• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דוח מס אמריקאי עם ברוקר ישראלי

סוק

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,

אני עומד לנייד את התיק שלי מהבנק, ומאוד נוטה להעדיף ברוקר ישראלי (למרות העלויות הגבוהות יותר מול IBKR).

אני מנסה להבין אם ברוקרים ישראלים בכלל מסוגלים לתת מענה מבחינת דוח מס לארה"ב, בעיקר בנושא הדיבידנדים.

אציין שיש לי מספר גדול מאוד של ני"ע (לצערי), עם עשרות רבות של חלוקות דיבידנדים בשנה, כך שזה לא מעשי לבצע חישובי מס ידנית.

1. מישהו יודע אם ברוקרים ישראליים יודעים לספק דוח 1099 "אותנטי", עם הפירוט המלא שנדרש לדוח מס אמריקאי (למשל, התייחסות ל-qualified dividends)?

2. שאלה למתקדמים. כאזרח אמריקאי, אני לא מדווח על דיבידנדים אמריקאיים כהכנסה זרה. אח"כ אני משלם לישראל (או מקבל זיכוי) כדי להשלים ל-25% מס. אממה? בקרנות סל מסוימות, חלק מהדיבידנדים מגיע ממקור זר, שעקרונית לא "שייך" לארה"ב מבחינת מס. אני אמור להתחשבן על זה, או שהפקידים לא עד כדי כך קטנוניים?

אם אני צריך להתחשבן, זו בעיה, כי קשה לי להאמין שלברוקרים ישראליים יש tax supplement עם פילוח מפורט כזה (או שאולי יש להם? מישהו יודע?). וכאמור, התיק מורכב מדי לחישוב ידני.

תודה רבה!

אל תעשה את הטעות הזו.
אמריקאי? רק IB ולא, ברוקרים ישראלים או בנקאים ישראלים לא מנכים מס במקור כמו שצריך וגם לא מנפיקים לך ניירת כמו שצריך.

תודה על התגובה.

לגבי ניכוי מס - ממילא אני צריך להתחשבן אח"כ מול ישראל. עם ברוקר ישראלי זה דווקא פשוט יותר מ-IBKR לדעתי, כי אני עושה זאת רק פעם בשנה. נשמע עדיף.
(המטרה שלי היא מינימום התעסקות, מוכן לחיות עם דחייה בקבלת ההחזר.)

לגבי ניירת - זה כבר בעייתי. אנחנו יודעים בוודאות שאף ברוקר ישראלי ב-2026 לא מספק לפחות 1099 סביר?
אולי לאחרים יש ניסיון אחר?

אני יהיה מופתע אם בכלל יפתחו לך חשבון אחרי שתצהיר להם שאתה אזרח אמריקאי ומבקש טפסים כאלה ואחרים.

אני יהיה מופתע אם בכלל יפתחו לך חשבון אחרי שתצהיר להם שאתה אזרח אמריקאי ומבקש טפסים כאלה ואחרים.
אכן, רוב הברוקרים פשוט לא יסכימו לפתוח לו חשבון בכלל.
גם בנק ONE ZERO לא אגב.

אממה? בקרנות סל מסוימות, חלק מהדיבידנדים מגיע ממקור זר, שעקרונית לא "שייך" לארה"ב מבחינת מס. אני אמור להתחשבן על זה, או שהפקידים לא עד כדי כך קטנוניים?
מבחינת ישראל (והאמנה ישראל-ארהב), מדובר על דיבידנדים אמריקאיים. בעיקרון, אתה יכול לקבל זיכוי מס בישראל על מס אמריקאי ששילמת עד הדיבידנדים הללו (עד 25%). זה נכון שאם הכנת את הדוח האמריקאי בצורה לא נכונה (ואם היית מדווח על הדיבידנים כדיבידנדים זרים, ולכן המס האמריקאי שלך היה יותר נמוך), באמת זה נחשב מס וולנטרי ולא בר זיכוי בישראל. מבחינה פרקטית, כדי שמס הכנסה ייטען את זה, הם צריכים קודם לעשות ביקורת לדוח האמריקאי שלך :). לא נראה לי שיש סיכוי כלשהו שזה ייקרה...
(אם אתה כל כך דואג על פרטי הפרטים של הדיווח הנכון, בישראל אתה אמור לדווח על הדיבידנים נטו שקיבלת ולכן לא מה שמופיע בשורה 1 של ה 1099. (אם אתה גם מקבל NON TAXABLE DISTRIBUTIONS, בישראל אתה כנראה צריך לדווח עליהם כדיבידנדים, ואז במכירה, אתה גם צריך לתקן את העלות שתופיע ב 1099B.
זה הכל חפירות... בפרקטיקה צריך פשוט לדווח משהו סביר עם מסמך תומך למספר שאתה מדווח)

