• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלוואות עמית לעמית בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא Sinister
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם אתם מרוצים מהלוואות p2p

• השקעתי ב eloan וכן

הצבעות: 1 0.3%
  • השקעתי ב eloan ולא

הצבעות: 27 8.1%
  • השקעתי בטריאה וכן

הצבעות: 33 9.9%
  • השקעתי בטריאה ולא

הצבעות: 17 5.1%
  • השקעתי בבלנדר וכן

הצבעות: 10 3.0%
  • השקעתי בבלנדר ולא

הצבעות: 13 3.9%
  • השקעתי ב btb וכן

הצבעות: 22 6.6%
  • השקעתי ב btb ולא

הצבעות: 12 3.6%
  • השקעתי באחר וכן

הצבעות: 4 1.2%
  • השקעתי באחר ולא

הצבעות: 0 0.0%
  • לא השקעתי ושוקל בחיוב

הצבעות: 70 21.1%
  • לא השקעתי ולא מתכנן

הצבעות: 158 47.6%

• סך הכל מצביעים
    332
למיטב הבנתי במקרה של פשיטת רגל הנאמן לוקח אחריות ודואג להמשיך לפרוע את חובות החייבים ולשלם למשקיעים.
לא אחי, ממש לא. אם ככה הסבירו לך אז שיקרו לך. אחרת היה קוראים לה פריאר לא נאמן ;)

כוונתי היא שהוא לוקח אחריות על הניהול אם לווה לא מחזיר=> כמובן הלך הכסף...
או שאני טועה?

כוונתי היא שהוא לוקח אחריות על הניהול אם לווה לא מחזיר=> כמובן הלך הכסף...
או שאני טועה?
הנאמן לוקח אחרויות רק על "הכסף" עצמו
הוא דואג ששקל שיוצא מהחשבון בנק מתועד
בנוסף הוא דואג ששקל שנכנס לחשבון בנק מתועד
בכל סוף תקופה הוא עושה חיבור של כל המספרים
זה מה שהוא אחראי עליו

אין לו שום אחרויות על הגבייה והענקת האשראי והצלחתם\כשלונם

סוטים מהשרשור, אבל כן כמו הרבה חברות שצריכות להתגלגל על ידי שיווק והגדלה של נפח (חלקן נסחרות בעשרות מיליארדים)
חברות כאלה מרוויחות רווח גולמי יפה, הרווח הגולמי בחברות הP2P בארץ הוא אפסי.
ברור שהם צריכים לשווק, זה שוק תחרותי. כמו שאמרת בעצמך לb2b יש איזה יתרון בתחום ולא קל לשווק אותו.
רק שבP2P צריך שיווק כפול, אתה לא רק צריך לשווק ולחפש לקוחות, אתה צריך לשווק ולחפש ספקים.
סתם נכנס פה לדיון תיאורטי אבל לא מבין על סמך מה אתה מעריך שהם לא רווחיים?
על סמך חשבון פשוט ועל סמך היכרות עם התחום.
אתה טוען שאין הצדקה למודל העסקי בכלל?
נכון, אני טוען שהמודל העסקי בארץ לזה הוא בעייתי מאד ולא סקלבילי. תראה את ELOAN לדוגמא, הם באמת שינו מודל וגם חלק מהמתחרים.
שיש הצדקה מרמה מסויימת של הכנסה שהחברות האלה רחוקות ממנה? איזה הוצאות קבועות גורמות להן להפסדים?
אתה נכנס פה כבר למיקרו, לחברות האלה יש הוצאות כבדות וזה לא משנה אם הם קבועות או משתנות, רק הCOST OF AQUISITION שלהם הוא כבד והתחרות שלהם קשה, תבין בארה"ב אשראי צרכני הוא בריביות של 20% ויותר (אפילו 30%), בארץ סביב ה10%, זה לא שהם יכולים "לשבור את השוק" פה, מה שהם כן יכולים זה להוריד את איכות הלווים.
אגב גם בארה"ב הרבה מהחברות האלה נסגרו, בעיקר בתחום הלוואות P2P מגובות נדל"ן.
אם זאת החל מרמה מסוימת (לא יודע כמה) אני מניח שיש התכנות עסקית, בוננזה גדולה אין פה זה בטוח.
לגבי נאמנות, אף פעם לא שכרתי שירותי נאמנות אבל אני מניח שמגיעים איתם להסדר תשלום משתנה שמתבסס על הכסף שנמצא בנאמנות. גם אם ישנה עלות קבועה לא נראה לי שהיא מאד משמעותית ביחס למחזורים של החברות האלה.
זה נכון אבל זה נאמנות בלבד, זה כמעט 0 עבודה, אם חלילה משהו קורה לחברה אז נאמנות לא כולל גבייה, תפעול עסק, תפעול ההלוואות וגבייה מיוחדת, אלו דברים יקרים (מאד!) והם בתשלום נוסף וכבד.

רק שבP2P צריך שיווק כפול, אתה לא רק צריך לשווק ולחפש לקוחות, אתה צריך לשווק ולחפש ספקים.

נכון, אני טוען שהמודל העסקי בארץ לזה הוא בעייתי מאד ולא סקלבילי. תראה את ELOAN לדוגמא, הם באמת שינו מודל וגם חלק מהמתחרים.

אתה נכנס פה כבר למיקרו, לחברות האלה יש הוצאות כבדות וזה לא משנה אם הם קבועות או משתנות, רק הCOST OF AQUISITION שלהם הוא כבד והתחרות שלהם קשה, תבין בארה"ב אשראי צרכני הוא בריביות של 20% ויותר (אפילו 30%), בארץ סביב ה10%, זה לא שהם יכולים "לשבור את השוק" פה, מה שהם כן יכולים זה להוריד את איכות הלווים.
אגב גם בארה"ב הרבה מהחברות האלה נסגרו, בעיקר בתחום הלוואות P2P מגובות נדל"ן.
אם זאת החל מרמה מסוימת (לא יודע כמה) אני מניח שיש התכנות עסקית, בוננזה גדולה אין פה זה בטוח.

זה נכון אבל זה נאמנות בלבד, זה כמעט 0 עבודה, אם חלילה משהו קורה לחברה אז נאמנות לא כולל גבייה, תפעול עסק, תפעול ההלוואות וגבייה מיוחדת, אלו דברים יקרים (מאד!) והם בתשלום נוסף וכבד.

נשמע שאתה יותר בקיא אז לא אתווכח יותר מדי. בראש שלי התייחסתי יותר להלוואות של פרטיים לעסקים ולא פרטיים לפרטיים. אני מבין מה אתה אומר לגבי עלות שיווק כפולה אבל אני לא מבין למה אתה אומר שזו כזאת עלות גבוהה כי בסוף אנשים מחפשים השקעות והמלווים מחפשים הלוואה. כלומר לא צריך לשכנע אדם לעשות משהו שהוא לא תיכנן אלא פשוט שיבחר בך בין המתחרים ( לא פשוט אבל יותר קל)
אני מבין מה שאתה אומר וזה מדרון חלקלק אבל אני יודע שיש גם עסקים טובים שיכולים לקבל הלוואה בבנק אבל משיקולים כאלה ואחרים בוחרים לפנות לחברות האלה. אני לא משווה לארה"ב סתם מסתכל על הביזנס. אני לא רואה את ההוצאות הכבדות שאתה מדבר עליהן ואולי אפשר להסתכל על זה הפוך, דווקא בגלל העלויות שתצטרך להוציא על הלוואות רעות שווה להשקיע בבדיקות נאותות שזה לא יקרה. העניין של הסקייל אכן בעייתי ולא תהיה הנפקה בנאסדק אבל יכול להיות שעדיין זה עסק לא רע :)

לגבי תפקיד הנאמן ענו פה נכון.
לגבי יחס תשואה לסיכון - לא ככ מבין את החשיבה המורכבת של חלק מהאנשים כאן,
אתה נכנס וקונה הלוואות שבמקרה הכי טוב ישולמו לך במלואן, אבל ברור שזה לא יקרה כי הסיכון כן יתממש והתשואה תפחת.
מניח בצד את ההגנות, כתבתי כבר לפני שנה שזה גימיק מיותר, לדעתי הוא כבר לא ממש קיים היום.
יצאת אחרי x זמן והרווחת חצי מהתשואה המקסימלית נניח וזה עדיין יותר מהתשואה על השקעה בנכס חסר סיכון ,אתה לא יכול לטעון שזה לא היה שווה את הסיכון, כי עובדה שהסיכון התממש ויצאת ברווח.

יצאת אחרי x זמן והרווחת חצי מהתשואה המקסימלית נניח וזה עדיין יותר מהתשואה על השקעה בנכס חסר סיכון ,אתה לא יכול לטעון שזה לא היה שווה את הסיכון, כי עובדה שהסיכון התממש ויצאת ברווח.
הסיכון יכול היה להתממש בצורה הרבה יותר גרועה, זה שהרווחת לא אומר שזה היה שווה את הסיכון, מה גם אתה בכלל לא יודע מה הסיכון פה כי המידע הוא לא פומבי (בניגוד לאתרים בארה"ב).
מעניין לראות בתקופה הזו כמה הסיכון מתממש.

