• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות לישראלים בעלי אזרחות אמריקאית

• פותח הנושא פותח הנושא yoni821
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
1. אזרח אמריקאי המחזיק קרנות נאמנות/etf שאינן בארצות הברית, בכל מסגרת (חשבון ממוסה, קרן השתלמות, קרן פנסיה) חייב לדווח במסגרת דו"ח IRS השנתי על רווחים "על הנייר" ועליו לשלם מס באחוזים גבוהים מאד על פי חוקי הPIFC (אגב - כמה צריך לשלם?).
השיטה הכי טובה (בישראל) לדיווח PFIC נקראת mark-to-market וכאן כל רווח על הנייר מצטרף להכנסה הרגילה שלך וממוסה לפי מדרגות המס. אך הכנסה זו (מרווחים על הנייר) לא ניתן לעשות עליה foreign exclusion (עד 100,800$ ב-2015). לכן, כדאי לדווח על כל ההכנסה שלך לארה"ב (ללא foreign exclusion) ולקחת זיכוי מהמסים ששולמו בישראל (foreign tax credit). שים לב שלא ניתן לקחת זיכוי על כסף שנכנס תחת ה-foreign exclusion, ושאם לא לוקחים foreign exclusion בשנה מסוימת לא ניתן לקחת את זה במשך 5 שנים רצופות לאחר מכן. יתרון נוסף בזיכוי מס הישראלי הוא שזיכוי שלא נוצל עובר לשנים הבאות.

עכשיו עולה השאלה בנוגע לקה"ש. נניח שמדובר בקה"ש IRA אצל ברוקר ישראלי המוכן להתעסק עם אזרחים אמריקאים. ונניח שמדובר באחזקת etfים אמריקאים בלבד, ושמדובר בעצמאי אשר יכול לבחור האם להפריש לקה"ש או לא. מה הכי משתלם? האם אחזקה של etf אמריקאי במסגרת קה"ש IRA בארץ אינה עדיפה על השקעה של אותו סכום באמצעות ברוקר זר? לכאורה קה"ש פוטרת אותך מתשלום מס בישראל שבדר"כ גבוה יותר מהמס יש לשלם בארה"ב? נכון?
לפי הבנתי ארה"ב מסתכלים על הקרן כולה, ולא על הרכיבים שלה, ובגלל שזה נחשב employee trust, המיסוי הוא דומה לזה של ה-PFIC, כך שזה לא משנה אם זה IRA או לא. ההבדל היחידי עם IRA הוא שלא צריכים להגיש את הדוח על ה-PFIC, אלא רק לדווח את הרווח על הנייר תחת other income בטופס המס. כאמור, אני לא רואה חשבון, רק בן אדם עם יותר מדי זמן פנוי שקורא חוקים להנאתו, ועלול לטעות ולהטעות. עם זאת, היה פה עוד מישהו שהבין כמוני (TunaGolem אם אינני טועה). המלצה שלי היא או לקרוא ולהבין לעומק, או פשוט לפנות לרואה חשבון שמבין בזה.
מבחינת טקטיקה, לקחת מהמעסיק את קרן ההשתלמות (כסף חינם), לפדות אותו כל 6 שנים (לקוות שבזמן הזה זיכוי המס יהיה מספק כדי לא להיות חייב לארה"ב), ולהעביר פשוט לברוקר וליהנות מדחיית המס שמאפשר קנייה של מניות ישירות. לעצמאים כנראה שכדאי להיכנס לזה רק עד הסכום המותר לניכוי.

* אחזקה במסגרת בית השקעות ישראלי:
יתרון: נגישות רבה יותר, אין צורך להתעסק עם דוחות מס ישראלים.
חסרון: תשלום מס עודף במצבים מסוימים. אחזקה עקיפה (הרישום במסלקת הבורסה בארה"ב אינה על שמך)* אחזקה במסגרת ברוקר זר:
יתרון: מס מופחת במצבים מסוימים.
חסרון: העברות והמרות יקרות. יש לדווח על הרווחים מול רשויות המס בישראל.

1. לדעתי, ארה"ב עלולה לראות את חשבון הברוקר הישראלי שלך פשוט כחשבון נאמנות לכל דבר שיש בו רווחים פסיבים, דווקא בגלל שהניירות לא רשומים על שמך (זה די דומה לתעודת סל שהברוקר מנפיק לך שמוצמד לניירות שאתה קונה).
2. לא יהיה תשלום מס עודף בשום מקום, בכל מקום שאתה משקיע אתה תשלם את המס שם, ואת מה ששילמת תיקח כזיכוי מס מול המדינה השנייה. בפועל יצא בערך 25% (בגלל שארה"ב וישראל מחשבים בצורה שונה את הרווח).

