מנסה לעזור לקרוב משפחה בפנסיה להגיש דוח שנתי. בד"כ זה די פשוט כי הוא מושקע דרך הבנק, אבל השנה יש איזה סיבוך שאני לא מצליח להבין איך מגישים (הפסדים ברי קיזוז):
טופס 867 א+ב:
ישנם רווחים חייבים במס
ישנם הפסדים ברי קיזוז
מס שנוכה במקור – מופיע ריק
טופס 867 ג:
ישנן הכנסות מדיב'
ישנו מס שנוכה במקור
בהנחה שרוצים לקזז את ההפסדים כבר בשנת המס 2023 ולא להעביר אותם קדימה (הפסדי הון ברי קיזוז מול רווחי דיב') - מה עושים? אילו טפסים צריכים למלא בנוסף ל-135 ול-1322, אם בכלל, כדי לעבוד במתווה הזה? סעיפים מיוחדים שכדאי לשים אליהם לב?
לא בטוח אם מה שצירפת עונה על לי על השאלה
אחדד את השאלה, שילמתי מס על דיבידנדים דרך אינטראקטיב בחול, אני תושב ישראל, ממלא דוח שנתי, באיזה סעיף אני אמור לדווח על התשלום הזה? הרי כבר שילמתי עליו מס, ולא אמור להיות עליו כפל מס
לא בטוח אם מה שצירפת עונה על לי על השאלה
אחדד את השאלה, שילמתי מס על דיבידנדים דרך אינטראקטיב בחול, אני תושב ישראל, ממלא דוח שנתי, באיזה סעיף אני אמור לדווח על התשלום הזה? הרי כבר שילמתי עליו מס, ולא אמור להיות עליו כפל מס
אוקיי אז אתה מוסיף שמדובר בדיבידנדים שחוייבו במקור במס שזהה למס שהיית חייב בו בארץ אילולי הניכוי במקור, ושאין לך פה סיטואציה של קיזוזים אחרים.
העיקרון הוא שבטופס אתה מדווח רק על מה שחייב במס או שאתה רוצה שיוכר כהפסד, שבמקרה הזה שניהם אפס אז אין מה לדווח. אם אין לך הכנסות אחרות שמחייבות אותך בדיווח אז אתה גם לא חייב בהגשת דיווח.
אני חייב בדיווח בגלל הכנסה גבוהה
יש לי רווחים באינטראקטיב ששולם עליהם מס ויש כאלו שלא
מילאתי את הטופס שמצהיר עליהם, ותהיתי לאיזה סעיף זה אמור לעבור ב1301, לא ראיתי שעבר אוטומטית
אם היו רק דיבידנדים בלי רווחי/הפסדי הון, אז מלוא הסכום הולך לשדה 462 בנספח חול (נספח ד/טופס 1324) והמס ששולם לשדה 431 ממש לידו.
הדיבידנדים מצטרפים גם לשדה 141 בטופס הראשי
אם היו רק דיבידנדים בלי רווחי/הפסדי הון, אז מלוא הסכום הולך לשדה 462 בנספח חול (נספח ד/טופס 1324) והמס ששולם לשדה 431 ממש לידו.
שדה 141 נמצא בסעיף של הכנסות, לכן אני מבין ששדה 462 אמור ללכת לשם (הכנסה על דיבידנד מחול)
חסר לי איפה אני אמור לדווח על שדה 431 (מס ששולם מחוץ לישראל על הכנסה זו)