אורי,
לטעון בפני מי שמעוניין להיכנס להשקעה כזו שתשואה מקסימלית של 7% לא שווה את הסיכון - זה לגיטימי.
לטעון בפני מי שיצא מהשקעה כזו בתשואה חיובית נטו שזה לא היה שווה את הסיכון ... זו טעות לוגית.
זה כמו לטעון בפני מישהו שזכה בלוטו ב 20 מליון , שלא היה שווה לו לסכן 20 ₪.

אני מסכים שהמכשיר הזה לא לגמרי אפוי, למדתי די מהר שהמורכבות שלו דורשת תיאום ציפיות מאד מוקפד ע״מ לא לאכזב משקיעים, חושב שגם הצלחתי בזה לא רע ומי שנכנס במשמרת שלי לא יצא מתוסכל. הרושם שלי היה שרוב המשקיעים בפועל מייחסים לו רמת סיכון גבוהה בהרבה ממה שצריך ולא רואים בו מכשיר סולידי - וחייתי עם זה טוב.

לטעון בפני מי שמעוניין להיכנס להשקעה כזו שתשואה מקסימלית של 7% לא שווה את הסיכון - זה לגיטימי.
לא טענתי זאת.
לטעון בפני מי שיצא מהשקעה כזו בתשואה חיובית נטו שזה לא היה שווה את הסיכון ... זו טעות לוגית.
הטעות הלוגית שלך היא, איך אתה יודע אם תשואה X שווה לך בסיכון Y כשהסיכון אינו ידוע? המטרה היא לא להשיא תשואה, המטרה היא להשיא תשואה בסיכון מסוים, להשיג תשואה זה קל מאד.
זה כמו לטעון בפני מישהו שזכה בלוטו ב 20 מליון , שלא היה שווה לו לסכן 20 ₪.
ברור שזה לא היה שווה לו, זה היה הימור שבמקרה הוא ניצח, לומר בדיעבד שזה היה לו שווה זו אימרה מטופשת. התוחלת פה היא שלילית
, חושב שגם הצלחתי בזה לא רע ומי שנכנס במשמרת שלי לא יצא מתוסכל.
אבל אין מישהו שנכנס במשמרת שלך, כל אדם נכנס במשמרת אחרת!
הרושם שלי היה שרוב המשקיעים בפועל מייחסים לו רמת סיכון גבוהה בהרבה ממה שצריך ולא רואים בו מכשיר סולידי - וחייתי עם זה טוב.
סולידי הוא בטח שלא, עוד הפעם אתה טוען שהסיכון הוא X, אתה בכלל לא אומר מה הוא X.
מה הסיכון שלך פה? אתה יודע כמה אתה יכול להפסיד פה? אתה יודע לכמת את הסיכון מנפיק? מה לגבי לכמת את הסיכון של חוסר נזילות (סיכון שמתממש בימים אלו ממש), אתה יודע מה סטיית התקן שלך? אתה יודע משהו על האנשים שאתה מלווה להם כסף חוץ מזה שהם קיבלו איזה דירוג אשראי פנימי שנוצר ע"י אלגוריתם פנימי של החברה המנפיקה שכלל אינה שותפה להפסדים שלך?
בקיצור אתה לא יודע דבר, הימרת ולשיטתך זכית. בדקת כמה היית מרוויח בהשקעה אחרת בסיכון דומה (סיכון סובייקטיבי)?

אורי, אני מאוד מעריך אותך (ממה שקראתי כאן ובפייס) ואת דעתך, אבל הפעם אתה טועה ואני אומר את זה בוודאות כי אני מכיר מספרים של חלק מהחברות, בארץ ובחו"ל, אם כי לא יכול לחשוף.
החברות האלה יכולות להגיע לרווחיות יחסית בקלות. המנגנון הוא לא מאוד יקר והעלות פרסום עבור המשקיעים לא גדולה, בעוד שהעלות פרסום למבקשי ההלוואות היא בכלל קטנה עד לא קיימת.
תחפש מי מהחברות לא משוויצה במשרדים מזהב, תסתכל בהתפלגות בעלי המניות שלה (איפה שאתה יכול) ותבין לבד שזה עסק מאוד מעניין.

