יותר מרוב שקט שלא עושה רעש,
באירופה אנחנו רואים את ההפגנות ואת השנאה כלפינו במיינסטרים כי זה גם מה שמביא רייטינג מאז ומתמיד הפחדות יצרו רייטינג גבוה וגם זה ממומן על ידי גורמים עם אינטרסים כמו קאטר https://www.instagram.com/reel/DLO_I1tBupr/ , וגם זה הטרנד עכשיו כמו שלפני היה BLM
אם באירופה היו שונאים אותנו יותר משאוהבים אותנו לא היינו מקבלים באירוויזיון מקום ראשון מהקולות של הקהל שנערכו ב2025 כ 17 מיליון הצבעות, זה הסקר העיקרי שאפשר להתייחס אליו עם הכי הרבה אנשים שבחרו דווקא כן לאהוב את ישראל,
לדוגמה בחול חושבים שישראלים זה רוצחי תינוקות ורואים סירטונים של כמה מתנחלים שורפים כפרים של "פלסטינאים" האם זה אומר שכל הישראלים הם מתנחלים ששורפים כפרים של "פלסטינאים"? לא אבל זה מה שמביא יותר רייטינג ולייקים וגם יותר מקודם ברשתות החברתיות וזה הנרטיב שמפמפמים שיש לישראל למרות שהוא בכלל לא נכון ומיעוט חושב ככה
עוד דוגמא ביוון יש כ 10 מיליון תושבים, מנו ספנות לא ירדו באיזה מקום ביוון בגלל הפגנה של איזה 100 איש, האם זה אומר שכל יוון שונאת את ישראל? לא אבל זה מביא רייטינג וישר יפמפו לנו בתקשורת שיוון שונאת אותנו ושכולם שם ככה,
בואו לא נשכח שיש אינטרסים גם שתנפשו בארץ יותר מיסים למדינה וכסף למלונות

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מהצאט: מדובר בסדר גודל של כ-4,800 בארץ לעומת כ-260 בחו"ל.
עכשיו תחלק את זה בגודל כדי להגיע לסיכויים.
כמה אנשים חיים בארץ לעומת כמה חיים בחו"ל?
או שעדיף לפי שטח? כמה קמ"ר אדמה יש בחו"ל וכמה בארץ?

בכל מקרה ברור שבחו"ל הרבה פחות מסוכן, בסדרי גודל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C סקרן לדעת את הלוגיסטיקה של חופשות בחו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
M כמה נפשות אתם, וכמה כסף בממוצע אתם מוציאים בשנה על חופשות בארץ ובחו"ל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
S הלוואה לקניית נכס בחו"ל נדל"ן 4
N אפשרויות מגורים בחו"ל לאחר פרישה אוף טופיק 85
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
R מס על רווח ממניות בחו''ל והפסד בשער חליפין מיסים 13
S קיזוז הפסד ממכירת נדל"ן בחו"ל מיסים 0
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
H [בחו״ל] מתה לפרוש תוך כ-7 שנים, עם מניות גאמפ״א יומני מסע אישיים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
א כרטיס ב-Wise לצורך קניות בחו"ל ? צרכנות פיננסית 4
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
א קניות בחופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 6
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
D ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
W קיזוז הפסד הון בארץ מול רווח דיבידנד בחו"ל מיסים 25
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
R הטבת יישוב ספר ושהיה בחו"ל מיסים 20
Lamur האם קיימת מקבילה ל״הר הכסף״ בחו״ל למציאת חשבונות רדומים? צרכנות פיננסית 2
צ איתור חברה בחו"ל אוף טופיק 4
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
S קבלת שכר מחברה בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 25
O האם יש מקבילה לקרן כספית בחו"ל? שוק ההון 2
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
עידו ג חופשה בחו"ל - חופשה סולידית צרכנות פיננסית 30
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
YizhakF חשבון בנק בחו"ל נגיש וזול לקבלת כספים - ומס מחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
B כמה אמור לעלות הגשת דו"ח שנתי עבור הכנסות בחו"ל? מיסים 3
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
4 הכרה בהוצאות אש"ל עבור כנס בחו"ל ללא קבלות מיסים 2
D נקודות תורפה אפשריות בהשקעה בנדל"ן בחו"ל נדל"ן 4
ל פתרון לתשלום בעת טיול בחו''ל צרכנות פיננסית 10
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
E בית השקעות שנותן שירות לשוהים בחו׳׳ל? שוק ההון 2
K מרכיב שקלי בתיק דולרי בחו"ל שוק ההון 23
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה