מתוך סקרנות, מה העמדה שלך לגבי פסקת ההתגברות וחוק יסוד לימוד תורה?
הזכרת לי שרציתי להוסיף ושכחתי (בתוך בליץ התגובות שלי) שודאי צריך לדון באיזונים השונים והשאלה מי יגביל את הממשלה זו אכן שוב במקום. זה דיון חשוב אבל להגביל את כח בגץ היום דחוף יותר
א. הממשלה והכנסת הרבה יותר ארעית ושבירה
ב. הממשלה והכנסת נבחרה על ידי הציבור
ג. הממשלה והכנסת נותנת את הדין על מעשיה
ד. בגץ זו דיקטטורה מוכחת
ספציפית לשאלתך, ודאי פסקת ההתגברות הכרחית. דוגמא קלאסית היא חוק שלילת תושבות למחבלים שעבר בכמה וכמה כנסות על ידי הקואליציה והאופוזיציה כאחת ברוב גדול מאוד (90 ומשהו לפחות באחת מהפעמים) וכל פעם נפסל/סורס על ידי בגץ
להגיד שברוב כזה יש אי סבירות זה אוקסימורון
לגבי הפרטים, לא סגור על זה, רוב של 61 נשמע לי מוגזם, רוב של 80 נשמע לי מוגזם לצד השני. מה המספר ה"נכון", האם צריך אישור בשתי כנסות רצופות? לא יודע, אבל אלו פרטים, חשובים מאוד, אבל רק פרטים
לגבי חוק יסוד לימוד תורה והיחס הכללי לסוגיית גיוס החרדים. ודאי שהציבור החרדי לא אמור להיות שונה משאר הציבור הישראלי.
עריכה: ויותר לפרטים (לא רציתי בתחילה להכנס לזה מחשש של הסטת הדיון). לימוד התורה הוא ערך חשוב ביותר לראשון במעלה לדעת חלק גדול מהציבור הישראלי בכלל. ולהבדיל, כמו שיש מעמד שונה לספורטאים מצטיין או לשחקן מצליח (עד כדי פטור) ככה גם לתלמידי ישיבות, אלף על פי שלא כל הציבור תומך בכך.
המצב היום של פטור גורף הוא ודאי לא נכון ולא בריא (לחברה הישראלית כולה ובפרט לחברה החרדית). מה האיזון? קטונתי. בכל מקרה לפי הבנתי הדלה זו בעיה שתפתר מעצמה בטווח הבינוני. כשרוצים להשפיע על ציבור כפייה לעיתים (ואולי בדרך כלל) תוביל לאנטי ולנסיגה.