סיכון לא ניתן לדעת מראש, לסיכון מבצעים הערכות. גם ההערכות האלו תקפות לרגע כתיבתן ומתבססות על מידע שפורסם.
הפלטפורמה שאני מכיר משקפת לך תמונת מצב בעיכוב סביר של כל הלוואה שלקחת בה חלק ואתה יכול להיכנס כל יום ולהעריך מחדש את הסיכון בתיק. אני לא טוען שאין חורים ושהכל גלוי, או שלא ראוי היה לפרסם תשואות הסטוריות אמיתיות ואחוזי הצלחה של גבייה ולבטל לחלוטין את קרן הבטחון - אבל יש גם שיקולים עסקיים. תהיה הצדיק היחיד בסדום ותישאר רעב.
לגבי אלו שנכנסו במשמרת שלי, או שהגעתי אליהם במשך הזמן מתוך התיק, עם חלקם אני נמצא עדיין בקשר - חלק ביקשו למשוך וחלק נשארו, כולם ידעו שבהתקיים מצב שבו ההשקעה במשק מואטת - לא תהיה להם נזילות מהירה. אהבתי שלא רק אני הייתי גלוי עם משקיעים אלא גם שאר אנשי הצוות וגם אלו שקדמו לנו. אם מישהו כאן היה טורח להרים טלפון ולשאול - הייתם חוסכים לפחות 70 עמודים מתוך ה100 של הפוסט ...
שורה תחתונה - זה רחוק מלהיות מושלם, אבל בהתחשב באלטרנטיבות ההשקעה שעשרות אנשים שדיברתי איתם שם שקלו כתחליף , עשה בשכל מי שבחר דווקא בזאת.
אישית עברתי הלאה, אין לי שום אינטרס לסנגר על הענף.

סיכון לא ניתן לדעת מראש, לסיכון מבצעים הערכות. גם ההערכות האלו תקפות לרגע כתיבתן ומתבססות על מידע שפורסם.
נכון אבל ברוב ההשקעות יש לך יכולת לבצע DD מקיף או שיש לך גישה למידה היסטורי, פה אין לך לא את זה ולא את זה, ככה שיכולת הערכת הסיכון שלך היא 100% הערכה נטו.
אתה יכול להעריך שיש סיכוי של 5% להפסיד להפסיד 30% מכספך ואדם אחר יכול לחשוב שיש 20% להפסיד יותר מ30% מכספך, מי מכם צודק? לך תדע...
הפלטפורמה שאני מכיר משקפת לך תמונת מצב בעיכוב סביר של כל הלוואה שלקחת בה חלק ואתה יכול להיכנס כל יום ולהעריך מחדש את הסיכון בתיק
זה מצב נוכחי, האם יש הוצג לך מידע לפני שהתחלת להשקיע? האם יש לך מושג ולו קל כמה עוד יכנסו לפיגור, מה יהיה הריקברי ומה העלות של הריקברי וכמה זמן זה יקח?
אבל יש גם שיקולים עסקיים. תהיה הצדיק היחיד בסדום ותישאר רעב.
האתרים האמריקאיים המובילים מפרסמים את כל הדברים האלה ואף יותר מכך.
שורה תחתונה - זה רחוק מלהיות מושלם, אבל בהתחשב באלטרנטיבות ההשקעה שעשרות אנשים שדיברתי איתם שם שקלו כתחליף , עשה בשכל מי שבחר דווקא בזאת.
יכול להיות, אבל זה שמישהו משווה את ההשקעות הזאת לפק"מ וזה מדד היחוס שלך אז או שהוא בור מוחלט או רמאי.

יכול להיות, אבל זה שמישהו משווה את ההשקעות הזאת לפק"מ וזה מדד היחוס שלך אז או שהוא בור מוחלט או רמאי.
באמת ראית מישהו שמשווה את זה לפק"מ?
אם כן, זה היה משווק של המוצר או אדם רנדומלי באינטרט?

באמת ראית מישהו שמשווה את זה לפק"מ?
כזכור לי כן, בשרשור זה ממש אבל הוא ארוך אז לא יודע בוודאות.
בכל מקרה אני לא יודע אם זה ראוי להקרא השקעה "סולידית" למרות שגם זה הגדרה סובייקטיבית.
מה שלי אישית מפריע זה לא ההשקעה עצמה אלא חוסר השקיפות שמביא בתורו סיכון מוגב, עכשיו אין סיבה אמיתית לחוסר השקיפות, הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שרוצים להחביא משהו וזה מדליק אצלי נורות אדומות מהבהבות.

קיבלתי עכשיו מייל מBTB (שמתי שם איזשהו סכום זעום סתם כדי לבדוק את המים) -

הם מציעים 50% הנחה בדמי ניהול לשנה למי שיפקיד 50-100 אשח
פטור מדמי ניהול לשנה למי שיפקיד 100 אשח ומעלה

כנראה שמצב אצלם לא משהו...

אולי אבל גם יכול להיות שהם חושבים שהרבה אנשים מפחדים עכשיו משוק ההון ורוצים למשוך אותם לאלטרנטיבה.

קיבלתי עכשיו מייל מBTB (שמתי שם איזשהו סכום זעום סתם כדי לבדוק את המים) -

הם מציעים 50% הנחה בדמי ניהול לשנה למי שיפקיד 50-100 אשח
פטור מדמי ניהול לשנה למי שיפקיד 100 אשח ומעלה

המצב שמה לא משהו, למיטב הבנתי הם לא נותנים הלוואות חדשות לאפחד, לדעתי יש שמה משבר נזילות חמור.

לא השוו את זה לפק״מ , אלא לאפיקים מאד מסוכנים או מאד תנודתיים, כל מני עסקאות עוקץ בכיסויים שונים.
לא לתת כרגע הלוואות זה הוגן ביותר כלפי המשקיעים, העליתי את זה ברגע שהתחלתי להריח את המשבר ועוד עבדתי שם. שמחתי לשמוע שזה נעשה בסופו של דבר, גם אם באיחור.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נכון, אני טוען שהמודל העסקי בארץ לזה הוא בעייתי מאד ולא סקלבילי.
יכול להיות, אין לי ידע אישי ככה שהכל יתכן.

בנוגע למודל העסקי של P2P וההיתכנות שלו בישראל, אתה מכיר את התחום או שאין לך ידע אישי בנושא והכל ייתכן?
אחי, אין לי עניין להתנגח בך אישית אבל אותי הצלחת לבלבל...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
nicepo1 הלוואות עמית לעמית בחול - לנדינג קלאב שוק ההון 79
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
F איחוד הלוואות נדל"ן 3
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
ו הלוואות למדינה בריבית 6% פוסטים מאיכות נמוכה 9
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
A הלוואות אישיות שוק ההון 0
ע הלוואות בנקאיות בדיגיטל צרכנות פיננסית 3
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ItayG אפליקציית מעקב שווי נכסים/השקעות/הלוואות ונתונים חסכון והוצאות צרכנות פיננסית 20
F נטילת הלוואות לצרכי השקעה - תלוי סביבת אינפלציה שוק ההון 69
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
C הלוואות צרכנות פיננסית 4
ל הלוואות חברתיות פוסטים מאיכות נמוכה 2
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
I החזר מס על הלוואות חברתיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 46
ישראלית הלוואות בריבית אפסית צרכנות פיננסית 14
ה הלוואות ללא ריבית צרכנות פיננסית 7
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P הלוואות Margin ב IB - על מה להסתכל כדי להמנע מ margin call ? שוק ההון 5
א ריביות על הלוואות שונות לדיור נדל"ן 1
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
stamEhad הלוואות P2P, כמה גדול הסיכון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ל הלוואות לא יומיות מהברוקר - יש חיה כזאת? שוק ההון 6
H שאלה לגבי הלוואות בשני חשבונות בבנקים שונים צרכנות פיננסית 8
T למה בנקים לא רוצים לתת הלוואות לדיור? נדל"ן 29
A הלוואות מקרנות פנסיה / השתלמות מנייתיות. צרכנות פיננסית 2
זריקת תבונה מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת יומני מסע אישיים 108
א הלוואות מקרן השתלמות\קופות גמל. הקפאה עד להודעה חדשה? צרכנות פיננסית 31
L הלוואות של securities שוק ההון 3
O אחוז החזר הלוואות (מינוף, לא צריכה) מסך ההכנסות שוק ההון 4
I הלוואות זהב BTB שוק ההון 9
מ הלוואות מקרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 4
A מיטב ד״ש - סגירת הלוואות בזמן הקורונה צרכנות פיננסית 6
ב קיזוז הלוואות על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
O הלוואות IB שוק ההון 43
O לא %100 מניות, יש הלוואות כדאית? שוק ההון 9
ERE בלי ה E הלוואות לשיפוץ נדל"ן -MPL – Market Place Lending נדל"ן 3
hommie אלטשולר שחם - הלוואות ע"ח קרן השתלמות שוק ההון 61
ImCarryGG הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי צרכנות פיננסית 18