תודה לכל המגיבים!
לאומי, IBI, מיטב (אחד מהשנים האחרונים אף גובה על זה 200 שח)
אבל מצטרף ל-Don't
לא פניתי לבנקים, אכן מיטב ו-IBI היו היחידים שהסכימו (ואכן IBI גובים 200 בשנה).

אפשר לשאול, אם יש להם 1099 עם כל הפרטים שצריך, מה בעצם הנימוק ל-Don't?

אני יכול להגיד למה Don't ל-IBKR:
1. מסבך לי את העיסוק עם המס בישראל, שכרגע הוא טריוויאלי. בעיקר כי אצטרך לטפל במס פעמיים בשנה (והמהדרין שלוש).
2. מחייב אותי להעביר עשרות ני"ע מבנק ישראלי לא שירותי (פועלים).
3. חצי סיבה: מרגיש קצת נוח יותר שאין לדוד סם מידע מדויק על החשבון (למקרה של טעות בדוח).

מדגיש שהשיקול העליון הוא לפשט את החיים.

מבחינת ישראל (והאמנה ישראל-ארהב), מדובר על דיבידנדים אמריקאיים.
גם אם זה למשל VXUS, ש-100% מהדיבידנד שלו מגיע מחברות לא אמריקאיות? ג'מיני טוען שהכסף הזה לא שולם ע"י חברה אמריקאית (למרות שה-ETF הוא אמריקאי), ולכן אין לארה"ב זכות מיסוי ראשונית עליו.

או שישראל מתייחסת רק ל-domicile של ה-ETF?

או שאלה חפירות וזה לא צריך להעסיק אותי?

מה בעצם הנימוק ל-Don't?
הניכוי במקור הוא 25% לישראל.
זה בסדר בהתחלה אם מס הדיבידנדים שלך לארה"ב הוא 0%, אבל בהמשך עם הגידול בהכנסות ובתיק, אתה תצטרך לשלם לארה"ב ולבקש מישראל החזר. זה יכול להיות חוסר נזילות די גדולה.

מסבך לי את העיסוק עם המס בישראל, שכרגע הוא טריוויאלי. בעיקר כי אצטרך לטפל במס פעמיים בשנה (והמהדרין שלוש).
לא באמת, פעם בשנה.
ולפי מה שכתבתי לעיל בכל מקרה תצטרך להתעסק איתם.

מחייב אותי להעביר עשרות ני"ע מבנק ישראלי לא שירותי (פועלים).
להשאר בבנק לא שירותי, נשמע אווילי הרבה יותר מלרצות לצאת מבנק לא שירותי.

חצי סיבה: מרגיש קצת נוח יותר שאין לדוד סם מידע מדויק על החשבון (למקרה של טעות בדוח)
מאז 2015 מחויבים להעביר עליך מידע במסגרת חוק FATCA בלאו הכי.

גם אם זה למשל VXUS, ש-100% מהדיבידנד שלו מגיע מחברות לא אמריקאיות? ג'מיני טוען שהכסף הזה לא שולם ע"י חברה אמריקאית (למרות שה-ETF הוא אמריקאי), ולכן אין לארה"ב זכות מיסוי ראשונית עליו.

או שישראל מתייחסת רק ל-domicile של ה-ETF?

או שאלה חפירות וזה לא צריך להעסיק אותי?
זה חפירות ולא צריך להעסיק אותך. מי שאוהב חפירות שימשיך לקרוא...

