• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ההיסטוריה של המהפכה החוקתית

• פותח הנושא פותח הנושא noam23
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לעניות דעתי אמרת 2 דברים סותרים. אנשים מצביעים לפי perceived values (פסקה שנייה), שהם לא קשורים כלל למצע או לאנשים ברשימה (פסקה ראשונה).
אני לא רואה את הסתירה. אנשים הצביעו לביבי כי הם סומכים עליו שינווט את המדינה באופן מיטבי. אם ישראל כץ היה במקומו, חלקם היו מצביעים למפלגה אחרת.
אני מסכים שזה נכון לא רק למפלגות "ימניות".

נערך לאחרונה ב:
אתה צודק, בעיקרון. אבל יש בעיה - למרות שבדרך כלל זה לא קורה, כאן זה כבר קרה. דיקטטורה של בג"צ, שברוך ה' נשארו בה כמה חורים דמוקרטיים שדרכה אני מקווה שיצליחו להגביל אותה ולחזור להיות מדינה דמוקרטית על מלא.

באמת כדאי שהשמאל יזכור את זה. שדמוקרטיה זה בקלפי ולא בבית המשפט.
יפה כתבה בעלת הבית
"אני מזדהה עם הרעיונות של ימין חילוני, ציוני, ליברלי וקפיטליסטי. אני לא תומכת ברפורמה המשפטית. טרחתי אפילו לקחת את עצמותי הקשישות לכיכר גורן ולהפגין לראשונה מאז ימי התיכון העליזים מלפני 20 שנה. לא מכיוון שאני ממהרת להגן על האומניפוטנטיות של בית המשפט העליון הכל-יכול שלנו, אלא משום שאני סבורה שנדרשת ביקורת שיפוטית מרסנת על מחוקקים סוציאליסטים, רגרסיביים, בדלנים, מגזריים, אנטי-ציוניים, אנטי-חילוניים ואנטי-מערביים – גם אם אלה נבחרו, להלכה, באופן דמוקרטי. במובן זה, מבחינתי, בית המשפט העליון הוא הרע במיעוטו. לצד זאת, לא יכולתי להתעלם מהדיסוננס שבין הקריאות הקצובות בעד "ד-מו-קרטיה" לבין תמיכה בלתי מסויגת במוסד אריסטוקרטי, לא נבחר ונטול אחריותיות, שנתפס כמבצר האחרון שיגן עלינו מפני התוצאה (הדמוקרטית) של רוב עממי שתומך, לדאבון הלב, באג'נדות של ש"ס ואגודה. אני לא ניטרלית בוויכוח הזה. אבל אני לא משלה את עצמי שאני אבירת הדמוקרטיה."

אני הגעתי למסקנה, מהעמודים האחרונים, שמתנגדי תיקון מערכת המשפט מתחלקים לשתי קבוצות.
אלה שאפשר לדבר איתם - קבוצה קטנה מאוד.
אלה שפשוט מזלזלים בצד השני ומתעלמים מעובדות - הרוב.
אתה היית שייך לקבוצה הראשונה, עד הרגע שבו לא היה לך מה לענות לי. חבל :(
- 36 מתוך 64 מחברי הכנסת שירתו בצבא. מתוכם מיעוט לוחמים. 2 מתוך ה 36 עשו שירות מקוצר...

לא ימין ולא נעליים. אפילו לא ממשלה ציונית. לצעוק משהו לא הופך אותו להיות נכון.

ב. כמו שכתבתי למעלה, הנושא של הרשעות באופן עקרוני, במערכת המשפט הנוכחית - לא רלוונטי בעיני. אדם שהורשע במערכת המפשט הנוכחית לא בהכרח פושע. הכל פוליטי)
קיצר אתה מאמין בדיפ סטייט, ממש כמו האנשים שמאמינים שכדור הארץ שטוח ושהחיסונים זה צ'יפים שהממשל האמריקאי מחדיר לנו...שאלה אחת פשוטה, למה עכשיו?12 שנה ביבי בשלטןן למה פתאום הוא התהפך ממגן הרשות השופטת לאחד ממשניאיה?עד אותו רגע ביבי היה ממפאריה של המערכת המשפטית...

