• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלוואות עמית לעמית בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא Sinister
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם אתם מרוצים מהלוואות p2p

• השקעתי ב eloan וכן

הצבעות: 1 0.3%
  • השקעתי ב eloan ולא

הצבעות: 27 8.1%
  • השקעתי בטריאה וכן

הצבעות: 33 9.9%
  • השקעתי בטריאה ולא

הצבעות: 17 5.1%
  • השקעתי בבלנדר וכן

הצבעות: 10 3.0%
  • השקעתי בבלנדר ולא

הצבעות: 13 3.9%
  • השקעתי ב btb וכן

הצבעות: 22 6.6%
  • השקעתי ב btb ולא

הצבעות: 12 3.6%
  • השקעתי באחר וכן

הצבעות: 4 1.2%
  • השקעתי באחר ולא

הצבעות: 0 0.0%
  • לא השקעתי ושוקל בחיוב

הצבעות: 70 21.1%
  • לא השקעתי ולא מתכנן

הצבעות: 158 47.6%

• סך הכל מצביעים
    332
BTB לדעתי מאוד לא הוגנים מהבחינה שהם לא מודיעים מראש , לפני ההפקדה הראשונית שצריך ללכת לבנק לאומי בשביל להחתים בנקאי על טופס
כדי שניתן יהיה למשוך חזרה את הכסף , למה אין להם בעיה לקבל כסף בלי טופס, והבעיה נוצרת רק אצל מי שרוצה לקבל חזרה את כספו? הייתי צריך בשביל זה לחכות שעה בתור רק כדי שהבנקאית תגיד לי שהיא לא מבינה מה זה הטופס הזה..בסופו של דבר היא הפנתה אותי למנהל הסניף שבחשדנות רבה , הסכים לחתום על הטופס. ואחרי זה היו עוד כמה טרטורים קטנים מצידם של BTB כמו בקשה להגדיר חשבון בנק באתר כדי שהם יוכלו לבצע את ההעברה (כאילו שהם לא רואים אצלם במערכת מאיזה חשבון הכסף הגיע) ואחרי כמה ימים שלא בוצעה ההעברה היה צריך 'לנדנד' להם במייל כי כנראה הם שכחו מהבקשה שלי . בסופו של דבר הצלחתי לקבל חזרה את כספי אבל זה היה טרטור ממש רציני.

בינתיים עוד לא ראיתי מהם החזר
בדוח החודשי שהם שולחים, כתוב מתי תופעל קרן הביטחון בכל הלוואה בפיגור

מה זו בדיוק קרן הבטחון של טריא לא הצלחתי להבין,
נכון לעכשיו קרן הביטחון היא חלק מההשקעה שלהם (היזמים) במוצר (טריא). החל מ 2016 המלווה ישלם (או יחליט שלא) על קרן הביטחון בשיטה שאני מודה שלא הבנתי עד הסוף את מהותה

BTB לדעתי מאוד לא הוגנים מהבחינה שהם לא מודיעים מראש , לפני ההפקדה הראשונית שצריך ללכת לבנק לאומי בשביל להחתים בנקאי על טופס כדי שניתן יהיה למשוך חזרה את הכסף
הם כן מודיעים מראש.

אני מתנצל אבל לא הבנתי את המשפט הזה :)

שאלת בונוס: Generics יצא מהאתר ולקח איתו את הכסף, מה קורה עם 2 ההלוואות בפיגור שהיו לו?

@עמוסס אל תתנצל. לא הבנת כי זה לא ברור מספיק.

הכוונה הייתה שכל עוד התיק שלך לא מגיע לפיזור האופטימלי כפי שהגדרת (50 ש"ח להלוואה), המערכת ממשיכה לנסות לפזר את ההלוואה כך שהסכום בכל הלוואה יקטן לרמה של 50 ש"ח.

כלומר, אם יש לך הלוואה אחת של 100 ש"ח (ואתה הגדרת מקסימום 50), טריא ממשיכה לפעול כדי לפצל אותה כך שההלוואה הזו תפוצל לשתי הלוואות בנות 50 ש"ח כל אחת. עד שזה קורה, מנגנון ההגנה מופעל ויש רק תשלום יחסי לפי גובה ההלוואה ולמשך הזמן שהיא לא פוזרה באופן אופטימלי.

לגבי הבונוס :-), עד סוף 2015, במידה והתיק של המלווה הוא בגובה של 5,000 ש"ח, טריא מנזילה את התיק המלא. ההלוואות האלו נמצאות בתהליכי גבייה ומוחזקות על ידי מנגנון ההגנה של טריא עד לתום תהליכי הגבייה.

גילוי נאות: הכותב הוא סמנכ"ל אסטרטגיה בטריא והיה חולה כמה ימים ולכן ההצתה המאוחרת.

הם כן מודיעים מראש.
באיזה דרך? לא ראיתי את זה מופיע באתר וגם לא אמרו לי מילה על כך, דיברתי איתם בטלפון לפני ההפקדה הראשונית, והוסבר לי בהרחבה על
הפלטפורמה אך לגבי הטופס לא נאמר שום דבר.

@haifa ראשית אני שמח שזה החסרון הכי משמעותי. בזכות החברים והחברות כאן קידמנו את פתרון הנושא הזה. מאמין שבקרוב זה יפתר.
@תל אביבי, ראה שלוש תגובות לעיל שבהן דנו עם המשתתפים/ות כאן על קרן ההגנה. אם זה עדיין לא מובן אסביר שוב. בכל מקרה, מכיוון שמנגנון ההגנה של טריא הוא רזה מאוד, יעיל ומדויק טריא נשאה בעלות כדי לוודא שהדברים פועלים היטב ובאופן אוטומטי לטובת כספי המלווים. לא רצינו לבחון את המערכת על חשבון כספי המלווים. כעת, כשנוכחנו לראות שהמערכת עובדת היטב, החל מ 2016 יופרשו כסף למנגנון בהתאם לאופן שפרטתי בתגובות הקודמות. כיום המערכת נכנסת לפעולה והמלווה מקבל אוטומטית לחשבון אחרי הפיגור השני בהלוואה וכמו ש @עמוסס כתב, הכל שקוף ופשוט ומופיע בפירוט בדוחות החודשיים למלווה.

גילוי נאות: הכותב הוא סמנכ"ל אסטרטגיה וממש גאה במנגנון ההגנה שבנינו.

@Nadav Mansdorf האם החל מתחילת 2016 תהיה גבייה של קרן הגנה גם על הלוואות קיימות בתיק, כלומר תשלום למפרע , או רק על הלוואות חדשות כך שההלוואות שכבר הושקעו ישארו מוגנות?

כלומר, אם יש לך הלוואה אחת של 100 ש"ח (ואתה הגדרת מקסימום 50),
אני הגדרתי 50 שקל לדרגת סיכון גבוהה ו 100 שקל לדרגת סיכון נמוכה. אם הבנתי נכון, למרות הגדרת המינימום (50 ו 100) בפועל אני מושקע בסכום גבוה יותר בהלוואות השונות כאשר המערכת מנסה לרדד (כהגדרתך) אותן עד לסכום המקסימלי שקבעתי (50 או 100) ובזמן הזה (עד לרידוד הסופי), מופעלת קרן ביטחון שכרגע היא בחינם וב 2016 אני אצטרך לבחור האם לשלם אותה או לא? ומה קורה עם הלוואה של 50 (או 100) שקל (כלומר ללא צורך ברידוד) נכנסה לדיפולט? אין קרן ביטחון בכלל? @Nadav Mansdorf

באיזה דרך?
לא זוכר לומר כרגע, אני חושב שזה כן נעשה בשיחת הטלפון או במייל ששלחתי אליהם לפני שהכנסתי כסף

@haifa
אני לא מבין משהו, נכון להיום, אתה מופסד בכל הפלטפורומות, אז למה אתה מעביר לשם כספים חדשים? האם אני מפספס משהו?

מחודש יוני ועד הים עברו רק 4 חודשים.
אני מקווה שבטווח הארוך ארוויח בהלוואות עמית לעמית, וגם אם לא - השקעתי פחות מ-10% מסך ההון הפנוי שלי, וחילקתי את ההשקעה לשלוש פלטפורמות.

אני מקווה להרוויח, אבל גם אם אפסיד כ-10% מההשקעה, זה יהיה הפסד של 1% מסך ההון.
בבורסה, בזמן האחרון (ובכלל בימי חיי) הפסדתי יותר ואם אקח בחשבון גם את דמי שמירת ניירות ערך שהבנק לוקח ממני - ההפסד עוד יותר גדול.

לא ברור לי העניין עם הכסף שלך שלא נכנס להלוואה ב-btb - אצלי היו חודשיים שלא הפקדתי, ואז כשההחזרים הצטברו לכ-200 שקל, הם נכנסו להלוואה חדשה.

אני יכול לספר רק על הניסיון האישי שלי.
במקרה הפרטי שלי ישב כסף בחשבון שלי ב-BTB בלי תנועה. כשהתקשרתי - ענו לי שיש להם מגבלה של 70 מלווים להלוואה ואם צריך לתת הלוואה של 100,000 שקל - אין להם אפשרות לצרף סכומים קטנים.

נכון לעכשיו יש סכום קטן של החזרים שיושב בחשבון ולא הושקע.

בבורסה, בזמן האחרון (ובכלל בימי חיי) הפסדתי יותר ואם אקח בחשבון גם את דמי שמירת ניירות ערך שהבנק לוקח ממני - ההפסד עוד יותר גדול.
1. הבורסה חזרה (ז"א עלתה ב 5-6%) למדד של לפני 3 חודשים.
2. תגיד לי, אתה ריאלי? אתה עדיין משלם דמי משמורת? הגיע הזמן להחליף בנק מייד! רצוי שתתחיל לקרוא ולחפור שוב בכל השרשורים בפורום בנושא עמלות והשוואות בין עמלות הבנקים, בתי השקעה וברוקרים.