נערך לאחרונה ב:
לא יהיה תשלום מס עודף
במצבים מסויימים בהם בית ההשקעות הישראלי כן החליט לגבות מס במקור, ולא ניתן לקבל עליו החזר/מגן מס, יתכן שסכום המס הסופי יהיה גבוה יותר.

בן אדם עם יותר מדי זמן פנוי שקורא חוקים להנאתו
אם עדיין נשאר לך זמן, אני מציע שתאסוף את כל המסקנות שלך, של יוסי, של ג'יין, של אורי ושל דוני, ושתפתח שרשור מסודר בנושא השקעות לאזרחים אמריקאים-ישראלים. במטרה להתייעץ ולא להמליץ. יתכן שהסולידית תאפשר לך לכתוב פוסט אורח.
נקודות לליבון:
מיסוי קרנות-סל, תעודות סל וקרנות נאמנות; אמריקאיות, ארופאיות או ישראליות.
מיסוי מניות, אגרות חוב, דיבידנדים וקופונים; של חברות אמריקאיות, ארופאיות או ישראליות.
בתי השקעות חוסמים.
טפסים מיוחדים.

אם עדיין נשאר לך זמן, אני מציע שתאסוף את כל המסקנות שלך, של יוסי, של ג'יין, של אורי ושל דוני, ושתפתח שרשור מסודר בנושא השקעות לאזרחים אמריקאים-ישראלים. במטרה להתייעץ ולא להמליץ. יתכן שהסולידית תאפשר לך לכתוב פוסט אורח.
אם כבר אז אפתח בלוג משלי ;)

השיטה הכי טובה (בישראל) לדיווח PFIC נקראת m
אני חייב לציין שיש שיטה טובה יותר שנקראת Qualified Electing Fund. בדרך כלל מתעלמים ממנה מכיוון שהיא אפשרית רק אם המנפיקה מדווחת על כל הפעולות שלה תדיר.
לאחרונה, BlackRock® Canada Announces Availability of PFIC Annual Information Statement. האם מישהו מכיר משהו דומה עם השלוחה הבריטית (הפופולרית באתרנו)?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני חייב לציין שיש שיטה טובה יותר שנקראת Qualified Electing Fund. בדרך כלל מתעלמים ממנה מכיוון שהיא אפשרית רק אם המנפיקה מדווחת על כל הפעולות שלה תדיר.
התשובה שלי נגעה לקרנות ישראליות. מצטער אם לא ציינתי זאת במפורש. בכל מקרה, לדעתי, זה לא יכול להיות פתרון עבור קה"ש/פנסיה בגלל העניין שזה נחשב נאמנות (בנוסף לזה שאולי יש בפנים pfic).

בנוסף לזה שאולי יש בפנים pfic
דוני שכנע אותי שאין בעיה בPFIC בתוך קרן נאמנות.
בכל מקרה, אני חשבתי על להשתמש בקרון הקנדיות (או דומות להם, מישהו?) בIRA אמריקאי או בחשבון חייב.

דוני שכנע אותי שאין בעיה בPFIC בתוך קרן נאמנות.
בכל מקרה, אני חשבתי על להשתמש בקרון הקנדיות (או דומות להם, מישהו?) בIRA אמריקאי או בחשבון חייב.
לגבי החלק הראשון, אם אתה מתכוון לקרן השתלמות, זה לא שאין בעיה זה שהמיסוי הוא זהה בין אם יש pfic ובן אם אין בהם pfic. אם באמת התכוונת קרן נאמנות, אז בהגדרה זה pfic.
לגבי החלק השני, אם יש לך ira אמריקאי אתה יכול להשקיע בתוכו בpfics כאוות נפשך. התקנות מאפשרות את זה במפורש. אבל אם ישלך ira אמריקאי, למה לא פשוט לקנות etf אמריקאיים?

ד.א. איך מדינת ישראל רואים את הroth ira מבחינת מיסוי?

אם אתה מתכוון לקרן השתלמות
כן. שגיאת הקלדה.

אבל אם ישלך ira אמריקאי, למה לא פשוט לקנות etf אמריקאיים?
כדי שהמיסוי הישראלי ידחה.

ד.א. איך מדינת ישראל רואים את הroth ira מבחינת מיסוי?
שאלה מעניינת. אני חושב שכמו חשבון חייב רגיל, אבל אוסיף לרשימה של השאלות לרוה"ח.

שאלה מעניינת. אני חושב שכמו חשבון חייב רגיל, אבל אוסיף לרשימה של השאלות לרוה"ח.
עוד לא יצא לי לדבר עם רו"ח ישראלי. אשמח לשמוע מה שלך יגיד. אני חשבתי שאולי דווקא ישראל יהיו קצת יותר הגיוניים ויראו את זה כחשבון פנסיה וידחו את המס עד גיל 60 ;)

היי לכולם,
האם יש למישהו המלצה על רו"ח ישראלי המבין בחוקי הPFIC?
יצרתי קשר עם חלק מאלו שהומלצו קודם בשרשור והם מבינים במילוי דוחות, אבל לא סיפקו תשובות מספקות לגבי השקעות...
תודה!

היי לכולם,
האם יש למישהו המלצה על רו"ח ישראלי המבין בחוקי הPFIC?
יצרתי קשר עם חלק מאלו שהומלצו קודם בשרשור והם מבינים במילוי דוחות, אבל לא סיפקו תשובות מספקות לגבי השקעות...
תודה!
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/השקעות-לישראלים-בעלי-אזרחות-אמריקאית.719/page-2#post-18281

מעניין מאוד, מחכה שמישהו ירים את הכפפה ויכתוב פוסט בנושא :)
בתור ישראלית אזרחית אמרקאית שרוצה לבנות תיק השקעות כמה שיותר פשוט (בסגנון שוקולד מריר - פלח אג"ח ממשלתי מקומי ופלח מנויות עולמי), ומתוך התייעצויות שעשיתי אני רואה בפניי כמה אפשרויות להתמודדות עם סיפור ה-PFIC (לא מתייחסת כרגע לקרנות השתלמות, פנסיה וכו'):
* לבנות תיק דרך ברוקר ישראלי שמבוסס רק על תעודות סל - לא מתה על הרעיון בגלל סיכון המנפיק בתעודות סל. גם לא לגמרי ברור שזה לא גם PFIC
*לפתוח חשבון בברוקר אמריקאי ולקנות ETF לפלח המנייתי, ואת הפלח האג"חי לעשות פה בתעודת סל
* כמו הקודם אבל בפלח האג"חי להחזיק את אגרוח החוב ישירות (כבר לא כל כך פשוט..)
*לקנות קרנות מחקות ולקוות לטוב (כלומר, שבהתחלה הסכומים יהיו קטנים מכדי לעשות בעיות ושבסוף יגיעו לאיזה סידור יותר נורמלי של הנושא הזה..)
* שילוב כלשהו של הגישות הנ"ל.
שאלות:
- יש אופציות שלא חשבתי עליהם (בהיצמדות למבנה התיק הזה)?
- מישהו יודע איך אפשר לפתוח מישראל חשבון אצל ברוקר אמריקאי (כאזרח אמריקאי)? והאם אפשר לשלב את זה עם חשבון שוטף? (כלומר, כדי להחזיק דולרים לצריכה שוטפת)
תודה!

- מישהו יודע איך אפשר לפתוח מישראל חשבון אצל ברוקר אמריקאי
את יכולה לתקשר ישירות מול אינטראקטיב ברוקרס או לעבוד דרך גוף מתווך ישראלי כגון ביטריידר.
אם עבודה עם המתווך הישראלי נשמעת לך אטרקטיבית אז את יכולה ליצור איתם קשר דרך הבלוג שלי בשביל להנות מהנחה קבוצתית בעמלות שהשגתי לאנשים שמגיעים דרכי.
בגדול העמלות שלהם ללא ההנחה הן סנט למניה כפוף למינימום של 1.5 דולר לפעולה ללא עלויות נוספות.

הפיתרון של השקעה ישירה בארה"ב כל הזמן חוזר ועולה, אבל כל עניין העברת הכסף לארה"ב ובחזרה יוצא יקר (עמלה של כמה אחוזים בודדים בכל כיוון), יש פיתרון סביר לכך, או שפשוט משתלם יותר לעבוד עם מתווך ישראלי?