נערך לאחרונה ב:
אני לא מבין את הסוף של הטיעון הזה. הוצאה של אדם מייצוג של אולוסייה לא מחליש את ייצוגה של אותה אוכלוסייה בכנסת או בממשלה, לכל היותר מחליפה אותו באחר.
מלכתחילה ההצבעה בישראל היא למפלגה ולא לאדם. אז אפשר לתאר שהמחליף יהיה בעל ערכים יחסית דומים למוחלף.

זה טיעון שנשמע דומה גם לדרעי וגם לביבי. הרבה נטען שמנסים לתפור תיק לביבי כדי להחליף שלטון, אבל מי שמעוניין בערכים של הליכוד ימשיך להצביע ליכוד כל עוד הערכים הם אותם ערכים / יעדים / מצע.
לא ברור לי ההשלכה שאנשים עושים בין פגיעה בנציג ציבור (לדוג' עי הרשעה) לבין פגיעה אישית בהם.
לי אישית כדוג' אין בעיה שירשיעו את ראש המפלגה שהצבעתי אליה (באם אנשי המקצוע יוכיחו זאת בדרך הרגילה) ושיכנס אחר לנעליו מאותה מפלגה... זה לא מפעיל אצלי רגש.

תוהה אם מישהו יוכל להסביר זאת.
לתחושתי השורש הרגשי הזה מוביל להרבה טיעונים שנגזרים מהפגיעה האישית שנלקחת בשם נציג הציבור ("זו מלחמה בין ישראל הראשונה לשנייה", "בין בית המשפט לימין", וכו וכו). למען הסר ספק, הרבה טיעונים אך לא כולם.
כשמדובר באדם מוכשר מאוד, שברור שחלק ניכר מההצלחה של המפלגה המסויימת היא בזכותו האישית - הטיעון הזה נהיה רלוונטי מאוד.
לא. בשום ספר לימוד אין הגדרה של דמוקרטיה כלא כוללת בתי משפט או דמוקרטיה שהביטוי היחיד שלה הוא הכרעת הרוב ללא שום מגבלות עליו בהפעלת הכוח.
אבל עברנו את שלב ספרי הלימוד כי אין רצון / יכולת של מחוללי המהפיכה להקשיב, והגענו לשלב הכוח. בלי דמוקרטיה לא יהיה לכם צבא ולא תהיה לכם כלכלה מערבית ולכן אין לכם ברירה אלא לבטל, לפחות בינתיים, את שינוי שיטת המשטר.
תקרא שוב את מה שכתבתי.
לא כתבתי שדמוקרטיה היא ללא בתי משפט. כתבתי שדמוקרטיה היא לא בית משפט. כלומר, הבגצוקרטיה הישראלית היא לא דמוקרטיה. היא אולי דבר נהדר ונפלא, אבל אל תשקרו שזו דמוקרטיה. ובהקשר הזה, מה שציטטתי מבעלת הבית.
בגצ לא יוצר יש מאין,
הוא רק החליט שלחוקי היסוד בישראל יש מעמד של חוקה. לישראל לפני המהפכה השיפוטית לא היה חוקה. האם זה מצב תקין? יש לדון, לדעתי לא. אבל בית המשפט לא אמור להמציא חוקה יש מאין.
ולא יכול להחליט לקבע חוק שאומר שמעתה אין הגבלת חמץ בבתי חולים.
כן? אתה בטוח?

למה עכשיו?12 שנה ביבי בשלטןן למה פתאום הוא התהפך ממגן הרשות השופטת לאחד ממשניאיה?
תשאל אותו.
אני לא מצביע ליכוד.
אני יכול להציע שני הסברים ששמעתי:
א. הוא פשוט ראה את הדורסנות שלה, והבין.
ב. הוא עדיין לא אוהב את הרפורמה, אבל רוב חברי הקואליציה שלו רוצים אותה.

כשמדובר באדם מוכשר מאוד, שברור שחלק ניכר מההצלחה של המפלגה המסויימת היא בזכותו האישית - הטיעון הזה נהיה רלוונטי מאוד.

תקרא שוב את מה שכתבתי.
לא כתבתי שדמוקרטיה היא ללא בתי משפט. כתבתי שדמוקרטיה היא לא בית משפט. כלומר, הבגצוקרטיה הישראלית היא לא דמוקרטיה. היא אולי דבר נהדר ונפלא, אבל אל תשקרו שזו דמוקרטיה. ובהקשר הזה, מה שציטטתי מבעלת הבית.

הוא רק החליט שלחוקי היסוד בישראל יש מעמד של חוקה. לישראל לפני המהפכה השיפוטית לא היה חוקה. האם זה מצב תקין? יש לדון, לדעתי לא. אבל בית המשפט לא אמור להמציא חוקה יש מאין.

כן? אתה בטוח?

תשאל אותו.
אני לא מצביע ליכוד.
אני יכול להציע שני הסברים ששמעתי:
א. הוא פשוט ראה את הדורסנות שלה, והבין.
ב. הוא עדיין לא אוהב את הרפורמה, אבל רוב חברי הקואליציה שלו רוצים אותה.
עשית שירות צבאי מלא?

ראש הממשלה, שמש העמים...
לא מסוגל לשלוט בפה של הילד שלו.
לשלוט במדינה?

אני לא יודע אם מדובר כאן בכוונת מכוון או בצירוף נסיבות (אישית אני מאמין באפשרות הראשונה) אבל אין לפנינו רפורמה סדורה וקוהרנטית לטווח ארוך אלא בליל של "מיני-רפורמות" מצד מגזרים שונים.

כל מגזר שהרגיש מקופח, מוזנח ונפגע, מאפלייה אמיתית או מדומה, רואה לנגד עיני את המיני-רפורמה שלו, שהוא דוחף ומצדיק בכל הכוח, בבחינת תיקון עוול היסטורי.

החוט המקשר היחיד בין כל הדרישות למיני-רפורמות הוא ראש ממשלה בן 73 שעומד למשפט ויודע שאם ייכנס לכלא, הוא גם יסיים את ימין בכלא. לכן החליט לעשות את כל שביכולתו כדי להישאר בשלטון עד סוף ימיו. לאור גילו המתקדם מדובר בעוד קדנציה או שתיים. לא עשרות שנים. לכן הרפורמה שלו היא יותר עדינה ונסתרת, של מהלך לביטול המשפט נגדו או לכל הפחות להציג את תוצאותיו לא לגיטימיות ולהמשיך להיבחר. זה הדבר היחיד שעומד לנגד עיניו.

העובדה שלא מוצגת רפורמה סדורה וקוהרנטית, אלא בליל של "מיני-רפורמות" מקל עליו לפזר את הביקורת לכיוונים שהם לא קשורים ישירות למטרה האישית שלו, ויוצרת למעשה הרבה מאוד חזיתות, שהאופוזיציה נאלצת "להילחם בהן" רעיונית. במקביל יש לו מכפיל כח מצד אותם מגזרים מקופחים שכל אחד רואה ומבין ומצדיק רק את מיני-רפרומה שלו. ודבר שלישי, חוסר קוהרנטיות ובליל האינטרסים גם מטשטשת את העובדה שהמיני-רפורמות הן לא בנות קיימה, מעבר לטווח הזמן המיידי. העברת הכוח העודף לממשלה וביטול בלמים חוקתיים קיימים, תאפשר לכל ממשלה עתידית, גם מהאופוזיציה, לשנות ולבטל הכל, וגם לבצע פגיעה קשה וכואבת – חוקית למהדרין ותוך תמיכה ציבורית מסיבית מצד מרכז ושמאל – באינטרסים של כל המגזרים של הקואליציה הנוכחית.

לגבי המהלך העיקרי, של ביבי, מהקריאה שלי את המפה, הוא עדיין לא הוצג לציבור, וביבי בינתיים רק מכין את השטח. בכל מקרה, כל המיני-רפורמות לא באמת חשובות מבחינתו, והן משרתות רק אינטרס טקטי של הכנת השטח למהלך אישי שלו. כך שכל המיני-רפורמות שעוברות או יעברו, גם יעופו מהחלון, אם וכאשר זה ישרת את האינטרס שלו.

ראש הממשלה, שמש העמים...
לא מסוגל לשלוט בפה של הילד שלו.
לשלוט במדינה?
הילד שלו, הוא בור שופחין שלא יודע שובע, כמוך הארס והשנאה שנוטפת ממנו היא הזויה.

ביבי שבוי של כולם, בובה על חוט.

וכל תומכי הרפורמה....
עד 31.12.22 - זה באמת מה שהפריע לכם בחיים? מבנה ועדת בחירת השופטים לבג"צ? העובדה שאיש ציבור תחת משפט לא יכול לקבל מתנות למימון ההגנה המשפטית שלו? לחוקק את החוק הצרפתי?

אני בטוח.
א. בגץ לא יזם את השינוי, הוא רק גוף תגובתי לעתירה. זאת בניגוד לכנסת/ממשלה אשר בכוחם גם ליזום.
ב. ציטוט מתוך הקישור שהבאת: "בית המשפט קבע כי לא קיימת הסמכה ברורה ומפורשת בדין". כאמור:
למה שאתה קורא דיקטטורה לכל היותר אפשר לפרש כ"יש החלטות בתחום האפור שאיני מסכים איתם" - זו הגדרה קצת רחוקה מדיקטטורה, לא?
(אפור במובן של אין החלטה קודמת בחוק או בפסיקה)

גם הטיעון הזה נע בין נקבע בחוק שעל בית המשפט לשים כל חוק חדש מול חוקי יסוד (לפי הסעיף שחוקים קודמים לא יהיו חשופים לביקורת שיפוטית), לבין תחום אפור. כדי להפוך את החוקה לברורה יש לקבוע אותה. מה שלא קבוע בחוק ברור שנתון לפרשנות של שופט. אלו חוקי המשחק, ובדיוק בגלל שהחוק לא כולל את כל מקרי הקצה קיימים בתי משפט.

יכול לדבר בשם עצמי, והתשובה היא כן.
ומה דעתך על הטבלה הבאה? (אני לא יודע מה המקור שלה אז מוזמנים לבדוק)
לפי איזה מבחן אתה קובע ששינוי ועדת בחירת השופטים תתקן נטייה של בצץ שמאלה (אחרי שורת המינויים הזו) ותהפוך אותו ליותר נייטרלי, יותר מאשר הרפורמה מיועדת להטות את בגץ דווקא לייתר פוליטיזציה?

dU9tlzB.jpeg

וזה בלי לדבר על המקריות שבין הרצון להחליש את מערכת המשפט (והתקשורת. והמשטרה. ויועצי הממשלה. והפרקליטות) - בדיוק כאשר ראש הממשלה נחשד בעבירות.
או על כך שיוזמי הרפורמה מאמינים שיש להגביל את הכוח שיינתן לממשלה (לדוג' קריאה רביעית בכנסת עוקבת) - אבל רק אחרי השינויים שלהם... האם לא יותר מוסרי לעגן זאת לפני השינויים שיתנו את כח היתר לממשלה?

יכול לדבר בשם עצמי, והתשובה היא כן.
לשקר לנו זה משהו אחד.
לשקר לעצמך, זה כבר הפניה לטיפול אצל הפסיכולוגית.
M.A.
B.A.

איזו מפלגה הבטיחה במסע הבחירות שלה לטפל בועדה לבחירת שופטים?
להעביר חוק נגד הוצאת ראש הממשלה לנבצרות?
להעביר חוק שיאפשר נתינת שוחד לנבחר ציבור?

כל מגזר שהרגיש מקופח, מוזנח ונפגע, מאפלייה אמיתית או מדומה, רואה לנגד [עיניו] את המיני-רפורמה שלו
לא מוצגת רפורמה סדורה וקוהרנטית, אלא בליל של "מיני-רפורמות"
מאוד מעניין (בלי ציניות). אשמח אם תציג חלוקה של הרפורמה למיני-רפורמות, ותציין איזה מגזר מקופח (לפחות בעיני עצמו) עומד מאחורי כל אחת מהן.

נערך לאחרונה ב:
לשקר לנו זה משהו אחד.
לשקר לעצמך, זה כבר הפניה לטיפול אצל הפסיכולוגית.
M.A.
B.A.

איזו מפלגה הבטיחה במסע הבחירות שלה לטפל בועדה לבחירת שופטים?
להעביר חוק נגד הוצאת ראש הממשלה לנבצרות?
להעביר חוק שיאפשר נתינת שוחד לנבחר ציבור?
שוב הזלזול וההתנשאות.
for example
אבל גם אם אף אחד לא היה מבטיח את זה, זה לא אומר שזה לא הפריע לי...
ומה דעתך על הטבלה הבאה? (אני לא יודע מה המקור שלה אז מוזמנים לבדוק)
משום מה הדפדפן שלי לא מציג את התמונה. יש לך לינק למקום אחר?
לפי איזה מבחן אתה קובע ששינוי ועדת בחירת השופטים תתקן נטייה של בצץ שמאלה (אחרי שורת המינויים הזו) ותהפוך אותו ליותר נייטרלי, יותר מאשר הרפורמה מיועדת להטות את בגץ דווקא לייתר פוליטיזציה?
כאשר בבג"ץ יהיה איזון ביחס לדעות בעם, מול מצב שבו כרגע הוא "סניף מרצ בירושלים", אז המצב יהיה יותר הגיוני.
וזה בלי לדבר על המקריות שבין הרצון להחליש את מערכת המשפט (והתקשורת. והמשטרה. ויועצי הממשלה. והפרקליטות) - בדיוק כאשר ראש הממשלה נחשד בעבירות.
אינני איש ליכוד והטענות שלי נגד בג"צ הם עוד מלפני זה. וכמו שאמרתי למעלה, אני מייצג את עצמי בלבד.
או על כך שיוזמי הרפורמה מאמינים שיש להגביל את הכוח שיינתן לממשלה (לדוג' קריאה רביעית בכנסת עוקבת) - אבל רק אחרי השינויים שלהם...
לא הבנתי. כרגע החוק הוא שחוקים עוברים בצורה מסויימת. הם רוצים לשנות את החוק, אבל הם עובדים לפי הכללים הקיימים. ככה דברים עובדים.

אני הגעתי למסקנה, מהעמודים האחרונים, שמתנגדי תיקון מערכת המשפט מתחלקים לשתי קבוצות.
אלה שאפשר לדבר איתם - קבוצה קטנה מאוד.
אלה שפשוט מזלזלים בצד השני ומתעלמים מעובדות - הרוב.
אתה היית שייך לקבוצה הראשונה, עד הרגע שבו לא היה לך מה לענות לי. חבל :(
כשאדם מתחיל לברבר עצמו לדעת, שהרשעה כלל לא אומרת שאדם אשם ואז לכאורה אין משמעות לשאלתי, מפחיתה דרמטית את הסיכוי לשיח אינלגנטי.

*ברור שיש הרשעות שווא ובכך צריך לטפל (מדוע לא עושים זאת?), אך לא הפוליטקאים הם אלו שיחליטו אם זו הרשעת שווא או לא.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שוב הזלזול וההתנשאות.
for example
אבל גם אם אף אחד לא היה מבטיח את זה, זה לא אומר שזה לא הפריע לי...

משום מה הדפדפן שלי לא מציג את התמונה. יש לך לינק למקום אחר?

כאשר בבג"ץ יהיה איזון ביחס לדעות בעם, מול מצב שבו כרגע הוא "סניף מרצ בירושלים", אז המצב יהיה יותר הגיוני.

אינני איש ליכוד והטענות שלי נגד בג"צ הם עוד מלפני זה. וכמו שאמרתי למעלה, אני מייצג את עצמי בלבד.

לא הבנתי. כרגע החוק הוא שחוקים עוברים בצורה מסויימת. הם רוצים לשנות את החוק, אבל הם עובדים לפי הכללים הקיימים. ככה דברים עובדים.
יחביבי שיקרו לך הטעו אותך... מציע לך לראות את 3 הסרטונים האלה ולהכיר את שופטי בגצ: לינק 1, לינק 2, לינק 3. מוזמן גם לראות שבגץ כמעט ולא מתערב פוליטית במיוחד ביחס למדינות מערביות אחרות. לינק 4.

חלק מהטענות האלה היו נכונות בשנות ה 90 וקצת בתחילת שנות ה 2000 פשוט לא נכונות יותר. תודות לשרי משפטים כמו גדעון סער, יעקב נאמן, איילת שקד...

** אני כמוך התחלתי את המסע כתומך של הרפורמה לוין ורוטמן נשמעים מאוד מלומדים ופונים ללב...היום אני מבין ששיקרו לי ושזה הפיכה משטרית לאחריה כל אחד יוכל להטות את הבחירות כרצונו...סגירת קלפיות או יכולת הצבעה רק אם התגייסת לצבא, פסילת מפלגות וכו...

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הק995 ההיסטוריה של Vanguard ( סרטון מעניין) פוסטים מאיכות נמוכה 0
M "מעל מחצית מהמשכנתאות שניטלו באפריל היו במינוף של מעל 60%-רמה שלא מצאנו בכל ההיסטוריה" נדל"ן 8
Homer היום למדתי (לחובבי ההיסטוריה) אוף טופיק 3
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
מ "ההיסטוריה מלמדת אותנו שהשקעה במדדים היא ההשקעה הנבונה ביותר" שוק ההון 8
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 2
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 60
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה