אשמח אם תרחיב לגבי המיזם (במגבלות חוקי הפורום, ככל שהם מגבילים פירוט כזה)
בגדול פיתוח מטודולוגיה, תכנים וקורסים דיגיטליים בנושא שיפור/הפחתת מבטא בין צמדים של שפות שונות.
לפני כמה שנים טובות, חיפשתי דרך לשפר את המבטא שלי באנגלית. הייתה לי אינטראקציה רבה עם אמריקאים. לא הייתי לי שום בעיה בקריאה/כתיבה/הבנה. מה שכן מאוד הפריע לי זה שהיו צלילים שהתקשיתי לבטא או שלא הבינו מה אני אומר או שביקשו שאחזור על מילה מסוימת או יותר גרוע – מתוך נימוס לא ביקשו שאחזור על המילה ופשוט לא הבינו מה אמרתי. לכן חיפשתי מישהו שיעזור לי.
אלא שכל מה שהיה בנמצא לא התאים למטרות/צרכים שלי.
לא רציתי לעבוד עם מורים לאנגלית. לא הייתי צריך שילמדו אותי אנגלית (כי זה מה שהם ניסו לעשות). לא רציתי שילמדו אותי כתיב פונטי, לא רציתי הרצאות בבלשנות, לא רציתי דיוק אקדמי, לא רציתי לאמץ מבטא אמריקאי, לא רציתי לראות דיאגרמות של מיקומי לשון, לא רציתי להקשיב להקלטות ולעשות תרגילים מגוחכים של "תחזור אחריי". לא כי היה לי משהו עקרוני נגד השיטות האלה. פשוט ניסיתי את כולן וזה הרגיש בזבוז זמן.
שיתפתי את התסכול שלי עם חבר טוב שבדיוק עסק בתחום, כולל לימוד של שיפור הגייה באנגלית/ספרדית אצל שחקנים, אנשי עסקים וכו'. בעיקר בצפון/דרום אמריקה. ואז כאתגר משותף החלטנו למצוא יחד דרך אחרת ללמד אותי.
סיכמנו על מספר דרישות/תנאים -
- הלימודים היו בערב, אחרי שעות העבודה שלי. יכולת קליטה שלי שאפה ל-0. לכן כל שיטת הסבר שלא הצלחתי לקלוט/להבין ב 5 דקות, הייתה נפסלת והוא היה צריך לחשוב על אחת חדשה.
- לא ללמוד כתיב פונטי.
- לא להיצמד למטודולוגיה אקדמית או כל מטודולוגיה אחרת, אם היא לא מביאה אותי לתוצאה שרציתי.
- המטרה היא לא דיוק או שינוי מושלם של מבטא. אלא להביא אותי למצב שהשומע מבין אותי בצלילים שהם בעייתיים – th, t, l, r ... כלומר מצב של שיפור.
וזהו בגדול. אחרי תקופה מסוימת של דם, יזע ודמעות, התחלנו לראות הצלחות. ההגייה שלי באנגלית השתפרה פלאים. אף אחד לא יטעה לחשוב שאני אמריקאי מלידה אבל הרגשתי הרבה יותר בטוח בדיבור, מספר הפעמים שלא הבינו מה אני אומר, ירד באופן משמעותי. תופעת לוואי הייתה שלא הצליחו לזהות מאיפה אני, מה המבטא שלי. כלומר זיהו מבטא אך לא הצליחו להבין מה המקור. גם כשאמרתי שישראלי, חשבו שאני צוחק איתם.
בכל אופן, החלטנו להמשיך לפתח את הנושא. עבדנו עם מורים לאנגלית, קלינאי תקשורת גם כמה בלשנים. לקח עוד קצת זמן עד שבנינו מתודולוגיה, כתבנו מערכי שיעור, תכנים וצילמנו קורס באולפן מקצועי.
העלנו לפלטפורמה של קורסים והתחלנו לשווק באינטרנט. הקורס היה הצלחה אדירה (לא היה לנו מושג אם בכלל יהיה ביקוש). היו פידבקים מצוינים ובעיקר לקוחות משלמים, והרבה. אחרי זה עשינו כמה שת"פים עם גופים יותר גדולים. כיום חושבים איך להרחיב את זה לנישות נוספות.