1.רצוי שתתחיל לקרוא ולחפור שוב בכל השרשורים בפורום בנושא עמלות והשוואות בין עמלות הבנקים, בתי השקעה וברוקרים.

תוכל להפנות אותי לשרשור מתאים?

1. הבורסה חזרה (ז"א עלתה ב 5-6%) למדד של לפני 3 חודשים.

בטווח של שנה, בתיק הפעיל שלי (להבדיל מקרנות ותעודות סל) אני עדיין בהפסד.
אמנם הפסד קטן, אבל מחקתי את כל הרווחים, הפסדתי מעט ולא קיבלתי את הריבית האלטרנטיבית של השקעה סולידית, (קטנה ככל שתהייה)

אני יכול לספר רק על הניסיון האישי שלי.
במקרה הפרטי שלי ישב כסף בחשבון שלי ב-BTB בלי תנועה. כשהתקשרתי - ענו לי שיש להם מגבלה של 70 מלווים להלוואה ואם צריך לתת הלוואה של 100,000 שקל - אין להם אפשרות לצרף סכומים קטנים.

נכון לעכשיו יש סכום קטן של החזרים שיושב בחשבון ולא הושקע.

עדכון:

הצטברו בשבוע האחרון בחשבון שלי ב-BTB כ-150 ש"ח החזרים, והסכום הושקע מיידית בהלוואה חדשה.

הלוואה של 10K נכנסה לפיגור לפני ששולם אפילו תשלום אחד.

מה זה אומר על המנגנון של ELOAN ?

חצי שנה מושקע שם, וכרגע אני מאוזן, לא הפסדתי ולא הרווחתי, עושה חסד עם הציבור ): .

מה זה אומר על המנגנון של ELOAN ?
באיזה דירוג היא הייתה?
אני מקווה שאני לא פותח את הפה אבל בינתיים אילון אצלי בסדר, טריא דווקא מתחילה לגמגם (מאוד)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
באיזה דירוג היא הייתה?
לדעתי האישית זה ממש לא משנה באיזה דירוג ההלוואה היתה.
הלוואה שמגיעה לחדלות פרעון לפני התשלום הראשון זה מחדל של מי שנתן את ההלוואה.

הדבר היחיד שיכול להצדיק זאת זה אם יש להם סעיף דירוג שאומר "ההלוואות שיכנסו לחדלות פרעון בסבירות של 100%"...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
nicepo1 הלוואות עמית לעמית בחול - לנדינג קלאב שוק ההון 79
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
F איחוד הלוואות נדל"ן 3
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
ו הלוואות למדינה בריבית 6% פוסטים מאיכות נמוכה 9
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
A הלוואות אישיות שוק ההון 0
ע הלוואות בנקאיות בדיגיטל צרכנות פיננסית 3
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ItayG אפליקציית מעקב שווי נכסים/השקעות/הלוואות ונתונים חסכון והוצאות צרכנות פיננסית 20
F נטילת הלוואות לצרכי השקעה - תלוי סביבת אינפלציה שוק ההון 69
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
C הלוואות צרכנות פיננסית 4
ל הלוואות חברתיות פוסטים מאיכות נמוכה 2
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
I החזר מס על הלוואות חברתיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 46
ישראלית הלוואות בריבית אפסית צרכנות פיננסית 14
ה הלוואות ללא ריבית צרכנות פיננסית 7
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P הלוואות Margin ב IB - על מה להסתכל כדי להמנע מ margin call ? שוק ההון 5
א ריביות על הלוואות שונות לדיור נדל"ן 1
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
stamEhad הלוואות P2P, כמה גדול הסיכון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ל הלוואות לא יומיות מהברוקר - יש חיה כזאת? שוק ההון 6
H שאלה לגבי הלוואות בשני חשבונות בבנקים שונים צרכנות פיננסית 8
T למה בנקים לא רוצים לתת הלוואות לדיור? נדל"ן 29
A הלוואות מקרנות פנסיה / השתלמות מנייתיות. צרכנות פיננסית 2
זריקת תבונה מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת יומני מסע אישיים 108
א הלוואות מקרן השתלמות\קופות גמל. הקפאה עד להודעה חדשה? צרכנות פיננסית 31
L הלוואות של securities שוק ההון 3
O אחוז החזר הלוואות (מינוף, לא צריכה) מסך ההכנסות שוק ההון 4
I הלוואות זהב BTB שוק ההון 9
מ הלוואות מקרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 4
A מיטב ד״ש - סגירת הלוואות בזמן הקורונה צרכנות פיננסית 6
ב קיזוז הלוואות על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
O הלוואות IB שוק ההון 43
O לא %100 מניות, יש הלוואות כדאית? שוק ההון 9
ERE בלי ה E הלוואות לשיפוץ נדל"ן -MPL – Market Place Lending נדל"ן 3
hommie אלטשולר שחם - הלוואות ע"ח קרן השתלמות שוק ההון 61
ImCarryGG הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי צרכנות פיננסית 18