בקשה קצת חצופה, אני לא מבין דבר במס הכנסה, ולכן אשמח למי שיכול לתת לי הסבר למתחילים.
אני רוצה לקבל בחזרה מסי הון ששילמתי באילואן (מכונה לתשלום עודף מס) בשנת 2015 (כ1000 ש"ח). נניח שלא מעניין אותי לנסות להתקזז על הלוואות אבודות. ההכנסה שלי ב2015 הייתה קרובה ל0 (גם אם מחשיבים את שכר הלימוד עליו אני בטח משלם מס) והיו לי כנראה 3.25 נקודות זיכוי (אחת מהתואר השני).
על פי השרשור לעיל, נראה שאני יכול לקבל בחזרה כל שקל ששילמתי למס הכנסה בחזרה, ואולי עם ריבית של 4%.
איך עושים את זה בפועל? קודם כל אני צריך להשיג מאילואן מסמך שכתוב בו כמה מס שילמתי ב2015, כמו כן אני בטח צריך להשיג טופס 106 לשנה זו בו מפורט בכמה אחוזים מנקודות הזיכוי שלי לא השתמשתי. עם שני המסמכים הללו אני הולך פיזית למס הכנסה? או ממלא טופס באינטרנט?
אשמח לא לפנות לרואה חשבון, כי זה לא נראה לי מסובך, וכי נשמע שכדאי ללמוד איך מתנהלים מול מס הכנסה. אם כל זה יעבוד, אזי השמיים הם הגבול...כל עוד אני לא עובד בעבודה אמיתית (בתקווה בארבע השנים הקרובות) אנסה לקבל בחזרה כל שקל ששילמתי ואשלם למס רווחי הון (למשל כאשר התעודה של תכלית תעלה דמי ניהול...)