• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

זכות הצבעה של יורדים מהארץ

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אני אישית מתעניין בדיון דווקא בצד החוקתי כמובן מתוך מטרה לשפר את המדינה (וככה גם הבנתי את מטרת פותח השרשור). אגב אין לי פוזיציה מסוימת בנושא אבל הטיעונים של מי שהתנגד נשמעו לי חלשים.
אם הנושא הוא איכות המשטר הדמוקרטי במדינת ישראל, נושא השיחה הוא אולי במקום 100 מבחינת הבעיות במדינה.

השאלה היותר קריטית, היא איך "ישראל כץ בום בום" הוא שר הבטחון במלחמה הארוכה בתולדות ישראל. אולי עדיף לפתור אותה קודם.

השאלה היותר קריטית, היא איך "ישראל כץ בום בום" הוא שר הבטחון במלחמה הארוכה בתולדות ישראל. אולי עדיף לפתור אותה קודם.
אני איתך ב 100% לכן אני מציע שנחליף את הדמוקרטיה בדמוקרתיה. אבל כל אלה שמתלוננים על התוצאות העגומות של שיטת הדמוקרטיה שלנו צריכים להתחיל להבין למה אני מציע דמוקרתיה. אחרת לעולם ניהיה תקועים במצב הזה.
יש לכם פרות קדושות שכנראה נצטרך לשחוט.

אני אישית מתעניין בדיון דווקא בצד החוקתי כמובן מתוך מטרה לשפר את המדינה (וככה גם הבנתי את מטרת פותח השרשור). אגב אין לי פוזיציה מסוימת בנושא אבל הטיעונים של מי שהתנגד נשמעו לי חלשים.
בצד החוקי כבר התשובה ניתנה מספר פעמים, ניתן להצביע. אתה מבקש טיעון מוסרי שיגביל טיעון חוקי אבל להתעלם מבעיות מוסריות של הטיעון. בקיצור, אתה רוצה לעשות מה בא לך. תקים דיקטטורה כמו של פוטין, דמות מופת.

הוא לא, כי אחרת ערבים היו בעסקה, אתה לא יכול לשלול אנשים רק בגלל פן חוקי כשאתה טוען לטיעון מוסרי.הוא עוסק במי שהוא חושב שמותר לו להצביע, מתוך פוזיציה.
אתה מסתכל על הדיון באופן חד מימדי ולכן מגיע למסקנה שגויה.
הפן המוסרי והחוקי לא באים אחד על חשבון השני, אלא אחד אחרי השני.
התנאי הבסיסי להצבעה הוא הפן החוקי = אזרחות. אתה צריך להיות אזרח של המדינה כדי להצביע.
(אפשר לפתוח דיון נוסף, מה קורה במצב של אנשים שחיים תחת כיבוש, אך אינם אזרחי המדינה - אבל זה לא הדיון כרגע).
הפן שמגיע אחר-כך הוא הפן המוסרי. האם כל מי שאזרח ראוי שיצביע? זה שלב נוסף בדיון.
אפשר לטעון שמבחינה מוסרית רוצח סדרתי לא יוכל להצביע. כמו שאפשר לטעון שחרדים שמחנכים נגד המדינה ולא נושאים בנטל, מבחינה מוסרית לא יוכלו להצביע. כמו שאפשר לטעון שמי שעוזב סופית את הארץ ולא לוקח פה חלק, מבחינה מוסרית לא יוכל להצביע.

אלו טיעונים מוסריים, שמחזיקים.
אתה יכול לחשוב אחרת, וזה גם יחזיק. שני הצדדים לגיטימיים.
אבל מה שטענת עד כה בכלל לא קשור למאמר.

בצד החוקי כבר התשובה ניתנה מספר פעמים, ניתן להצביע. אתה מבקש טיעון מוסרי שיגביל טיעון חוקי אבל להתעלם מהבעיות מוסריות של הטיעון. בקיצור, אתה רוצה לעשות מה בא לך. תקים דיקטטורה כמו של פוטין, דמות מופת.
והינה חזרנו לטיעונים סיבוביים ופיצוץ הדיון.
תמשיך להתלונן שסרטון של בום-בום זה מה שמתדליק את המצביע הממוצע בבחירות.

בהצלחה.

אתה מסתכל על הדיון באופן חד מימדי ולכן מגיע למסקנה שגויה.
הפן המוסרי והחוקי לא באים אחד על חשבון השני, אלא אחד אחרי השני.
התנאי הבסיסי להצבעה הוא הפן החוקי = אזרחות. אתה צריך להיות אזרח של המדינה כדי להצביע.
(אפשר לפתוח דיון נוסף, מה קורה במצב של אנשים שחיים תחת כיבוש, אך אינם אזרחי המדינה - אבל זה לא הדיון כרגע).
הפן שמגיע אחר-כך הוא הפן המוסרי. האם כל מי שאזרח ראוי שיצביע? זה שלב נוסף בדיון.
אפשר לטעון שמבחינה מוסרית רוצח סדרתי לא יוכל להצביע. כמו שאפשר לטעון שחרדים שמחנכים נגד המדינה ולא נושאים בנטל, מבחינה מוסרית לא יוכלו להצביע. כמו שאפשר לטעון שמי שעוזב סופית את הארץ ולא לוקח פה חלק, מבחינה מוסרית לא יוכל להצביע.

אלו טיעונים מוסריים, שמחזיקים.
אתה יכול לחשוב אחרת, וזה גם יחזיק. שני הצדדים לגיטימיים.
אבל מה שטענת עד כה בכלל לא קשור למאמר.
אין דבר כזה חצי מוסר, רבע מוסר עשירית מוסר או שהטיעון מוסרי או שלא.
כמו שאפשר לטעון שחרדים שמחנכים נגד המדינה ולא נושאים בנטל, מבחינה מוסרית לא יוכלו להצביע.
אפשר לטעון, אבל אי אפשר לעשות מזה טיעון מוסרי ולהתעלם מערבים שלא עושים צבא, אז גם הם לא יכולים להצביע, ככה טיעונים מוסריים עובדים.

חוקית אפשר לטעון שרק לחברי מרכז הליכוד יהיה מותר להצביע, או רק ליהודים או רק חילונים או רק ערבים...
אם אתה רוצה למנוע ממישהו להצביע באמטלה מוסרית, או שתקבל את כל ההשפעות המוסריות של הטיעון שלך, או שתגיד אותי זה לא מעניין וזה בדיוק מה שאתה וההוא עושים. אתם רוצים לעשות מה שבא לכם ולערוך דיון רק על מה שבא לכם ואם משהו לא בא לכם, להגיד שהוא לא קשור.

ובקיצר:
"אנחנו גם רוצים לקבוע, פעם אחת ולתמיד, מי יהיה השחקנים, מי יהיה המאמנים, מי יהיה התוצאה, ומי יהיה מזג האוויר."

נערך לאחרונה ב:
והינה חזרנו לטיעונים סיבוביים ופיצוץ הדיון.
תמשיך להתלונן שסרטון של בום-בום זה מה שמתדליק את המצביע הממוצע בבחירות.

בהצלחה.
לא התלוננתי על הסרטון.

התלוננתי על זה שאדם שיכולותיו בתחום הבטחוני הם כלום ושום דבר, הוא שר הבטחון וחבר הקבינט הבטחוני(אחד מ5 בערך שמחליטים "ביחד" את כל ההחלטות הביטחוניות של ישראל)

וזה כשל דמוקרטי ענק, וקריטי, ואם אנחנו רוצים דמוקרטיה(ובטחון) זאת שאלה הרבה יותר חשובה מנושא השרשור שהוא יחסית בעל משמעות זניחה לדמוקרטיה הישראלית.

או שאולי בעצם לא, אולי הכוונה כאן לעשות מניפולציה על הבחירות כדי להבטיח ש"ישראל כץ בום בום" ימשיך להיות שר הבטחון שלנו.

אין דבר כזה חצי מוסר, רבע מוסר עשירית מוסר או שהטיעון מוסרי או שלא.
איפה דיברתי על חצי מוסר?
אבל אי אפשר לעשות מזה טיעון מוסרי ולהתעלם מערבים שלא עושים צבא, אז גם הם לא יכולים להצביע
בדיוק. ואיפה טענתי אחרת?
בינתיים כל מי שהזדעזע מליבסקינד, בדר״כ תמך בשלילת זכות ההצבעה של חרדים, אבל לא של ערבים...

לא התלוננתי על הסרטון.

התלוננתי על זה שאדם שיכולותיו בתחום הבטחוני הם כלום ושום דבר, הוא שר הבטחון וחבר הקבינט הבטחוני(אחד מ5 בערך שמחליטים "ביחד" את כל ההחלטות הביטחוניות של ישראל)

וזה כשל דמוקרטי ענק, וקריטי, ואם אנחנו רוצים דמוקרטיה(ובטחון) זאת שאלה הרבה יותר חשובה מנושא השרשור שהוא יחסית בעל משמעות זניחה לדמוקרטיה הישראלית.

או שאולי בעצם לא, אולי הכוונה כאן לעשות מניפולציה על הבחירות כדי להבטיח ש"ישראל כץ בום בום" ימשיך להיות שר הבטחון שלנו.
מה לא ברור לך? עשו עלייך מניפולציה ענקית. שכנעו אותך שהקול שלך שווה לקול של אחד שלא תורם כלום אלא רק לוקח ולוקח על חשבונך. ומה אתה עושה שמישהו מצביע לך העובדות האלה? אתה משתיק אותו או שאתה מכחיש.