הפיתרון של השקעה ישירה בארה"ב כל הזמן חוזר ועולה, אבל כל עניין העברת הכסף לארה"ב ובחזרה יוצא יקר (עמלה של כמה אחוזים בודדים בכל כיוון), יש פיתרון סביר לכך, או שפשוט משתלם יותר לעבוד עם מתווך ישראלי?
אני ממש לא מבין מאיפה שלפת את הנתון שהעמלה היא כמה אחוזים וזה בנוסף לעובדה שאתה מתעלם מכך שאת עמלת ההעברה וההמרה אתה משלם לכל היותר פעמיים אבל את עמלות הפעולה והעמלות החודשיות אתה משלם באופן קבוע והרבה יותר פעמים.
העמלה בפועל לפני הנחות שניתן להשיג ע"י מיקוח פשוט עם הבנק רחוקה מאוד מלהיות כמה אחוזים.

תזכור שאתה:
* מעביר כל שקל שאתה חוסך לדולר ולחו"ל פעם אחת בלבד
* מבצע הרבה פעולות קניה ומכירה (איזונים תקופתיים, השקעה מחדש של דיבידנדים וריביות וכו')
* מעביר חלק מהדולרים לארץ (בחינם) ולשקלים (המרה בבנק) פעם אחת בלבד כשאתה משתמש בכסף בפרישה

כפי שציינתי, על עמלות ההמרה וההעברה ניתן להתמקח בבנק (אני התמקחתי בעצמי ואני יודע על אנשים שקיבלו הנחות יותר משמעותיות ממני).
כמו כן יש דיווחים על אפשרות לעבוד עם שירות כגון Covercy אם כי עדיין לא עשיתי זאת בעצמי בעלות נמוכה משמעותית.

שפשוט משתלם יותר לעבוד עם מתווך ישראלי?
נראה לי שאתה מבלבל בין לעבוד עם מתווך ישראלי לבין לעבוד עם בית השקעות/בנק ישראלי שעובד עם חבר בורסה אחר.

מתווך ישראלי (ביטריידר/קוואנטום) מקשר בינך לבין חבר בורסה אמריקאי (אינטראקטיב ברוקרס) ומאפשר לך לפתוח חשבון אצל החבר בורסה האמריקאי תוך כדי מתן תמיכה וסיוע בעברית בתמורה לעמלה טיפה יותר גבוהה (1.5 דולר במקום 1 דולר לפעולה - אין עלויות קבועות).

בית השקעות/בנק בארץ גובה ממך קודם כל את העמלה של חבר הבורסה שהוא עובד איתו (שהיא לרוב הרבה יותר גבוהה מהעמלה שתשלם בשביל לעמוב עם המתווך הישראלי) ומוסיף עליה את העמלות שלו וזה לפני שמתחילים לדבר על עלויות קבועות נוספות.

אני צריך להדגיש: איני רואה חשבון וכל דבר שאני כותב יש לקחת בערבון מוגבל. אם זאת, אנסה לתרום ממה שלמדתי בשנה האחרונה ואני מקווה שלא אטעה אף אחד.

1. ההגדרה של pfic היא אחת משתיים: א. שיותר מ75% מהנכסים מניבים הכנסה פסיבית (לדוגמה קרן נאמנות) ב. שיותר מ50% מההכנסה היא פסיבית (למשל חברת סטארטאפ בשלבי הפיתוח שכל ההכנסה שלהם היא מריבית על המזומן שנועד לפיתוח והם לפני מוצר גמור כך שאין להם הכנסה ממכירות). לעניין שלנו נתייחס רק לתנאי הראשון. כל קרן נאמנות או סל כל שהוא של מניות/אג"ח/מוצרים פסיביים שמקורם בארץ זרה (לא ארה"ב) תחשב pfic.
לא הייתי ממליץ להשקיע במוצר כזה עבור אזרח אמריקאי מלבד במצב אחד, שהקרן קיבלה אישור מהIRS שהם קרן מאושרת (Qualified Elected Fund). במצב זה המס נדחה עד למכירה והם נחשבים מס רווח הון. עבור כל קרן אחרת המס מחושב על הרווח "על הנייר" בכל שנה.

2. לצערי, ארה"ב אינם מכירים בפטור ממס שמדינת ישראל מעניקה לנו. גם כאן, לפי התקנות החדשות מתחילת 2014 הם רוצים למסות את הקרנות הללו על הרווחים השנתיים על הנייר, ללא קשר לנכסים המוחזקים בהם. לצערי מדובר גם בקרן השתלמות וגם בפנסיה. עם זאת ה"חדשות הטובות" הם שזה נחשב הכנסה רגילה וניתן לקזז את המס החייב באמצעות מסים ששולמו בישראל. היות ובישראל מדרגות המס יותר גבוהות, יווצר מצב שיש זיכוי מס עודף שניתן לנצל על המס הנובע מהקרנות הללו. המצב הזה לא אידיאלי בעליל! בתקווה שהתקנות החדשות הללו ישתנו בצורה כלשהיא אבל כרגע זה המצב.

3. הדרך הכי בטוחה לאזרח אמריקאי להחזיק קרן סל היא בחברת ברוקרז' אמרקאית. ל-td ameritrade יש מסלול של etf של ונגרד ללא עמלות קנייה ומכירה (גילוי נאות: איני מקבל מtd שום פיצוי על הפניות). מבחינת ישראל אין שום בעיה שתחזיק מוצרים פסיבים שאינם בישראל, ולארה"ב אין שום בעיה שתחזיק מוצרים כאלה בשטחם כך שברוקר אמריקאי הוא הפתרון למי שרוצה השקעה פסיבית. העלות תהיה של העברת שקלים לדולרים והעברת דולרים מהחשבון הישראלי לאמריקאי.

מקווה שהתשובה על רגל אחת הזאת נתנה קצת כיוון מול מה מתמודדים.

1. האם הכנסה מנדלן (שכר דירה) נחשב PFIC?
2. לגבי פטור ממס עד 10,000$, לפי הטבלאות זה 10% מהדולר הראשון, לא?
http://www.forbes.com/sites/kellyph...brackets-standard-deduction-amounts-and-more/

בדיוק אני מתלבטת אם לפתוח ROTH IRA
מישהו באמת מצא תשובה לשאלה הזו?
התשובה שקיבלתי מעורך דין היא ש״זה תלוי בנסיבות״, כך שאין לי תשובה מוסמכת. מה שאני, שאינני עורך דין או רואה חשבון ואינני ממליץ ולא מדבר מנסיון, מבין מאמנת המס בין ישראל לארה״ב (סעיף 20) היא שכל חיסכון פנסיוני ימוסה במדינת המגורים ללא קשר למדינה בה נמצא החיסכון. אם הבנתי נכון, אז ב-Roth ira ההפקדה איננה פתורה ממס, הצמיחה פתורה ממס, וגם המשיכה לאחר גיל הפנסיה פתורה ממס. כלומר תושב ישראל שהגיע לגיל הפנסיה ומושך מהרות׳ שלו לא יהנה מהיתרון שבתכנית בארה״ב, כי בהיותו בישראל הוא ישלם עליה מס כמו על תכניות פנסיה ישראליות. מוטב, אם כך, לחסוך ב-ira ״רגיל״ בו ההפקדה פתורה במס והמשיכה חייבת במס, כי כך יהיה בכל מקרה. כאמור, זו רק הבנה שלי, ואשמח לשמוע תשובה ברורה גם כן.

האם הכנסה מנדלן (שכר דירה) נחשב PFIC
מהקריאה הנאיבית שלי עולה שדירה איננה חברה.
אבל למאי נ"מ? המיסוי בכל מקרה הוא כמו הכנסה רגילה בארה"ב (בישראל אין מס כזה), ואין משמעות לקיבוע לשוק של נכס לא שכיר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מהקריאה הנאיבית שלי עולה שדירה איננה חברה.
אבל למאי נ"מ? המיסוי בכל מקרה הוא כמו הכנסה רגילה בארה"ב (בישראל אין מס כזה), ואין משמעות לקיבוע לשוק של נכס לא שכיר.

תודה על התגובה
זה נחשב וממוסה בארהב כהכנסה רגילה(?)
קראתי מספר פעמים אבל לא הבנתי את המשפט האחרון "אין משמעות לקיבוע לשוק של נכס לא שכיר", תוכל להסביר שוב?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
O מקים עסק ומתכננן ללמוד בהמשך, ניהול השקעות. שוק ההון 2
חתול לילה ספרי השקעות למסירה אוף טופיק 11
R לפני חתונה, מתלבטים על כיווני השקעות צרכנות פיננסית 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
light007 פיזור בתיקי השקעות? שוק ההון 10
חשוב לדעת הרשאה לחשבון באינטראקטיב למנהל השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
B שברי ניירות בתיק השקעות צרכנות פיננסית 6
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
B ניתוק תושבות, ותיק השקעות מיסים 1
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S מילוי טופס W-8BEN בחשבון השקעות ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
ז ניהול תיקים על ידי ביתי השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 29
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה