הראתי את זה עם אמזון ומיקרוסופט. את היחס שלהם אחד מהשני לעומת האחוזים שלהם.
האחוזים נקבעים במקומות מראש במדד. אפשר לנסות לקרוא על המדד. אבל בכללי ככל שחברה בעלת שווי שוק יותר גבוהה יהיה לה אחוז יותר גבוהה במדד.
האחוז יקבע בהתאם למיקום שלה ביחס למניות האחרות ולא ביחס לשווי שלה משאר השוק.
Microsoft Market Cap:1.09 T
כלומר אמזון שווה כ-4/5 ממיקרוספט במונחי שווי שוק ולא מתקרבת לפחות מ-0.7 ממיקרוסופט שניתן לה במדד.
האחוזים במדד מוגדרים מראש. היחס בין שווי השוק של חברה אחת לאחרת לא יהיו שקולים ליחס שלהם במדד כי הם לא נקבעים לפי היחס שלהם בשווי אלה לפי המיקום בשווי.
זה אכן מדד לפי שווי שוק והבעיה העיקרית שלו שהוא נותן משקל יתר למניות גדולות על מניות קטנות.
האחוזים במדד מוגדרים מראש. היחס בין שווי השוק של חברה אחת לאחרת לא יהיו שקולים ליחס שלהם במדד כי הם לא נקבעים לפי היחס שלהם בשווי אלה לפי המיקום בשווי.
זה אכן מדד לפי שווי שוק והבעיה העיקרית שלו שהוא נותן משקל יתר למניות גדולות על מניות קטנות.
״חצי מהמניות במדד שוות מעל 46 מיליארד דולר. שווי עשר המניות הגדולות בהגזמה שוות 10 טריליון דולר. 200 מניות מהאמצע למעלה שוות יותר מ-10 טריליון דולר. יש במדד כ-9000 מניות. חצי מהם זה 4500 מניות. נחלק ב-200 נקבל 22.5. כלומר אם 10 המניות הגדולות הם מעל 10% מהמדד והמשקל הוא לפי האחוז משווי השוק של כלל המניות במדד אזי חצי מהמניות מהוות 225%. מהמדד. היות והמקסימום הוא 100% זה לא יכול להיות.
מדובר בהוכחה מהנתונים של הקרן.
אני באמת מנסה להבין ולראות אם להוסיף מניות קטנות .
השיקול אם להוסיף או לא מניות קטנות לא קשורה בכלל למה שמישהו ניסה להוכיח לך. מחקרית, מדד שווי שוק נותן את התשואה היעילה ביותר (יחס תשואה/סיכון).
מחקר פאמה פרנצ' הראה שתמורת תוספת סיכון, מניות קטנות יתנו לך תשואה עודפת כל המדד הכללי של כ-2%.
אבל זה ממש לא מוכיח שזה עדיף להטות למניות קטנות. זה תלוי בעיקר בסיבולת הסיכון שלך.
״חצי מהמניות במדד שוות מעל 46 מיליארד דולר. שווי עשר המניות הגדולות בהגזמה שוות 10 טריליון דולר. 200 מניות מהאמצע למעלה שוות יותר מ-10 טריליון דולר. יש במדד כ-9000 מניות. חצי מהם זה 4500 מניות. נחלק ב-200 נקבל 22.5. כלומר אם 10 המניות הגדולות הם מעל 10% מהמדד והמשקל הוא לפי האחוז משווי השוק של כלל המניות במדד אזי חצי מהמניות מהוות 225%. מהמדד. היות והמקסימום הוא 100% זה לא יכול להיות.
מדובר בהוכחה מהנתונים של הקרן.
אני באמת מנסה להבין ולראות אם להוסיף מניות קטנות .
אני באמת מנסה להבין אם זה טרול מתוחכם או בן אדם ללא השכלה בסיסית.
חוץ מהמקרה שבו כל הערכים שווים, תמיד ״משקל״ הערכים שגדולים מהחציון יהיה גדול מ״משקל״ הערכים שקטנים מהחציון.
זה נובע מהיות החציון... חציון.
וזה בהחלט אפשרי ש-10 חברות יהוו חלק גדול מאוד ממדד, גם כשהוא מכיל 9000 מניות (בהנחה שהמדד מבוסס על שווי שוק והחברות הן בעלות שווי שוק שמצדיק את זה).
אני מבדיל טוב מאוד.
שמתי חסם מינימום בהתאם לחציון והסתכלתי על החצי העליון של המניות מול העשר הגדולות ביותר בהתאם לנתונים שמפורסמים ע"י וואנגרד.
אולי מי שאמר לך לא מבדיל בין חציון לממוצע.אפילו הערכתי בחסר כי בחישוב הנחתי ששווי השוק של כל המניות מעל החציון שוות לחציון.
הנתון של החציון median מפורסם ע"י וואנגרד.
כמו שאמרתי אני לא מסתכל על התשואה אלה על הסיכון בעזרת הפיזור
אני באמת מנסה להבין אם זה טרול מתוחכם או בן אדם ללא השכלה בסיסית.
חוץ מהמקרה שבו כל הערכים שווים, תמיד ״משקל״ הערכים שגדולים מהחציון יהיה גדול מ״משקל״ הערכים שקטנים מהחציון.
זה נובע מהיות החציון... חציון.
וזה בהחלט אפשרי ש-10 חברות יהוו חלק גדול מאוד ממדד, גם כשהוא מכיל 9000 מניות (בהנחה שהמדד מבוסס על שווי שוק והחברות הן בעלות שווי שוק שמצדיק את זה).
אני מבדיל טוב מאוד.
שמתי חסם מינימום בהתאם לחציון והסתכלתי על החצי העליון של המניות מול העשר הגדולות ביותר בהתאם לנתונים שמפורסמים ע"י וואנגרד.
אולי מי שאמר לך לא מבדיל בין חציון לממוצע.אפילו הערכתי בחסר כי בחישוב הנחתי ששווי השוק של כל המניות מעל החציון שוות לחציון.
הנתון של החציון median מפורסם ע"י וואנגרד.
כמו שאמרתי אני לא מסתכל על התשואה אלה על הסיכון בעזרת הפיזור
במדד עשר החברות הכי גדולות הם עשר אחוז ובמציאות זה אחוז שניים רק משווי כל המניות בעולם
זה הערכה לא הוכחה. לקחתי את VT בו נותנים להם 10%. הערכתי שכולם שווים טריליון דולר כמו מייקרוסופט שכרגע הכי גדולה. לקחתי את החציון והערכתי שהחצי העליון שווה כמו המנייה הכי קטנה בחציון העליון וקיבלתי משהוא בסגנון. זה סוג של חסם תחתון הם עשויים להיות שווים אף פחות מ-1%. לא נראה לי שיש על זה דיון כי זה לא נתון שעיניין אף אחד. לקחתי כמה נתונים שקיימים ב-VT ושערכתי איתם את השווי ביחס לחצי העליון ב-VT.