גמיני טוען הרבה טענות לא נכונות בענייני מיסים :).
גם מבחינת ארהב וגם מבחינת ישראל זה דיבידנים אמריקאיים. בארהב יש חריג מיוחד, שאם ה ETF בחר לעשות ELECTION (מה ש VXUS עושים), אזרח אמריקאי צריך לדווח בדוח שלו על הדיבידנים ברוטו ויכול לדרוש את זיכוי המס הזר.
אם מדובר על ישראלי שהוא לא אזרח אמריקאי, יש לו ניכוי מס אמריקאי של 25% מהחלוקה נטו.
(שוב חפירה... באמת יש באג בחוק, ולפי החוק האמריקאי כל עוד אין אמנת מס, אמור להיות 30% ניכוי מהדיבידנד ברוטו (כולל המס הזר ה "מחולק"). זה יוצר מצב הזוי שמשקיע זר אמור לשלם יותר מ 30% מס אמריקאי על הדיבידנד שהוא קיבל. בפרקטיקה, הבורקרים מנכים מהנטו וכך הם גם מדווחים ב 1042-S (אז דיבידנדים מדווחים ב 1099 וב 1042S בסכומים שונים)

זה יכול להיות חוסר נזילות די גדולה.
הבנתי, תודה. עבורי זה לא שיקול משמעותי, הנוחות זה העיקר.

לא באמת, פעם בשנה.
ולפי מה שכתבתי לעיל בכל מקרה תצטרך להתעסק איתם.
פעם בשנה זה אומר רק דוח שנתי. אפשר לוותר על ינואר? אם זה רק עולה לי בריבית, אני חי עם זה. הכול למען הנוחות!
(אגב, ג'מיני טוען שחובה לדווח גם בינואר וגם ביולי...)

מאז 2015 מחויבים להעביר עליך מידע במסגרת חוק FATCA בלאו הכי.
אמת, אבל למיטב הבנתי, זה מידע על נכסים ולא על הכנסות.

. חצי סיבה: מרגיש קצת נוח יותר שאין לדוד סם מידע מדויק על החשבון (למקרה של טעות בדוח).
למה אתה חושב שלדוד סאם אין גישה למספרים שלך בברוקר זר? במיוחד אם אותו ברוקר ירצה לעבוד עם השוק האמריקאי בלי שום בעיות.

הם פשוט יתנו להם אותו כי אתה לא שווה להם חסימה מהשוק האמריקאי.

למה אתה חושב שלדוד סאם אין גישה למספרים שלך בברוקר זר? במיוחד אם אותו ברוקר ירצה לעבוד עם השוק האמריקאי בלי שום בעיות.

הם פשוט יתנו להם אותו כי אתה לא שווה להם חסימה מהשוק האמריקאי.
אם יבקשו בוודאי שיהיה להם.
אבל אם הברוקר הזר לא שולח אוטומטית, אז למחשב/AI של IRS (שעושה הצלבה אוטומטית) אין את המידע הזה.

(בכל מקרה זה לא שיקול משמעותי, כי עם 1099 של IB, הסיכוי שאעשה טעות בדוח הוא אפסי...)

וזה באמת מופיע ככה ב1099?
כן, וזה קצת מוזר שב 1042S יש מספר שונה.
אז לאזרחים אמריקאיים (אם מדובר על מספרים משמעותיים), נראה לי ש 2 האפשרויות הסבירות לדיווח בדוח השנתי הישראלי, זה או לדווח על הברוטו כמו שמופיע ב 1099, אבל אז גם לדרוש את זיכוי המס הזר שמופיע ב 1099 (למרות שטכנית זה לא בר זיכוי בישראל) או לחילופין, לדווח על הנטו (שורה 1a מינוס שורה 7) ולא לדרוש את המס הזר (הדרך הנכונה טכנית היא הדרך השנייה).
(בדוח ישראלי שאני רואה, הרציונל שלי הוא שאפילו אם יהיה ביקורת עומק, לא יהיה יותר מדי אכפת למס הכנסה איך בדיוק חישבו את זיכוי המס הזר שנדרש. אחד מבני הזוג אמריקאי ואחד לא. אם מס הכנסה יתחילו לשגע את השכל לגבי זיכוי המס הזר המדוייק שהם דורשים, נסביר להם שאם כל כך חשוב להם, כל המניות האמריקאיות יעברו לבת הזוג הישראלית, המס הזר בארהב יהיה ברור, ומס הכנסה יפסידו עשרות אלפי שקלים כל שנה. (אבל אולי אני תמים ויותר חשוב למס הכנסה לקבל עוד כמה אלפי שקלים בשנה הנוכחית ולהפסיד מאות אלפים בשנים הבאות...))

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אוקיי, אז לסיכום:
1. במקרה של מיטב/IBI - יש 1099 מדויק כולל פירוט של qualified dividends וכד'. כלומר, אין שום בעיה בדיווח בארה"ב. אמנם צריך לקבל זיכוי מישראל, אבל זה לא חוסך טירחה לעומת IBKR (גם שם יש התחשבנות עם ישראל). החיסרון עבור אמריקאים הוא רק התזמון של המס (ניכוי במקור לעומת דחייה).
2. במקרה של IBKR - כמובן אין בעיה בארה"ב. בישראל, אם לא אדווח בינואר, אשלם... (מחשב)... כ-2% ריבית והצמדה. בנוסף, אני לא מקבל חישוב מס אוטומטי אלא צריך להתחשבן על כל המכירות.

לא יודע, נראה לי שמיטב/IBI זה לגמרי עדיף מבחינת נוחות דיווח מס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S הגשת דוח מס עם ברוקר Alpaca מיסים 3
mudale222 מס הכנסה דרוש תיקון דוח שנתי מ2021 עקב תקבלים מביטוח לאומי מיסים 3
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
D חיסכון בעלוץ דוח מס קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
A דחיית המועד להגשת דוח מס 2024 מיסים 7
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
דנילה רואה חשבון להגשת דוח מס לרשויות המס האמריקאיות מיסים 20
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פטור מס בגין נכות זמנית 100% - באיזה סעיף לציין? מיסים 6
Z דוח מס שנתי 1301 - שדה לרווח ממכירת ניירות ערך מיסים 3
I בקשה להחזר מס(דוח מלא) מיסים 4
T תיקון דוח מס שנתי מיסים 21
מ בקשה להחזר מס (דוח מקוצר) או דוח אישי מלא? מיסים 31
A למי שמגיש דוח מס עצמאית מיסים 13
P מס יסף - בזמן מכירת דירה או אחרי דוח שנתי? נדל"ן 5
ר דוח מס על רווחי הון מיסים 15
ד איך שולחים דוח מס עבור חשבון ב IB מיסים 0
G דוח מס שנתי - אלטרנטיבה לרו"ח מיסים 3
S "דוח שאילתת מס הכוללת שערי מניות לכל מניה לפי שכבות" בדולרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y האם כל השכירים נאלצים לשלם ריבית עד אפריל בהגשת דוח מס? מיסים 8
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
A הגשת דוח מס הכנסה לקבלת החזר מיסים 21
F דוח מס שנתי מקוון - הגשה ללא מכירות מיסים 1
G האם ניתן לדחות הגשת דוח מס על הפסדי הון עבור מסחר בברוקר זר? שוק ההון 0
G האם ניתן לדחות הגשת דוח מס על הפסדי הון עבור מסחר בברוקר זר? מיסים 0
XpH הגשת דוח מס הכנסה במסחר ב IB מיסים 2
G הבדלים בין מגן מס בברוקר ישראלי לבין הגשת דוח שנתי בברוקר זר מיסים 9
מ סטטוס הגשת דוח מס הכנסה מיסים 1
M האם כדאי לי להגיש דוח מס ,לפי ה867 שקיבלתי ? מיסים 2
י דוח מס הכנסה (מסחר מניות) מיסים 5
R החזרי מס בעזרת דוח מקוצר מיסים 10
M דוח מס IB שוק ההון 2
קפיצת הדרך דוח מס הכנסה טופס 1301 אוף טופיק 0
Yos דוח מס שנתי - דבידנדים - ע"מ שוק ההון 6
E שאלה בקשר להגשת דוח מס שוק ההון 17
Aranchik הגשת דוח מס הכנסה עבור מסחר ב-IB מיסים 660
ברק א. שכר יעוץ והגשת דוח שנתי אצל רואה חשבון או יועץ מס צרכנות פיננסית 9
B תשלום חוב לאחר דוח שנתי מיסים 3
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
Y כמה שאלות לגבי דוח שנתי למס מיסים 3
א שלוש שאלות בעקבות דוח רבעוני בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 33
P ברוקרים ישראלים - נוהגים להפיק דוח שנתי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ori_ דוח שנתי עם אלפי או נומרוטק מיסים 6
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
B הגשת דוח שנתי בארה"ב מיסים 3
A פרומפט ליצירת דוח FIFO מתוך דוח קניה ומכירה של מניות מברוקר אמריקני מיסים 4
R כמה מבאס להגיש דוח שנתי למס הכנסה מיסים 36
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פיצויי פעולות איבה - באיזה סעיף? מיסים 11

נושאים דומים

Back
למעלה