להתלונן זה כמו לא לעשות כלום. בזמן שאתה יושב פה ומתלונן יש אחרים עושים מעשים ואז אתה מתפלא איך הגעת למצב הזה בזמן שאלה שעשו נהנים מפירות "עמלם".

איפה דיברתי על חצי מוסר?

בדיוק. ואיפה טענתי אחרת?
בינתיים כל מי שהזדעזע מליבסקינד, בדר״כ תמך בשלילת זכות ההצבעה של חרדים, אבל לא של ערבים...
דעתי על חרדים ידועה לך, אני מניח, ולא טענתי לשלילת זכות הבחירה שלהם. כי זה לא חוקי ומוסרית זה הרבה יותר מורכב "משרק לחרדים אסור להצביע".

מה הייתה חושב אם עכשיו הייתי רוצה לנהל דיון "מוסרי" על שלילת זכות בחירה למשתמטים חרדים, אבל טוען שמבחינה חוקית ערבים לא משתמטים אז הם לא קשורים לדיון. דיון מוסרי זה לא היה, יכול היה להיות דיון פוליטי מפוזיציות וזה בדיוק מה שהדיון הזה ולכן לא קשור למוסר ולטיעון של קלמן, ששגוי מוסרית.

אז אתה אמרת את הפוזיציה שלך, אני את שלי וכאן נגמר הסיפור כל עוד אין טיעון מוסרי אמיתי.

ג.נ.
קלמן הוא בעיניי אחד העיתונאים/מראיינים הכי מוכשרים בארץ, גם כשאני לא מסכים לדעותיו.

נערך לאחרונה ב:
מה הייתה חושב אם עכשיו הייתי רוצה לנהל דיון "מוסרי" על שלילת זכות בחירה למשתמטים חרדים,
תטען ותנמק
אבל טוען שמבחינה חוקית ערבים לא משתמטים אז הם לא קשורים לדיון.
אם תתן נימוק להבדל, מעולה.
אם לא, הטיעון שלך לא שווה הרבה.
דיון מוסרי זה לא היה, יכול היה להיות דיון פוליטי מפוזיציות וזה בדיוק מה שהדיון הזה ולכן לא קשור למוסר ולטיעון של קלמן, ששגוי מוסרית.
אתה עושה השלכה. אתה מדבר מפוזיציה, ופוטר את עצמך באמירה ״גם אתה מדבר מפוזיציה״.

תטען ותנמק

אם תתן נימוק להבדל, מעולה.
אם לא, הטיעון שלך לא שווה הרבה.

אתה עושה השלכה. אתה מדבר מפוזיציה, ופוטר את עצמך באמירה ״גם אתה מדבר מפוזיציה״.
אבל כל הטיעון שלכם שלפלסטינים אסור רק כי לא מגיע להם, אז מה שווה הטיעון שלכם שלחולניקים לא מגיע אם כן מגיע להם.

דיון מוסרי זה לא היה, יכול היה להיות דיון פוליטי מפוזיציות וזה בדיוק מה שהדיון הזה ולכן לא קשור למוסר ולטיעון של קלמן, ששגוי מוסרית.
אני רחוק שנות אור מדעותיו הפוליטיות של קלמן.
בסופו של דבר העם יגיד את דברו.
זכות ההצבעה של הפלסטינים/ערביי מזרח ירושלים, היא גם סוגיה שאפשר לדון עליה אבל לא עליה אנו דנים כאן.

אם אתה רוצה למנוע ממישהו להצביע באמטלה מוסרית
אני לא מנסה למנוע. וגם ליבסקינד לא.
המאמר מביע בעיה מוסרית, ותו לא. בשום מקום לא נכתב שבגלל הבעיה המוסרית, צריך למנוע מהם להצביע. המאמר מצביע רק על החוצפה שבדבר.

אבל כל הטיעון שלכם שלפלסטינים אסור רק כי לא מגיע להם
זה לא הטיעון.
הפלסטינים לא יכולים להצביע לא כי אסור להם, אלא כי הם לא אזרחים של המדינה.
באותה מידה שיהודי מארה״ב שאינו אזרח ישראלי, לא יכול להצביע פה.
באותה מידה, הייתי יכול לומר שערבי-ישראלי שתומך בחמאס צריך למנוע ממנו להצביע. אבל זה רק טיעון מוסרי, לא חוקי. לאותו ערבי-ישראלי זכות הצבעה מלאה וחייבים להתחשב בכך.

אני רחוק שנות אור מדעותיו הפוליטיות של קלמן.
בסופו של דבר העם יגיד את דברו.
זכות ההצבעה של הפלסטינים/ערביי מזרח ירושלים, היא גם סוגיה שאפשר לדון עליה אבל לא עליה אנו דנים כאן.
זאת בדיוק הבעיה שאתם רוצים לדון רק על חצי בעיה בטיעון שלו ולא על כולה. אין טעם לדיון אם אתם רוצים להתעלם מהבעיות של הטיעונים שלכם/ו.

אין תוכן בדברים.

מה לא ברור לך? עשו עלייך מניפולציה ענקית. שכנעו אותך שהקול שלך שווה לקול של אחד שלא תורם כלום אלא רק לוקח ולוקח על חשבונך. ומה אתה עושה שמישהו מצביע לך העובדות האלה? אתה משתיק אותו או שאתה מכחיש.

להתלונן זה כמו לא לעשות כלום. בזמן שאתה יושב פה ומתלונן יש אחרים עושים מעשים ואז אתה מתפלא איך הגעת למצב הזה בזמן שאלה שעשו נהנים מפירות "עמלם".
להגיד שיהודי ישראל בגולה לא תורמים כלום זה באמת לא רציני.

יש טיעון אחר מדפי המסרים ?

להגיד שיהודי ישראל בגולה לא תורמים כלום זה באמת לא רציני.

יש טיעון אחר מדפי המסרים ?
זה לא מה שאמרתי, התייחסתי בהודעה ההיא לאנשים אחרים. אני מבקש להדגיש שההודעה ההיא לא נכתבה על אזרחי ישראל שעברו לחו"ל.

לגבי זכות הבחירה של אזרחי ישראל שעברו לחו"ל אין לי דעה נחרצת. מכיר הרבה כאלה שתורמים הרבה למדינה ושמעתי על כאלה שנהנים לעשות לה נזק.
אישית הייתי שמח למצוא שיטות שיעזרו לנו להפריד (גם פה) בין המוץ לתבן.

נערך לאחרונה ב:
זה לא מה שאמרתי, התייחסתי בהודעה ההיא לאנשים אחרים. אני מבקש להדגיש שההודעה ההיא לא נכתבה על אזרחי ישראל שעברו לחו"ל.

לגבי זכות הבחירה של אזרחי ישראל שעברו לחו"ל אין לי דעה נחרצת. מכיר הרבה כאלה שתורמים הרבה למדינה ושמעתי על כאלה שנהנים לעשות לה נזק.
אישית הייתי שמח למצוא שיטות שיעזרו לנו להפריד (גם פה) בין המוץ לתבן.
אה...אז סליחה על אי ההבנה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב מה הערך של מנייה ללא זכות הצבעה? שוק ההון 53
י זכות הצבעה במניות חו"ל שוק ההון 5
S ריבית זכות באינטראקטיב עד לסיום הסליקה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ר כיצד להגיש טופס 116א על מנת לקבל 2 נקודות זכות בגין ילד נטול יכולת מיסים 4
א שימוש בנקודות זכות מיסים 7
א שלילת זכות ההצבעה לאסירים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 92
Z החזר מס בגין ריבית זכות בבנק - הסכום בטופס 867 נמוך מגובה ההחזר מיסים 14
C כיצד נוצר הבלבול בין ויתור על זכות שיבוב ואחריות צולבת בביטוח דירה מושכרת נדל"ן 5
Z יש לי יתרת זכות במס הכנסה צוברת ריבית. האם מתישהו מסהכנסה תוכל לטעון שזה התיישן כי לא דרשתי? מיסים 3
Z האם בטוח שאין התיישנות על יתרת זכות במס הכנסה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z יתרת זכות במס הכנסה. לדרוש או להנות מהריבית מיסים 1
A היטל השבחה בהעברת זכות לפני היתר בניה נדל"ן 11
W שאלה טכנית - איך למשוך קופת גמל להשקעה מבלי לשלם מס ע"י קיזוז מול נקודות זכות מיסים 1
grmp זכות משכנתא 70% בדירה שניה נדל"ן 43
M למה הכוונה כשמשווקים היום בחוף התכלת ושדה דב קרקע עם זכות ל-100 מטר דירה? נדל"ן 12
ל דרושה עזרה - דחית נק׳ זכות במס הכנסה צרכנות פיננסית 7
B קניית זכות ציבורית למונית והשכרתה שוק ההון 31
adamshalev ניצול נק זכות עם תיק השקעות שוק ההון 30
Jane Doe זכות העובדת לבחור את הגוף המנהל את הפיצויים צרכנות פיננסית 3
חתול לילה התלבטות הצבעה בבחירות 2021, 2022.... אוף טופיק 878
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 5
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 29
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 19
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה